Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18.06. do 25.06.2018.

Najava ECB (Evropske centralne banke) od 14. juna bila je dobar rođendanski poklon Donaldu Trampu, ako je njegova želja bila jači američki dolar, jer je Venera (valuta) formirala kvadrat ka Uranu (neočekivano iznenađenje koje bi se moglo poklopiti sa oštrim osciliranjem cena). Dolar je u petak porastao na 95,13, ​​testirajući svoj najviši nivo od jula 2017. Naravno, to takođe znači da će američka roba koštati više u Evropi, što zauzvrat može uvećati trgovinski deficit između SAD-a i Nemačke, što već postoji kao izvor neprijatnosti za ovog predsednika. 

Globalni berzanski indeksi su opali prošle sedmice, ali to je više povezano sa opsednutošću predsednika Trampa da uvede nove uvozne tarife, nego što je zavisilo od predsednika ECB-a (Mario Draghi) i njegovepolitike zavisnosti od monetarnih olakšica u Evropi dok je on na vlasti.

Šta je sa ovim zavisnostima i opsesijama od prošle nedelje? Neptun. Zapravo, Neptun nije toliko o opsesiji već je više o paranoji i zavisnosti. Opsesija je često u službi paranoje. Kao što je navedeno u nedavnim izveštajima, sada smo pod velikim pritiskom tranzita Neptuna, koji je otpočeo kvadratom Sunca i Neptuna 7. juna i dostigao treći (od pet) polukvadrata Urana sa Neptunom 16. juna (tokom 171-godišnjeg ciklusa), nakon čega sledi moćni retrogradni hod Neptuna u ponedjeljak, 18. juna. Neptunovo prisustvo sugeriše da postoji još jedan dogovor (skriveni dnevni red, možda) koji posmatračima nije očigledan. Međutim, to može biti i indikacija pogrešnog utiska, ili samo nedostatak dobre procene jer posmatrač ne vidi jasnu sliku. Uz bujnu maštu istina postaje žrtva. Sa pozitivne strane, Neptun predstavlja potrebu za mirom, i u tom smislu, sam prvi sastanak Trampa i Una 13. juna, izgleda da je postigao veliki uspeh. Ali, čovek se pita: sa ovim Neptunom, da li postoji neki dogovor ove dvojice koga svet nije svestan? Ili da li je jedan od njih sakrio nešto od drugog? Neptun takođe upravlja fantazijama i filmovima, što je stvar mašte, a ne podsticaj za naporan rad i poverenje koje dovodi do ostvarenja sna. To je samo san. Dakle, moraćemo da sačekamo i vidimo šta stvarno proističe iz ovoga. 

Neptun nije jedina planeta koja je trenutno u prvom planu. Venera je takođe u sred razvijanja velikog fiksnog kvadrata, koji uključuje Uran, Mars i Jupiter, od 14. do 25. juna. Kao što je ranije naglašeno, Venera se odnosi na valute (zajedno sa Plutonom), a valute su iznenada bile zbunjene objavom ECB u četvrtak, 14. juna. U četvrtak, 21. juna, Sunce će ući u znak Raka. Istog dana, Venera će biti u opoziciji sa Marsom, što ukazuje na to da će tržišta (valute, naročito) uskoro započetimožda još jedan oštar preokret. Na ličnom nivou to ukazuje na tenzije u sporazumima koji se mogu brzo pretvoriti u nesporazume. Venera i Mars u ovom aspektu mogu biti veoma strastveni i privlačni, ali treba biti pažljiv da ne biste bili zavedeni ka lošoj odluci iz puke sujete.

Ovaj napet vremenski period moćnih geokosmičkih dešavanja ne završava se ovde. Mars započinje svoj dvomesečni retrogradni hod 26. juna, prvo kroz Vodoliju, a zatim nastavlja do znaka Jarca. Retrogradni Mars je vreme kada nove inicijative sreću nove izazove, a ako popusti pažnja, bivaju ometene. Ovo nije vreme za agresiju, jer agresor često gubi bitku i prisiljen je da se povuče ili odustane od grubih pretnji. Sledećeg dana Sunce je u opozicijisa Saturnom, još jednim snažnim aspektom koji simboliše sukob između želje za priznavanjem učinjenog, i nove spoznaje da bez odlaganja još nešto treba učiniti na zahtev druge strane. I eto kako ćete provesti vreme rezervisano za odmor.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA I MUNDANA ASTROLOGIJA

Evo problema sa idejom da su tarife opravdane i da će dati rezultat. Skoro sve zemlje sa kojima SAD trguje su mnogo manje od SAD-a i (ili) imaju niži prihod po glavi stanovnika. Sada razmislite o Nemačkoj i SAD-u. Nemačka ima oko 80 miliona stanovnika, i prosečan prihod oko 49.000 dolara. SAD imaju oko 325 miliona stanovnika - 4 puta više potrošača –i prosečan prihod od oko 58.000 dolara. Četiri puta više ljudi ima oko 20% više prihoda (i plaćaju manji porez). Da li je čudno što će Amerikanci kupiti više proizvoda napravljenih u Nemačkoj nego što će Nemci kupiti proizvoda napravljenih u SAD-u? I nismo čak ni pitali da li će Mercedes Benz, BMW i Porsche biti bolje napravljeni i privlačniji od automobila proizvedenih u SAD-u, što uzrokuje visoku potražnju Amerikanaca za određenim proizvodima iz određenih zemalja jer je poznato da su oni možda  kumulativno najveći potrošači u odnosu na bilo koju drugu industrijsku naciju u svetu.

Naravno, sa nekim poput predsednika Trampa, majstora "Umetnosti dogovora", sasvim je moguće da je ovo čista pregovaračka teza radi potpisivanja novih trgovinskih sporazuma koji će biti korisni za SAD. Nadamo se i potpuno smo svesni da se sve ovo dešava pod nizom tranzita Neptuna. Zaista može postojati takav motiv iza ovih aktivnosti. U suprotnom, teško je zaključiti kako je ovaj predsednik, čije je uvođenje tarifa u suprotnosti sa analizama vodećih stručnjaka, najpametniji čovek na svetu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD