Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13.08. do 20.08.2018.

U petak, akcije su pale jer je geopolitička zabrinutostgurnula tursku liru na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar... Lira je pala za 20 posto nakon što je predsednik Donald Tramp odobrio udvostručenje tarifa na metal iz Turske. Trampov komentar je usledio pošto je turski predsednik Redžep Taip Erdogan zatražio od građana da "promene evre, dolare i zlato koje držite ispod jastuka u liru", ističući da je to "domaća i nacionalna borba". www.cnbc.com 10. avgust 2018.

Intenzitet kombinacije Mars - Jupiter - Uran koji je na snazi od 1. do 7. avgusta konačno je prekinuo paralizu cena, simbolizovanu svim retrogradnim planetama od 26. jula. U našem izveštaju od 6. avgusta kaže se: " Prošla nedelja bila je usred kosmičkog cunamija uz obilje Uranovih aspekata koji su počeli 24. jula i trajaće do 9. avgusta. Kao što se i očekivalo, došlo je do neočekivanih geopolitičkih i ekonomskih objava, a nekoliko tržišta je naglo promenilo trend. Međutim, cenovna aktivnost na finansijskim tržištima nije bila toliko eksplozivna ili dramatična kao što se moglo očekivati od Uranovih aspekata. Možda retka pojava mnoštva retrogradnih planeta ima nešto sa tim.” Mišljenja sam da ima. Ali, onda su snaga Marsovog kvadrata ka Uranu 1. avgusta, kvadrat Sunca i Jupitera 6. avgusta, Uran koji je bio stacionarno retrogradan 7. avgusta, a Venera u kvadratu sa Saturnom 9. avgusta bili previše da bi se održao tesni cenovni raspon na mnogim svetskim tržištima kapitala. Negde je moralo da popusti i konačno je došlo u obliku novih tenzija (i viših tarifa) između SAD-a i Turske. Lira je poklekla, a uz nju i evro, a potom evropska i američka tržišta kapitala. Azijska tržišta su već bila zatvorena kada su te vesti stigle. 

Čim je berza zatvorena, investitori su se sjatili oko američkih državnih obveznica, američkog dolara i zlata. Dolar je porastao na najviši godišnji nivo. Obveznice su dostigle novi pik u ciklusu. Porast cena zlata je bio kratkog daha, jer su investitori shvatili da žuti metal ne može da ode daleko sa snažnim dolarom, tako da je do kraja dana zlato palo, a sledilo ga je srebro. Na drugim tržištima, sirova nafta i bitkoin su pali na najniži nivo od juna, iako se sirova nafta vrlo dobro oporavila u petak. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKOMSKE MERE

Sa šest retrogradnih planeta od 7. avgusta, nema garancije da će se nagli pad hartija od vrednosti u petak nastaviti ove sedmice. Jedna od karakteristika retrogradnog Merkura (26. i 19. avgusta) je da su tržišta podložna iznenadnim osilacijama van trenda, a da se ubrzo nakon toga ponovo vrate u ono što trgovci nazivaju "lažnim ispadima". Svi berzanski indeksi izgledali su kao da rastu, jer su probijali granice trenda jedan za drugim, na putu ka najvišim nivoima od kada su se obrušili u februaru. Ali to nije potrajalo, pošto su obveznice pale poslednja dva dana u nedelji. Uobičajeno je da ovo traje samo 1-4 dana, pre ponovnog povratka sa retrogradnim Merkurom, zbog čega ne savetujemo započinjanje trgovine pod ovim aspektima. Prečesto trgovci smatraju da treba biti oprezan kada se bliži kraj rastućeg trenda.

U ovoj analizi postoje još dva geokosmička faktora koji se mogu suprotstaviti ideji da je kraj rastućem trendu, iako izgleda da je prilično iscrpljen. Prvo, kvadrat Venere i Saturna od 9. do 10. avgusta krozistoriju se pokazalo da odgovara padu berzanskih indeksa nakon kojih sledi rast. Imajući u vidu da će sledeći glavni aspekt biti Jupiter trigon Neptun 19. avgusta, istog dana kada Merkur krene direktno, postoji više kosmičkih pokazatelja u pravcu brzog oporavka tržišta. Na kraju krajeva, Merkur je trgovina a Jupiter je svetska trgovina. Dakle, nije slučajnost da je krajem prošle sedmice Trampova administracija izdala pozitivne preporuke da se tarife protiv evropskih partnera mogu znatno smanjiti. Uskoro ili nakon 19. avgusta, možda bi mogao biti prekid odnosa sa Kinom. Sa Jupiterom koji će uskoro da se preseli u Strelca (8. novembra), ima puno kosmičkih potencijala da se sve pretnje i strahovanja od restriktivne svetske trgovine napuste. To će tržištima biti preko potrebno nakon debakla u petak.

Drugi geokosmički faktor koji treba uzeti u obzir je ulazak Venere u Vagu, njen vladajući znak, gde će ostati do 9. septembra. Često obveznice rastu u ovom periodu, sa izuzetkom kada Venera kvadrira Saturn, kao što je bio slučaj kasno prošle nedelje. Venera u Vagi, međutim, utiče na pad srebra, a srebro je nastavio da se sapliće prošle nedelje, zatvarajući nedelju blizu najnižeg pada. Zlato i srebro ne reaguju dobro pod jakim aspektima Jupitera, a Jupiter 19. avgusta pravi treći i poslednji trigon sa Neptunom. Kombinacija Jupitera u trigonu sa Neptunom i Venere u Vagi mogla bi odgovarati značajno niskim cenama metala u naredne dve sedmice. 

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD