Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26. novembra do 03. decembra 2018.

Naša najveća zabrinutost sada je usmerena na bitkoin. Ako se ne vrati iznad 11.700$, a onda padne ispod 5980$, mogli bismo da vidimo stvarno srozavanje na 1362-4475$ (što bi bio najveći gubitak svih vremena, 77-93%, ako 18. decembra dođe do pucanja “mehurića”, što je naše pravilo). Dakle, ako ste u tome zbog dugoročnog ulaganja, onda morate biti spremni za tu mogućnost. – R. Meriman, 29. april 2018. 

Pa, upravo se to se desilo prošle nedelje. Bitkoin nije prodavan iznad 11.700$, a prema našim celogodišnjim, nedjeljnim i dnevnim prognozama, uključujući i vebinar 29. aprila 2018. godine, bitkoin se prošle nedelje srušio i sada testira nivo od 4000$. Osim onih koji uporno predviđaju njegovo izumiranje, da li je iko drugi tokom cele godine prognozirao nešto ovako? To je još jedan primer šta je moguće postići - kako se tačno može prognozirati - kada se integrišu principi geokosmičkih studija sa istorijskim tržišnim mapama. I šta sada sa bitkoinom? Obavezno pročitajte poglavlje o "Uranu u Biku: Novo normalno postaje abnormalno", u knjizi Prognoze za 2019. koja izlazi za oko dve nedelje. Bankari će poludeti, kao i pekari, kako se cene hrane (i mesa) pripremaju za sledeći veliki rast pojavom stelijuma u Jarcu krajem 2019. i tokom 2020. godine.

Čini se da na globalnom nivou cene hartija od vrednosti beleže pad. To bi moglo biti u redu jer je vrhunac svih vremena bio 3. oktobra 2018. godine, što je bilo u periodu od dva meseca nakon poslednjeg opadajućeg trigona Saturna ka Uranu. U poslednja četiri ovakva događaja, svakog puta se ovaj 45-godišnji aspekt povezivao sa dugoročnim rastom na berzi u roku od dva meseca od centralnog vremenskog perioda. Ako se održi visoko, ovo bi bio peti put.

Međutim, Jupiter takođe započinje svoje 13-mesečno putovanje kroz Strelca, njegov vladajući znak, od 8. novembra 2018. do 2. decembra 2019. I Jupiter i Strelac vladaju ekspanzijom, rastom i obično optimizmom. Istorijski gledano, Jupiter u Strelcu takođe ima snažnu korelaciju sa dugoročnim višim ciklusima akcija, iako bi se to moglo desiti i ranije. Ovo je još više naglašeno istovremenim kvadratom Jupitera prema Neptunu, u njegovom vladajućem znaku Riba. Sve rečeno dodatno uvećava sklonost ka preterivanju Jupitera u Strelcu. Međutim, kvadratni aspekt ka Neptunu može ukazati na pozitivnu ili negativnu povezanost sa cenama kapitala. To znači da kada Jupiter i Neptun u aspektu nisu optimistični, mogu biti histerični i podleći panici, a akcije shodno tome mogu ili nadmašiti očekivanja, kao što je to u formi "mehurića", ili krenuti u spiralu sunovrata. Ovo je atmosfera koja nas uvodi u stelijum u Jarcu. Mi opisujemo tu postavku u knjizi Prognoza za 2019. Da li sam spomenuo da je knjiga napisana i da izlazi za dve nedelje? Mislim da jesam. Morate imati ovu knjigu za 2019. godinu ako vam je trezvenost važna.

Vraćamo se na stanje tržišta tokom prošle nedelje. Iako je bio praznik u SAD-u, berzanski indeksi nisu reflektovali sliku praznične razdraganosti. Nekoliko tržišta palo je ispod nivoa od 26. do 29. oktobra (tj. NASDAK, nemački DAX, australijski ASX), a drugi su se veoma približili istim (DJIA, S & P, Nikkei). Ne bi trebalo da je ovako sa Jupiterom u Strelcu, iako je tek započeo putovanje, a berzanska tržišta i dalje mogu biti pod sekundarnim efektom retrogradne Venere, započeto 5. oktobra, a povezano sa godišnjim ili najvišim vrednostima svih vremena za mnoge od ovih indeksa. Taj retrogradni period završen je prošle nedelje, 17. Novembra, istog dana kada je Prevrtljivac Merkur započeo svoj tronedeljni retrogradni hod. Ako vas retrogradna Venera nije izludela sva je prilika da će to postići retorgradni Merkur. A ako ni tome ne podlegnete, onda bi to mogao uzrokovati kvadrat Jupitera i Neptuna.  Zato je potrebno pročitati ovogodišnju knjigu Prognoza 2019. Donald Tramp kaže: "Svet je opasno mesto." 

Finansijska astrologija kaže da upravo prolazimo kroz kolektivno razočaranje koje se može deformisati u masovnu histeriju. To bi takođe moglo dovesti do rasta interesa za duhovnost i(li) masovnih pokreta koji zahtevaju mir u svetu i kraj neprijateljskoj i pretećoj retorici svetskih lidera. Mislim da ćemo rezultate videti nakon vrhunca povezanog sa stelijumom u Jarcu 2020. godine.

Ali, vratimo se na tržišta. Na finansijskim tržištima nisu samo akcije beležile pad. Sirova nafta i bitkoin su takođe izgubili na vrednosti. Već smo nešto rekli o turbulencijama bitkoina. Cena sirove nafte je u padu, što smo takođe prognozirali da bi se moglo dogoditi. Prošle nedelje testirana je granica od 50$, što je bilo tačno u ciljanom rasponu cena datih u našim pretplatničkim nedeljnim izveštajima za nekoliko meseci. A samo pomislite da je 3. oktobra, samo dva dana pre nego što je Venera postala retrogradna, sirova nafta bila iznad 76$. To je snaga Venere u Škorpiji i Vagi, koja se iz znaka izgona vraća u svoj vladajući znak, što je razlog da pomislite da bi se svi ti gubici vrednosti mogli ubrzo preokrenuti i započeti sasvim novi trend rasta. I da li će oni nekontrolisano nastaviti tokom Jupiterovog kvadrata ka Neptunu, od januara do septembra 2019? Neke ideje o tome iznosimo u knjizi Prognoza 2019. Da li sam već spomenuo da uskoro izlazi?

Još jedno razmišljanje pre nego što završim ovonedeljni izveštaj: Venera (u Vagi) će biti u opoziciji sa Uranom 30. novembra. Pre mesec dana imali smo isti aspekt (zapravo, od 30. do 31. oktobra), ali je Venera tada bila retrogradna u Škorpiji. Kakva bi bila lepa simetrija ako bi se ova dva slična aspekta poklopila sa važnim padovima. Ipak, moramo imati na umu, s retrogradnim Merkurom i naglašenim Uranom, zone podrške i otpora često stradaju - a nasuprot tome – tu je Prevrtljivac Merkur koji voli da probija granice, da bi se potom povukao, u nizu provokacija.

To je opasan svet i ludo vreme. Zaboravite svoj ego, i držite se razuma. To je dobar refren za novu pesmu ili mantru, i odgovara Jupiteru u Strelcu i Neptunu u Ribama.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD