Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ogledalo sreće

....mi nismo rođeni pokvareni pa da se u ovom životu popravljamo. U ovom životu potrebno je samo da se setimo i probudimo!

Pomračenje je astronomska pojava do koje dolazi kada jedan objekat na nebu zađe u senku drugog. Ovaj termin se najčešće koristi u opisu pomračenja Sunca, tj. kada Mesečeva senka pokrije površinu Zemlje. Pomračenje Meseca nastaje kada Mesec uđe u Zemljinu senku. Potpuno pomračenje Meseca dogodiće se u noći između 27. i 28. jula i gotovo u celini će biti vidljivo iz Srbije. 

Mesečeve eklipse pokreću emotivna čišćenja, dešavanja i razne preokrete u tom smislu. Kad je Mesečeva eklipsa na nebu, događaji koji nam dolaze su ti na koje ne možemo da utičemo, dakle postajemo pasivni posmatrači okrenuti unutrašnjim zbivanjima, tj. osećanjima. Za vreme Punog Meseca naše emocije su veoma izražene, a dominira ona emocija koja je trenutno najzastupljenija (ukoliko smo zaljubljeni u toku Punog Meseca ćemo biti još više, ili ako je neko tužan onda će tuga biti izraženija u tom periodu).

Vodolije su nosioci energije koja se zove „pomračenje Meseca“! Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični. I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu drugim ljudima. Ključna reč za ovaj znak je “mašta” jer je Neptun ovde egzaltiran! Vodolije su takođe empatične na dva nivoa. Poseduju osetilnu empatiju kao i razumsku empatiju. One ili osećaju ljude pa ih podržavaju ili jednostavno znaju zašto se neko baš tako ponaša i oni to razumeju! Ponekad ovakvo snažno pomračenje Meseca može naš život preokrenuti naglavačke, možda ne baš tog dana, ali događaji koji će uslediti do iduće eklipse u avgustu ove godine, svakako će dobro prodrmati neka područja naših života. Imajte na umu, ako nešto i izgubite, na primer ako prekinete odnos, znajte da on ionako nije imao neku perspektivu. Ako vam se dogodi bolest, njena svrha je da vas upozori da je vreme da stanete na loptu, usporite i počnete negovati sebe. Dogode li vam se neke turbulencije na radnom mestu, razmotrite šta možete učiniti kako biste poboljšali svoju radnu efikasnost i naučili nešto sagledavajući probleme koji vas pritiskaju.  

Ribama se pomračenje Meseca (duše) dešava u 12. polju, polju podsvesti. Sasvim je sigurno da bi svoju introvertnost Ribe trebalo da kanališu i materijalizuju kroz odnose sa drugim ljudima i razne društvene asocijacije. Period koji će uslediti je pogodan da se odstrane negativni ljudi iz života i da ostanu samo oni pravi i dobri prijatelji i oni koji ne crpe energiju. Napušta se prošlost i nastavlja se dalje, ali sa naglašenim radom na sebi. Posle dužeg vremena mlađi pripadnici znaka Riba kreću napred, ali još uvek bojažljivo. Na putu ka sutra u ovom mraku možete sresti srodnu dušu koja se ne snalazi kao vi....ovo je prilika! Pružite ruke, otvorite dlanove... 

Ovnovi su veoma blizu ovog pomračenja, nemajući svest da i sami sebe izlažu potencijalnim opasnostima. Hrabrost Ovnovima nikad ne izostaje. Upravo je hrabrost prvi uslov da krenete u duhovnu aktivnost. Mnogi Ovnovi strahujući ne mogu da pogledaju svoje pretke ostajući zaglavljeni bez prilike da na najbolji mogući način iskoriste svoj dar dobijen od Univerzuma. Neki Ovnovi će posle niza ponavljanja osetiti potrebu da realnije sagledaju stvari koje ih okružuju, samim tim će se javiti želja da sopstveni život podignu na viši nivo. Promena, promena je najzdravije stanje Ovnova. Podignite nivo svesti na potpunu odgovornost o samom sebi. Svrha vašeg života je ono što vam donosi posvećenost i radost, sve drugo u vašem životu je prolazno ili privremeno.

Bikovima se pomračenje Meseca dešava preko osovine 4/10 što je poreklo i genetika. Sada se upravo dešava promena vaših karakternih osobina nasledjenih od majke ili kroz ženske potomke (ćerke). Venera je u odličnom aspektu sa Plutonom i u ovom aspektu podržavaju jedno drugo upravo kroz stvaranje velike potencijalne energije ljubavi i sklada. Vreme rada na sebi...transformacije, je jedini put koji donosi zadovoljstvo. U svom prirodnom ciklusu Venera je sve do znaka Škorpiona orijentisana na telesnu ljubav i na ljubav koja je usmerena ka nekom objektu ili osobi.  Ali, krećući se dalje na svom prirodnom putu kroz astrološke znake, Venera proširuje svoje granice, pa postaje sposobna i za ljubav koja prevazilazi telesnost i objektivnost. Tu počinje razvoj osećanja ljubavi i harmonije sa recimo prirodom, drugim ljudima i šire od toga. Odavde počinje da se stiče razumevanje pojma onoga što smo često puta imali prilike da čujemo kao bezuslovnu ljubav, mada nismo mogli da proniknemo u pravo značenje tog pojma.

Blizancima se ovo pomračenje dešava preko osovine 9/3 pa se donose krupne odluke u životu, iako im vreme nije! Može to biti kao aplauz pohvale, podrške i izražavanja zadovoljstva zbog nečijeg uspeha, ali može biti i sarkastični aplauz, koji jednostavno samo objavljuje već poznato. Svako ko se bude dičio nečim što je pogrešno, čega nema, biće ismejan. Svako ko je u pravu (ono kada ne objašnjavaš samo prihvataš) biće nagrađen. Održati reputaciju, to je važno! Kako izbeći ovakve nesporazume retrogradnog Merkura? Fleksibilnost može biti od posebno velikog značaja jer se treba na pravi način prilagoditi datoj situaciji pošto retrogradni Merkur donosi izraženiju opasnost od učestalijeg ponavljanja propusta i grešaka. Dakle, potrebno je pokušati pronaći način za ispravno shvatanje gde su greške ili propusti i pokušati na adekvatan način to i ispraviti. Ovo je vreme u kome Blizanci uče lekciju „razumske empatije“. Vi razumete zašto se neko ponaša tako kako se ponaša i ne ljutite se, jer vi RAZUMETE.

Rak, kardinalni vodeni 4. znak u Zodijaku proživljava svoju „krvavu fazu“ totalnog pomračenja Meseca. Ovo je ženska energija koja nema granice, ne zaustavljiva u trenutku u kome „misli“ da se bori za dobrobit svakog. To je model u kome Rakovi (naročito žene) povređuju pre svega same sebe, a potom i sve oko sebe. Tokom Mesečevog pomračenja dolazi do jačih uvida te je moguće i promeniti ili proživeti neku emociju koja nas muči unutar nas, te se tako očistiti od loših emocija. Mesečeva eklipsa (pomračenje) nam uvek daje šansu da se suočimo sa svojim eteričnim delom ako smo spremni za to. Ukoliko ne, burnije neazdovoljstvo i jače emocije se mogu očekivati kod osoba pri emocionalnim izazovima u tom periodu. Pun Mesec utiče i na naše psihološko, ali i fizičko stanje – povećava emocionalnost, melanholiju, nervozu i razdraganost. Pogodan je i za začeće, tačnije da žene lakše ostanu u drugom stanuju. Pun Mesec utiče i na nivo zgrušavanja krvi, odnosno produžava krvarenje. Mnoštvo događaja, a kako će te sve ovo percipirati zavisi od pozicije Meseca u vašem natalnom astrološkom kodu. 

Lavovi proživljavaju ovaj „krvavi Mesec“ kroz polje partnera. Vladar Lava Sunce, vezujemo za svest, volju i objektivni život, te na svesnom nivou možemo mnogo toga da uradimo tokom ovog pomračenja. Verovatno je da će pitanja srca, ljubavi, prijateljstva, dece, hobija, ega biti neke od glavnih tema. Srce nas vodi na mesto na kojem se osećamo posebno, voljeno, u odnose koji nam pomažu da osetimo sebe kao jedinstvenu i kreativnu osobu. Ne možemo se više skrivati od ljubavi. Ne možemo bežati od nje, birati osobe koje nam je ne mogu uzvratiti. Bojimo se otvoriti srce, a istovremeno patimo kad smo ranjeni ljubavnim gubitkom. Jača želja za pažnjom, voljenjem, kao i dramatičnim nastupima kad osetimo da smo ugroženi. Tada ego može preuzeti dominaciju i još više nas udaljiti od ispunjenja želja. Lavovi, naročito Lavice budite velike i ne prosuđujte, jer i dispozicija ovog pomračenja Uran, napada Lavove. Čuvajte srce za ljubav ne trošite ga na strahove i nemire.

Device drage moje, može li se išta desiti da vi ne učestvujete najdirektnije u tome. Kao da ste krenuvši dalje svojim putem čuli da se nešto lomi iza vas, a vaša savest vam ne dozvoljava da se ne vratite i pomognete... Možete li biti zdravo sebični i postaviti sebe u centar svog života, namirujući sopstvene potrebe jer tek tada ćete biti u prilici da drugima date najbolje. Kada dajemo i dajemo, a osećamo se sve potrošeniji i iscrpljeniji, pati naše emocionalno, mentalno i fizičko zdravlje. Ako mi nismo u formi, ništa oko nas neće biti u formi. Zato je važno da se pobrinete za sebe i za ono što je vama bitno, a tek potom možete sebe ponuditi svetu na zdrav način. Znati živeti - znači pružati što manje otpora i prepuštati se toku života sa poverenjem. 

Vaga je znak koji teško podnosi bilo kave disbalanse, a sada se dešavaju „tektonski poremećaji“. Ovakvi aspekti aktiviraju nesvesne emotivne obrasce koji će izlaziti na površinu u narednim mesecima. Posmatrajte šta će se događati kad delujete i odlučujete srcem, kad vas vodi strast. Bez srčanosti i te strastvene posvećenosti nekoj ideji, hobiju, planu – život je isprazan i monoton. Venera ima odličan aspekt sa Plutonom i nudi mogućnost Vagama da promene svoj unutrašnji obrazac povodom sistema vrednosti. Istovremeno, Vage se plaše nejasnoća koje dolaze od Neptuna i teško mogu same izaći na kraj sa ovim dešavanjima. Kod mladih Vaga, može doći do ozbiljnih drama samo zbog neiskustva. Kod zrelih žena Vaga koje nisu iz nekih razloga mogle ostati u drugom stanju ovo je vreme kada se i to može samo od sebe desiti. Koliko lica toliko refleksija u ogledalu! Sa ovakvim aspektima može doći do velikih promena u vašim bliskim odnosima, pa i onim poslovnim, kao i u samoj bazi nekih udruženja, stranaka ili organizacija kojima pripadate.

Škorpionima ovo pomračenje donosi mnogo okončanja i sa tim još više početaka. Na delu je veliko čišćenje, a sve što vam Univerzum uzme, uzeo je samo zato što će vas to u budućnosti usporiti i stvoriti vam dodatne probleme. Kad bez straha i nesigurnosti prihvatamo ono što dolazi u naš život (a redovno nam donosi neku poruku koju samo treba protumačiti na pravi način), otvaramo vrata za novi početak koji zaista može biti čudesan. Alhemija na delu! Zato, otpustite emocionalne boli, oprostite, udaljite se od svega što vas emotivno troši i iscrpljuje, a nigde vas ne vodi. Kada otpuštamo negativna uverenja i loše vezanosti, ponovno počinjemo da dišemo i spremni smo da u svoj život pustimo nešto bolje, nešto što će nas unaprediti, a ne unazaditi. Dok se grčevito držimo za partnera koji nas ne ceni i ne voli, za posao na koji odlazimo s grčem u želucu, za uverenje da ne znamo i ne možemo, za nesigurnosti koji hrane naše strahove – nema napretka, niti poboljšanja. Ponavljamo stalno iste obrasce, očekujući čudo, a jedino čudo se krije u tome da živite ono što mislite i osećate. 

Strelčevi bi tokom ovog pomračenja trebalo da se bave osvešćivanjem, koje vodi prihvatanju, a prihvatanje opet vodi transformaciji. Sve se ionako dešava van naše kontrole a sve što nas napušta dešava se u vreme kada je najbolje po nas. Ni trenutak pre, ni trenutak posle. Direktni učesnik ovog događaja je Mars koji nosi u sebi i Jupitera, vladara Strelčeva. Uznemirenost Marsa i njegova frustracija lako bi mogli da se pretvore u bezobzirne radnje zbog teškog aspekta Urana, što će Strelčevi itekako osetiti. Snažan uticaj Saturna će vam olakšati situaciju i doneti smirenje, darujući strpljenje i odlučnost u krizi. Ova ista situacija kod osoba koje neće da se umire i opuste može izazvati „agresiju i emotivne probleme". Iako može biti suza, ovo karmično iskustvo će vam zapravo pomoći da se oslobodite nekog neželjenog emotivnog prtljaga. Primite ovo iskustvo kao raščišćavanje sećanja svoje duše.

Jarčevima ovo pomračenje donosi onaj krajnji ishod oslobađanja, kako u odnosu na same sebe tako i od svih ostalih. Zbog traume odvajanja i straha da ćemo biti ostavljeni sami, u skoro svakom odnosu isprojektujemo ideju o budućnosti, trajanju i ishodu. Vezujući se za te slike ne dozvoljavamo odnosu da ide svojim tokom ostajući u vezi čak i kada više za nju ne postoji smisao. Tako, kada mislimo da patimo za nekom osobom u stvari patimo za slikom koju smo izmaštali i za sopstvenim lažnim identitetom koji smo prilagodili uz tu osobu. Na taj način blokiramo, na neko vreme, nove odnose koji su spremni da nas oplemene. Ova epizoda svih nas na duhovnom putu je završena...predstoji oslobađanje od bilo koje vrste vezivanja. Ljubav je jedino stanje kojem bi trebalo da se vratimo i koga treba da se SETIMO! Nije lako, ali nije nemoguće.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD