Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Polukvadrat (drugi deo)

Ono što imamo kao 45} je stvar koju mi živimo kao rezultat celog ovog procesa – od jednog odnosa, od strasti, od osećanja konačno nastaje taj element nas ovde na zemlji. Ovaj aspekat od 45} se čini minoran i on jeste mali u odnosu na druge aspekte, ali znajmo da i mi na ovoj planeti živimo samo malim delom sebe. Mnogo većim, širim delom, mi uopšte nismo na ovoj planeti. Dakle, samo smo jednim delom koji je izražen u kodu 45 ovde, a taj kod od 45 je jako važan. To je deo koji opisuje naš život ovde na zemlji. Videćemo kada budemo radili osme harmonike svog horoskopa da taj horoskop primarno priča priču o našoj sudbini, upravo zato što svaka podela kruga na 8 daje životnu priču čoveka. Ako saberemo brojeve od 1 do 8, dobijamo 36 a to je broj ljudske duše, to je broj sudbine. Natus živi od 1 do 8 zato što su oba broja vezana za Marsa – i 1 kao 1. kuća - Ovan, i 8 kao 8. kuća - Škorpion, oba su Mars. Pitamo se u čemu je onda razlika između 45} i 90}? Znamo da je 90} jak aspekt; za 45} kažemo da je slabiji, da je srodan ali slabiji upravo kao što vidimo razliku između onoga što deluje dominantno, jako, kao što je Mars koji jeste u prirodi 90} - kvadrat jeste marsovski aspekt zato što je Mars upravo u svojim kvadratnim znacima u padu odnosno egzaltaciji i to su jaka mesta za njega. 45} svakako jeste kao Mars samo iz 8, plutonovski, onaj koji se ne vidi; on je vrlo jak ali se ne vidi. On je snažan ali ima mali orbis. Razlika između jednog i drugog je upravo u ovoj prirodi. Oni imaju srodnu prirodu međutim ovaj drugi ima vrlo mali orbis delovanja i kao takav je snažan. 

Ako bismo posmatrali krug i rekli da je opozicija 180}, to je ono što nazivamo vazduhom jer to je ono što nas spaja sa vazdušnim znakom (Vaga). Ako kažemo da je 135} vatra, to je logično jer nas spaja s vatrenim znakom (Lav). Ako kažemo da je 90} voda, logično je jer nas prirodno spaja sa vodenim znakom (Rak), i ako kažemo da je 45} zemlja, i to je sasvim logično jer nas spaja sa zemljanim znakom (Bik).

Dakle, mi ovde imamo tetragramaton koji upravo pokazuje kako se od ređeg elementa stvari zgušnjavaju i idu ka najgušćem – upravo model od 45} to pokazuje što nam ne pokazuje model od 30}. Ako posmatramo raspored znakova u zodijaku, model od po 30} nam nikada neće dati prirodni raspored elemenata, a prirodno je da se ide od vazduha preko vatre i vode do zemlje zato što je to redosled od ređeg ka gušćem. 45} nam upravo daje odgovor na to, 45} jeste aspekt čoveka i to jeste aspekt kojim mi stvaramo. Baš kao što je 36 broj duše, 45 je broj čoveka

Naime, ako bismo posmatrali iz samog centra duše sliku nastanka, iz centra duše što je 15} Raka, što je mesto egzaltacije Jupitera, što je mesto primarne projekcije, ako odbrojimo 45} levo i desno dobijamo dva ljudska znaka – dobijamo Blizance i dobijamo početak Device. Šta je 45 nego broj čoveka; 45 jeste onaj broj kojim nastaje natus, 45 jeste ključni broj za materijalizaciju. Kako smo mi to nastali? Ovde imamo muški i ženski znak – prvi muški ljudski znak što su Blizanci i prvi ženski ljudski znak, Devica – sve je to Merkur i 45 ih spaja, kao što smo rekli, i Pluton je onaj koji ih spaja. Pluton je zapravo isto što i Merkur samo maskiran, čak i u svom obliku on opisuje tu sliku jer ako bismo polukrug iznad kod Merkura stavili ispod kruga, dobijamo automatski Plutona. Mitološki oni daju taj opis. Ono što spaja ovog vazdušnog Merkura i ovog zemljanog Merkura jeste upravo 45, ono što spaja u toj natusovoj duši ono kako je na nebu da je tako na zemlji, ono što je prelaz iz jednog u drugo jeste to, i šta je taj faktor 45 - to je ono što nas zapravo veoma zanima. 45 jeste 4 i 5, 45 jeste Rak i Lav, 45 jeste model po kome mi zapravo sve stvaramo.

Iz 4 i 5, iz Meseca i Sunca nastajemo, nastaje sva sudbina, to je primarna potreba duše za određenom emocijom, za određenim ispunjenjem. Duša i njena emocija - znači imamo 4 kao simbol Meseca i 5 kao simbol ljubavi za koju se vezujemo, nečega što volimo ili nečega čemu težimo. Konačno, svi znamo da nastanak, osnovna tačka u kojoj se sve stvari materijalizuju nastaje spajanjem Sunca i Meseca. Spajanje Sunca i Meseca daje začeće. Spajanje bilo čega što predstavlja 4 i 5 je sadržano u prirodi ovog broja. Ovo sve je važno da bismo razumeli da je 45 jedan model po kome mi stvaramo sebe. Mi smo zapravo determinisani brojem 45 tako što smo počeli da se determinišemo od onih odnosa, od 180} – šta smo uradili sa njima i u meri u kojoj to ostaje, u kojoj je nerešeno, u kojoj od njega nije nastala božanska tvorevina, u toj meri od njega prelazimo na 135} što je deo te vatre. Znači, ovde bi bila jedna opozicija, jedna komunikacija; nakon toga prelazi u jednu kategoriju strasti – 135} je aspekt koji spada u kategoriju aspekata 45 jer ako u jednoj opoziciji formiramo ugao od 45}, drugi deo opozicije će biti 135} zato što oni zajedno formiraju taj ugao – 135} i 45} čine tu opozitnu vrednost od ukupno 180}. 

Stoga, ukoliko bismo posmatrali sledeći u nizu u tom zgušnjavanju, to bi bio aspekt od 90}, koji natusa dovodi u tačku genetskog koda, genetike. Na tom uglu, na uglu od 90} dolazi do zapisa unutar tih voda, dolazi upravo do sećanja. Aspekt od 90} je aspekt sećanja, memorije s kojom smo rođeni. Svi mi imamo primarni kvadrat između 1. i 4. odnosno 1. i 10. kuće – to je sećanje, to je ono što nas povezuje sa kodom genetike kojeg natus u sebi ima i to je vrlo snažan znak sudbine. Ipak, ono što samog natusa konkretno predstavlja iza toga, što predstavlja najličniju osobinu koju će on imati izražena je u ovim uglovima od 45}. 

Još jedan ugao pored ovih, jedini koji ima broj 9 jeste kvintil, ugao od 72}. Nijedan drugi aspekt – konjunkcija, trigon, sekstil, nonagon, nijedan drugi aspekt kada pogledamo njegovu brojčanu vrednost ne daje 9 osim kvintila, samo izazovni aspekti – 180}, 90}, 45} i jedan koji je potpuno van te serije što je kvintil. Kvintil je poseban aspekt koji nastaje odnosom Sunca i Venere i njihovim međusobnim spajanjem. U toku 8 godina oni prave uglove od po 72}. Drugim rečima, baš kao što je polukvadrat aspekt koji deli krug na 8 delova, isto tako kvintil nastaje konjunkcijom, odnosno uzastopnim konjunkcijama Sunca i Venere u periodu od 8 godina koje formiraju taj veliki pentagram na nebu koji daje uglove od 72}. 72 čini prirodu tog kvintila. 

Ako je ovo još jedan deo koji nam priča o celini, formira zakonitosti, stvara sudbine, možemo zaključiti sledeće – u svakom čoveku, pored tačke u kojoj imamo mesto od 180, 135, 90, 45 što vodi u sužavanje, u materijalizaciju, u stvaranje sudbine, imamo drugu seriju koja je vezana za ugao od 72} koji je u potpunosti aspekt iz jedne anđeoske sfere, aspekt koji obezbeđuje propuštanje, kreiranje tog svetla, kreiranje jedne potpuno kosmičke emocije koja oslobađa natusa. Koliko god nas uglovi od 45}, 90} itd. u toj seriji vezuju za neku stvar, da moramo ići određenim putem jer to je njihova uloga, to je direktno stvar zakonitosti karme, upravo 72} pokazuje isto to zato što isto daje 9 i pokazuje mesto oslobođenja. Naime, ako bismo odavde posmatrali, 72} bi pao na 3} Bika gde je egzaltacija Meseca, a s druge strane bi pao na mesto 27} Device gde je pad Venere, spajajući na taj način Mesec i Veneru kao dva ključna koda naših emocija, odnosno našeg emotivnog ispunjenja.

Ono što je za nas vrlo značajno kada je ovo u pitanju je da razmatramo gde god da postoji ugao od 45}, treba da shvatimo da je to nešto što nas jako vezuje da tu stvar materijalizujemo i da se u toj tački materijalizujemo u zavisnosti od toga koje su prirode dve planete koje su spojene. One hoće da izađu iz eteričnog sveta u materijalni, fizički svet, one hoće da se konkretizuju i to je poslednji nivo konkretizacije.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD