Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda, uloga i manifestacija sekstila

Kada govorimo o sekstilu, govorimo o aspektu koji nastaje podelom kruga na šest delova što daje sasvim novu logiku, sasvim novu inteligenciju, jer on konkretno povezuje prvi i treći znak i samim tim je šesta podela kruga vezana primarno za Blizance odnosno Merkura.

Ona spaja 1 ili natusa sa prvim ljudskim znakom, spaja ga sa onim što predstavlja čoveka kao takvog što je znak Blizanaca i svakako ga spaja sa onim što čini sam razum, tako da sekstil posmatramo kao aspekt razuma koji uvek obezbeđuje komunikaciju i mogućnost da natus postane razuman, da ima svest, da ima kontakt – to je ono što ga čini čovekom. Ovo je vrlo važna podela i vrlo važan broj za čoveka. 

Sekstil svakako, gledajući dalje, spaja i treći i peti znak, i na taj način dva sekstila već jasno daju jedan trigon. Ono o čemu smo govorili kada smo pričali o trigonu je da je to jedan od primarnih aspekata koji spaja natusa sa svetlom, jer spaja 1. kuću sa 5. kućom, dakle sa Suncem. Vidimo da je to svakako deo koji se dobija iz dva sekstila, odnosno ovaj drugi deo koji sad spaja natusa sa 5. kućom, dakle spaja 3. i 5. i svakako prelazi preko četvrtog znaka predstavljajući na taj način drugi deo koji čini čoveka, onaj vezan za osećanja. Imamo razum, s jedne strane, koji dobijamo preko aspekta sekstila spajajući 1. i 3. znak, i imamo faktor osećanja koji dobijamo takođe iz sekstila, ili ako bismo posmatrali konačno, u suštini je to ceo trigon.   

Konačno, možemo razmatrati treći deo, sekstil koji formira telo prolazeći preko Device. Vidimo da ovde ukupno dobijamo jednu opoziciju koju zapravo sekstil premošćuje ili koju čini. Ta opozicija predstavlja faktor onoga što čini jednog čoveka jer znajmo da su razum, osećanja i telo tri dela od kojih je sačinjen čovek, i da je čovek sam po sebi, posmatrajući ovaj odnos koji ovde dobijamo, zapravo u jednoj primarnoj opoziciji. Čovek sam po sebi nosi opoziciju jer se ona dobija iz ova tri dela i u njemu je sadržana jedna jedinstvena opozicija. Svako od nas ima ta tri dela koja negde mora da spoji, mora da im nađe harmonično mesto kako bi uspeo da opoziciju, suprotnosti koje je dobio, od kojih je sačinjen načini da funkcionišu kao jedno. Ovo što vidimo da su 3 x 6 zapravo 18 jeste već numerički broj koji spaja natusa sa 1 i 8 čineći ga smrtnim jer 1. i 8. kuća su život i smrt, i samim tim u toj jednoj opoziciji koju čovek nosi u sebi on ima instaliranu, ugrađenu smrtnost, ima jedan osećaj prolaznosti, ima jedan osećaj opasnosti, moguće čak i straha ali to je zato što ima tri dela sebe koji su sasvim posebni entiteti. Sekstil nam govori o mogućnosti da tri različite stvari ne samo prepoznamo već i da ih integrišemo. 

Ako imamo jednu opoziciju, ona se premošćuje putem trigon-sekstila. Neophodno je imati neku tačku da bi se spojila suprotnost, međutim ono što zapravo stvarno spaja opoziciju jesu sekstili. Trigoni ne – ako bismo imali trigon, on će napraviti vezu sa trigonskim znacima i ponovo će se opozicijom doći do sekstila. Ako bismo imali trigon koji spaja 1., 5. i 9. kuću, da bismo se spojili sa 7. kućom, 9. i 5. sa 7. grade sekstil. Konačno, ono što nas zaista spaja jesu dva sekstila - sekstil je onaj koji spaja opoziciju, sekstil je taj koji premošćuje opoziciju. Trigon je potpuno u drugom modelu, trigon pravi jednu veliku integraciju samog natusa, njegova tri života, ali na nivou jednog života imamo razum, osećanja i telo koji čine čoveka i oni su povezani sekstilom. Mi sekstilima komuniciramo. Sekstil će biti aspekt koji će obezbediti skladan tok komunikacije, razumevanja između dve različite strane; uvek je to sekstil. 

Kakva je struktura sekstila ili ova tri sekstila? Naime, prvi sekstil nastaje spajanjem prvog, drugog i trećeg znaka; 1+2+3 daju 6. Drugi sekstil se sastoji iz integracije 3., 4., i 5. znaka što daje ukupno 12. Treći sekstil se sastoji iz spajanja 5., 6. i 7. znaka, što daje ukupno 18. Imamo faktore 6, 12 i 18. Svakako možemo sabrati ova prva dva dela, što su 6 i 12, i dobiti 18. Odatle jasno izvlačimo zaključak da su zapravo razum plus osećanja koja imamo jednako telo. Suština je da, ukoliko uspemo da integrišemo u sebi razum sa osećanjima, dobijamo materijalizaciju, dobijamo konkretne stvari koje se unutar nas događaju.

Drugim rečima, ne može postojati čovek koji će imati bilo kakav problem unutar svog tela ili u bilo čemu – materijalno, u svom životu, ako su mu razum i osećanja u skladu, jer razum i osećanja su jedna polovina, a druga polovina jeste telo. Kao što ovde vidimo, razum i osećanja su 18, i sa druge strane 18 samo po sebi jeste telo, i zato mi i govorimo da imamo ta dva različita dela – imamo jedan subjektivni, unutrašnji deo koji je sačinjen od onoga što mislimo i od onoga što osećamo, i u odnosu na to formiraju se naše okolnosti. To je ono što odavde vidimo. 

Ovaj broj 18 je zapravo broj koji predstavlja i u kome je sadržana životna priča. Životna sudbina svakog čoveka sadržana je u toj priči broja 18, zato što je život od 1 do 8 i mi tu pratimo sudbinu, i kažemo generalno da sva ova tri broja – 6, 12,18 kada se saberu daju broj 36 što nazivamo opštim brojem ljudske duše. Kako dolazimo do tog broja? Naime, kažemo da ako 18 jesu brojevi od 1 do 8, što je čitav život, koje ako sabiramo dobijamo 36 - to je ono što predstavlja jednu putanju života.

Ako sad saberemo brojeve od 1 pa na dalje do 36, dobijamo ukupan broj 666, što jesu tri sekstila. Suština jednog dela, jednog života koja je izražena u faktoru 36 koji imamo kod sebe – to su razum, osećanja i telo; razum, osećanja i telo su 36, ako saberemo sve njih dobijamo naravno priču o ta tri sekstila. U čemu je ceo problem oduvek bio? Problem je uvek bio u tome što natus ne ume da opoziciju, od koje je sačinjen, suprotnosti koje nosi u sebi, integriše u jedno biće, da prepozna da je njegovo telo isto što i njegov razum i osećanja, odnosno da je druga osoba koja se pojavljuje njemu preko puta, u njegovoj opoziciji, uvek egzaktno ista onome što on nosi u polju svog razuma plus u osećanjima. To je konačna istina, i dokle god natus tu stvar ne prepoznaje, on živi u problemu opozicije. 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD