Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 13.08. do 20.08.2018.

U petak, akcije su pale jer je geopolitička zabrinutostgurnula tursku liru na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar... Lira je pala za 20 posto nakon što je predsednik Donald Tramp odobrio udvostručenje tarifa na metal iz Turske. Trampov komentar je usledio pošto je turski predsednik Redžep Taip Erdogan zatražio od građana da "promene evre, dolare i zlato koje držite ispod jastuka u liru", ističući da je to "domaća i nacionalna borba". www.cnbc.com 10. avgust 2018.

Intenzitet kombinacije Mars - Jupiter - Uran koji je na snazi od 1. do 7. avgusta konačno je prekinuo paralizu cena, simbolizovanu svim retrogradnim planetama od 26. jula. U našem izveštaju od 6. avgusta kaže se: " Prošla nedelja bila je usred kosmičkog cunamija uz obilje Uranovih aspekata koji su počeli 24. jula i trajaće do 9. avgusta. Kao što se i očekivalo, došlo je do neočekivanih geopolitičkih i ekonomskih objava, a nekoliko tržišta je naglo promenilo trend. Međutim, cenovna aktivnost na finansijskim tržištima nije bila toliko eksplozivna ili dramatična kao što se moglo očekivati od Uranovih aspekata. Možda retka pojava mnoštva retrogradnih planeta ima nešto sa tim.” Mišljenja sam da ima. Ali, onda su snaga Marsovog kvadrata ka Uranu 1. avgusta, kvadrat Sunca i Jupitera 6. avgusta, Uran koji je bio stacionarno retrogradan 7. avgusta, a Venera u kvadratu sa Saturnom 9. avgusta bili previše da bi se održao tesni cenovni raspon na mnogim svetskim tržištima kapitala. Negde je moralo da popusti i konačno je došlo u obliku novih tenzija (i viših tarifa) između SAD-a i Turske. Lira je poklekla, a uz nju i evro, a potom evropska i američka tržišta kapitala. Azijska tržišta su već bila zatvorena kada su te vesti stigle. 

Čim je berza zatvorena, investitori su se sjatili oko američkih državnih obveznica, američkog dolara i zlata. Dolar je porastao na najviši godišnji nivo. Obveznice su dostigle novi pik u ciklusu. Porast cena zlata je bio kratkog daha, jer su investitori shvatili da žuti metal ne može da ode daleko sa snažnim dolarom, tako da je do kraja dana zlato palo, a sledilo ga je srebro. Na drugim tržištima, sirova nafta i bitkoin su pali na najniži nivo od juna, iako se sirova nafta vrlo dobro oporavila u petak. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKOMSKE MERE

Sa šest retrogradnih planeta od 7. avgusta, nema garancije da će se nagli pad hartija od vrednosti u petak nastaviti ove sedmice. Jedna od karakteristika retrogradnog Merkura (26. i 19. avgusta) je da su tržišta podložna iznenadnim osilacijama van trenda, a da se ubrzo nakon toga ponovo vrate u ono što trgovci nazivaju "lažnim ispadima". Svi berzanski indeksi izgledali su kao da rastu, jer su probijali granice trenda jedan za drugim, na putu ka najvišim nivoima od kada su se obrušili u februaru. Ali to nije potrajalo, pošto su obveznice pale poslednja dva dana u nedelji. Uobičajeno je da ovo traje samo 1-4 dana, pre ponovnog povratka sa retrogradnim Merkurom, zbog čega ne savetujemo započinjanje trgovine pod ovim aspektima. Prečesto trgovci smatraju da treba biti oprezan kada se bliži kraj rastućeg trenda.

U ovoj analizi postoje još dva geokosmička faktora koji se mogu suprotstaviti ideji da je kraj rastućem trendu, iako izgleda da je prilično iscrpljen. Prvo, kvadrat Venere i Saturna od 9. do 10. avgusta krozistoriju se pokazalo da odgovara padu berzanskih indeksa nakon kojih sledi rast. Imajući u vidu da će sledeći glavni aspekt biti Jupiter trigon Neptun 19. avgusta, istog dana kada Merkur krene direktno, postoji više kosmičkih pokazatelja u pravcu brzog oporavka tržišta. Na kraju krajeva, Merkur je trgovina a Jupiter je svetska trgovina. Dakle, nije slučajnost da je krajem prošle sedmice Trampova administracija izdala pozitivne preporuke da se tarife protiv evropskih partnera mogu znatno smanjiti. Uskoro ili nakon 19. avgusta, možda bi mogao biti prekid odnosa sa Kinom. Sa Jupiterom koji će uskoro da se preseli u Strelca (8. novembra), ima puno kosmičkih potencijala da se sve pretnje i strahovanja od restriktivne svetske trgovine napuste. To će tržištima biti preko potrebno nakon debakla u petak.

Drugi geokosmički faktor koji treba uzeti u obzir je ulazak Venere u Vagu, njen vladajući znak, gde će ostati do 9. septembra. Često obveznice rastu u ovom periodu, sa izuzetkom kada Venera kvadrira Saturn, kao što je bio slučaj kasno prošle nedelje. Venera u Vagi, međutim, utiče na pad srebra, a srebro je nastavio da se sapliće prošle nedelje, zatvarajući nedelju blizu najnižeg pada. Zlato i srebro ne reaguju dobro pod jakim aspektima Jupitera, a Jupiter 19. avgusta pravi treći i poslednji trigon sa Neptunom. Kombinacija Jupitera u trigonu sa Neptunom i Venere u Vagi mogla bi odgovarati značajno niskim cenama metala u naredne dve sedmice. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD