Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Jesenje ljubavi

Znak Strelca predstavljen je kentaurom, bićem pola čovek a pola konj odapinjući strelu u pravcu daljine. U pitanju je filozofski tip ličnosti, vedrog i optimističnog pogleda na život, otvorenog i manipulativnog uma, s prisutnom sklonošću ka idealističkim filozofskim pravcima i pratećim sistemom vrednosti. Ako birate onaj animalni deo ovog bića kao svoj identitet imaćete avanture, preljubništvo, neverovanje... i to je u redu. Prihvatite svoj izbor i već ste pola posla odradili da biste osvestili šta je to što vam prija ili ne prija. Ako birate ljudski deo onda stremite duhovnim visinama i širinama. Osećate podjednaku želju da budete i učenik i učitelj. Jednostavno, pomerate granice svojim izborima, ali se čuvajte da ne preterate pa odete u sveštenički celibat. U grčkoj mitologiji je opisan jedan veoma poseban kentaur - Hiron. On je opisan kao mudrac i pažljivi učitelj sa sposobnošću da vešto prenosi znanje. Žudeo je za unutrašnjim mirom i spokojstvom a uspeo je da razvije sopstvenu veštinu kako bi umanjio sve patnje života. 

Strelčevi pokreću proveru sopstvenih ključnih osobina. Ovaj period nosi isceljenje preko partnerskih odnosa koji ne moraju biti i formalni. Obzirom da je njihovo polje ljubavi predstavljeno planetom Mars koji je u ovom trenutku u slabom dostojanstvu i obojen Neptunom kao iluzijom, izvesno je da će ovo biti maglovita slika ljubavi, ako ne i tajna ljubav. Slika jesenje jutarnje magle koju gledate kroz zamagljen prozor. U krajnjem, to bi mogla biti  glorifikacija neke uzvišene ideologije. Venera iz znaka Škorpiona, što je Strelčevima 12. polje, polje tajni, nosi u sebi skrivenu požudu, strast i posesivnost. Ključni dan za partnerski odnos jeste 21. decembar kada se Jupiter nađe u konjunkciji sa Merkurom (koji je u znaku Strelca u slabom dostojanstvu - izgonu). Ponekad se Strelčevi izgube u prostranstvu i ne vide kako sami svoj život usmeravaju na pogrešan tok. U ovom periodu nedostaje im fokus i pažnja. Neophodno je da svu ovu energiju kanališu kroz duhovne discipline ne bi li iskoristili trenutne tranzite.

Jarčevima će ljubavni život u periodu Venere u Škorpionu biti prikazan kroz prijateljske odnose. Ako ste kojim slučajem imali nekakav ljubavni brodolom mogli biste kroz utešiteljsku prijateljsku priču potpuno nesvesno da uđete u novu ljubavnu aferu. Muško - ženska prijateljstva su nekada zaista uvod u vezu, ali mislim da i pored ovih izazova teško mogu da opstanu. Iskreno drugarstvo i ništa više od toga. Sigurno je da će ovakva prijateljstva veoma biti korisna za Jarčeve jer iz njih mogu dosta da nauče o suprotnom polu, ali i da se razviju samopouzdanje. Mlad Mesec se dešava u vašem 12. polju, polju tajni, pa bi možda moglo da vam bude nejasno zaljubljivanje iz čisto prijateljskog odnosa. Da li ste u prijateljskoj ljubavnoj aferi? Ako ne znate sada to možete otkriti od 8. januara kada Venera uđe u znak Strelca i vaše polje tajni.

Vodolijama ljubavni život tokom perioda Mladog Meseca u Strelcu i Venere u Škorpionu nije najsretnije postavljen. Postoji mnogo dilema oko razrešavanja vašeg ličnog emotivnog statusa, kao da se nalazite na kraju jednog odnosa a da ste paralelno već u pripremi novog. Ovo uopšte nije nepoznato Vodolijama, ali vam ne savetujem haotičnost na polju emocija. Mnoge Vodolije traže zadovoljenje kroz poslovni plan samo radi zamene teza. Ljubav je neophodna hrana svima, a Vodolije to sada čitaju kao požudu i strast, iz nemoći. Vaš sistem vrednosti, od ljubavi do novčanika, treba da bude otvoren, transparentan pa tako nećete zbunjivati ni sebe ni svoje partnere. Prijateljski savet sada neće biti mnogo od koristi. Neophodno je suočavanje sa samim sobom.

Ribe su u narednom periodu podeljene u dve grupe (uobičajeno za Ribe): stariji pripadnici Riba su u priličnom iskušenju bežanja u poroke, sa željom da sami sebe zavaraju. Ovaj aspekt Marsa i Neptuna treba iskristiti kao izraženu intuiciju i stvaranje vizije. Neptun je viša oktava Venere i zaista u ovom periodu može dovesti čak i formalne bračne odnose u ozbiljnu krizu. Mlađi pripadnici znaka Riba ovu lunaciju koja je u aflikciji baš sa Marsom i Neptunom mogu iskanalisati odlaskom na nekakva egzotična duhovna mesta sredinom decembra gde mogu oživeti svoje emotivne snove. Izazovan dan je 21. decembar, jer možete reći ono što ne mislite i obećati ono što ne možete. Romantičan dan za Ribe je 23. decembar jer boravak Meseca u vašem polju ljubavi povezuje Veneru, Neptuna i Marsa i donosi puno emocija, poljubaca, romantične večere...

Ovnovi su u narednom periodu pod ozbiljnim izazovima i neophodno je da podignu nivo svesnosti da ne bi upali u zamke afera, prevara i „nezakonitih radnji“. Partnerski odnos, naročito za slobodne Ovnove, biće vrlo intenzivan od 19. decembra do 1. januara 2019. Mogu biti naglašena eksplozivna ljubavna osećanja kao i snažnija potreba za povlačenjem i zatvaranjem u sebe usled nekih neočekivanih i nejasnih ljubavnih situacija. Ono što je očigledno je da su Ovnovi podržani Venerom iz Škorpiona koja će im sve ovo vrlo mudro naplatiti kroz požudu i strasti. Zauzeti Ovnovi, budite svesni okolnosti i ne ušpuštajte se u Neptunovske igrice, jer posle toga više ništa neće biti kao pre. Od 1. januara Mars ulazi u znak Ovna i osetićete posle dužeg vremena, priliv ogromne energije. Premalo kao i previše jednako smeta.

Bikovi su fokusirani na partnerski odnos na jedan vrlo posesivan način, kroz izraženu dominaciju. Vladarka Bikova Venera, u harmoničnom je aspektu sa Marsom što ukazuje i na izraženu sposobnost imaginacije koju će sposobni Bikovi (naročito ženskog pola) da upotrebe i u neke praktične svrhe u cilju veće materijalizacije svojih potreba preko partnera. Povoljnost ovog aspekata Marsa i Neptuna u Ribama, za Bikove se ogleda i u spremnosti  da prihvate razne izazove u životu, da uspešnije prevaziđu raznolike životne okolnosti ovog vremena i da naprave velike i kreativne promene u svom životu. Bikovi koji su u formalnim partnerskim odnosima imaće prilično izazova, kao pripremu za prolećni cunami sa Uranom koji stiže ponovo 6. marta. 

Blizancima ova lunacija, Mlad Mesec pada u polje braka pa nudi početke, planove za zajednički život, ali.... konjunkcija Marsa i Neptuna uskraćuje podršku porodice pri izboru partnera. Ova tenzija će da splasne 13. decembra kada Merkur promeni znak i zakorači u Strelca. Izuzetan dan za Blizance je 21. Decembar, a u kom pravcu ćete kanalisati konjunkciju Merkura i Jupitera zavisi od vaše kreativnosti i inspiracije.  Znak Strelca ne podržava Merkura, vodi ga u izgon... to je onaj osećaj kada partner stalno misli da vam njegovo prisustvo ne prija i da vam smeta. Budite otvoreniji i iskreniji da ne bi došlo do nesporazuma. Moj savet je da ovu energiju utrošite na lepo putovanje ili u krajnjem da položite neki ispit na fakultetu sa puno sreće, jer već sutradan čarolija prestaje, Merkur pravi kvadrat sa Neptunom i donosi ne mogućnost sagledavanja realnosti i istine.

Rakovi kao i uvek su učesnici u lunaciji. Boravkom Meseca u Strelcu naglašeno je duboko uverenje u pravdoljubivost. Rakovima je prirodno da učestvuju u svakom pojedinačnom primeru dobrote i pravednosti. Ovu takoreći predivnu lunaciju za Rakove, osujećuje konjunkcija Marsa i Neptuna u Ribama. Aspekt ograničenja sopstvenog horizonta saznanja stvara napetost kod Rakova. Pun Mesec se dešava 22. decembra baš preko osovine Rak/Jarac donoseći dublju spoznaju porodičnih vrednosti i puta ostvarenja zaista ispunjenog života i pravog blagostanja. Već sutradan u fazi opadanja, Mesec gradi predivan jednodnevni aspekt sa Venerom i Neptunom, ovo je HVATAČ RAKOVSKIH SNOVA, pa ne propustite ovaj dan, 23.decembar, da uhvatite svoje snove.

Lavovi su u izazovnom periodu ove lunacije u Strelcu i konjunkcije Marsa i Neptuna dobili ipak kraljevsku podršku od Jupitera u polju ljubavi. Komunikacijom Lavova vlada Venera (sada u Škorpionu), pa može biti verbalnih ljubavnih i erotskih izliva. Promena energije 22. decembra, kada Sunce prelazi u znak Jarca, istovremeno je i pun Mesec u 12. polju Lavova. Ovo može doprineti potiskivanju emocija, pa čak i predomišljanju do odustajanja samo zbog „različitosti“ partnera... sve će se ovo dobro izbalansirati preko dispozicije (preko drugih ljudi ili novih okolnosti). Ljubav kao energija važna je za svako biće, a za Lavove je od vitalnog značaja. Moj savet je da ne potiskujete svoje emocije, jer vaše srce nema džepove i neće da nosi sećanja. Ono hoće SADA I OVDE, da živi i ljubi.

Device su u ovoj lunaciji, ili u „jesenjoj ljubavi“ na veoma posebnom zadatku. Vladar Devica je Merkur u znaku Škorpiona koji je u egzaktnom trigonu sa Kironom (najpoznatiji kentaur, iscelitelj i učitelj) na stepenu egzaltacije Venere (27} Riba) a u kući braka i partnera Devica. Duboko zaranjanje, a možda i sama fizička bol donosi isceljenje kroz partnera. Veoma značajna faza u ostvarenju zadovoljstva življenja kroz partnerstvo i sticanja duhovnog bogatstva. Jer, sticanjem duhovnog bogatstva znatno lakše se dolazi i do ostvarenja unutrašnje harmonije duše i do njenog blagostanja. Kada dosegnete taj nivo posvećenosti u duhovnom pogledu, tada zadovoljstvo sobom prerasta u efikasnost ostvarenja sreće i zadovoljstva i u ostalim sferama života. Vi ćete 23. decembra najbolje proći ako taj dan budete na verbalnom postu, što manje reči veća radost.

Vagama je vreme za ljubav i strast i da izađu iz „principa“ da bude sve po propisu. Sinodički ciklus Venere je događaj koji se ponavlja svakih osam godina. U tom ciklusu Venera bude pet puta retrogradna praveći istovremeno konjunkciju sa Suncem, što znači da su Sunce, Venera i Zemlja poravnati u istoj liniji. To možemo uporediti sa pojavom mladog Meseca, pa bi u slučaju Venere to moglo da se nazove i "mladom Venerom", a ta pojava se dešava samo kada je Venera u retrogradnom hodu. U astrološkom smislu, ovih pet susreta Venere i Sunca u ciklusu od osam godina predstavljaju period razvoja kvaliteta čulnosti i iznad svega ukazuju na razvoj kreativnosti. Naša kreativna energija izvire iz naše sposobnosti da se sa srećom i radošću predajemo stvaranju onoga što zamislimo. Kada završimo svoju kreaciju, neophodno je da sva naša čula, ovde mislim na naših pet fizičkih čula, budu potpuno ispunjena tom kreacijom. Samo pod tim uslovom se naša kreativna energija obnavlja. Upravo sada je vreme novog ciklusa, novih kreacija, novog stvaranja. Dan posle Punog Meseca 23. novembra započnite svoju kreaciju o kakvoj sanjate!

Škorpioni su duboko zaronili tražeći suštinu svog bića. Stariji traže odgovore u genetskom nasleđu, a oni mlađi traže sećanje na iskustva iz prošlih života. Škorpionima je u 5. polju ljubavi zaista neobičan spektakl sa Marsom i Neptunom, od iluzije do samoobmane a Venera je u polju Škorpiona. Vreme strasti i požude je vrlo prisutno. Takođe, ovo je vreme kada se sreću duše iz prošlih života te je moguć osećaj trenutnog ushićenja ili pak straha i seksualne strasti kao sećanja na nekadašnju mržnju. Promena škorpionske energije može biti velika i radikalna od 1. januara 2019. pa savetujem da malo usporite. Povoljan dan za starije Škorpione je 29. decembar kada možete da se povežete sa znatno mlađom partnerkom (parnterom). Ovaj isti dan je za mlađe Škorpione dan iscelejnja emocija jer će u polju ljubavi biti Kiron u konjunkciji sa Marsom. Isceljenje na nivou sećanja moglo bi biti lekovitije od fozičkog isceljenja na dnevnom nivou.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD