Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Septil (četvrti deo)

Ako je Neptun u septilu, biseptilu ili triseptilu – u bilo kom septilnom odnosu sa Suncem, ovde je najjača veza natusa ona koja govori o njegovoj jakoj sposobnosti da se oživi duh prethodnog života, da se probudi natus koji je nekada živeo. Sunce i Neptun su kao predstavnici 5 i 12, pokazatelji onoga što je osoba živela u svom prethodnom životu, i kroz septil mi imamo ovu vezu živahnog duha, živahnog bića iz prethodnog Ja koji je ostao negde kao utisak. Mi ne znamo kakav je taj duh dok ne pogledamo prirodu Sunca i prirodu Neptuna. Naročito nas uvek interesuje Neptun u ovom septilnom aspektu, zato što od toga kakve su nam vode, kakav nam je Neptun, kakva nam je 12. kuća zavisi šta mi imamo kada se bacimo u 12 i kakve duhove provlačimo. Najveći strah natusa u prošlom životu postojao je na kraju života, pa ako je 12. kuća dobra, onda je kraj života bio dobar a ako je problematična, što vrlo često po pravilu jeste i zbog čega je i nazivamo problematičnom kućom, kućom strahova, onda je natus tu imao stres, suočavanje sa svojim čudnim delima itd. Stoga ćemo gledati kakav je Neptun, u kom je znaku, kako je aspektovan, i šta radi njegov dispozitor kako bismo prepoznali šta se ovde propušta. 

Ovo je recimo jako snažan aspekt za svaku psihodramu, što gluma jeste, i svaki glumac jeste zapravo samo natus u psihodrami, ništa drugo. Gluma i jeste tehnologija koja se razvija u vremenu u kome živimo kao isključiva sposobnost kanalisanja duhova. To je ono što se događa svakom glumcu i ako pogledamo horoskop jednog glumca videćemo sve likove koje on igra, koje oživljava. On ulazi u Sunce i Neptun i tu se cela priča ispriča, čovek uđe u to, on postane lik, mora da ga oživi, mora da ga oseti... to je buđenje jedne njegove uloge, onoga što je on imao nekada, jednog osećaja, jedne emocije koju je imao – on je proživljava ponovo i to je upravo ta psihodrama koja ovde postoji zato što je natus kanal za to. Glumac i jeste onaj ko je kanal za duhove, i zato on jeste Sunce-Neptun, uvek, a u triseptilnom odnosu, ili u septilnom ili biseptilnom on ima mogućnost da direktno oživi tu svoju priču koja je vrlo snažna, vrlo lična. Ovo nije samo priča toga da će ga neko posećivati dok on glumi, da će kroz njega da uđe neko biće koje će ga voditi dok glumi na sceni, ovo je nešto što govori o tome da natus može da bude i mimo toga u jednom potpuno paralelnom svetu, posve izmenjenih okolnosti i situacija, kada se vrlo snažno otvara ta slika, taj doživljaj jedne druge dimenzije postojanja.   

Septilni aspekti sa Neptunom su naročito jaki. Svaki septilni aspekt nam daje to otvaranje ali Neptunovi septilni aspekti su naglašeniji od ostalih jer je to njegova priroda. Na nekom drugom nivou ovo opisuje da ono što vidimo kao Sunce zapravo nikada nije to što nam se čini i što vidimo, da je to zapravo potpuno ispunjeno nekom nevidljivom silom, nekom vođenom silom, nekom silom posebnog duha koji tu ide, ko god to bio. Nekada je to slika tajnih stvari na jednom običnom, svakodnevnom nivou, ali je zapravo u tom septilnom aspektu sadržana zaista vrlo važna životna tajna, jer septil jeste aspekt kojim je molekul DNK definisan, to jeste aspekt kojim su takođe definisane ključne građevine koje nose tajnu života. Ovo je aspekt koji rukovodi evolucijom, rukovodi našim razvojem i zato ga pažljivo gledamo. Nijedan aspekt nije bliži strukturi života, molekulu DNK nego ova podela na 7. Svi drugi imaju svoje vrednosti i kategorije ali on ovde daje ono što je živo u svemu, što prelama krug, što čini beskonačnost, što ulazi u beskonačnost, što nas otvara ka nečemu... i svi mi koji tražimo budućnost smo na putu traženja tog septila, mi istražujemo ono što se ne vidi, ono što je u jednom životu nevidljivo. 7 je svakako uranovski broj pa su zato tu i astrolozi, to je svakako i polje 12. kuće – to je ono što astrolozi gledaju, u nepoznato, i to je traženje ovih tajni života. 

Kada govorimo o Neptunu koji je u septilu sa Mesecom, ovo je vrlo jak model povezanosti natusa na jednom podsvesnom nivou, svojim osećanjima sa jednim drugim bićem koje vrlo često dolazi iz same genetike, jer Mesec, što su vode i što je konačno porodica upravo to predstavlja, tako da ovde prizivamo nekog pretka koji je bio i koji ide kroz nas. Invokacija pretka ide preko septila sa Mesecom naročito jako ako je Neptun u pitanju jer je tu mogućnost, šta god i ko god bio taj Mesec, da se ta vrata otvore. Vrata se jednostavno otvaraju kroz sedmi presek. Sve bez tog preseka je uvek u konačnim brojevima - i 8 i 9 i svim onim ispod njega, ali sa sedmom podelom imamo otvaranje vrata ka onim stvarima koje su vezane za Mesec - za našu porodicu, za dušu, konačno za osećanja. Ovo može biti visoko spiritualni aspekt ako natus ima dobru priču sa Neptunom - on dušu otvara tom Neptunu i natus tu može stvarno otići u svoje duboke sposobnosti duše, potpuno razviti određene paranormalne sposobnosti, to je psiha koja ovde može da razvije neslućene mogućnosti. Ako je Neptun dobar, ako preko dispozitora ne napada Mesec ili ako Mesec preko dispozitora nije loš sa Neptunom, ili ako Neptun sam po sebi nije teško postavljen, jedna osetljiva stvar kao što je Mesec, kao duša koja je potpuno osetljiva, senzitivna na svaki čudan upliv, može ovog Neptuna lagano da primi. Znači, ako imamo lagani aspekt, laganu drugu kombinaciju preko dispozicije ili uopšte samog Neptuna da može da uđe u to, ovde natus zaista ima neverovatne sposobnosti. On može da vidi jedan drugi svet, on može direktno ući u taj eterični svet i dalje u jedan suptilniji svemir postojanja. Prelazak iz jednog u drugi – to su mogućnosti koje tu postoje, kao da dve dimenzije nisu na tom mestu odvojene. 

Ako natus ima određenu poteškoću preko ovakvog septilnog aspekta od izuzetne je važnosti da unosi svetlo jer ovaj aspekt plaši dušu zato što je Neptun osećanje koje možemo imati kada uđemo i zaronimo u plavo, direktno u sred mora gde nema nikakvog kopna, zaronimo i ne vidimo ni dno, ne vidimo ništa – to plaši dušu. Stoga nam treba svetlo i natus sa ovim septilom, budući da ga ima može da invocira anđeosku strukturu i da pojača ono što mu daje mogućnost da ima jednostavno čistu tu vodu, da potpuno propušta. Strah je toliko bliska osobina ovom aspektu, i samo zbog tog straha ljudi nemaju sve septile stalno, samo zbog tog straha oni dele jednu dimenziju od druge. Postojanje straha čini da natus hoće da vidi konkretne aspekte, hoće kvadrat, hoće 120, hoće bilo koji aspekat samo da je vidljiv, jasno definisan. Septil jeste specijalan, kao sedma podela je uranovski ali je zapravo sam po sebi Neptun i ima tu jednu simboliku koja nas vodi tim stepenicama do neba, do vrlo specijalnog dela uz mogućnost postojanja straha. Natus treba da ga koristi zato što je direktno protočan za invokaciju. Ako natus ništa ne bi radio sa ovim aspektom a ima recimo problematičnog Neptuna spram Meseca, imao bi strahove koji bi na određenom nivou bili realni – stalno bi mogao da čuje duhove u svojoj kući kako prolaze, čuo bi i imao bi taj osećaj. Duhovi i jesu svugde ali ih ne vidimo, ali ovde bi natus imao to jedno iskustvo, ali ne zna šta je to, i jako mu je potrebno da tada, pošto već ima tu protočnost, unese tu kategoriju anđeoske invokacije u kojoj će dobiti jedno potpuno svetlo, ali mora da bude aktivan, dakle on treba da radi sa tim.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD