Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10.09. do 17.09.2018.

Period od kada je Mars krenuo direktno prethodne nedelje 27. avgusta do Saturnovog direktnog hoda prošle sedmice 6. septembra bio je veoma težak za većinu svetskih tržišta kapitala.

Posebno je bila teška sedmica za evropske berzanske indekse.

Međutim, nas najviše interesuje drama koja se odvija na tržištu zlata i srebra. U utorak, 4. septembra, samo dva dana pre nego što je Saturn krenuo direktno, srebro je testiralo vrednost od 14 dolara po prvi put od svog najnižeg nivoa tokom 7-godišnjeg ciklusa u decembru 2015. godine. Zlato je s druge strane palo na 1195 dolara u istom danu, znatno iznad godišnjeg minimuma od 1167 dolara registrovano 16. avgusta, što pokazuje nepromenjenost trenda budućeg rasta. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA MUNDANA RAZMIŠLJANJA

"Ne verujem u slobodu volje. Šopenhauerove reči "Čovek može činiti šta hoće, ali ne i hteti šta hoće" prate me tokom života u svim životnim situacijama i čine da pomirljivo gledam na aktivnosti drugih, čak i ako su prilično bolne po mene. Ova svesnost o nedostatku slobode volje me čuva da ne shvatam preozbiljno samog sebe i svoje kolege u delima i odlukama i pomaže mi da sačuvam mir." Albert Ajnštajn

Ramesh Balsekar, izvanredni advaitski mudrac, podučavao je da ako neko zaista na veoma dubokom nivou shvati da nema slobodne volje, omogućilo bi da taj pojedinac bude oslobođen krivice i tako spreči njega ili nju da osuđuje ili krivi druge. Izgleda da je Ajnštajn, na osnovu navedenog citata, došao do istog zaključka. - Len Oppenheim, len@lenopp.com

Ne samo da se Mars okrenuo direktno, nego je neposredno pre toga okončan treći i poslednji trigon Jupitera i Neptuna (19. avgust). Štaviše, najegzaktniji od četiri trigona Saturna i  Urana takođe je okončan poslednje nedelje avgusta. 

Zabrinutost finansijskih astrologa sada je da li će stacionarni Saturn 6. septembra zaustaviti taj pad i da li će biti praćen novim visokim skokom, jer kada tržišta padaju pod snažnim Saturnovim aspektima, često ukazuju na kraj tog pada. Ili, da li su Jupiter i Neptun, Saturn i Uran i Mars direktno povezani sa jakim skokom od 29. do 30. avgusta, i početak silazne putanje koja će dobiti na momentumu kako se približavamo retrogradnoj Veneri 5. oktobra? Verovatno ćemo odgovor na to pitanje znati do trenutka kada će Mars 18. septembra napraviti treći i poslednji opadajući kvadrat sa Uranom koji je nepredvidiv. 

Bili smo pod ovim kvadratom Marsa i Urana od sredine maja, i opravdao je očekivanja u smislu haosa i poremećaja u nacionalnoj i međunarodnoj geopolitici (setite se događaja u Turskoj, Venecueli, Argentini, Iranu, Kanadi, Kini i SAD ). To nije bio lak put za lidere bilo koje od ovih zemalja zbog pritisaka koje je činio američki predsednik Donald Tramp, kao oličenje Uranove dinamike. Njegove pristalice smatraju ga briljantnim strategom i vođom koji čini značajne promene u korist Amerike. Ispravlja mnoge pogrešne finansijske dogovore sa drugim narodima kojima su SAD bile izložene u prošlosti. Ali onim drugima, njegovo ponašanje i metode su na vrlo tankoj liniji između briljantnosti i abnormalnosti, čak i amoralnosti. Prošle nedelje je dosta loše ocenjen u štampi.

Ja sam većim delom ovog meseca u Evropi, gde gospodin Tramp nije mnogo popularan. Kada pitam zašto, dobijam veoma interesantne odgovore, kao što mi je objasnio jedan od tehničkih direktora: "Niko ne krivi Trampa ili bilo koga drugog što želi da pobedi. Međutim, on ne želi da stvori situaciju povoljnu za sve koji su uključeni, što bi bilo konstruktivno. Za njega, pobeda nije stvarno pobeda ukoliko neko drugi ne izgubi. I to je problem. Nije zadovoljan pobedom ako nekog drugog to ne zaboli, i teško je izaći na kraj sa takvom osobom."

Goekosmička povezanost između trenutno očajnog trenda u javnosti gospodina Trampa i njegove karte je tranzitni Saturn, što je naročito naglašeno ove nedelje jer menja smer u stacionarno direktno kretanje. Tokom proteklih nekoliko nedelja, retrogradni Saturn je bio u opoziciji sa njegovim natalnim Merkurom i u kvadratu sa natalnim Neptunom. Kao što je ranije rečeno u ovoj kolumni, Saturn u napetom aspektu ka natalnom Neptunu može biti jedno od najtežih perioda u životu osobe, posebno kada je reč o integritetu, etici i pouzdanosti. To je vreme kada je reputacija često ugrožena, sa ili bez osnova. To je vreme kada osoba oseća da je pogrešno shvaćena, pogrešno interpretirana, oklevetana ili još gore, izdana i prevarena. Neptun se kreće polako, tako da mnogi ljudi rođeni u periodu od 1943-1947 mogu ovo iskusiti u ovom periodu. Sa predsednikom Trampom, to je sve preuveličano, jer Saturn je trenutno u opoziciji sa njegovim natalom Merkurom, koji upravlja štampom i komunikacijama svih vrsta. Prošle nedelje, anonimni zvaničnik Trampove administracije izjavio je za New York Times da mnogi Trampovi saradnici podrivaju njegove aktivnosti. A osim toga u novoj knjizi Bona Vudvorda "Strah" visoki činovnici su opisani kao razorni i disfunkcionalni u Beloj kući i "... tvrdi da je načelnik štaba Džon Keli nazvao Trampa idiotom i da je predsednik kao pušten sa lanca" prema Vašington postu. To zvuči mnogo poput tranzitnog Saturna koji pravi T-kvadrat ka natalnom Merkuru i Neptunu.

Američka privreda možda dobro stoji, ali lični napadi na ličnost predsednika kroz članke u medijima prošle nedelje su zapanjujući. I upravo na vreme pred srednjoročne izbore 6. novembra. To čini da se zapitate o tajmingu. Da li je politički ili kosmički? Može biti i jedno i drugo. Ali, za nas je važnije kako će to uticati na finansijska tržišta. Kada se Nikson suočio sa sličnom mržnjom u štampi i od nje, izgubio je položaj, a američka berza se srušila skoro 50% od najviše vrednosti koja je bila januara 1973. godine na najniži nivo u decembru 1974. godine. Slučajno, ta visoka vrednost je takođe bila u vreme 45-godišnjeg ciklusa u kome je bio poslednji opadajući trigon Saturna i Urana, geokosmički potpis koji se upravo završio 31. avgusta 2018. godine, dok su S & P i NASDAK postigli nove maksimalne vrednosti. I to može biti vrlo nestabilno i ove nedelje, dok je Venera u opoziciji ka Uranu 12. septembra. To znači da će Venera i Mars napraviti teške aspekte ka Uranu od 12. do 18. septembra i znate šta to znači: gornje i donje srednje vrednosti mogu biti probijene, jer Uran nema poštovanja ni za ljubav, niti za finansijska tržišta.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD