Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 23. do 30. jula 2018.

U istorijski retkom i oštrom kritikovanju upućenom Američkim Federalnim Rezervama (FED) predsednik Donald Tramp izrazio je nezadovoljstvo i rekao da bi Centralna banka mogla da poremeti ekonomski oporavak... Tramp je rekao da je zabrinut zbog toga što bi loš izbor momenta delovanja (u vezi povećanja kamatnih stopa)[1] mogao dovesti SAD u nepovoljan položaj dok njihove kolege, poput Evropske centralne banke i Banke Japana, i dalje vode labavu monetarnu politiku... Bivši predsednik FED Dalasa, Ričard Fišer (Richard Fisher) rekao je za CNBC da je Trampov komentar neprimeren. Jedno od obeležja naše velike američke ekonomije je očuvanje nezavisnosti Federalnih rezervi. Nijedan predsednik ne bi trebao ometati rad FED-a, rekao je Fišer. - Džef Koks, Trump ulazi u Federalne rezerve, kaže da nije oduševljen zbog povećanja kamatnih stopa, 19. jula 2018. 

Zasnovano na geokosmičkim pokazateljima igra nadmoći Kongresa ili Bele kuće (spram FED) su sasvim moguće. Ne samo da Saturn (autoritet) ide u opoziciju sa natalnim Plutonom FED-a, već tranzitni Pluton (nadmoć) pada na DC FED-a, u opoziciji sa natalnim Marsom (3. februara 2017. - 27. novembra 2018. godine). Sa Plutonom, to može biti borba za opstanak, jer moćne snage žele da iščupaju i transformišu samu strukturu sistema Federalne banke rezervi... Pluton u napetom aspektu prema nekom ascendentu može (eventualno) biti pretnja samom opstanku. 

Nije politika postepenog povećanja kamatnih stopa Federalnog ministarstva ta koja preti da poremeti ekonomski oporavak, kako tvrdi Tramp. To su njegovi nameti američkim potrošačima u obliku novih poreza koji su umanjili dobitke ostvarene Zakonom o poreskim reformama od 21. decembra 2017. On zapravo, podriva i postavlja stvari na način da okrivi nekog drugog za njegove odluke i rizičnu trgovinsku politiku, ako stvari izmaknu kontroli.

Rast na berzama, koji je počeo krajem juna, ubrzo nakon što je Mars postao retrogradan, naišao je usred prošle nedelje na prepreku. Prepreka je bio sam gospodin sa Marsom-na-Asc, predsednik Sjedinjenih Država, koji je ponovo spontano govorio i možda nije razmišljao o tome šta je rekao i kako bi tržišta reagovala na njegovu žestoku kritiku Federalnih rezervi i Američke centralne banke. Njegovi komentari u vezi sa politikom kamatnih stopa FED-a, zajedno sa pretnjama uvođenjem još većim dodatnim nametima za Kinu i Evropu (posebno Nemačku) izrečeni su kasno u sredu, 18. jula. Odmah potom američki dolar, američki indeksi akcija, nemački DAX i japanski Nikkei su svi potonuli. U poređenju sa njima američke hartije od vrednosti su zabeležile rast. Kako je padao američki dolar, okončan je slobodni pad zlata, srebra i sirove nafte, i svi su beležili nagli rast do kraja nedelje. Cena Bitkoina i stoke je takođe bila u porastu, ali verovatno nezavisno od predsednikovog napada na FED. Ranije smo to pominjali i ponovo ćemo reći: geni Endru Džeksona (Andrew Jackson) struje kroz Trampov DNK.

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA DOGAĐANJA

Nalazimo se u periodu između dva moćna pomračenja. Pomračenje Sunca od 12. jula bilo je važno zbog opozicije sa Plutonom i formiralo je veliki trigon sa Jupiterom i Neptunom. Naša procena je bila da će američko tržište kapitala biti visoko u to vreme i da će ili drastično opasti u vreme moćnog pomračenja Meseca 27. jula ili da će eksplodirati i eventualno započeti novi ciklus (ili dostići najviši nivo svih vremena) u nedelji oko 1. avgusta. Sve je ukazivalo na ovo drugo do srede, 18. jula, dok su akcije rasle, a zatim je naišao retrogradni-Mars- kvadrat-Uran (poznat kao POTUS - President of the United States). Šanse za nove najviše vrednosti u nedelji od 1. avgusta - kada će se odigravati snažni uplivi Urana - upravo su opale, i umesto toga naglo su skočile šanse za oštar pad.

Ali koliko stabilan može biti rast ili pad akcija ili bilo kojeg finansijskog tržišta? Sa Uranom je uvek teško predvideti cene, jer su podrška i otpor samo granice koje prosto mame Urana da ih probije. Uran ne voli da poštuje granice ili ograničenja bilo koje vrste. One postoje da bi bile promenjene izazivajući iznenađenje, nekada čak i šok. Verovatnoća ide u prilog ideji da će u bilo kom slučaju (rasta ili pada) promene cena biti daleko veće nego što bilo ko misli. Hoću da kažem, ovo je Lunarno pomračenje koje je 1) dan nakon što se Merkur okrenuo retrogradno, 2) dok formira napet, fiksni T-kvadrat sa kvadratom Marsa i Urana na početnim stepenima fiksnih znakova. Mars je 3) ne samo retrogradan već je i Merkur retrogradan, ali je Mars 4) u opoziciji sa Suncem u vatrenom znaku Lava. To jest, vatrena planeta Mars je u vrlo napetoj opoziciji sa plamenim Suncem u ognjenom znaku Lava, formirajući T-kvadrat sa gospodarom haosa Uranom.

Moguće je, naravno, da se ništa značajno ne desi na berzama. Umesto da ljudi iskuse manifestaciju svega ovoga u finansijskim oblastima, može se dogoditi manifestacija u prirodi ili na polju geopolitike. Ovi planetarni ciklusi astrološki su u korelaciji sa zemljotresima, uraganima, tornadima i prekidima na električnoj mreži (koliko je sigurna električna mreža?). Takođe se simbolički povezuju sa terorističkim aktivnostima i kompjuterskom špijunažom ili krađom. Oni koji imaju jake Uranove aspekte na rođenju su najpre skloni da urade nešto zaista brilijantno ili glupo. POTUS ima jedan od najjačih Uranovih aspekata ikad viđenih u natalnoj karti. On je sve osim konstantnog, predvidivog, smirenog i kontrolisanog ili stabilnog. On je čovek koga treba pažljivo pratiti tokom ovog perioda - kao da možete bilo šta drugo - jer njegovo ponašanje i govor mogu biti vrlo hrabri, čak i više nego što je do sada uočeno. Da, čak i on može sve iznenaditi u naredne 2-3 nedelje.

Neki će reći da je ovakvo ponašanje i psihološka iskrivljenost (nepredvidivost) prednost. Drugi će reći da je to odgovornost. Ima i onih koji će reći da je zabavno. Sve je to nastavak Velikog resetovanja pod čijim smo okriljem od zimskog solsticija, 21. decembra 2017. godine. Ušli smo u novu eru haosa i nepredvidivosti, koja neće popustiti do 2022. godine. Do tada, Odbor Federalnih rezervi i američki dolar mogu imati potpuno drugačiji status nego što ga imaju danas.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD