Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.08. do 20.08.2018.

U petak, akcije su pale jer je geopolitička zabrinutostgurnula tursku liru na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar... Lira je pala za 20 posto nakon što je predsednik Donald Tramp odobrio udvostručenje tarifa na metal iz Turske. Trampov komentar je usledio pošto je turski predsednik Redžep Taip Erdogan zatražio od građana da "promene evre, dolare i zlato koje držite ispod jastuka u liru", ističući da je to "domaća i nacionalna borba". www.cnbc.com 10. avgust 2018.

Intenzitet kombinacije Mars - Jupiter - Uran koji je na snazi od 1. do 7. avgusta konačno je prekinuo paralizu cena, simbolizovanu svim retrogradnim planetama od 26. jula. U našem izveštaju od 6. avgusta kaže se: " Prošla nedelja bila je usred kosmičkog cunamija uz obilje Uranovih aspekata koji su počeli 24. jula i trajaće do 9. avgusta. Kao što se i očekivalo, došlo je do neočekivanih geopolitičkih i ekonomskih objava, a nekoliko tržišta je naglo promenilo trend. Međutim, cenovna aktivnost na finansijskim tržištima nije bila toliko eksplozivna ili dramatična kao što se moglo očekivati od Uranovih aspekata. Možda retka pojava mnoštva retrogradnih planeta ima nešto sa tim.” Mišljenja sam da ima. Ali, onda su snaga Marsovog kvadrata ka Uranu 1. avgusta, kvadrat Sunca i Jupitera 6. avgusta, Uran koji je bio stacionarno retrogradan 7. avgusta, a Venera u kvadratu sa Saturnom 9. avgusta bili previše da bi se održao tesni cenovni raspon na mnogim svetskim tržištima kapitala. Negde je moralo da popusti i konačno je došlo u obliku novih tenzija (i viših tarifa) između SAD-a i Turske. Lira je poklekla, a uz nju i evro, a potom evropska i američka tržišta kapitala. Azijska tržišta su već bila zatvorena kada su te vesti stigle. 

Čim je berza zatvorena, investitori su se sjatili oko američkih državnih obveznica, američkog dolara i zlata. Dolar je porastao na najviši godišnji nivo. Obveznice su dostigle novi pik u ciklusu. Porast cena zlata je bio kratkog daha, jer su investitori shvatili da žuti metal ne može da ode daleko sa snažnim dolarom, tako da je do kraja dana zlato palo, a sledilo ga je srebro. Na drugim tržištima, sirova nafta i bitkoin su pali na najniži nivo od juna, iako se sirova nafta vrlo dobro oporavila u petak. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKOMSKE MERE

Sa šest retrogradnih planeta od 7. avgusta, nema garancije da će se nagli pad hartija od vrednosti u petak nastaviti ove sedmice. Jedna od karakteristika retrogradnog Merkura (26. i 19. avgusta) je da su tržišta podložna iznenadnim osilacijama van trenda, a da se ubrzo nakon toga ponovo vrate u ono što trgovci nazivaju "lažnim ispadima". Svi berzanski indeksi izgledali su kao da rastu, jer su probijali granice trenda jedan za drugim, na putu ka najvišim nivoima od kada su se obrušili u februaru. Ali to nije potrajalo, pošto su obveznice pale poslednja dva dana u nedelji. Uobičajeno je da ovo traje samo 1-4 dana, pre ponovnog povratka sa retrogradnim Merkurom, zbog čega ne savetujemo započinjanje trgovine pod ovim aspektima. Prečesto trgovci smatraju da treba biti oprezan kada se bliži kraj rastućeg trenda.

U ovoj analizi postoje još dva geokosmička faktora koji se mogu suprotstaviti ideji da je kraj rastućem trendu, iako izgleda da je prilično iscrpljen. Prvo, kvadrat Venere i Saturna od 9. do 10. avgusta krozistoriju se pokazalo da odgovara padu berzanskih indeksa nakon kojih sledi rast. Imajući u vidu da će sledeći glavni aspekt biti Jupiter trigon Neptun 19. avgusta, istog dana kada Merkur krene direktno, postoji više kosmičkih pokazatelja u pravcu brzog oporavka tržišta. Na kraju krajeva, Merkur je trgovina a Jupiter je svetska trgovina. Dakle, nije slučajnost da je krajem prošle sedmice Trampova administracija izdala pozitivne preporuke da se tarife protiv evropskih partnera mogu znatno smanjiti. Uskoro ili nakon 19. avgusta, možda bi mogao biti prekid odnosa sa Kinom. Sa Jupiterom koji će uskoro da se preseli u Strelca (8. novembra), ima puno kosmičkih potencijala da se sve pretnje i strahovanja od restriktivne svetske trgovine napuste. To će tržištima biti preko potrebno nakon debakla u petak.

Drugi geokosmički faktor koji treba uzeti u obzir je ulazak Venere u Vagu, njen vladajući znak, gde će ostati do 9. septembra. Često obveznice rastu u ovom periodu, sa izuzetkom kada Venera kvadrira Saturn, kao što je bio slučaj kasno prošle nedelje. Venera u Vagi, međutim, utiče na pad srebra, a srebro je nastavio da se sapliće prošle nedelje, zatvarajući nedelju blizu najnižeg pada. Zlato i srebro ne reaguju dobro pod jakim aspektima Jupitera, a Jupiter 19. avgusta pravi treći i poslednji trigon sa Neptunom. Kombinacija Jupitera u trigonu sa Neptunom i Venere u Vagi mogla bi odgovarati značajno niskim cenama metala u naredne dve sedmice. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD