Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Izvor našeg postojanja

Znak Rak predstavlja dubinu tj. najdublju vodu, kao i život sam po sebi. Simbolički, Rak je fetus, materica, hrana, zaštita, čuvanje, sigurnost. Rak je i majka, dom, porodica, istorija, tradicija, koreni, društvene i moralne vrednosti. Rak poseduje izražen osećaj pripadnosti nekome ili nečemu, pripadnost određenom narodu ili naciji, gradu, porodici... Gde je znak Rak u našoj karti - tu je naša najdublja intima i ono što nas najviše raduje i boli. Tu nam je "dom", tj. tu se osećamo najsigurnije, za to područje života vežemo uspomene i u vezi tog područja izražavamo najjače emocije (pozitivne ili negativne).

Rakovi u ovoj Lunaciji proživljavaju jedan veoma težak aspekt, opoziciju Sunca i Meseca sa Plutonom. Istovremeno u njihovom znaku je i POMRAČENJE SUNCA. Ovaj aspekt traži i budi potrebu balansiranja osobina uključenih planeta, sa ciljem umanjenja mogućih nepovoljnih situacija. Opozicija Meseca i Plutona budi u njima emocionalnu (unutrašnju) potrebu da kontrolišu situacije, događaje, druge ljude, usled jednog jedinog razloga - STRAHA! Sigurno je da u početku toga nisu ni svesni, pa privlače u svoj život ljude kojima je potrebna zaštita? U ovom vremenu Rakovi moraju da nauče da puste stvari da se odvijaju svojim tokom, kao i da imaju više poverenja u druge, u život. Kada otpuste potrebu za kontrolisanjem situacija, ljudi, događaja... tada više neće privlačiti (u svoje bliže okruženje) one sa sličnim potrebama. Ovaj aspekt je princip ogledala, kako daješ tako ćeš i dobiti. Ovo je vreme da u partnerskom odnosu jasno sagledate čega se plašite i šta je to što u strahu radite.
Energija ovog vremena ukazuje da su u ranom uzrastu neke neprijatnosti uzrokovale emotivne ožiljke Rakovima, u vidu trauma, strahova, nepoverenja. Vreme je da oprostite majci koja je prolazila kroz turbulentan i težak period još od vašeg začeća i tokom odrastanja.

Lavovi su u ovom periodu najosetljiviji i najemotivniji. Njihova težnja da ostanu iskreni i pravedni, pre svega prema sebi, i da kao takvi budu shvaćeni i prihvaćeni u društvu biće stalno prisutna. Onima koji im pokažu ljubav i naklonost, uzvratiće duplo. Po prirodi, Lavovi su vrlo osećajni i srčani. Međutim, mnogi od njih, nažalost, bivaju povređivani toliko puta da vremenom mogu postati hladni i bezosećajni i otuda se razvija njihov Ego. Ova opozicija Sunca i Plutona deluje iz dva jaka kardinalna znaka, Raka i Jarca, koji primarno nose priču o duboko emotivnom konfliktu u čoveku, koji datira od ko zna kada, jer se ovde prvenstveno radi o određenom genetskom kodu, odnosno negativnom obrascu ponašanja koji se stalno ponavlja. Pluton potpiruje Sunce, hrani mu ego hvalospevima o njegovoj superiornosti i jačini, traži od njega da se pokaže u punom sjaju, da dominira i da zaseni sve. Ali ne na pozitivan i benefičan način, već beskrupulozno i anarhično, gde je Sunce lišeno svake empatije i ljudskosti, jer je ovde  poriv za dominacijom i kontrolom drugog izuzetno jak. Oko 9. avgusta komunikacija će na neki način uticati i na Lavovsku vitalnost...kada misle, govore, pišu...osećaju se živim!!! Ako tu nešto nije kako treba, ako niste savladali veštinu komunikacije, slušanjem, može doći do frustracije i nervne napetosti.

Device su tokom ovog pomračenja na neki način iznad ovog mraka... Merkur, vladar Device je u Lavu, sagledavajući svet kroz svo šarenilo njegovih boja i kroz filter svoje bogate mašte. Ekspresija ličnih utisaka je za njih mnogo bitnija nego pamćenje detalja i informacija, i oni će najbolje iskoristiti mogućnosti ovog vremena. Entuzijastična potraga za smislom će biti naglašena. Device će velikodušno podeliti svoje iskustveno znanje sa ostatkom sveta. Komuniciraće na teatralan način, kao glumci. Naravno, oni nemaju veliki talenat za dramske nastupe, ali će okolnosti iznedriti i tu Devičansku transformaciju tako da će drugi uživati slušajući njihove monologe i zanimljive priče. Sada je bitno da im se oda priznanje za njihove intelektualne sposobnosti. Iako je Venera u znaku Device, kao da će im ljubav biti u drugom planu, kao da je ovog puta na listi prioriteta Devica „izlazak iz senke“.

Vage su ovim pomračenjem prizemljene. Planeta ljubavi Venera, koja vlada znakom Vage, boravi u zemljanoj sredini Device i u promenljivom kvalitetu. Kombinacija Venere i promenljivog modaliteta upućuje na potrebu za promenom i za smišljanjem načina da se stvari u ljubavi uvek menjaju na bolje. Ovde je naglašena energija koja doprinosi fleksibilnosti u adaptiranju okolnostima koje se menjaju. Venera u kombinaciji sa Jin (negativnim) polaritetom kome pripada znak Devica upućuje na introvertnost i prijemčivost, što znači da ljubav koja zadovoljava suštinske potrebe može biti simbolično prikazana kao pun krug, zatvoren i savršen, odnosno bezbedno mesto gde osoba želi da poveri svoje srce. Vaga sada naglašava potrebu za zdravorazumskim poimanjem ljubavi, tako da je izvestan nešto češći sukob razuma i ljubavnih emocija. Vaga s jedne strane želi da ima potpunu kontrolu nad situacijom u ljubavi razmišljajući na promišljen način i uz logičko analiziranje svakog detalja u ljubavnoj vezi, dok s druge strane može biti preplavljena bujicom nežnih osećanja i romantičnih fantazija tako da ljubav za nju može postati neuhvatljivi san.

Škorpioni su u izazovnom periodu, bilo da je reč o mlađim ili starijim pripadnicima ovog znaka. Vladar Škorpiona Mars je retrogradan, kreće se unazad sve do kraja augusta. Ova energija posebno naglašava Škorpionske slabosti. Mars je planeta snage, hrabrosti i incijative a retrogradan je na svake dve godine, pa je ovo vreme dato kao „ponovljen prilika“. Bilo bi dobro ne započinjati ljubavnu vezu niti ulaziti u brak u narednom periodu ukoliko želite stabilnost i trajnost. Boravak Marsa u nemirnom znaku Vodolije koji prvenstveno voli slobodu, izvestan je veći broj kratkih i burnih romansi. Mogućnost ljubavnih prevara je veća zbog njegove retrogradnosti. Što se tiče ljubavi i strasti glavno pitanje biće ko se to vraća u naše živote ili kome se mi vraćamo i zbog  koga ćemo eventualno imati burno, strastveno leto. Škorpionima neće faliti svetlosti, jer znaju hodati po mraku. Bezbednost ovog vremena je sadržana u povezivanju sa OSEĆAJEM!

Strelčevima ovaj „mrak“ pada u osmo polje prirodnog Zodijaka, pa je osnovno pitanje vašeg „sagledavanja“ ili organa vida, očiju. Ovo može biti potpuno simbolički tj. da vi ne vidite baš najbolje svoju putanju pa ste malkice zbunjeni ili tražite odgovornost od drugih. Mars simbolizuje pokretačku energiju, a u prirodnom Zodijaku vlada XII poljem (podsvest) Strelčeva. Ovo može doneti probojnu silu, usmerenost ka cilju, takmičarski duh i borbenost ali bez pokrića. Njihov vladar Jupiter, simbolizuje princip umnožavanja i širenja energije, daljine, razumevanje i više sfere. Sada su ovo sukobi planetarnih energija na raskrsnici gde niko neće da prepusti prednost onoj drugoj, što je slika sukoba ili sudara a može se reflektovati na odnos sa braćom i sestrama. Pri donošenju nekih važnih odluka nameću silu i snagu u situacijama koje prevazilaze njihovu moć poimanja. Sve to dolazi iz daleka noseći u sebi drugačije principe i zakonitosti od onog što sirova snaga može da pojmi. Može doći do neugodnosti u porodici nakon smrti nekog starijeg člana. Vaši mlađi članovi porodice teže da se kreću pravolinijski i da na silu uklone svaku prepreku koja im se nađe na putu. U ovom slučaju na putu nailaze na nekoga ko zaslužuje poštovanje, i ko poseduje mnogo veću i jaču silu od njihove. Pri tome nisu svesni da sami sebi uskraćuju pravo da im bude lako i nenaporno, insistirajući na prekomernoj snazi. To je njihov način borbe protiv nepravde i isterivanja pravde.

Jarčevima je Saturn putokaz, kao njihov vladar ili duhovni učitelj. Saturn simbolizuje životna iskustva do kojih najčešće dolazimo sazrevajući kroz odricanje, čekanje (strpljen-spašen) ili patnju. Saturn u Jarcu ili X polju (karijera) naglašen je u horoskopima „uspešnih“ ljudi koji su opsednuti bogatstvom, društvenim položajem i moći. Saturn i Uran, planete ambicije i neočekivanih situacija, trajnosti i novina, koje vladaju Jarčevima i Vodolijama, u narednom periodu podržavaju jedan drugog. Stoga Jarčeve vodi ka važnim odlukama, realizaciji interesantnih ideja i sklapanju novih poslova. Njega nazivaju planetom sudbine, zbog čega se Jarčevi u narednom periodu mogu naći i na nekoj vrsti životne prekretnice, naročito ako sarađuju sa strancima, bave se podučavanjem, turizmom, marketingom, izdavaštvom, sportom. Međutim, ne smemo zaboraviti da Jarčevi ne vole promene, a Vodolije ih obožavaju, Jarčevi igraju na sigurno, dok Vodolije uživaju u riziku. Zbog toga ni promene u njihovim životima ne mogu da budu iste, bez obzira na to što su pod uticajem istih planeta, jer vladari desetog znaka Zodijaka su Saturn i Uran, a jedanaestog Uran i Saturn.

Vodolije će u ovom periodu možda „imati više sreće nego pameti“. Na sreću, tokom cele godine, Uran obrazuje moćni, zaštitni trigon sa Saturnom u Jarcu, bez obzira na to što će ta planeta oko pola godine provesti u retrogradnom hodu kada je njen uticaj oslabljen. Pošto se radi o sporim planetama koje utiču na važne, tzv. sudbinske događaje u našim životima, ovakav aspekt između Urana (simbola napretka, inovacija i pobuna) i Saturna (tradicija, patriotizam, prošlost) može da bude vrlo podsticajan za sve znake, a najviše za Vodolije i Jarčeve. Vodolije, zahvaljujući primeni moderne tehnologije, uspeće da sprovedu u delo mnogo novih ideja, od biznisa do ljubavi. Društvene mreže mogu u narednom periodu Vodolijama biti velika podrška u mnogim sferama života. Za Vodolije koje su u formalnim partnerskim odnosima, boravak Venere u znaku Lava ne pogoduje jer im može raspršiti ionako klimavu vezu (brak).

Ribama se ovo „pomračenje“ odigrava u polju ljubavi i kreativnosti. Prisustvo Neptuna (još zadugo) daje Ribama viziju, koju možda drugi ne vide ili ne razumeju. Jako je važno pronaći odgovor unutar sebe jer će ovaj „vodeni trigon“ na nebu uticati na svaki deo njihovih života. Jupiter, planeta širenja, sedi u Škorpiji, znaku srodnih duša i seksa i podržava ovo pomračenje sa verom „sve je dobro iz nekog razloga“. Zbog ovoga, postoji velika verovatnoća da će ovaj tranzit posebno uticati na njihov ljubavni život. Osoba koja je uz vas (ili u vezi) mnogo je važnija od puta kojim se krećete. Ako izaberete pravu, gotovo sve će se rešiti samo od sebe. Da bi napravili pravi izbor, pripadnici ovog znaka često naprave puno „pogrešnih“. Sada ćete zahvaljujući Jupiteru u Škorpionu, imati potreban uvid ka pravom izboru. Nije dovoljno samo pričati o ljubavi i stvarima koje želimo u životu, već te izbore treba podupreti i konkretnom akcijom. U ovom vremenu akcija treba da bude u skladu sa vašom vibracijom.

Ovan kao da je odahnuo posle sedam godina „Uranovskih akcija“? To je samo privid, jer se njihov vladar Mars nalazi u znaku Vodolije (Uranov znak) i sve izgleda kao da su Ovnovi postali ovisni od tog „trenutka“. Ovo vreme nudi promene na bolje. Preko ovog tranzita možete ostvariti svoje najintimnije kontakte upravo sa drugim fiksnim planetama (u Biku, Lavu i Škorpiji), zanemarujući različitosti jer postoji zajednička baza sa jakim temeljima – ovaj Mars poštuje jasno definisane etičke kodekse, ljude sa SVOJIM principima, čak i kada se oni ne poklapaju sa njegovim. Njegove lične stavove je teško poljuljati, uprkos liberalnosti i otvorenosti za novo. Ono što se tiče subjektivnog ima izuzetno jak koren ispod zemlje  (dispozitori u zemljanim znacima) koji će se teško iščupati. Promene prihvata samo svojom voljom. Određeni stavovi su nepokolebljivi i tu se budi velika tvrdoglavost. Neće trpeti pritisak (nijednog tipa) ili arogantno ubeđivanje u suprotno, prisiljavanje da se prihvati nečiji princip, ali isto tako, ni on sam neće terati drugog da prihvati njegov kao svoj. Mars u Vodoliji ne voli osobe koje olako padaju pod hipnotički uticaj pojedinca, naročito onog koji se prikazuje kao “božanstvo” i merilo svih stvari. Ljubavni život je pun izazova, prekida, mirenja, objašnjavanja...

Bik je već izvesno vreme važna pozornica za spektakle koji se dešavaju i koji će se tek dešavati. Ulaskom Urana u znak Bika budi nam se svest o legitimnom kosmičkom pravu da uživamo u životu. Venera, planeta ljubavi, vladarka je Bikova i nalazi se u velikom zemljanom trigonu sa Uranom, planetom pobune, nezavisnosti, potrebe za slobodom... i Saturnom koji se vezuje za karmička iskustva i lekcije koje se moraju naučiti. Delovanje Urana je teško predvideti...  I kada se ovako nađu Venera (u Devici) u trigonu  sa Uranom (u Biku)...trigon Saturn(u Jarcu) legitimne promene su na vidiku. Ljubav i nezavisnost u formalnom okviru? Venera u Devici je pažljiva, odgovorna, usmerena na sigurnost i stabilnost. Malo nekonvencionalnosti, razbijanja rutine i drugačijeg pogleda na emocije neće škoditi... naprotiv. Ono, istini za volju, Uran ima tendenciju "ili je onako kako ja hoću ili nikako"... ipak tu energiju bi trebalo iskoristiti na drugačiji način.

Blizanci su kroz pomračenje pretrpeli mnoga razmetanja, hvalisanja, a onda i nesporazume u partnerskim odnosima...uopšte nije bilo dosadno. Merkurov boravak u znaku Lava daje Blizancima podsticaj da autoritativno vode poslove, da komuniciraju bez dijaloga na teatralan način...sve je to daleko od onog suštinski Blizanačkog „prijateljskog stila“. Od 23. jula Merkur će usporiti svoje Lavovsko „razmetanje“ i okrenuti se retrogradno od 26. jula. Tada se slika Blizanaca značajno menja. Potrebno je svima, naročito Blizancima i Devicama da uz dodatan oprez šire ili fleksibilnije posmatraju stvari. Fleksibilnost može biti od posebno velikog značaja jer se treba na pravi način prilagoditi datoj situaciji pošto retrogradni Merkur donosi izraženiju opasnost od učestalijeg ponavljanja propusta i grešaka. Dakle, potrebno je pokušati pronaći način za ispravno shvatanje gde su greške ili propusti i na adekvatan način to i ispraviti. Najblaže rečeno ODMORITE MALO! 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD