Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.06. do 18.06.2018.

Na sastanku G7 u petak u Kvebeku, atmosfera može zahladiti, nakon odluke predsednika Donalda Trampa da primeni carine za uvoz čelika i aluminijuma iz Evropske unije, Meksika i Kanade... EU se izjasnila da će se osvetiti, još u martu je naznačeno koja roba, od brusnica i soka od pomorandže do Bourbona i motocikala. Rečeno je da bi tarife mogle stupiti na snagu 1. jula. Meksiko je u sredu saopštio da će nametnuti takse od 20 odsto za uvoz svinjetine u SAD. U međuvremenu, Kanada pokušava da uskladi svoj odgovor sa EU. Kina je takođe izjavila prošlog vikenda da će ukinuti sve dogovore u cilju ublažavanja trgovinskih napetosti ako Trampova tarifna pretnja na kinesku robu opstane. www.cnbc.com, 8. juna 2018.

Tokom protekle sedmice na berzama širom sveta zabeležena je nestabilnost. Čudno ponašanje je ispoljeno i u Aziji i Pacifiku, Australiji, Hong Kongu, Japanu i Indiji. Međutim, kineski indeks u Šangaju je u petak pao na 3053, testirajući godišnji minimum od 3041 koji je zabeležen 30. maja, verovatno kao reakcija na nove poreze predsednika Trampa na kinesku robu. Možda gospodin Tramp misli da bi takva aktivnost - samo nedelju dana pre razgovora sa Severnom Korejom – doprinela da kineski i drugi saveznici budu otvoreniji za neku vrstu saradnje. Izgleda kao veliki rizik, u skladu sa kvadratom Marsa i Urana, koji će trajati još tri meseca. Ali opet, ako je on najpametniji čovek na svetu ... možda će to dati rezultat. Ili možda misli da će dobiti lep rođendanski poklon od svih koji su pogođeni njegovim protekcionističkim akcijama u vezi trgovine. Njegov 72. rođendan je sledeće nedelje, 14. juna. Sa Venerom (saradnja) u kvadratu sa Uranom (bez saradnje) u njegovom solaru, verovatnoća da dobije ono što želi ili nekako očekuje (Venera) na njegov rođendan nije mnogo visoka (osim ako ne želi kamen u bubregu).

Na drugim tržištima, sirova nafta se lepo oporavila od višednevnog minimuma, a srebro je poraslo na novi šestonedeljni nivo. Ali veliki dobitnik je tržište koje retko pominjemo, osim na našim vebinarima i Prognozama za 2018. vezano za Uran u Biku: živa goveda. Od niskih $101,37, 17. maja, sa ulaskom Urana u Bika, povećao se na $110,45 u petak. Sledećih nekoliko godina će verovatno biti sve bolnije (finansijski) onima koji jedu meso, kako je već opisano na nedavnim vebinarima.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOEKONOMSKA RAZMIŠLJANJA

Kao što je navedeno u prošlonedeljnom izveštaju, Od trogodišnjeg visokog nivoa 22. maja ($72,83), sirova nafta je prilično pala 1. juna, jer je Venera pravila veliki trigon sa Jupiterom i Neptunom. Ovo ukazuje na to da se ove ili sledeće nedelje formira privremena ili osnovna najniža cena. Ovo je dodatno podržano od četvrtka, 7. juna, rastućim kvadratom Sunca i Neptuna, nakon čega Neptun kreće retrogradno 18. juna (podsećam da je Neptun suvladar sirove nafte, prema mojim istraživanjima). Pad je napokon zaustavljen na $64.22, gubitak od skoro 12% za samo dve nedelje. Ako je to bio dugoročni ciklus niskog nivoa, onda će novi porast cena sirove nafte početi da gura inflaciju na više. 

Veći problem za inflaciju (iz ugla kosmosa), međutim leži u predstojećoj konjunkciji Saturna i Plutona 12. januara 2020. godine. To znači da se trend povećanja kamatnih stopa i inflacije može ubrzati u tom periodu, sve dok rastuće kamatne stope ne počnu da ometaju oporavak, koji možda dovede do ozbiljne recesije 2020-2023, zasnovano na istorijskoj povezanosti tvrdih aspekata Saturna i Plutona kao i Saturna i Urana u jednogodišnjem periodu. 

Postoji još jedan važan dugoročni aspekt koji se odvija sledeće nedelje. Uran će 16. juna ove godine formirati treći od pet polu-kvadratnih aspekata za Neptunom, koji je deo drugog najdužeg ciklusa planetarnih parova u solarnom sistemu (to je ciklus od 171 godine). Uran u takvom odnosu prema Neptunu se može povezati sa prirodnim katastrofama, poput poplava i cunamija, zemljotresa i vulkanskih erupcija. Takođe se može povezati sa sajber kriminalom, krađama i špijunažom, a potom i psihotičkim ispadima "usamljenog vuka" koji gube kontakt sa stvarnošću i razmišljaju ili čine zločinačke radnje. Stvarnost se dovodi u pitanje tokom ovog perioda, jer se sam Neptun okreće retrogradno. Ono što vidite i čujete verovatno nije ni blizu realnosti ili istine (osim ako to nije krajnja duhovna istina). Ovo je magičan čin ili bolesni prevarantski trik na čovečanstvu, ako smo toliko naivni da verujemo u sve što nam se kaže. Kako to rešiti? Očigledni protivotrov je tražiti konačnu istinu i ne gutati sve iz štampe ili što dolazi od svetskih lidera. Kakav čudan trenutak da se gospodin Tramp i Kim Džong Un sretnu na mirovnim pregovorima. Ko će koga obmanuti sledeće dve nedelje?

Pa, kao što volim da svojim klijentima kažem pod takvim čudnim i nepouzdanim aspektima: molite i nadajte se najboljem, ali budite spremni za najgore. Možda je najbolje da se od svega isključite na neko vreme.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD