Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 19.11. do 26.11.2018.

Britanska funta je u četvrtak, u jednom danu, pretrpela najveći gubitak u odnosu na evro od oktobra 2016. godine, pošto je poplava ostavki potresla vladu britanske premijerkeTereze Mej ... Fokus tržišta u velikoj meri usklađuje se sa razvojem Bregzita, usled rastućeg straha da bi zemlja uskoro izašla iz Evropske unije bez dogovora o razvodu. - Sam Meredith, www.cnbc.com , 16. novembar 2018.

Bitcoin je prvi put od avgusta pao ispod 6.000 dolara i dostigao najniži nivo za više od godinu dana, narušavajući nedavni period spokojstva, prikazujući se kao ozloglašena nestabilna digitalna alternativa gotovini.

Najveća svetska kriptovaluta pala je za čak 15 procenata, pri čemu se najveći gubitak dogodio u intervalu od svega pola sata. - Olga Kharif i Eddie Van Der Valt  www.time.com/money, 14. novembar 2018.

Dakle, šta se to desilo prošle nedelje da sirova nafta, bitkoin i britanska funta dožive tako težak pad? Ekonomisti mogu ukazati na prekomerne zalihe sirove nafte kao uzrok pada cene. Politički analitičari spominju bolan razvod Ujedinjenog Kraljevstva od Evropske unije (Bregzit) kao katalizator čitavog niza ostavki i poziva da Tereza Mej odstupi uz nagli pad funte. Nikome nije sasvim jasno zašto je bitkoin toliko pao prošle nedelje. Ali, istovremeno, ne mogu da objasne ni njegov nagli rast pre godinu dana. Izgleda da ovaj rascep ima veze sa gotovinskim isplatama Bitkoina, kao i sa formiranjem novih kriptovaluta. U međuvremenu, “cepanje” čini sam bitkoin manje vrednim.

I tu se krije osnova naše analize: "manje vredno". Šta je "vrednost" za finansijske astrologe? Šta vlada konceptom "koliko nešto vredi"? To je Venera. Upravo je ona krivac za usporavanje finansijskih tržišta poslednjih šest nedelja i dramatične promene u "vrednovanju stvari", poput sirove nafte, akcija, srebra i valuta, čak i bitkoina.

Pre šest sedmica, početkom oktobra, američki indeksi akcija su beležili najviše vrednosti svih vremena, a mnogi drugi berzanski pokazatelji su takođe bili na višegodišnjim visokim nivoima. Sirova nafta je bila na četvorogodišnjem najvišem nivou. Odnos dolara i jena je skoro godinu dana bio na vrhuncu. Američke državne obveznice su bile najjeftinije za 8 godina (najviši nivo kamatnih stopa). Džamal Kašogi, poznati novinar i kritičar Saudijske Arabije, brutalno je ubijen u ambasadi Saudijske Republike u Turskoj 2. oktobra, a Bret Kavano je 6. oktobra odobren za sudiju Vrhovnog suda nakon žestoke rasprave koja je još više produbila političku podelu populacije u Americi. Svi ovi preokreti i događaji odigrali su se od 2. do 9. oktobra. Svima je jedno zajedničko: Venera je 5. oktobra krenula retrogradno u Škorpionu. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

U finansijskoj astrologiji ima nekoliko pravila. Neka od njih čak i rade! Ozbiljno, jedan od principa finansijske astrologije je da svako tržište koje raste nekoliko meseci pred retrogradnost Merkura, Venere ili Marsa, kandidat je za kontra-trend koji će trajati do vremena kada ta planeta krene direktno. U tom pogledu Venera je pouzdanija od Marsa ili Merkura.

U petak, 16. novembra, Venera je završila šestonedeljni retrogradni hod otpočet 5. oktobra. Ovo se dešava na svakih 19 meseci. Venera vlada vrednostima. Takođe je vladarka ljubavi, ali to je tema za neki drugi put, pogotovo što sada pričamo o Veneri koja je započela retrogradno kretanje u Škorpiji. Ne želimo da pričamo o ljubavi sa Venerom u Škorpiji, jer se u toj kombinaciji teško pravi razlika između ljubavi i požude. Ako započnem s tim, izgubiću svoj fokus u odnosu na trendove i kontra-trendove kretanja tržišta, a to je obično svrha ove kolumne.

I tako, osvrćemo se na poslednjih šest nedelja i jasno vidimo da se nešto promenilo. Investitori su trgovali na mnogim tržištima oko 5. oktobra. Zatim su ove nedelje, kada Venera okončava retrogradno kretanje, izgubili interesovanje za ista. Ideja je da investitori sada ponovo promene svoj osećaj vrednosti i tržišta će se vratiti na svoj trend koji je bio na snazi pre nego što je kontratrend stupio na snagu. To znači da će hartije od vrednosti ponovo postati poželjne, kao što će i nafta, a kamatne stope, koje su padale u poslednjih šest nedelja, nastaviće da rastu.

Jedina kosmička naznaka koja može remetiti ovo pravilo je Merkur, prevrtljivac. Baš kad Venera završi svoje retrogradno kretanje 16. novembra, obećavajući skori povratak na bolje dane za hartije od vrednosti, Merkur, prevrtljivac, započinje  svoju tronedeljnu retrogradnu dramu koja će trajati do 6. decembra. Dok je sa Venerom sve bilo povezano sa promenom vrednosti kojom vrednujemo stvari (poput imovine, ljubavi i požude), sa Merkurom ima veze sa komunikacijom i tendencijom donošenja odluka koje nisu dobro osmišljene, a kasnije se moraju promeniti. Sve je u vezi sa promenama. Sada se tržišne vrednosti mogu u velikoj meri kolebati u narednih nekoliko dana, pokazujući nestabilnost i veće oscilacije cena u vrlo kratkom vremenskom periodu.

I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

U svakoj odluci koju donesem biram između čudesa i tugovanja. Dipak Čopra, Adam Plak, "Soul of Healing Meditations", 2001.

Vlada SAD-a prošlog meseca je ostvarila deficit od 100 milijardi dolara, u poređenju sa budžetskim manjkom od 63 milijarde dolara u oktobru 2017. godine. Kako rastu troškovi, a rashodi na kamate se uvećavaju, predviđa se porast deficita u narednim godinama. Snažna ekonomija obično dovodi do smanjenja deficita, s obzirom da rastući prihodi domaćinstva i korporativni profiti doprinose prilivu poreza, dok štednja ima tendenciju da opada. - Kate Davidson, Wall Street Journal, 14. novembar 2018.

Pa, šta se to dešava? Kako to da SAD imaju jaku ekonomiju, najnižu decenijsku nezaposlenost, a ipak savezna vlada troši mnogo više nego što doprinosi? U astrološkim finansijskim analizama, postoji jednostavno objašnjenje ili naprosto jednostavna korelacija: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, 12. januara 2020. godine.

Dobro, možda i nije tako jednostavno! Možda biste rekli da je postavka takva, serija planetarnih aspekata uključujući dugotrajne planetarne cikluse. Ogromno rasipanje i potrošnja mogu se nagovestiti ulaskom Jupitera u Strelca, približavajući se seriji od tri kvadrata ka Neptunu u Ribama od januara do septembra 2019. Ovo je klasičan aspekt bankrota, period prekomerne potrošnje i preterivanja u kojem mnogi entiteti - vlade, korporacije, institucije i pojedinci – prolaze period iskušenja u kome troše više nego što doprinose (setite se Italije i SAD). Izostaje obraćanje pažnje na posledice ovakvog ponašanja usled uverenja da će novca biti dovoljno za pokrivanje svih dodatnih troškova. Naravno, to nikada nije tako. Te procene su na žalost pogrešne. Budžetska kontrola popušta, a nastupa prekomerno trošenje. 

U nekom trenutku, kreditne linije presušuju, budući da dužnici zahtevaju isplate zaustavljajući eventualno dodatno povećanje duga. Taj dan se obično dešava kada usledi jak Saturnov aspekt. U ovom slučaju, potreba za odgovornošću i fiskalnom pooštravanjem sledi 2020-2021, kada Saturn naiđe na Plutona, a zatim se Jupiter pridruži Saturnu, i na kraju Saturn uđe u opadajući kvadrat ka Uranu. Nije samo Amerika pod ovim pritiskom, iako ovo ima značajan upliv na njenu kartu. Obuhvaćen je ceo svet, a posebno entiteti koji imaju natalne planete u rasponu 22-27 ° kardinalnih znakova. Pored natalne karte SAD-a, tu spadaju Donald Tramp, Federalne rezerve, njihov predsednik Jerome Povel i Njujorška berza.

Može li se to izbeći? Da li entiteti sa planetama na ovim stepenima moraju iskusiti bankrot? Naravno, to se može izbeći. Svesnošću i voljom slobodnog izbora, svako pod bilo kojim aspektom može odgovorno da odluči, uzimajući u obzir posledice tih odluka u skladu sa temom te planetarne dinamike. Kosmos i učenje o njemu poznato kao astrologija ne odlučuje. Ono nudi rešenja. Evo situacije koja se približava: šta ćete izabrati da smanjite opasnost i(li) maksimizirate šanse? To je odluka koju će verovatno svako izvesti na osnovu sopstvene svesnosti u vezi ove teme i njenih potencijalnih ishoda.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD