Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30.07. do 06.08.2018.

Svedočili smo jednomastronomskom spektaklu - pomračenju Meseca. Mnogi su ispod izuzetno naglašenog i punog crvenog Meseca uživali u ugodnoj i romantičnoj atmosferi. Pričalo se, pisalo o tome, a mnogi nisu bili svesni njegovog efekta i šta on zapravo nosi. Zbog crvene boje, Mesec je nazvan krvavim Mesecom, ali se postavlja pitanje zašto jednostavno nije dobio naziv crveni Mesec, kad je već crveno obojen, već je korišćen izraz koji sugeriše na krvarenje? Razlog je u kolektivnom nesvesnom. Posedujemo samo 5% slobodne volje i od tih 5% mnogi ne koriste ni 3%, preostalim delom vlada kolektiv, zemlja, nebo, planete ili kako to narod često kaže sudbina. Dakle, sam naziv govori o onome što dolazi i što nam ovaj krvavi Mesec nosi. 

Nakon prve eklipse, beleže se mnogobrojni požari i mundane katastrofe u kojima su mnogi nevini stradali, te se postavlja pitanje šta donosi ovaj koji je crven i etiketiran kao krvav? Sigurno je da veselja neće biti. U narednom periodu valja ostati miran i što manje uključen u kolektivne događaje. Ukoliko se ide linijom manjeg otpora, što je nemoć, teško je odupreti se energiji koja vuče ka destrukciji i samodestrukciji.

Bilo je naravno i ranije pojava krvavog Meseca, kao što je bilo i godina sa mnogim ljudskim žrtvama. Ovaj Mesec je u vazdušnom znaku, dok je Sunce u vatrenom, pa je svakako vatra ovde najveća pretnja. Tu su takođe i opasnosti u vazdušnom saobraćaju, mogućnost učestalih srčanih napada, kao i problemi sa disajnim putevima. Sve riskantne grupe trebalo bi posebno da vode računa o zdravlju, a naročito o svom ponašanju. Važno je biti miran i onda kada nemiri vladaju, ostati dostojanstven u tišini i onda kad svet oko vas priča i grdi vas. Uvrede ne postoje, to je samo stvar ega, način na koji primate određenu informaciju. Ako vam neko nešto kaže što nije primereno, biće to uvreda samo ako tako mislite, ali ako to prihvatite kao njegovo mišljenje, energija se vraća onome koji je poslao…. i sve poprima potpuno neki drugi smisao. Napadač postaje samonapadač, a vi ostajete samo slučajni svedok događaja. 

Trenirajte ovu veštinu, u teškim danima pružiće vam visoku zaštitu i sačuvati vas od neminovnosti.

Ova nedelja je malo mirnija, barem kada je sam početak u pitanju. Mesec je u znaku Riba, koje jesu zbunjene, ali nisu za priču i buku. Ostanite svesni samo njenih slabosti, da je tišina može odvesti u pasivnost i melanholiju. Zato početak nedelje provedite izvan bitnih događaja. Budite u svom svetu, šetajte kraj vode, meditirajte, molite se, ćutite, čitatajte, gledajte kvalitetne filmove... Isključite se koliko god možete od  aktuelnih događaja, jer će vam sredinom nedelje zatrebati ta akumulirana tišina sakupljena tranzitom Meseca kroz znak Riba.

A već u sredu Mars se polako približava egzaktnom kvadratu sa Uranom i nebo preti ozbiljnom kataklizmom. Ovo je izuzetno težak aspekt, a najjače će se osetiti dok Mesec bude prolazio Marsovim znakom Ovna, što je negde od srede do petka-subote. Budite spremni da vas tih dana neće mimoići stres, ali zato može sukob ukoliko budete dali sve od sebe da ga izbegnete. Ako ne znate kako, setite se izreke da je za svađu uvek potrebno dvoje, tako da šta god budete čuli, ne odgovarajte, ne budite onaj drugi što je potreban prvom da bi svađa ili rasprava poprimila pravi oblik.

Ovo su problemi sa instalacijama, strujom, eksplozije, stres u saobraćaju, klimatske promene i zemljotresi, jer se sada Mars iz Vodolije i vazdušnog znaka sukobio sa Uranom iz Bika, koji je zemljani znak. 

Mars je nosilac velikih preokreta i promena, i ma kolilko vam se činilo da se ništa ne dešava, dešava se. Oni koji se bave određenim duhovnim veštinama, vrlo su otvoreni i osećaju svaki i najmanji trzaj prirode, a oni manje senzitivni to doživljavaju na drugi način. Kod njih se neke stvari dešavaju na drugi način i kasnije nakon nebeskog ili planetarnog događaja. Ono što je sigurno, niko pošteđen nije, samo neko ide ispred svog vremena, pa će reagovati čak i pre samog egzaktnog aspekta, dok će ostali to iskusiti tokom godine.

Od subote, imaćete par dana za određene misli i akcije, a nakon toga krajem sledeće nedelje i treća eklipsa je na pomolu. Pa ako ste odoleli prvoj, mislite da ste odoleli drugoj, treća će vas savladati. Čak i da ne mislite tako, događaji koje donose ove eklipse odnose se na događaje koji će se dešavati u nerednih pola godine. Zato pažljivo povlačite poteze, jer će mnogi njihovo delovanje osetiti tek na kraju godine. 

Iako sve ovo za neke deluje prilično zlokobno i preteći, nije baš sve tako. Na mundane događaje ne možete uticati, svetske katastrofe se i mimo vaših delovanja dešavaju, a ono što možete učiniti jeste da sva ova dešavanja okrenete u svoju korist. Ovo je veliki naboj energije i ukoliko namerno ili svesno pokrenete neke promene, ove će vas eklipse samo pogurati i prokrčiti vam put da što lakše i bezbolnije dođete do željenog cilja. Ali ako ste od onih pasivnih, možete biti deo kolektivne katastrofe. Moj je savet svima, iako je naša slobodna volja samo 5% i to je nekada veliko, zato neka svako uloži svoj procenat slobodne volje i velika je verovatnoća da se i svetske katastrofe smanje. Budite kreator svoje sreće, iako nećete biti u mogućnosti potpuno da promenite neke stvari, ipak ćete svojim trudom i malim procentom slobodne volje učiniti mnogo. Zato od danas birajte kako ćete provesti dan. Ne planirajte kako ćete se sutra ponašati i kako ćete sutra odoleti izazovu, biranje i rukovođenje sopstvenog života svodi se na kontrolu Sada i Ovde. A svako Sada i Ovde na kraju se svodi na potpuno kontrolu i moć. Zavladajte i vladajte svojim životom, tako što ćete uvek vladati sobom Sada i tu gde jeste. Vladajte trenutkom, a trenutak po trenutak, čini život.

  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD