Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08.10. do 15.10.2018.

Kina planira da ovog meseca proda američke dolarske obveznice u vrednosti od tri milijarde američkih dolara podilazeći investitorima u vreme povećanih trgovinskih tenzija sa SAD i turbulencijama na sopstvenom berzanskom tržištu. - Manju Dalal, Wall Street Journal, 4. oktobar 2018.

Retrogradna Venera i naš kritični datum preokreta od 3. oktobra potvrđen je tri puta! Prošle nedelje zaključili smo da je"... priroda retrogradne Venere da promeni svoju ćud... da se u potpunosti predomisli." 

Međutim, predomišljanje retrogradne Venere bilo je očigledno na svetskim berzama. Sredinom prošle sedmice većina berzanskih indeksa dostigla je vrhunac, a potom je pala, naročito NASDAK u SAD-u. Kao što smo već istakli u prethodnim kolumnama, retrogradna Venera je jedan od najjačih geokosmičkih korelacija sa završetkom primarnih ili većih ciklusa tržišta akcija koje smo identifikovali kroz naše istraživanje. Ona je u vezi sa primarnim ili većim ciklusima čak 78% u periodu od 12 trgovačkih dana, a obično mnogo manje.

Najviši nivo DJIA-a koji se dogodio 3. oktobra bio je direktan pogodak i poklapanje sa našim predviđanjima koja nose tri zvezdice ili prvi nivo. Iako su svi američki indeksi skočili taj dan, nisu svi bili u stanju da naprave novi najviši nivo kao što se desilo sa DJIA, zbog jasnog slučaja međutrgovinskog opadajućeg razilaženja. Praćenje tržišta i njegovo predviđanje ne može biti bolje od ovoga. Ovo je najbolja ilustracija finansijske astrologije kao vredne alatke za uvide u budućnosti, posebno kada se koristi u kombinaciji sa studijama ciklusa. Kada se dve studije poklope kao prošle nedelje, to je potvrda da su ciklusi kosmosa stvarno u korelaciji sa ciklusima ljudskih aktivnosti. Povezani smo sa kosmosom, iako naš ego voli da insistira na sopstvenoj nezavisnoj dominaciji kao centru svemira i svega toga. Ego nije sve što postoji u svemiru. Ni na tržištu akcija, ako ćemo do toga. Ali to je tema za diskutovanje nekom drugom prilikom u ovoj kolumni, čija je svrha da obrazuje čitaoce o povezanosti geokosmičkih ciklusa sa svetom finansijskih tržišta i geopolitike. Protekla nedelja je odličan primer kako ova korelacija često funkcioniše.

DJIA je 3. oktobra skočio na najviši nivo svih vremena nakon objave novog i skromno revidiranog trgovinskog ugovora između SAD, Kanade i Meksika, koji se od sada zove USMCA (SAD, Kanada, Meksički sporazum). To je bio razlog za proslavu i skok optimizma, nešto malo pre ulaska Jupitera u Strelca (za mesec dana). Jupiter u Strelcu je kombinacija koja pogoduje takvim pozitivnim vestima o sporazumima vezanim za svetsku trgovinu. Ali sve te dobre vesti tokom protekle nedelje su izbrisane kada su trgovci i investitori shvatili da 1) kamatne stope rastu, i da 2) Kina počinje da prodaje svoje američke državne obveznice, strah koji provejava u svesti svih kao potencijalni katalizator problema u budućnosti, dok god traje trgovinski spor SAD-Kina. Ovo je takođe u skladu sa Plutonovim stacionarno direktnim kretanjem početkom prošle nedelje, jer Pluton upravlja dugovima, a obveznice su u suštini dug, jedne stranke (SAD) prema drugoj (Kina).

Na ostalim tržištima, srebro je prošle sedmice bilo stabilno, ali je evro naglo pao nakon prošlonedeljnog saopštenja Italije da probija budžet. Sirova nafta, kao i akcije, naglo su pali nakon najvišeg godišnjeg skoka. Bitkoin nastavlja da oscilira u uskom trgovinskom opsegu od 6300 do 6800, spremajući se da probije gornju ili donju granicu.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOEKOMSKA I MUNDANA RAZMIŠLJANJA

Šta se uopšte desilo sa idejom o “fer trgovinskim” sporazumima? Zar nije to smisao ovih trgovinskih sporenja? Gospodin Tramp je bio uznemiren zbog toga što su mnoge zemlje, uključujući Kinu, Kanadu, Meksiko, Japan, Evropu (u stvari sve) imale nepravedan trgovinski odnos spram Sjedinjenih Država i rešio je da to ispravi. To je bio značajan cilj i postigao je veliki napredak u tom pravcu. Ali, sada se čini da "revidirano" ne znači i "fer i izbalansiran trgovinski sporazum". Zapravo se pretvara u obrnutu situaciju stavljajući SAD u jasnu prednost nad svojim trgovinskim partnerima ("privilegija im je da posluju sa nama" – Donald Tramp).

Više se ne radi o "balansiranju" ili "ispravljanju" neravnoteže, već stvaranju neravnoteže u obrnutom smeru koja je i dovela do toga da Administacija započne ovaj trgovinski spor. Nešto izgleda u osnovi pogrešno kada cilj pregovora nije da utiče na kompromise ili obostranu dobrobit, ili čak "fer" rezoluciju, kako je ova kampanja započela, već da umesto toga postane ona koja završava kao nova "nadmoć" nad drugima. Da li neko zaista razume zašto SAD ne može prihvatiti i zadovoljiti se "fer i uravnoteženim" trgovinskim sporazumom? Da li smo svesni dugoročnih posledica ovakvog zahtevnog, samoglorifikujećeg ponašanja u budućem poslovanju sa našim trgovinskim partnerima? Ovo je simbolika aspekata koji se pojavljuju kada sledeći put Jupiter formira tri kvadratna aspekta sa Neptunom. Ako ne bude pažljiva, SAD bi mogla da pobedi u ovoj borbi, ali izgubi"rat" kako bi stvorila snažnu svetsku trgovačku klimu koja koristi svima na planeti, uključujući i SAD.

Kratkoročno gledano, ulazimo u retrogradni period Venere, od 5. oktobra do 16. novembra. Ovo je vreme kada ljudi menjaju svoje poglede, a centralne banke često menjaju svoju monetarnu politiku (kamatne stope). Očekujte neka iznenađenja u narednih šest nedelja, možda čak i ove nedelje, dok Venera kvadrira Marsa 10. oktobra, a Sunce kvadrira Plutona 11. oktobra. Možda je još važniji ulazak heliocentričnog Merkura u Strelca, od 10. do 20. oktobra. Ovaj ingres često je u korelaciji sa povećanim valutnim oscilacijama i cenama dragocenih metala. Nemojte se iznenaditi ako bitkoin počne da divlja. Koji god novi tržišni trendovi ili preokreti otpočnu pod retrogradnom Venerom, mogu se oporaviti u naredne dve nedelje. Isto važi i u romantičnim odnosima, tako da budite spremni za promene u mnogim aspektima života. To će učiniti stvari zanimljivim, i možda i taj deo života postaje malo uzbudljiviji.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD