Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Polukvadrat (treći deo)

Sve počinje opozicijom i završava se polukvadratom. Polukvadrat je vrh te olovke kojom se ispisuje sudbina, to je ugao od 45} i on je vrlo važan za čoveka, a 72} je rešenje koje uvek govori. Kod date planete koja je u aspektu od 45} sa nekom drugom planetom posmatramo gde je 72} odatle, zato što ta tačka predstavlja za nju rešenje. Ponekad dve planete koje se nađu pod uglom od 45} mogu biti teške i neudobne za natusa, mogu ukazati na neminovnost, naročito ako dispozitori nisu dobro postavljeni uzrokujući da dve različite stvari moraju da se ujedine ili skupe u jedno, što može dati problematičan rezultat. Planete imaju jaku potrebu za materijalizacijom. Između ove dve planete koje su u aspektu od 45} postoji potreba da se nešto rodi na zemlji, ali znajmo da to veoma lako može dolaziti iz suprotnosti. Ako imamo opoziciju, dve suprotnosti koje nikako nisu pomirene, njihovim zgušnjavanjem do ugla od 45} dolazi do materijalizacije i ako one nigde nisu usput pomirene, ta materijalizacija može biti problematična, neudobna, bolna, teška i slično. 

Stoga, ugao od 72} koji postoji od tačke koja je u polukvadratu ukazaće na mesto kroz koje treba da idemo kako bismo rešili aspekt od 45}. Dakle od bilo koje planete u polukvadratu – gledaćemo bilo od jedne, bilo od druge šta nas povezuje i gde nam je izlaz, gde imamo mogućnost da pronađemo kanal koji će takođe dati ovu celinu – 9. To je mogućnost da imamo celinu jer to je upravo ono što polukvadrat radi, daće mesto smislu, daće mesto ispunjenja. U tom smislu, ako imamo dve planete pod uglom od 45}, uvek ćemo gledati tačke 72} udaljene sa leve i desne strane svake od njih, tako da praktično imamo četiri potencijalna aspekta. Po pravilu, uvek ćemo naći da je jedna od te četiri tačke vrlo značajna, da je ili pala direktno na neku našu planetu ili ugao, ili ponekad to može biti neki snažan stepen koji je sam po sebi bitan, ali moramo pogledati koje je to mesto. Nekada se dogodi da je u egzaktnom aspektu sa nečim, ali jedna od te četiri tačke mora biti bitnija od ostalih i ona predstavlja put odnosno izlazak, jer svi smo negde izgradili odnos sa tom svetlosnom energijom, sa tom prirodom koja je vezana za 72}. To je rešenje za ovaj aspekat koji je ponekad vrlo težak, jer koliko god da smo za neku stvar verovali da je suprotna nama, toliko će nam sutra biti teže kada budemo morali da je spajamo jer konačno one moraju da dođu u materiju.  

Materijalizacija nastaje preko ugla 45} zato što je to osmi deo kruga i zato što je to transformacija iz jednog u drugi svet. To je poslednji čin, to je čin gde se iz eteričnog sveta energija pretvara u materiju. Polje kvadrata je izuzetno jako polje energije, to je Mars, čisto polje energije, to su vode, to je genetika, jake emocije, jaka sećanja koja natus ima, a zatim preko 45} spuštamo tu tačku. Jednostavno, to je kao kada bismo imali dva roditelja koji su jako suprotni - između njih postoji strast, postoje emocije i konačno će 45} biti dete, biće začeće. To je 4 i 5 i nastaje sudbina, nastaje ono što će dobiti u tom detetu. Kakvi god da su, konačno, mora da se stvori i to dete će nositi sve njihovo – suprotnosti, osobine, sve faktore će imati unutar sebe, prosto ono nosi materijalizaciju toga. To je 45, to je tačka u kojoj se materijalizuju sva ta osećanja, sve te različitosti, sve te stvari izvan toga, ali za svakog natusa je rešenje aspekta od 45}, aspekta koji je rešio da siđe na zemlju, koji je rešio da se pretvori u materiju, koji je rešio da se pretvori u konkretnu tačku upravo u 72} od posmatranih tačaka. To je važno gledati zato što 45} može ponekad da bude težak aspekt, zavisno naravno od prirode planeta koje su u pitanju. Taj aspekat ima mali orbis, ima orbis od 2} – znači, mi ga možemo računati od 43} do 47} i on nema onoliku silnu energiju kao što je to kod kvadrata, ali ima jednu osobinu a to je da materijalizuje, to je da se bavi samo pretvaranjem iz jednog sveta u drugi. On je taj faktor začeća. Zbog toga uvek treba mudro i pažljivo razmatrati sve što je 8 jer je to izuzetno značajno za život čoveka, to zapravo predstavlja jednu sudbinu koju čovek ima. 8 je najjača sudbina i svi brojevi od 1 do 8 nam govore samo zato što je taj 8 faktor neminovnog i zaista predstavlja prelazak iz jednog sveta u drugi. Na jednom nivou to je prelazak iz ovog sveta u jedan drugi svet, a ako gledamo iz drugog ugla to je prelazak iz nematerijalnog u materijalno. Konačno, i čin smrti i čin porođaja vezani su za istu kuću – za 8. kuću - prelazak iz jednog sveta u drugi, sve ide preko ovog dela. 

Ovo je priča o 8 i ako ovo razumemo, gde god da vidimo polukvadrat, čitamo kao da je između te dve planete Pluton. To je za nas polukvadrat, kao što gde god da vidimo kvadrat kažemo kao da je Mars između njih. Vidimo jednu jaku energiju, ali razlika između Marsa i Plutona je ta što Pluton ima potrebu da se materijalizuje, Pluton prelazi iz jednog sveta u drugi. On živi u podzemnom svetu, a njegova osobina je da može da izađe iznad. Mars je uvek u jednoj liniji, u jednom nivou i on je prosta energija, a Pluton predstavlja energiju koja se pretvara u materiju. To je taj nivo subatomske realnosti gde se iz čestice pretvaramo u talas, iz talasa u česticu – to je ono što govori Pluton. 

Stoga, aspekti koji mogu postojati u našem horoskopu i koje treba pratiti su od 43} do 47} i njihovi umnošci koji govore o determinaciji. Svaki iz ove serije, počevši od opozicije preko svih ostalih aspekata govori o toj sili koja nas vuče. Ugao od 135} takođe spada u male aspekte, taj aspekat se naziva kvadrat i po ili seskviskver (sesquisquare) i on je od 133} do 137} i isto ga tretiramo kao mali aspekt. Ponekad će nam se učiniti da su dve planete možda gotovo u trigonu, ako je 15} razlike iako su zapravo u kvadratu i po - možda su u trigonskim znacima, pa je malo širi trigon ali su baš u kvadratu i po. On se tu vrlo lako formira i od nečega što je izgledalo kao vrlo lagano, automatski dolazi do energije koja je kvadrat i po. Razlika između kvadrata i po i polukvadrata je u tome što je kvadrat i po vatreniji, on prirodno povezuje natusa sa Lavom, sa 5. kućom, sa poljem jakih emocija; on je strastveniji, ali nema tu neminovnu potrebu da se materijalizuje, da se neka stvar prebaci na zemlju. Možda nemamo taj osećaj prizemljenosti, jer sa 45} i sa svim što je 8 imamo osećaj da su stvari prizemljene, da su ponekad grube kao što mogu da budu grube.

Ako bismo govorili o odnosu između planeta koje se nalaze u ovim aspektima, trebalo bi ih razmatrati kao odnose koji su vrlo fokusirani na materijalizaciju, na neminovno i na sudbinu. U odnosu na ovo postoji zapravo i 8 lunarnih faza, po 45} svaka od njih. Postoji trenutak kada je mlad Mesec – to je konjunkcija, zatim je srpoliki Mesec – kada raste, do 45}, kada dođe na 45} u odnosu na Sunce, zatim ide prva četvrt, posle njega ide „grbavi“ Mesec koji je na 135}; pun Mesec, zatim 135} u opadanju što se još zove rasplinuti ili rasejani Mesec, i poslednja četvrt i poslednjih 45} što predstavlja balzamični Mesec. Odnosno, uglovi od 45} su svakako vrlo važni delovi i faze našeg života, tačke koje nam daju sudbinu, koje ukazuju na materijalizaciju.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD