Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.11. do 12.11.2018.

Kombinacija preklapanja 4-dnevnog orbisa velikog preokreta vezano za opoziciju Sunca i Urana 23. oktobra i opoziciju Venere i Urana 31. oktobra, koji je bio od 25. do 29. oktobra, kombinovano sa sredinom retrogradnog hoda Venere (26. oktobra) bio je dovoljan da se naglo preokrene trend svetskih indeksa akcija. Većina svetskih tržišta kapitala okončala je višenedeljno (pa čak i višemesečno) nazadovanje u periodu od petka do ponedeljka (26-29 oktobra), a zatim prošle nedelje naglo narasla. Šablon se ponovio u svim ostalim delovima sveta, od Australije, do Kine, Engleske i Južne Amerike: visoki skok u periodu kada Venera okreće retrogradno 5. oktobra, praćeno višemesečnim niskim vrednostima u periodu od 26. do 29. oktobra, kada retrogradna Venera dolazi do sredine svog retrogradnog kretanja a u blizini opozicije Sunca i Venere sa Uranom i potom oštrog skoka 1. i 2. novembra.

Prošla nedelja je bila značajna i za druga tržišta. Sirova nafta je 2. novembra pala na 62,63$ za barel, što je najniža cena za 6 meseci, što je još jedan znak da su njegovi trogodišnji i 17-mesečni ciklusi okončani 3. oktobra, kada je Venera krenula retrogradno. Zlato je takođe skočilo, jer se u petak 26. oktobra našlo na najvišem nivou od 1246$, što je najviši nivo od 17. jula. Međutim, nakon toga dana vratilo na 1213.40$, 31. oktobra. Sa Jupiterom koji uskoro ulazi u Strelca i ide u kvadratni aspekt ka Neptunu u Ribama tokom većeg dela 2019. godine, Univerzum snažno ukazuje na to da će cene rasta i inflacioni pritisak biti sve jači, uprkos tvrdnjama nekih zvaničnika. Da li je neko pokušao da rezerviše avionski let iz SAD-a u Evropu za sledeće leto? Ili da bukira hotel? Nećete verovati koja je navala već sada. To sigurno nije signal da je inflacija pod kontrolom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA MUNDANA RAZMIŠLJANJA

Ova nedelja će biti interesantna iz geokosmičke perspektive, ne zato što su pokazatelji u vezi sa kretanjima tržišta aktivni, već iz razloga što ove nedelje Uran i Jupiter menjaju znake. To je retko, pogotovo ako uzmete u obzir da će i Mesečevi čvorovi takođe ove nedelje promeniti znake.

Prvo, Uran će se vratiti u Ovna iz Bika na dan izbora, 6. novembra. Uran je prvi put ušao u Bika u vreme mladog Meseca u Biku 15. maja. Ove sedmice privremeno će  napustiti znak Bika samo jedan dan uoči mladog Meseca u Škorpiji. Zatim, u vreme mladog Meseca u znaku Riba, 6. Marta 2019. vratiće se u Bika i tu boraviti narednih šest godina. Dok je boravio u Biku u poslednjih 6 meseci, svet je bio relativno miran, ili bar manje vojno neprijateljski i preteći nego prethodnih sedam godina u vreme Uranovog boravka u Ovnu. "Ratna retorika" i pretnje sa Uranom u Biku poprimili su karakter trgovinskih razmirica, što odgovara simbolici Bika, znaku novca. Pažljivo ćemo pratiti da li se trgovinski spor između SAD-a i Kine okončava od sada pa do marta, i da li će biti zamenjen vojnim pretnjama, možda uključujući Severne Koreju i / ili neke druge zemlje.

Drugo, Jupiter će u četvrtak, 8. novembra, započeti svoj 13-mesečni tranzit kroz Strelca. Ovo takođe nudi optimistične izglede za rešavanje trgovinskih sporova, jer i Jupiter i njegov vladajući znak Strelca ukazuju na povećanje svetske trgovine. Činjenica da dve spoljne planete menjaju znake ukazuje na to da će verovatno doći do upliva nove energije u Kongresu i Vladi SAD-a kao rezultat srednjoročnih izbora ove sedmice. Nekoliko zvaničnika sa obe strane verovatno će otići, a mnogi novi kadrovi će biti izabrani.

Ovo će, naravno, uticati na američkog predsednika Donalda Trampa. Kada je započeo svoju prvu godinu na funkciji, Saturn je bio u konjunkciji sa njegovim Mesecom i u opoziciji sa njegovim Suncem. Tipično za Saturn u opoziciji sa Suncem, postigao je mnogo stvari, ali tipično za Saturn na Mesecu, bio je nepopularan. Sada, 2019. godine Jupiter zamenjuje Saturn, i uskoro će  biti u konjunkciji sa njegovim Mesecom, a u opoziciji sa njegovim natalnim Suncem. Upravo suprotno onome iz perioda 2016-17., možemo očekivati na ovim srednjoročnim izborima za gospodina Trampa. To jest, verovatno će doći do porasta njegove popularnosti u prvoj polovini 2019. godine, ali količina (i kvalitet) njegovih važnih dostignuća može se znatno smanjiti.

Postoji još jedan važan ingres sledeće nedelje. Ciklus Mesečevih čvorova (18.6 godina) napušta zabavan i samouveren znak Lava i ulazi u patriotski i porodično orijentisan znak Raka u narednih 19 meseci, počevši od 6. novembra, istog dana kada se Uran vraća u Ovna. Ova promena takođe ima istorijske ekonomske korelacije. Prema istraživanjima Louise McVhirter-a, koja je objavljena u McVhirterovoj teoriji prognoze berzanskog tržišta (Američka federacija astrologa, 1938, Tempe, AZ), privreda i berzanska tržišta postižu maksimum kada je severni Mesečev čvor u Lavu. Moje istraživanje pokazuje da je ovo generalno tačno, ali je opseg koji se proteže od sredine Lava do sredine Bika taj u kome se postiže vrhunac. Međutim, najveći profit u privredi i na berzi je već ostvaren kada Severni čvor napušta Lava. Minimum se dostiže ulaskom čvora u Vodoliju-Škorpiju iako se najveći pad okončava već kada je u Vodoliji ili Jarcu. 

Tako, kosmička slika za ovu nedelju otkriva početak mnogih kolektivnih, sentimentalnih i promena lojalnosti. Ukazuje i na preusmeravanje pažnje investitora. Međutim, što se tiče preokreta trendova za trgovce na finansijskim tržištima, oni su naglašeni naredne dve nedelje, jer će Venera i Merkur promeniti pravce kretanja 16. novembra. Venera će okončati šestonedeljni retrogradni ciklus, a Merkur će započeti tronedeljno retrogradno kretanje tog istog dana. Do 6. decembra nema predaha od retrogradnosti (Merkur, Venera i Mars) započetoj u junu. To vam je kao započinjanje, zaustavljanje, preračunavanje i prilagođavanje iznova i iznova, u pokušaju da se dobije pozitivan rezultat, da se održi neki tok, bilo na ličnom ili na planu tržišne trgovine. Ovo može pogodovati agresivnim trgovcima koji trguju na kratke periode, ali je malo frustrirajuće za trgovce i investitore koji ciljaju na duži rok. 

Uzgred, cene žive stoke naglo rastu, još od kada je Uran ušao u Bika sredinom maja 2018. Biće zanimljivo videti kako će reagovati kada se Uran ove sedmice vrati u Ovna za narednih 5 meseci. Simbol Bika je govedo, koji pripada klasifikaciji žive stoke.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD