Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.08. do 20.08.2018.

U petak, akcije su pale jer je geopolitička zabrinutostgurnula tursku liru na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar... Lira je pala za 20 posto nakon što je predsednik Donald Tramp odobrio udvostručenje tarifa na metal iz Turske. Trampov komentar je usledio pošto je turski predsednik Redžep Taip Erdogan zatražio od građana da "promene evre, dolare i zlato koje držite ispod jastuka u liru", ističući da je to "domaća i nacionalna borba". www.cnbc.com 10. avgust 2018.

Intenzitet kombinacije Mars - Jupiter - Uran koji je na snazi od 1. do 7. avgusta konačno je prekinuo paralizu cena, simbolizovanu svim retrogradnim planetama od 26. jula. U našem izveštaju od 6. avgusta kaže se: " Prošla nedelja bila je usred kosmičkog cunamija uz obilje Uranovih aspekata koji su počeli 24. jula i trajaće do 9. avgusta. Kao što se i očekivalo, došlo je do neočekivanih geopolitičkih i ekonomskih objava, a nekoliko tržišta je naglo promenilo trend. Međutim, cenovna aktivnost na finansijskim tržištima nije bila toliko eksplozivna ili dramatična kao što se moglo očekivati od Uranovih aspekata. Možda retka pojava mnoštva retrogradnih planeta ima nešto sa tim.” Mišljenja sam da ima. Ali, onda su snaga Marsovog kvadrata ka Uranu 1. avgusta, kvadrat Sunca i Jupitera 6. avgusta, Uran koji je bio stacionarno retrogradan 7. avgusta, a Venera u kvadratu sa Saturnom 9. avgusta bili previše da bi se održao tesni cenovni raspon na mnogim svetskim tržištima kapitala. Negde je moralo da popusti i konačno je došlo u obliku novih tenzija (i viših tarifa) između SAD-a i Turske. Lira je poklekla, a uz nju i evro, a potom evropska i američka tržišta kapitala. Azijska tržišta su već bila zatvorena kada su te vesti stigle. 

Čim je berza zatvorena, investitori su se sjatili oko američkih državnih obveznica, američkog dolara i zlata. Dolar je porastao na najviši godišnji nivo. Obveznice su dostigle novi pik u ciklusu. Porast cena zlata je bio kratkog daha, jer su investitori shvatili da žuti metal ne može da ode daleko sa snažnim dolarom, tako da je do kraja dana zlato palo, a sledilo ga je srebro. Na drugim tržištima, sirova nafta i bitkoin su pali na najniži nivo od juna, iako se sirova nafta vrlo dobro oporavila u petak. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKOMSKE MERE

Sa šest retrogradnih planeta od 7. avgusta, nema garancije da će se nagli pad hartija od vrednosti u petak nastaviti ove sedmice. Jedna od karakteristika retrogradnog Merkura (26. i 19. avgusta) je da su tržišta podložna iznenadnim osilacijama van trenda, a da se ubrzo nakon toga ponovo vrate u ono što trgovci nazivaju "lažnim ispadima". Svi berzanski indeksi izgledali su kao da rastu, jer su probijali granice trenda jedan za drugim, na putu ka najvišim nivoima od kada su se obrušili u februaru. Ali to nije potrajalo, pošto su obveznice pale poslednja dva dana u nedelji. Uobičajeno je da ovo traje samo 1-4 dana, pre ponovnog povratka sa retrogradnim Merkurom, zbog čega ne savetujemo započinjanje trgovine pod ovim aspektima. Prečesto trgovci smatraju da treba biti oprezan kada se bliži kraj rastućeg trenda.

U ovoj analizi postoje još dva geokosmička faktora koji se mogu suprotstaviti ideji da je kraj rastućem trendu, iako izgleda da je prilično iscrpljen. Prvo, kvadrat Venere i Saturna od 9. do 10. avgusta krozistoriju se pokazalo da odgovara padu berzanskih indeksa nakon kojih sledi rast. Imajući u vidu da će sledeći glavni aspekt biti Jupiter trigon Neptun 19. avgusta, istog dana kada Merkur krene direktno, postoji više kosmičkih pokazatelja u pravcu brzog oporavka tržišta. Na kraju krajeva, Merkur je trgovina a Jupiter je svetska trgovina. Dakle, nije slučajnost da je krajem prošle sedmice Trampova administracija izdala pozitivne preporuke da se tarife protiv evropskih partnera mogu znatno smanjiti. Uskoro ili nakon 19. avgusta, možda bi mogao biti prekid odnosa sa Kinom. Sa Jupiterom koji će uskoro da se preseli u Strelca (8. novembra), ima puno kosmičkih potencijala da se sve pretnje i strahovanja od restriktivne svetske trgovine napuste. To će tržištima biti preko potrebno nakon debakla u petak.

Drugi geokosmički faktor koji treba uzeti u obzir je ulazak Venere u Vagu, njen vladajući znak, gde će ostati do 9. septembra. Često obveznice rastu u ovom periodu, sa izuzetkom kada Venera kvadrira Saturn, kao što je bio slučaj kasno prošle nedelje. Venera u Vagi, međutim, utiče na pad srebra, a srebro je nastavio da se sapliće prošle nedelje, zatvarajući nedelju blizu najnižeg pada. Zlato i srebro ne reaguju dobro pod jakim aspektima Jupitera, a Jupiter 19. avgusta pravi treći i poslednji trigon sa Neptunom. Kombinacija Jupitera u trigonu sa Neptunom i Venere u Vagi mogla bi odgovarati značajno niskim cenama metala u naredne dve sedmice. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD