Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.10. do 29.10.2018.

Primetna je zabrinutost u vezi predloga italijanskog budžeta koji će verovatno biti negativan po evro. U četvrtak, Evropska komisija je uputila Rimu pismo nazvavši nacrt budžeta kršenjem fiskalnih pravila EU "bez presedana", što je prvi korak postupka koji bi mogao da se završi Briselovim odbijanjem budžeta i kažnjavanjem Italije. - Rojters, www.cnbc.com, 19. oktobra 2018.

Analitičari očekuju da agencije za rejting sledeće nedelje smanje kreditni rejting Italije. www.cnbc.com, 19. oktobra 2018.

Pad svetskih berzanskih indeksa nakon njihovog skoka oko retrogradne Venere 5. oktobra nastavljen je prošle sedmice. Mnogi indeksi su započeli nedelju dosta nisko, a onda su imali ogroman skok u utorak, da bi zatim opet došlo do pada. U većini slučajeva, pad nije išao ispod nivoa od ponedeljka, već je doneo razočarenje nakon naglog skoka u utorak. Zabrinutost je vezana za temu Venere (bankarska politika) u Škorpiji (dug). To jest, nedavno predloženi budžet Italije mnogo je viši nego što se ranije očekivalo, a kontinuirana kritika američke vlade upućena politici kamatnih stopa FED-a uzrokovala je da investitori ponovno razmotre projekcije rasta akcija. U prvom slučaju, odluka italijanske vlade da uveća deficitarnu potrošnju dovodi do smanjenja kreditnog rejtinga. Ona podriva vanevropske investicione planove u celoj Eurozoni, jer ovo postaje još jedan inflatorni faktor. U drugom slučaju, FED nastavlja sa planovma za podizanje stopa jer ne želi da se inflacija otme kontroli. Kritičari, poput predsednika Trampa, tvrde da je inflacija blaga i pod kontrolom. Ali to se dešava danas, pre nego što Jupiter uđe u ekspanzivan znak Strelca i napravi kvadrat sa Neptunom, što je inflaciona kombinacija koja počinje u novembru 2019. godine i biće na snazi tokom sledeće godine. FED razmišlja o budućnosti, a kao što ističe Alan Greensman, niska nezaposlenost i stabilno tržište rada su snažni pokazatelji koji mogu i verovatno će dovesti do inflacionog udara pre ili kasnije. Ovim faktorima se može objasniti nedavno slabljenje svetskog tržišta kapitala i obveznica, a takođe i nedavni skok zlata i srebra.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA I DUGOROČNA MUNDANA RAZMIŠLJANJA

Ciklus Saturna i Plutona (u trajanju od 31.-37 godina) a koji započinje 12. januara 2020. već počinje da se oseća. Iz ekonomskog ugla, ovo je vreme, (18 meseci pre ili kasnije) kada dolazi do povećanja budžetskih deficita uz smanjenje dugova i kredita. To je jedna od ključnih tema Plutona, posebno sa Saturnom. Pod teškim aspektima ova dva moćnika česta tema su politička ubistva kao i još jedna mračna priča, koja je prošle nedelje, 2. oktobra, privukla veliku pažnju misterioznim nestankom saudijskog građanina iz ambasade Saudijske Arabije u Turskoj. On je bio novinar Washington Post-a koji je kritikovao saudijski režim. To je bio još jedan razlog prošlonedeljnog pada na berzama posle snažnog skoka u utorak. Sekretar ministarstva finansija Steven Mnuchin otkazao je svoj naširoko najavljivan put  na saudijsku Investicionu konferenciju. Nakon te objave, DJIA je u utorak izgubio više od 400 poena.

Ove sedmice neće doći do smirivanja tržišta, kao ni izveštaja koji skreću pažnju sa nestalog saudijskog kritičara i sve većih problema u svetu u vezi državnih deficita i rastućim dugovima. U utorak, 23. oktobra, Sunce će ući u Škorpiju, znak kojim vlada Pluton. Istog dana biće u opoziciji sa Uranom, a već sledećeg je veoma napet Pun Mesec. Opozicija Sunca i Urana nije istorijski snažan aspekt koji ukazuje na preokret. Njegova korelacija sa primarnim ciklusima je samo 52% u periodu od 12 trgovačkih dana. Međutim, ona ima 74% veze sa vrlo oštrim, ali kratkotrajnim oscilacijama cena, često u rasponu od čak 4%, u periodu od samo 4 trgovačka dana. Venera će 31. oktobra biti u opoziciji sa Plutonom, što je značajnija veza sa primarnim ili većim preokretima ciklusa (71%), a takođe ima i 71% veze sa naglim promenama cena u periodu od 4 dana trgovanja. Oni se preklapaju od 25. do 29. oktobra, što znači da možemo očekivati značajan skok ili pad između sledećeg četvrtka i sledećeg ponedeljka, kojim će se ili završiti ili započeti neka od ovih promena. Nastupaju veoma dobre jedna do dve nedelje za trgovce koji vole da trguju u kratkim periodima kada dolazi do naglih promena cena.

Nadalje, više ćemo se usredsrediti na 16. novembar kada Venera okončava svoje retrogradno kretanje, ali Merkur započinje svoje. Još jednom, očekujemo mnogo previranja, pošto obe planete vezujemo za više od 70% verovatnoće da će doći do oštrih promena cena u roku od 4 dana trgovanja. Međutim, u ovom slučaju, direktna Venera ima jaku 73% korelaciju sa primarnim ili čak većim ciklusima koji kulminiraju u roku od 10 trgovačkih dana.

Na ličnom nivou, Venera se okreće direktno u sopstvenom vladajućem znaku Vage. To bi moglo dovesti do perioda povećanih romantičnih događaja do kraja meseca. Bolje se pobrinite da imate dovoljno novca ili da je dug na karticama otplaćen, jer bi bilo neprijatno da upoznate nekoga, izađete na romantičnu večeru, a potom spoznate da ne možete platiti račun. Takva je priroda ovog perioda u kojoj je istaknut znak Škorpiona (dug), kako za vlade tako i za pojedince. Svi žele da potroše novac koji nemaju - ili novac drugih ljudi, kao da je to njihov sopstveni. Novembar je dobar mesec za početak odnosa. To je takođe mesec kada odnosi koji su vrlo dobro započeli mogu biti naglo okončani. Baš kao na tržištu, jer je Venera vladarka ljubavi i novca. Jednog dana je tu, sutradan je nestala. To je priča od sada do kraja novembra. Uživajte dok možete i pokušajte da dobro vladate svojim resursima i iskušenjima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD