Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Septil (peti deo)

Ako govorimo o Neptunu koji je sa Merkurom u septilnom odnosu, ovo svakako jeste jedna izuzetna mogućnost za hermetična znanja, za potpunog Hermesa koji je Trismegistos. On se ovde otvara ka ovom septilu, još ako je to triseptilni aspekt, onda je tek jak zato što Merkur već jeste jedno trojstvo koje u sebi nosi oblik i kruga i polukruga i krsta, i ima tu kategoriju da u sebi može da objedini 3 u 1. Merkur je taj koji može da živi tri dela u jednom i to jeste struktura jednog čoveka.

Triseptil, biseptil ili septil će biti iskustva koja ga otvaraju upravo ovoj integraciji, ovim spoznajama pa će natus sa ovakvim aspektom imati dar da ne priča on nego priča duh kroz njega, ne piše on nego piše duh kroz njega, duh koji je mnogo dublji, koji dolazi iz drugih sfera i koga može da propušta, samo mu treba olovka a natus je tu olovka. On ima jaku vezu između dva sveta i zaista može biti komunikacija sa višim bićima, sa višom inteligencijom, sa višim znanjima. Merkur ovde, za razliku od Meseca, dosta svesno propušta stvari, propušta u budnom stanju svesti, ne kao Mesec u nekom osećaju ili kroz san. Ovde imamo mogućnost da natus zaista stekne ta hermetična, duboka znanja i da zaista bude drugačiji, da se promeni, da sam doživljava promene u sebi. Merkur sa Neptunom u septilu je vrlo potrebna stvar za Neptuna. Ako bismo se pitali šta Neptun zapravo traži, on traži dobru olovku, Neptunu treba dobar Merkur zato što je u njemu on već neko ko je u padu, u Neptunu, u Ribama živi jedan Merkur koga mi svakog dana invociramo tako što se nekako zovemo, već samim imenom budimo tog duha. Mi imamo ime koje je invokacija nekoga – zašto imamo dato ime, šta ime znači, otkuda nam ime, u kojoj meri je naše ime naša sudbina – sve je to priča tog Merkura iz Riba, iz pada za kojeg mi ni ne znamo zašto smo ga dobili ali to je deo naše sudbine u najmanju ruku u istoj onoj meri u kojoj je trenutak u kojem smo rođeni deo naše sudbine. Stoga je ime Neptunu vrlo bitno i ovde, kada je Neptun u ovakvom aspektu sa Merkurom on hoće nešto da kaže, hoće da prođe, hoće da prelazi, ima most, jer je septil most za duhove, septil je most za bića iz jedne dimenzije u drugu, prelazak iz jednog u drugo. Sjajan put ovde može biti. Natus treba samo da je dobar i čist u svojim vodama da te stvari fino prolaze, jer ponekad, ako je natus imao neke stvari koje je recimo u prethodnom životu radio tako što ih je skrivao i misli da ga niko nije uhvatio, do kraja života, onda se pojavljuje isto takav septil spram recimo Merkura pa sve ono što je on onda negde nekome krao ili uzimao, ovde njemu iz potpuno nepoznatih razloga nestaje. Potpuno je otvoren tom kanalu da neka simbolika Neptuna, nečeg što je skriveno, što je tajno deluje protiv njega, jednostavno mu bude uzeto iz druge dimenzije.

Moramo imati tu vezu septilnog tipa, to je kao izlaz, prosto je potreba, jer na taj način stvarno razmenjujemo komunikaciju sa sobom, sa svojim prethodnim životom ili sa svojim budućim životom. Ili smo vođeni ili imamo neku stvar koju negde treba da isplatimo ili da završimo ali to je ono što nam ovaj septil daje. Ako bi natus bio relativno slab sa tim Merkurom, ne bi mogao da prepozna tog Neptuna koji mu deluje septilno i dešavale bi mu se stvari koje mu nisu uopšte jasne, stvari koje su mu potpuno neverovatne, koje su potpuno neobjašnjivi fenomeni nestanka nečega. Teško bi razumeo kako neka stvar koju on ima unutar sebe izazove da mu nešto bude ukradeno, da neka stvar potpuno mistično nestane i negde bi mogao da bude, na određenom nivou i nestabilan u psihološkom smislu, u svojoj lošijoj varijanti.

Kada je Venera u pitanju koja dobija septilni aspekt sa Neptunom, sigurno je da će ona najviše da bude izražena u modelu biseptilnog aspekta koji je pre svega vezan za odnos Psihe i Erosa, i koji govori o vezi koja je prisutna na nivou spajanja dva duha, dva bića. Kakva je sad to Venera ili ta ljubav koja se spaja sa Neptunom, sa nečim za šta ona ne zna da je zapravo u pitanju potpuno spajanje na jednom nesvesnom nivou između dve osobe, gde te dve njihove duše osećaju da su povezane, da negde moguće pripadaju jedna drugoj. Ali kako spustiti nebo na zemlju, kako sada to što je nevidljivo, što nema realnu osnovu, rekli bi - nema trigon, ima biseptil – biseptil je aspekt od 103}, kako ćemo taj aspekt što je nedefinisan odnos, nemoguć, kako ćemo ga sad ovde stvoriti da nam bude moguć? Koje su to promene koje natus treba da uradi da bi to oživeo? To je nekakav odnos, to je neka ljubav, ako je Venera sa recimo Neptunom u biseptilnom aspektu, koja odgovara duši ali verovatno ne i vremenu u kome natus sada živi. Odgovara određenim osećajima ali je nju, kao što znamo tu priču, teško ostvariti. Uvek se setimo Psihe i Erosa i priče gde Psiha ne sme da vidi ko je Eros, da on mora za nju da bude maskiran, da to mora da bude jedna tajna priča, da postoji određena ljubomora, da to može biti sve kao iz bajke ali da je tajna osnova i da su oni iz dva potpuno različita sveta, potpuno dva različita bića. To je jedan specijalan odnos ali je izuzetno značajan za integraciju ličnosti koja se ovde događa u konkretnim situacijama, konkretnom emotivnom odnosu sa drugom stranom. Da li je to pozitivno, da li će se završiti kao što je Psiha sa Erosom pa će se na kraju i pronaći ili će do nekog nivoa taj mit doći gde će Psiha patiti, zavisi od pozicije Venere i Neptuna i njihove dispozicije. Kada govorimo o ovome, znajmo da je sigurno tu Eros onaj koji je predstavljen primarno Neptunom, a Psiha kao devojka, kao ona koja je čak bila lepša i od Afrodite je predstavljena primarno Venerom ali treba pratiti jedno i drugo.  

Kada govorimo o odnosu septilnog tipa koji je između Neptuna i Marsa, ovo je snažan osećaj koji natus ima da nije sam, da postoji određena energija koja njega stvara. Svaki Mars je inače nastao iz Neptuna, svaki Mars inače nastaje kao zgusnuta voda, kao ta energija iz 12. kuće. Ono što je 12. kuća sada, juče je bila 8. kuća, juče je bio Mars i sada je samo izleteo ovde kao taj Mars. Ako je taj Mars ostao sa njim povezan u jednom septilnom aspektu sigurno da je ostala veza sa jednom drugom dimenzijom, tu je ostalo sećanje, ovaj život i onaj prethodni su mu jako povezani. Kakva je ovde veza, da li ga koči ovaj Neptun ili ne ili mu daje posebnu inteligenciju da se zapravo zaista integrisao kroz to, da ima jak osećaj, zavisi najviše od priče samog Neptuna, kakva su mu sećanja spram Marsa. Mora se naći ta veza i treba gledati dalje aspekte, kakav je Neptun, šta on prima, jer to je sve sećanje tog Marsa koji je konačno i nastao od tog Neptuna. Pre svega šta radi Neptunov dispozitor, svakako i Marsov iza toga, ali ovo je ono što je bitno da bismo razumeli u kojoj meri natus i kakvog duha nosi sa sobom zato što mu jak Neptun može dati izuzetan osećaj da može da pobedi pre svake bitke. Ako Neptun podržava ovog Marsa on je vođen, zna da nije sam, zna da su s njim Bogovi i zna da može u svemu uvek da prođe, da ima jaku energiju koja ga spaja s nečim potpuno izvan. Može biti da ga ovaj Neptun toliko vuče da se zakači za iskustvo prethodnog života da on gubi energiju, da mu je oduzima i u nekom trenutku natus sa ovakvom kombinacijom može da se, kada je loša cela priča, na svaki način nađe u svim mogućim neudobnim situacijama u životu u kojima ga viša sila, rekli bi, nepravda života vuče u to da ga negde davi. Da li će to biti neko kao tajni neprijatelj, ko će ga uhvatiti, da li je to ajkula u sred mora, da li je to da je nepravedno optužen pa su ga odveli, ali njega nešto vuče.  

Ovaj natus sam deluje svesno u jednom trenutku odluke – svetlost, samo svetlost, to je sve što mu treba jer inače mu je sve tamno, on je Mars-Neptun i ako ne krene da invocira svetlost, da invocira anđele, da stalno to budi, on će stalno imati strahove koji su za njega realni i „nepravda života“ koju će stalno viđati. Ta nepravda života je pravda u smislu dva života, kada gledamo iz malo šire perspektive. Svakako je pravda, ali on nikada to neće videti i izgledaće kao nepravda, izgledaće kao nešto što mu se događa na neki negativan način, da ga neko prevari, da mu uzme sve i da on ne može ništa. To je stvar jakog Neptuna koji mu je ovde zakačen, to je ta dimenzija koja ga otvara nečemu drugom.

Ljudska pravda uvek predstavlja jedan krug, što je Saturn, gospodar prstenova i on kaže „to je pravda“, on ovde ništa ne može da uradi jer se razbija krug. Ovo je spirala, ovo nas vezuje sa sasvim drugom, kosmičkom pravdom; prema tome, ovo ovde je van upliva, van dometa toga. Znači, treba gledati kakvog duha natus ovde privlači i striktno treba da radi sa svetlosnom pričom, premda natus sa ovakvom kombinacijom može da invocira svašta ali svetlosna priča je ona koja će mu dati energiju potrebnu da očisti taj strah koji tu postoji i da se dogovori sa tim bićem što je zakačeno za njega, na kraju sa sobom samim, sa prethodnim Ja, da oprosti tu neku stvar. Ako je neko toliko bio protiv nekog do samog kraja da je čak želeo da izvrši samoubistvo kako bi ubio sve ostale, onda je to Mars-Neptun koji ga sada kači i koji ne može da oprosti sebi niti drugome, i mora da propusti toliko svetlosti da bi mogao da se oslobodi tog jakog grča koji vodi ka njegovoj destrukciji, kao i prema drugima jer to je njegov osećaj.

Koja je poslednja misao, koja je poslednja stvar – to je ono što nam stoji u 12. kući. To je to biće koji mi zapravo nesvesno onda invociramo. Ovo je jako iskustvo samog kraja prethodnog života. Šta je bila ta stvar jer ne može da otpusti svoj grč i mora to da promeni. Mora da se s tim bićem dogovori, mora da napravi promenu na tom specijalnom nivou i tu su anđeli ta svetlosna vrednost koja će mu pomoći da oživi ovo u sebi.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD