Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

19. do 25. mart 2012

Iako je kalendarski još uvek zima, zahvaljujući Veneri u Biku miris proleća nas već danima budi i inspiriše, a ove sedmice će i Sunce prelaskom u znak Ovna zvanično najaviti najlepše godišnje doba, tj. označiti kraj jedne i početak nove godine. Ova sedmica će, stoga, biti dvojake prirode. Sunce na poslednjim stepenovima Riba, kojim otpočinjemo ovu sedmicu, usmeriće nas, s jedne strane, na završavanje jednogodišnjeg ciklusa koji mnogima nije bio lagan, koji je doneo dramatične promene (prvi aspekt Sunca prošle godine konjunkcija s Uranom) i tokom kojeg su morali umnogome da se prilagođavaju brojnim otežavajućim okolnostima (poslednji aspekt Sunca kvinkunks sa Saturnom u znaku Sunčevog pada), posebno na polju odnosa, karijere, zakonodavstva. Ovaj „nedovršeni“ aspekt govori i o nezavršavanju, prenošenju problema u novu godinu, što potvrđuje i prvi aspekt Sunca iz znaka Ovna – konjunkcija sa retrogradnim Merkurom koji je dispozitor retrogradnog Marsa. I ma kako s vatrenom energijom Ovna, koju će Sunce probuditi u jutarnjim satima u utorak kada će kročiti u ovaj kardinalni, dinamični, energični, violentni, hrabri znak, imali želju da sve ostavimo za sobom i okrenenom novi list, ili bolje rečeno, počnemo novu knjigu, bićemo prinuđeni već koliko u sredu (Sunce konjunkcija Merkur), odnosno čim pre, da se vratimo na nepročitano, da utvrdimo gradivo, prođemo ponovo kroz ono što nismo dobro savladali, ono gde smo napravili propuste, greške. I stoga je važno tokom ove sedmice umeti kontrolisati priliv ovnovske energije, potrebu za naglim „probojem“ i promenom bilo šta da je u pitanju, jer nekontrolisanost može dovesti do problema najpre sa autoritetima, saradnicima, potčinjenima, kao i sa zdravljem, u saobraćaju, sa tehnikom, dokumentima, automobilima. Potrebno je dobro razmisliti pre donošenja bilo kakve odluke, a iskoristiti sedmicu za jasno sagledavanje i svojih i tuđih grešaka i propusta i to popraviti.

Sunce će svojim aspektima primarno uticati na atmosferu ove sedmice, a osim konjunkcije sa Merkurom čeka nas i konjunkcija sa Uranom (subota), a kako su u pitanju dva polariteta, suprotne energije, to je za očekivati kontakte suprotstavljenih strana koje istovremeno žele moć (u Ovnu egzaltira Sunce) i koje će biti u prilici da pomire suprotnosti, ali i da rasplamsaju već postojeću vatru koja se ovnovski brzo može proširiti. Kako sedmicu otpočinjemo Venerom na zvezdi Zibal iz Eridanusa, a Merkur je, s Marsom u svom znaku i u znaku Ovna, već dovoljno vreo, to lako možemo očekivati svaki vid rasplamsavanja požara i saobraćajnih nesreća (Fajtont, vatrena kola i reka Eridanus u koju pada) koji mogu dovesti i do većih katastrofa jer se perfekcija Sunca i Merkura odvija na Deneb Kaitosu iz Cetusa, a Merkur se vraća u četvrtak u znak svog pada. Pa ovde imamo jasnu sliku oca i sina (Helija i Fajtonta), mladića koji, iako nevešt (retrogradni Merkur), misli da je dovoljno sposoban da upravlja vatrenim kolima (konjunkcija egzaltirano Sunce), i koji može dovesti u opasnost i sebe i mnoge druge. I evo mladih, neiskusnih, željnih slave i moći koji će pokušati da dostignu ono za šta nisu spremni. Ovo je i svaki pogrešan savet (nameran ili slučajan) nedovoljno stručne osobe koji može uzrokovati daleko šire probleme, obrte, pobune. Ovo je i okrivljivanje pogrešne osobe i ispoljavanje agresivnosti jer je Mars na Aliotu (najvećoj zvezdi iz sazvežđa Veliki Medved – Arkad i Kalista), ali i pobune malih protiv velikih, protiv onih koji su ih stvorili, bilo da je reč o sukobu dece i roditelja ili malih država protiv velikih (što potvrđuje i Saturn na Izaru iz Pastira koji se takođe vezuje za mit o Arkadu i njegovoj majci Kalisti).

Da se nećemo samo buniti, i s razlogom i bez, govori još uvek aktuelna serija zvana Kraljevska porodica jer i Venera i Jupiter još uvek prelaze preko zvezda iz ovih sazvežđa, pa uz Sunce na Šeatu (Pegaz) kojim otpočinjemo sedmicu, i uz Neptuna koji još uvek boravi na Enifu iz Pegaza, to su i ove sedmice naglašene ljubavi u duhu Andromede – iznenadni obrti situacije, zaljubljivanje u osobu koja na neki način spašava natusa, napuštanje doma i život u inostranstvu.

Aktivirane su i zvezde iz sazvežđa Labud kao i Delfin, pa će naglasak biti i na zavođenju, lepoti, umetnosti, kao i na proboju u oblasti duhovnosti budući da svaka egzotična kombinacija s problematičnim zvezdama poput Deneb Kaitosa i Šeata, posebno sa Uranom, uvek pruža šansu za vanredna otkrića, ideje i buđenje.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju snažno Sunce povezano sa Merkurom i Uranom, a posebno oni sa planetama na početanim stepenovima kardinalnih znakova. Aktivni će i dalje biti svi koji igraju neku od uloga u Kraljevskoj porodici, kao i oni sa retrogradnim Marsom i retrogradnim Merkurom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD