Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30. jula do 06. avgusta 2018.

Facebook je u četvrtak nakon objavljivanja katastrofalnog kvartalnog izveštaja doživeo najveći jednodnevni gubitak tržišne vrednosti od strane bilo koje kompanije u istoriji berze u SAD. www.cnbc.com, 26. jula 2018.

Moćna lunarna eklipsa odvija se danas u petak, 27. jula 2018. Poslednje totalno lunarno pomračenje je takođe bilo moćno i dogodilo se pre šest meseci, u utorak 31. januara 2018. Možda se sećate toga. U petak, samo tri trgovačka dana ranije, 26. januara, DJIA je ostvarila svoj maksimum od 26.616. Do petka te nedelje, DJIA je pala 665 poena, što je šesti najveći jednodnevni pad u istoriji do tada. Sledeće nedelje, u dva dana (ponedeljak i četvrtak, 5. i 8. februar) pao je po preko 1000 poena po prvi put u svojoj istoriji. Da li se to ponavlja? Naravno, sve je moguće, pogotovo što ova eklipsa obrazuje T-kvadrat sa nepredvidljivim i nestabilnim kvadratom Marsa i Urana. 

Postoje neke astrološke sličnosti između kraja januara 2018. i danas. Prošle sedmice u sredu, svedočili smo da je NASDAK-a porastao na novu najvišu vrednost, 25. jula, samo dva dana pre ovog pomračenja Meseca. To je takođe bio dan kada je Facebook objavio svoj razočaravajući kvartalni izveštaj, što je rezultiralo najvećim jednodnevnim gubitkom tržišne vrednosti od strane bilo koje kompanije u istoriji berze. Do petka, NASDAK je padao stotine poena na dan.

Prošla sedmica bila je značajna za nekoliko tržišta kapitala širom sveta. Zapravo, većina svetskih indeksa naglo je porasla prošle sedmice, sve dok američka tržišta kapitala nisu počela da padaju nakon vrlo snažnog izvještaja o BDP-u u petak ujutru. Izgledalo je kao da su svi bili iznenada pogođeni eklipsom. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKOMSKE MERE

Venecuela verovatno prolazi kroz jednu od najvećih ekonomskih katastrofa u svetskoj istoriji, a cene neizvesno rastu svaki dan. Međunarodni monetarni fond (MMF) izjavio je ove sedmice da je latinoamerička država "zaglavljena u dubokoj ekonomskoj i društvenoj krizi" i da će inflacija do kraja godine dostići milion procenata. Hiperinflacija dovodi do zaustavljanja privrednog sistema: plaši strane investitore, obeshrabruje lokalni biznis, uništava vrednost štednje i zarada za domaćinstva, i time šteti dugoročnom ekonomskom rastu, rekao je Francesco Filia, izvršni direktor fonda Fasanara Capital sa sedištem u Londonu. www.cnbc.com, 27. jula 2018. 

Ovo je tako intenzivan period kosmičkih aktivnosti i pravi je izazov odlučiti odakle početi. Možda bi trebali početi sa mnoštvom trenutno retrogradnih planeta. Pet planeta se sada, posmatrano sa Zemlje, kreću unazad: Merkur, Mars, Saturn, Neptun i Pluton. Uskoro će im se pridružiti Uran, 7. avgusta, čineći šest od osam planeta koje mogu biti retrogradne. To je puno i veoma retko. Sva simbolika koja se obično povezuje sa tim planetima izgleda kao da se izvrće ili ruši.

Retrogradno kretanje Merkura upravo je počelo u četvrtak, 26. jula, i trajaće do 19. augusta, istog dana kada se dešava treći i završni trigon Jupitera i Neptuna. Dugogodišnji čitaoci ove rubrike znaju da je period retrogradnog Merkura vrlo nepredvidiv a njegovi ishodi su često obmane.

Uran, koji kreće retrogradno, je još istaknutiji u tome. To jest, sedmica u kojoj menja smer (7. avgusta) obično obiluje iznenadnim i neočekivanim događajima, često uznemiravajući status kvo. Da li danas uopšte važi pojam "status kvo"? Ako je Merkur često obmanjujući u tržišnim aktivnostima, onda je Uran često onaj koji probija granice, pa se pitamo ko će prevladati? Povrh toga, usred smo retrogradnog perioda Marsa (26. juna do 27. avgusta). Ovi centralni retrogradni periodi često su u korelaciji sa promenama na tržištu. Ako retrogradni Merkur povećava mogućnost tržišnog lažiranja, retrogradni Uran povećava mogućnost njegovog probijanja, a retrogradni Mars predstavlja vreme kada agresor često dovršava gubitnika, šta da očekujemo? Ne treba da ulazimo u ovaj period sa očekivanjima, već umesto toga, samo sa osećajem radoznalosti šta se može desiti. Vezanost za očekivani ishod je sigurna formula za razočarenje.

Što se tiče finansijskih tržišta, utisak je da može doći do naglih kretanjau jednom pravcu, samo da bi se potpuno preokrenula situacija u suprotnost, koji se onda može iznenada ponovo promeniti. To će učiniti da osećate potrebu da posetite svog omiljenog kiropraktora, jer rezultat može biti slučaj mentalnog, emotivnog ili čak fizičkog ušinuća. Šta je podsetnik za sve čitaoce tokom ovog perioda: vozite pažljivo, ne brinite, ne žurite, i pratite sva kretanja oko sebe koja bi mogla predstavljati opasnost za vaš "status kvo". Stvari mogu biti potpuno neočekivane i čudne. Mogu samo da zamislim šta sada govore ili razmišljaju u Venecueli, a inflacija je projektovana na milion procenata ove godine. 

Mnoštvo retrogradnih planeta je samo jedan deo geokosmičke zagonetke. Takođe, imamo eklipsu na početnim stepenima fiksnih znakova, koja formira T-kvadrat sa Marsom i Uranom takođe na početku fiksnih znakova, a sve što je na početku novog znaka podložno je promenama. I to nije sve. U našim istraživanjima, primećeno je da se velika cenovna kretanja (obično pad) često javljaju kada postoje teški aspekti koji uključuju Mars, Jupiter i Uran. Između 25. jula i 7. avgusta biće nekoliko susreta ovih planeta. Sunce je u kvadratu sa Uranom 25. jula. Sunce je u opoziciji sa Marsom 27. jula. Mars će biti u opoziciji Uranom 1. avgusta. Sunce će kvadratiti Jupiter 6. avgusta. Uran će postati retrogradan 7. avgusta. To je pet primera teških aspekata koji uključuju ove tri planete u periodu od samo 13 dana. Ovo ukazuje na tržišnu klimu koja je preopterećena kontradiktornim signalima. Ovo ukazuje na političku i ekonomsku klimu preopterećenu konfliktima gde svako vuče na svoju stranu, gdje se čini da nema rešenja na vidiku. Ukazuje na napetost u infrastrukturi zemlje. Ukazuje na napetost u ličnim odnosima u kojima su jedna ili obe strane nefleksibilne i pokušavaju da nametnu svoju volju drugoj strani. U ovom trenutku ne možete da namećete svoju volju drugima i očekujete povoljan ishod. To je kao da osvajate bitku, ali gubite rat. Potreban vam je dugoročniji pogled na svet, širi pogled na vaš život. Ovo nije karma. Ovo je stvaranje sudbine. Postoje posledice svega što radite i odlučujete sada, a oni koji razmišljaju na duge staze verovatno će biti bolji od onih koji impulsivno i dramatično reaguju.

Ove sledeće dve nedelje takođe mogu predstavljati vreme ličnih uvida i buđenja. Možda je najbolje koristiti ovaj period za samorefleksiju izbegavajući osude drugih koje mogu biti pogrešne. Ako shvatite i znate da ne znate, imate mnogo više šansi da imate izuzetno lično iskustvo nego ako pogrešno pretpostavite da vam je sve poznato. Ne znate. Niko ne zna, posebno oni koji tvrde da znaju.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD