Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 18.06. do 25.06.2018.

Najava ECB (Evropske centralne banke) od 14. juna bila je dobar rođendanski poklon Donaldu Trampu, ako je njegova želja bila jači američki dolar, jer je Venera (valuta) formirala kvadrat ka Uranu (neočekivano iznenađenje koje bi se moglo poklopiti sa oštrim osciliranjem cena). Dolar je u petak porastao na 95,13, ​​testirajući svoj najviši nivo od jula 2017. Naravno, to takođe znači da će američka roba koštati više u Evropi, što zauzvrat može uvećati trgovinski deficit između SAD-a i Nemačke, što već postoji kao izvor neprijatnosti za ovog predsednika. 

Globalni berzanski indeksi su opali prošle sedmice, ali to je više povezano sa opsednutošću predsednika Trampa da uvede nove uvozne tarife, nego što je zavisilo od predsednika ECB-a (Mario Draghi) i njegovepolitike zavisnosti od monetarnih olakšica u Evropi dok je on na vlasti.

Šta je sa ovim zavisnostima i opsesijama od prošle nedelje? Neptun. Zapravo, Neptun nije toliko o opsesiji već je više o paranoji i zavisnosti. Opsesija je često u službi paranoje. Kao što je navedeno u nedavnim izveštajima, sada smo pod velikim pritiskom tranzita Neptuna, koji je otpočeo kvadratom Sunca i Neptuna 7. juna i dostigao treći (od pet) polukvadrata Urana sa Neptunom 16. juna (tokom 171-godišnjeg ciklusa), nakon čega sledi moćni retrogradni hod Neptuna u ponedjeljak, 18. juna. Neptunovo prisustvo sugeriše da postoji još jedan dogovor (skriveni dnevni red, možda) koji posmatračima nije očigledan. Međutim, to može biti i indikacija pogrešnog utiska, ili samo nedostatak dobre procene jer posmatrač ne vidi jasnu sliku. Uz bujnu maštu istina postaje žrtva. Sa pozitivne strane, Neptun predstavlja potrebu za mirom, i u tom smislu, sam prvi sastanak Trampa i Una 13. juna, izgleda da je postigao veliki uspeh. Ali, čovek se pita: sa ovim Neptunom, da li postoji neki dogovor ove dvojice koga svet nije svestan? Ili da li je jedan od njih sakrio nešto od drugog? Neptun takođe upravlja fantazijama i filmovima, što je stvar mašte, a ne podsticaj za naporan rad i poverenje koje dovodi do ostvarenja sna. To je samo san. Dakle, moraćemo da sačekamo i vidimo šta stvarno proističe iz ovoga. 

Neptun nije jedina planeta koja je trenutno u prvom planu. Venera je takođe u sred razvijanja velikog fiksnog kvadrata, koji uključuje Uran, Mars i Jupiter, od 14. do 25. juna. Kao što je ranije naglašeno, Venera se odnosi na valute (zajedno sa Plutonom), a valute su iznenada bile zbunjene objavom ECB u četvrtak, 14. juna. U četvrtak, 21. juna, Sunce će ući u znak Raka. Istog dana, Venera će biti u opoziciji sa Marsom, što ukazuje na to da će tržišta (valute, naročito) uskoro započetimožda još jedan oštar preokret. Na ličnom nivou to ukazuje na tenzije u sporazumima koji se mogu brzo pretvoriti u nesporazume. Venera i Mars u ovom aspektu mogu biti veoma strastveni i privlačni, ali treba biti pažljiv da ne biste bili zavedeni ka lošoj odluci iz puke sujete.

Ovaj napet vremenski period moćnih geokosmičkih dešavanja ne završava se ovde. Mars započinje svoj dvomesečni retrogradni hod 26. juna, prvo kroz Vodoliju, a zatim nastavlja do znaka Jarca. Retrogradni Mars je vreme kada nove inicijative sreću nove izazove, a ako popusti pažnja, bivaju ometene. Ovo nije vreme za agresiju, jer agresor često gubi bitku i prisiljen je da se povuče ili odustane od grubih pretnji. Sledećeg dana Sunce je u opozicijisa Saturnom, još jednim snažnim aspektom koji simboliše sukob između želje za priznavanjem učinjenog, i nove spoznaje da bez odlaganja još nešto treba učiniti na zahtev druge strane. I eto kako ćete provesti vreme rezervisano za odmor.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA I MUNDANA ASTROLOGIJA

Evo problema sa idejom da su tarife opravdane i da će dati rezultat. Skoro sve zemlje sa kojima SAD trguje su mnogo manje od SAD-a i (ili) imaju niži prihod po glavi stanovnika. Sada razmislite o Nemačkoj i SAD-u. Nemačka ima oko 80 miliona stanovnika, i prosečan prihod oko 49.000 dolara. SAD imaju oko 325 miliona stanovnika - 4 puta više potrošača –i prosečan prihod od oko 58.000 dolara. Četiri puta više ljudi ima oko 20% više prihoda (i plaćaju manji porez). Da li je čudno što će Amerikanci kupiti više proizvoda napravljenih u Nemačkoj nego što će Nemci kupiti proizvoda napravljenih u SAD-u? I nismo čak ni pitali da li će Mercedes Benz, BMW i Porsche biti bolje napravljeni i privlačniji od automobila proizvedenih u SAD-u, što uzrokuje visoku potražnju Amerikanaca za određenim proizvodima iz određenih zemalja jer je poznato da su oni možda  kumulativno najveći potrošači u odnosu na bilo koju drugu industrijsku naciju u svetu.

Naravno, sa nekim poput predsednika Trampa, majstora "Umetnosti dogovora", sasvim je moguće da je ovo čista pregovaračka teza radi potpisivanja novih trgovinskih sporazuma koji će biti korisni za SAD. Nadamo se i potpuno smo svesni da se sve ovo dešava pod nizom tranzita Neptuna. Zaista može postojati takav motiv iza ovih aktivnosti. U suprotnom, teško je zaključiti kako je ovaj predsednik, čije je uvođenje tarifa u suprotnosti sa analizama vodećih stručnjaka, najpametniji čovek na svetu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD