Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.11. do 12.11.2018.

Kombinacija preklapanja 4-dnevnog orbisa velikog preokreta vezano za opoziciju Sunca i Urana 23. oktobra i opoziciju Venere i Urana 31. oktobra, koji je bio od 25. do 29. oktobra, kombinovano sa sredinom retrogradnog hoda Venere (26. oktobra) bio je dovoljan da se naglo preokrene trend svetskih indeksa akcija. Većina svetskih tržišta kapitala okončala je višenedeljno (pa čak i višemesečno) nazadovanje u periodu od petka do ponedeljka (26-29 oktobra), a zatim prošle nedelje naglo narasla. Šablon se ponovio u svim ostalim delovima sveta, od Australije, do Kine, Engleske i Južne Amerike: visoki skok u periodu kada Venera okreće retrogradno 5. oktobra, praćeno višemesečnim niskim vrednostima u periodu od 26. do 29. oktobra, kada retrogradna Venera dolazi do sredine svog retrogradnog kretanja a u blizini opozicije Sunca i Venere sa Uranom i potom oštrog skoka 1. i 2. novembra.

Prošla nedelja je bila značajna i za druga tržišta. Sirova nafta je 2. novembra pala na 62,63$ za barel, što je najniža cena za 6 meseci, što je još jedan znak da su njegovi trogodišnji i 17-mesečni ciklusi okončani 3. oktobra, kada je Venera krenula retrogradno. Zlato je takođe skočilo, jer se u petak 26. oktobra našlo na najvišem nivou od 1246$, što je najviši nivo od 17. jula. Međutim, nakon toga dana vratilo na 1213.40$, 31. oktobra. Sa Jupiterom koji uskoro ulazi u Strelca i ide u kvadratni aspekt ka Neptunu u Ribama tokom većeg dela 2019. godine, Univerzum snažno ukazuje na to da će cene rasta i inflacioni pritisak biti sve jači, uprkos tvrdnjama nekih zvaničnika. Da li je neko pokušao da rezerviše avionski let iz SAD-a u Evropu za sledeće leto? Ili da bukira hotel? Nećete verovati koja je navala već sada. To sigurno nije signal da je inflacija pod kontrolom.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA SLIKA I DUGOROČNA MUNDANA RAZMIŠLJANJA

Ova nedelja će biti interesantna iz geokosmičke perspektive, ne zato što su pokazatelji u vezi sa kretanjima tržišta aktivni, već iz razloga što ove nedelje Uran i Jupiter menjaju znake. To je retko, pogotovo ako uzmete u obzir da će i Mesečevi čvorovi takođe ove nedelje promeniti znake.

Prvo, Uran će se vratiti u Ovna iz Bika na dan izbora, 6. novembra. Uran je prvi put ušao u Bika u vreme mladog Meseca u Biku 15. maja. Ove sedmice privremeno će  napustiti znak Bika samo jedan dan uoči mladog Meseca u Škorpiji. Zatim, u vreme mladog Meseca u znaku Riba, 6. Marta 2019. vratiće se u Bika i tu boraviti narednih šest godina. Dok je boravio u Biku u poslednjih 6 meseci, svet je bio relativno miran, ili bar manje vojno neprijateljski i preteći nego prethodnih sedam godina u vreme Uranovog boravka u Ovnu. "Ratna retorika" i pretnje sa Uranom u Biku poprimili su karakter trgovinskih razmirica, što odgovara simbolici Bika, znaku novca. Pažljivo ćemo pratiti da li se trgovinski spor između SAD-a i Kine okončava od sada pa do marta, i da li će biti zamenjen vojnim pretnjama, možda uključujući Severne Koreju i / ili neke druge zemlje.

Drugo, Jupiter će u četvrtak, 8. novembra, započeti svoj 13-mesečni tranzit kroz Strelca. Ovo takođe nudi optimistične izglede za rešavanje trgovinskih sporova, jer i Jupiter i njegov vladajući znak Strelca ukazuju na povećanje svetske trgovine. Činjenica da dve spoljne planete menjaju znake ukazuje na to da će verovatno doći do upliva nove energije u Kongresu i Vladi SAD-a kao rezultat srednjoročnih izbora ove sedmice. Nekoliko zvaničnika sa obe strane verovatno će otići, a mnogi novi kadrovi će biti izabrani.

Ovo će, naravno, uticati na američkog predsednika Donalda Trampa. Kada je započeo svoju prvu godinu na funkciji, Saturn je bio u konjunkciji sa njegovim Mesecom i u opoziciji sa njegovim Suncem. Tipično za Saturn u opoziciji sa Suncem, postigao je mnogo stvari, ali tipično za Saturn na Mesecu, bio je nepopularan. Sada, 2019. godine Jupiter zamenjuje Saturn, i uskoro će  biti u konjunkciji sa njegovim Mesecom, a u opoziciji sa njegovim natalnim Suncem. Upravo suprotno onome iz perioda 2016-17., možemo očekivati na ovim srednjoročnim izborima za gospodina Trampa. To jest, verovatno će doći do porasta njegove popularnosti u prvoj polovini 2019. godine, ali količina (i kvalitet) njegovih važnih dostignuća može se znatno smanjiti.

Postoji još jedan važan ingres sledeće nedelje. Ciklus Mesečevih čvorova (18.6 godina) napušta zabavan i samouveren znak Lava i ulazi u patriotski i porodično orijentisan znak Raka u narednih 19 meseci, počevši od 6. novembra, istog dana kada se Uran vraća u Ovna. Ova promena takođe ima istorijske ekonomske korelacije. Prema istraživanjima Louise McVhirter-a, koja je objavljena u McVhirterovoj teoriji prognoze berzanskog tržišta (Američka federacija astrologa, 1938, Tempe, AZ), privreda i berzanska tržišta postižu maksimum kada je severni Mesečev čvor u Lavu. Moje istraživanje pokazuje da je ovo generalno tačno, ali je opseg koji se proteže od sredine Lava do sredine Bika taj u kome se postiže vrhunac. Međutim, najveći profit u privredi i na berzi je već ostvaren kada Severni čvor napušta Lava. Minimum se dostiže ulaskom čvora u Vodoliju-Škorpiju iako se najveći pad okončava već kada je u Vodoliji ili Jarcu. 

Tako, kosmička slika za ovu nedelju otkriva početak mnogih kolektivnih, sentimentalnih i promena lojalnosti. Ukazuje i na preusmeravanje pažnje investitora. Međutim, što se tiče preokreta trendova za trgovce na finansijskim tržištima, oni su naglašeni naredne dve nedelje, jer će Venera i Merkur promeniti pravce kretanja 16. novembra. Venera će okončati šestonedeljni retrogradni ciklus, a Merkur će započeti tronedeljno retrogradno kretanje tog istog dana. Do 6. decembra nema predaha od retrogradnosti (Merkur, Venera i Mars) započetoj u junu. To vam je kao započinjanje, zaustavljanje, preračunavanje i prilagođavanje iznova i iznova, u pokušaju da se dobije pozitivan rezultat, da se održi neki tok, bilo na ličnom ili na planu tržišne trgovine. Ovo može pogodovati agresivnim trgovcima koji trguju na kratke periode, ali je malo frustrirajuće za trgovce i investitore koji ciljaju na duži rok. 

Uzgred, cene žive stoke naglo rastu, još od kada je Uran ušao u Bika sredinom maja 2018. Biće zanimljivo videti kako će reagovati kada se Uran ove sedmice vrati u Ovna za narednih 5 meseci. Simbol Bika je govedo, koji pripada klasifikaciji žive stoke.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD