Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

19. do 25. mart 2012

Iako je kalendarski još uvek zima, zahvaljujući Veneri u Biku miris proleća nas već danima budi i inspiriše, a ove sedmice će i Sunce prelaskom u znak Ovna zvanično najaviti najlepše godišnje doba, tj. označiti kraj jedne i početak nove godine. Ova sedmica će, stoga, biti dvojake prirode. Sunce na poslednjim stepenovima Riba, kojim otpočinjemo ovu sedmicu, usmeriće nas, s jedne strane, na završavanje jednogodišnjeg ciklusa koji mnogima nije bio lagan, koji je doneo dramatične promene (prvi aspekt Sunca prošle godine konjunkcija s Uranom) i tokom kojeg su morali umnogome da se prilagođavaju brojnim otežavajućim okolnostima (poslednji aspekt Sunca kvinkunks sa Saturnom u znaku Sunčevog pada), posebno na polju odnosa, karijere, zakonodavstva. Ovaj „nedovršeni“ aspekt govori i o nezavršavanju, prenošenju problema u novu godinu, što potvrđuje i prvi aspekt Sunca iz znaka Ovna – konjunkcija sa retrogradnim Merkurom koji je dispozitor retrogradnog Marsa. I ma kako s vatrenom energijom Ovna, koju će Sunce probuditi u jutarnjim satima u utorak kada će kročiti u ovaj kardinalni, dinamični, energični, violentni, hrabri znak, imali želju da sve ostavimo za sobom i okrenenom novi list, ili bolje rečeno, počnemo novu knjigu, bićemo prinuđeni već koliko u sredu (Sunce konjunkcija Merkur), odnosno čim pre, da se vratimo na nepročitano, da utvrdimo gradivo, prođemo ponovo kroz ono što nismo dobro savladali, ono gde smo napravili propuste, greške. I stoga je važno tokom ove sedmice umeti kontrolisati priliv ovnovske energije, potrebu za naglim „probojem“ i promenom bilo šta da je u pitanju, jer nekontrolisanost može dovesti do problema najpre sa autoritetima, saradnicima, potčinjenima, kao i sa zdravljem, u saobraćaju, sa tehnikom, dokumentima, automobilima. Potrebno je dobro razmisliti pre donošenja bilo kakve odluke, a iskoristiti sedmicu za jasno sagledavanje i svojih i tuđih grešaka i propusta i to popraviti.

Sunce će svojim aspektima primarno uticati na atmosferu ove sedmice, a osim konjunkcije sa Merkurom čeka nas i konjunkcija sa Uranom (subota), a kako su u pitanju dva polariteta, suprotne energije, to je za očekivati kontakte suprotstavljenih strana koje istovremeno žele moć (u Ovnu egzaltira Sunce) i koje će biti u prilici da pomire suprotnosti, ali i da rasplamsaju već postojeću vatru koja se ovnovski brzo može proširiti. Kako sedmicu otpočinjemo Venerom na zvezdi Zibal iz Eridanusa, a Merkur je, s Marsom u svom znaku i u znaku Ovna, već dovoljno vreo, to lako možemo očekivati svaki vid rasplamsavanja požara i saobraćajnih nesreća (Fajtont, vatrena kola i reka Eridanus u koju pada) koji mogu dovesti i do većih katastrofa jer se perfekcija Sunca i Merkura odvija na Deneb Kaitosu iz Cetusa, a Merkur se vraća u četvrtak u znak svog pada. Pa ovde imamo jasnu sliku oca i sina (Helija i Fajtonta), mladića koji, iako nevešt (retrogradni Merkur), misli da je dovoljno sposoban da upravlja vatrenim kolima (konjunkcija egzaltirano Sunce), i koji može dovesti u opasnost i sebe i mnoge druge. I evo mladih, neiskusnih, željnih slave i moći koji će pokušati da dostignu ono za šta nisu spremni. Ovo je i svaki pogrešan savet (nameran ili slučajan) nedovoljno stručne osobe koji može uzrokovati daleko šire probleme, obrte, pobune. Ovo je i okrivljivanje pogrešne osobe i ispoljavanje agresivnosti jer je Mars na Aliotu (najvećoj zvezdi iz sazvežđa Veliki Medved – Arkad i Kalista), ali i pobune malih protiv velikih, protiv onih koji su ih stvorili, bilo da je reč o sukobu dece i roditelja ili malih država protiv velikih (što potvrđuje i Saturn na Izaru iz Pastira koji se takođe vezuje za mit o Arkadu i njegovoj majci Kalisti).

Da se nećemo samo buniti, i s razlogom i bez, govori još uvek aktuelna serija zvana Kraljevska porodica jer i Venera i Jupiter još uvek prelaze preko zvezda iz ovih sazvežđa, pa uz Sunce na Šeatu (Pegaz) kojim otpočinjemo sedmicu, i uz Neptuna koji još uvek boravi na Enifu iz Pegaza, to su i ove sedmice naglašene ljubavi u duhu Andromede – iznenadni obrti situacije, zaljubljivanje u osobu koja na neki način spašava natusa, napuštanje doma i život u inostranstvu.

Aktivirane su i zvezde iz sazvežđa Labud kao i Delfin, pa će naglasak biti i na zavođenju, lepoti, umetnosti, kao i na proboju u oblasti duhovnosti budući da svaka egzotična kombinacija s problematičnim zvezdama poput Deneb Kaitosa i Šeata, posebno sa Uranom, uvek pruža šansu za vanredna otkrića, ideje i buđenje.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju snažno Sunce povezano sa Merkurom i Uranom, a posebno oni sa planetama na početanim stepenovima kardinalnih znakova. Aktivni će i dalje biti svi koji igraju neku od uloga u Kraljevskoj porodici, kao i oni sa retrogradnim Marsom i retrogradnim Merkurom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD