Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02. do 09.07.2018.

Svemir je prošle sedmice poslao ozbiljno upozorenje za nadolazeću opasnu vatrenu oluju, a užareni Mars je krenuo retrogradno 26. juna, dan pre punog Meseca u konjunkciji sa autoritativnim Saturnom. Svaki napor svetskih berzanskih indeksa da probiju krizne nivoe izazvane retorikom trgovinskog rata, pratili su novi zahtevi i pretnje koji su tokom čitave sedmice onemogućavali pokušaje brzog oporavka. Do kraja prošle nedelje, mnoga svetska tržišta kapitala beležila su najniže ovogodišnje nivoe značajno ispod najviših vrednosti u periodu od 21. do 22. maja ili 11. juna.

Karakter retrogradnog Marsa i njegov manir napadni i povuci se bio je naročito primetan na američkoj berzi. Svakodnevno je bilo pokušaja oporavka i skoka da bi potom tržište oštro padalo do kraja dana, ako ne i ranije. Najniže je bilo u četvrtak, 28. juna, odmah nakon konjunkcije punog Meseca sa Saturnom.

Cene plemenitih metala i bitkoina su takođe bile sabijene na najniži nivo tokom prošle nedelje. Izgleda da su pun Mesec na Saturnu, i retrogradni Mars, značajno uticali na ova tržišta. Međutim, nadu za oporavak dragocenih metala možemo naslutiti ako valutna tržišta gledamo kao indikaciju. Evro se prošle sedmice držao iznad najnižeg nivoa a u petak je završio u uzlaznoj fazi. 

Tokom naredne nedelje počinje period mekih i harmoničnih aspekata koji uključuju trigon Jupitera i Neptuna. U četvrtak, 5. jula, Sunce formira opadajući trigon ka Jupiteru, a 8. jula rastući ka Neptunu. Trigoni se smatraju najpovoljnijim planetarnim pokazateljima u Astrologiji. Sledeće nedelje, 10. jula, Jupiter će okončati svoj retrogradni hod i krenuće direktno. Interesantno je napomenuti da je sličan Jupiterov period bio od 5. do 13. marta 2018. godine, kada je Sunce bilo u rastućem trigonu ka Jupiteru, nakon čega je Jupiter bio stacionarno retrogradan. U to vreme došlo je do skromnog rasta mnogih indeksa, nakon čega je usledio veliki pad odmah nakon toga. Ovakav šablon se može ponoviti.

Napominjemo da će Venera takođe napraviti veliki trigon prema Saturnu i Uranu u zemljanim znacima, 11. i 14. jula. U osnovi, Svemir signalizira da ako želite nešto da postignete i da se osećate dobro u tome što radite, sada je vreme da to uradite (od 5. do 14. jula). Ovo može biti povoljno za berzanske indekse, ali ne i za plemenite metale. To takođe može ukazati na povoljne pomake u trgovini koji su nedavno dovodili u pitanje svetska tržišta kapitala.

Pritisak kosmosa je sada umanjen, nakon perioda punog Meseca od 26. do 28. juna, do novog mladog Meseca i Sunčevog pomračenja 13. jula. Uživajte u naredne dve nedelje koliko god možete, jer će se rizici obnoviti ulaskom u period moćne lunarne eklipse, retrogradnog Merkura, i drugog Marsovog kvadrata ka Uranu, od 27. jula do 1. avgusta.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA I MUNDANA ASTROLOGIJA

U ovom trenutku, svetski trgovinski rat koji uključuje Kinu, EU, SAD, a možda i Japan i NAFTA, predstavlja najveći sistemski rizik za finansijska tržišta.

Mnogi se pitaju da li postojeće pretnje predsednika Donalda Trampa predstavljaju nespretnu (ili brilijantnu) pregovaračku taktiku, trgovinsku packu ili početak stvarnog trgovinskog rata - a time i osnovu za sistemski rizik na finansijskim tržištima.

U mundanoj Astrologiji, trgovina je pod domenom planete Jupiter i njenog vladajućeg znaka Strelca, iako Merkur i njegov vladajući znak Blizanaca takođe moraju biti razmatrani, jer se oboje bave trgovinom. Ratovi, naravno, pripadaju Marsu i Ovnu. Štaviše, ideja o "tarifama" je nalik porezu, a porez podleže vladavini Plutona i Škorpije. Stoga, iz ugla mundane Astrologije očekivali bi da će neka kombinacija ovih planeta i znakova biti prisutna kao vodič za razumevanje onoga što se dešava danas, i u narednih nekoliko godina.

Počnimo sa Jupiterom i znakom Strelca, što je najčistija geokosmička povezanost sa međunarodnom trgovinom u svetu. Jupiter je trenutno u Škorpiji, sve do 8. novembra, kada ulazi u Strelca, svoj znak i snažno je povezan sa trgovinom. Odmah vidimo kako Jupiter (trgovina) u interakciji sa Škorpijom (porezi, tarife) daje rezultat. Samim tim, to sugeriše da trenutna pretnja tarifama koja vodi ka trgovinskim ratovima može biti privremena i mogla bi biti okončana oko 8. novembra. Ovaj trenutak je interesantan, jer je to samo dva dana nakon srednjoročnih izbora u SAD-u, što ide u prilog ideji da bi to mogla biti samo politička pregovaračka taktika. Nakon (ili čak kao uvertira) Jupiterovog ulaska u Strelca, svetsko poslovanje bi zapravo moglo ponovo da se uveća. Neko bi pomislio da će Jupiter u vlastitom vladajućem znaku Strelca, kada se oba vezuju za povećanu trgovinu i nove sporazume između nacija, rezultirati mnogo snažnijom svetskom trgovinom. Sam Jupiter koji ulazi u Strelca naredne godine, sugeriše da se trgovačke čarke završavaju neposredno pre ili nakon njegovog ulaska u Strelca. Ako je tako, i uspostave se bolji trgovinski sporazumi za SAD, Tramp će izgledati sjajno i nakon srednjoročnih izbora. Ako ne, onda suprotno, sa Jupiterom u Strelcu, posebno ulazeći u kvadrat sa Neptunom (gubitak kontrole i dobre procene), može naciju i svet dovesti u histeriju i finansijsku paniku. U pozitivnoj konotaciji, Jupiter u Strelcu je optimističan i siguran u budućnost. To ukazuje na želju nacija da uđu u velike i povoljne trgovinske aktivnosti. Međutim, ova kombinacija može dovesti i do gubitka kontrole, što vodi do preterivanja i eskalacije trenutnog stanja, umesto rešenja. Kako je Ronald Regan jednom rekao prilikom inostranih pregovora: "Poverujte, ali potvrdite". To je dragocen delić mudrosti koji treba primeniti sa Jupiterom u Strelcu.

Dana 7. novembra, dan nakon ovih srednjoročnih izbora i jedan dan pre nego što Jupiter uđe u Strelca, u Škorpionu je mlad Mesec, a Uran se vraća u Ovna do 6. marta. Novi ratovi mogu početi, ili verovatnije, mogu se obnoviti raniji sukobi i razmirice. Ali izgleda da neće uticati na nove trgovinske sporazume i povećane aktivnosti. Napominjemo da, kada Jupiter uđe u Strelca 8. novembra, Mesec takođe ulazi u Strelca istog dana. Ako tražimo znake ukidanja tarifa i trgovinskih ratova i započinjanje nove i dinamične trgovinske aktivnosti, ovo deluje kao povoljan kosmički signal. Ako tražimo okončanje nekih drugih sukoba i prijetnji, to nije vreme. Zapravo, verovatno će se pojaviti obnovljene pretnje između sukobljenih nacija ili potencijalni oružani konflikt među njima. To bi moglo značiti nove tenzije sa Iranom i (ili) Korejom.

Dakle, da li možemo period oktobar-novembar videti kao kraj pretnji trgovinskim ratom u budućnosti? Možda, ali ne nužno za dugo. Gledajući dalje, primećuje se da će se Jupiter pridružiti Plutonu u Jarcu od 4. aprila do 12. novembra 2020. Još jednom vidimo moguću interakciju trgovine (Jupiter) sa porezima ili tarifama (Pluton) pred izbore u Americi. Pitam se da li gospodin Tramp misli da preteći trgovinskim partnerima tarifama i kaznama obezbeđuje političku podršku? Pitam se da li se Amerikancima stvarno dopada ideja uvođenja tarifa drugim nacijama, i da li oni veruju da to stvarno doprinosi njihovim finansijama i perspektivama za rad?

Inače, poslednji put kada se Jupiter priključio Plutonu bio je 11. decembar 2007. godine. Znamo šta se desilo tada i ubrzo nakon toga. To je započelo veliku recesiju, a berza je 11. oktobra 2007. godine dostigla vrhunac, pre nego što se sredinom decembra 2007. godine sve ozbiljno pokrenulo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD