Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Polukvadrat (četvrti deo)

Pošto je ovo u osnovi plutonovski aspekt, budući da je nastao podelom na 8, ovde će biti reči o aspektima koji postoje sa planetama posmatrajući iz ugla Plutona. 

Ako natus ima Sunce i Pluton u aspektu od 45}, govori o tome da postoji jaka potreba da natus živi putem nekog od svojih muških predaka. Kroz njega on hoće jako da se materijalizuje, naročito ukoliko se radi o tome da je ovaj aspekt opadajući, dakle da Sunce ide ka Plutonu. Tada on ima prirodu onoga što govori o tome da on neminovno ide ka putanji tog Plutona, ka tome da se materijalizuje ono što je bilo u reci predaka, ono čega se sećamo iz reke predaka i gledamo kako su oni postavljeni. Nekada je to ponavljanje, u zavisnosti od toga u kojoj se kući nalazi, ali određeni modeli mogu da se ponavljaju. Kroz natusa prolazi određeni duh. Opadajućih 45} uvek ukazuju da je natus direktni provodnik za nekakvog pretka, da prosto kroz njega hoda neko. To je kao balzamična faza Meseca – ako natus ima Sunce i Mesec u odnosu od 45} on je direktni provodnik za neku dušu, kroz njega direktno ide nekakav entitet predaka koji ima tendenciju da se tu materijalizuje i uvek je potrebno posmatrati šta je to što je bilo što ovde hoće da se desi. Vrlo često su u pitanju stvari koje se tiču života i smrti. Postoji mogućnost da, ako se ovo odnosi na decu, što uvek može da bude zbog simbolike Sunca i 5. kuće, da dete ima određene zadatke koje treba da ispuni, koje neko od njegovih - otac ili neko drugi – nije stigao, ali uvek ga snažno obavezuje da ide tim putem. Polukvadrat je prosto poruka, to je obavezujući aspekt. Gledamo naravno dispozitore da bismo znali šta se od toga može izvući, u kom smeru će otići i gledamo 72} sa leve i desne strane kako bismo znali gde je izlaz, gde je rešenje, šta je ono što bi on mogao da uradi. Ovo u nekom slučaju može nekad biti stvar opasna po život ako je Pluton 45} Sunce pa gledamo gde se nalazi taj 72} i to je ono što možemo da savetujemo osobi da radi. Nekada mogu biti stvari i problemi koji vezani za bolesti natusa, nasledne stvari koje idu preko njega, pa opet gledamo 72} i šta je ono što natus može da uradi da bi se izvukao jer ovde u jednom trenutku jake sile deluju kroz natusa. On ima potrebu da ih materijalizuje, svojim dešavanjima, svojim akcijama, svojim radom on spušta tu energiju i dve planete spaja u jednu takvu tačku. 

Ako je u pitanju rastući polukvadrat, dakle ako Sunce odlazi od Plutona, to je ono što uzimamo kao lakšu kategoriju ovog modela, pri čemu bi ovde natus, ako je ovo dobro postavljeno, imao mogućnost da ispuni potrebe koje su bile unutar njegove genetike. Svakako da postoje neke stvari koje ga vezuju ali pre svega su to potrebe da nešto kreativno uradi. Opadajući polukvadrat je teži nego rastući, naprosto zato što opadajući vuče tu balzamičnu fazu u kojoj natus ima najmanje slobodne volje, prosto je, pre svega, kanal za pretke.

Kada je u pitanju Mesec koji je u aspektu od 45} sa Plutonom, sigurno je da je ovde stvar pre svega sa ženske strane, nešto što se provlači iz ženske genetike što ima potrebu da se konkretizuje. Ovo mogu da budu i sve one stvari koje se tiču opšte porodice, koje mogu da budu problematične i teške. To mogu da budu dve različite porodice koje su se tu u njemu spojile, roditelji su bitno drugačiji, oni treba da se spoje. Kao da se geni međusobno sukobljavaju i ovde je od izuzetnog značaja da se pronađe ta tačka izlaska ili tačka smisla jer ovakav aspekt, naročito ako nema dobru dispoziciju, može da dovede do nezadovoljstava, neispunjenosti, poteškoća na raznim planovima – na planu zdravlja, na planu samog života uopšte jer su svetla u tom smislu jako ugrožena. Mora se dogoditi nekakvo jako ujedinjenje dve velike različitosti što ovde može da bude vrlo bolno. Ponovo, treba gledati aspekt od 72}. U nekim slučajevima konkretna slika može da bude naravno opasnost u kući, određena negativna karma koja je vezana za samu porodicu koja sad ovde ima potrebu da se materijalizuje. Ako je aspekt opadajući, onda je ta stvar jača nego kad je aspekt rastući. Ako je aspekt opadajući, ako Mesec ide ka Plutonu pod uglom od 45}, znači od 43} do 47}, onda ovo vuče da se ide u tu sudbinu, u neku tačku onoga što je jako i neminovno, dok ako je aspekt rastući, natus ima mogućnost da tu stvar eventualno otplati. Uvek znajmo da je do toga došlo kao rezultat velikih suprotnosti koje moraju da žive zajedno ali se međusobno ne prihvataju. 

Kada su u pitanju Merkur i Pluton u aspektu od 45}, i ako su dispozitori dobro postavljeni, ovo može Merkuru dati vrlo dobre uvide i oštrinu. Ovo svakako jeste kontakt natusa sa nesvesnim delom njega, ulazak u psihu, u psihologiju, uopšte razumevanje stvari koje su dosta duboke. Ovo je najčešće pod jednom tenzijom, nije lagano i natus mora da razume pre svega stvari koje su se njemu događale, koje postoje u samoj njegovoj psihologiji, što je izvesno imao još kao dete. Sve što je vezano za Merkura vezano je za taj rani period. Može prikazati fazu prolaska kroz traume i slično, međutim, ima mnogo veću snagu nego Sunce i Mesec jer je Merkur srodniji prirodi Plutona. Može dati veliku promenu ili ukazati na to da će natus u životu moći psihološki veoma da se promeni u zavisnosti od različitih situacija. Svakako sve ovo zavisi od konkretne pozicije i dispozicije i moramo uvek razumeti da aspekt od 45} deluje na prilično nesvesnom nivou te da natusu nije lagano da sa tim oživi svesnost. Vrlo lako može da se desi da natus sa ovakvim aspektom prosto ima potrebu da stvari materijalizuje, da donosi odluke na nekakav napet način, kroz neku težinu, kroz teške reči koje će sam izreći, jer ovde reči mogu da se materijalizuju, ovde reči dovode do konkretnog događaja koji može vrlo lako biti neudoban. Njegove reči mogu konkretno ne samo da povrede nekog nego mogu da budu i uzrok nekih opasnosti u kojima bi se sam čovek našao. Stoga je vrlo važno posmatrati šta ovo daje, da li će otići u sferu negativnog ili povoljnog. 

Opet gledamo gde su one povoljne tačke kojima može da se izvuče, što je uvek savet. Prirodni Merkur se spaja pod uglom od 45} sa centrom duše – prirodni Merkur sa 0} Blizanaca ili sa 0} Device spaja se na 45} sa 15} Raka. Njega prirodno vuče to da se spoji sa tačkom odakle nalazi nekakav dodir, ali da li prosečan Merkur može da nađe 15} Raka u sebi? Prosečan Merkur to ne oseća zato što deluje relativno površno i ne dolazi u tu dubinu u kojoj bi našao spajanje ta dva. Merkura će uvek da vuče 45} jer je on napravljen od 45}. Čovek je rođen zato što ima određene emocije koje su se materijalizovale a to je 45}. Emocije koje su ga materijalizovale su one koje on ne razume. Kada bi sve znao, kada bi se potpuno prosvetlio ne bi imao potrebu da se rađa. Čovek se rađa zato što ne zna, da bi saznao. Ugao od 180}, jedan odnos je početak i od njega nastaju 135}, pa kvadrat, pa polukvadrat kao faktor koji stvara čoveka. Čovek i ne zna zašto mu je ovaj život ovakav a nije onakav, dobio je nešto, sačinjen je od tih energija koje su nastale od odnosa. Da li Merkur može da pronađe ugao od 45} i da se spoji sa tim što je duboko u njemu? To je njegov najveći problem jer ako uspe to da spoji on je postao Pluton, nije više onaj „plićak“ od Merkura kome je gore površina, nego je dobio dole onaj polukrug gde je postao Pluton. Kad on spusti onaj polukrug koji se nalazi iznad Merkura, kada ga spusti ispod kruga on postaje Pluton i to je duboki Merkur, to je Merkur koji je doživeo tu transformaciju i koji je uspeo da spoji dve različitosti. To je hermetična transformacija koju ako natus sprovede, postaje sposoban da materijalizuje iz jednog sveta u drugi. 

Ovo je vrlo važan zadatak za Merkura i zato kažemo da je ovo vrlo plutonovski aspekt misleći da je on inteligentan Mars, što je Pluton. On je merkurovski  Mars, to je onaj koji ima posebnu inteligenciju, jaku energiju ali izuzetnu inteligenciju. Stoga pratimo šta on ima i uvek gledamo da li Merkur ovde može da postane teurg i da gleda 72} od sebe, jer ako to ne bude gledao neće naći 15} Raka. Samo na 72} nalazimo 15} Raka jer sva ta bića, sva ta specijalna astralna bića prolaze kroz 15} Raka, kroz polje duše, kroz centar duše. Ovo je za Merkura od izuzetnog značaja, možda najvažnije od svih aspekata jer od Merkura ovako sve i nastaje. Ako bi Merkur radio pod tenzijom, ako natus ima u svojoj glavi, u svom Merkuru osećaj napetosti, jasno je da to direktno dovodi do toga da su sve ostale stvari njemu u životu napete a onda, jednostavno, to je ono što će se materijalizovati, on će prosto početi stalno vremenom da stvara to u svojoj fiziologiji, na zemlji, u događajima. Dakle, za Merkura je od izuzetnog značaja da ovu materijalizaciju obavi kako treba, jer to upravo radi Merkur, Hermes, što je isto što i Pluton. 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD