Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.06. do 18.06.2018.

Na sastanku G7 u petak u Kvebeku, atmosfera može zahladiti, nakon odluke predsednika Donalda Trampa da primeni carine za uvoz čelika i aluminijuma iz Evropske unije, Meksika i Kanade... EU se izjasnila da će se osvetiti, još u martu je naznačeno koja roba, od brusnica i soka od pomorandže do Bourbona i motocikala. Rečeno je da bi tarife mogle stupiti na snagu 1. jula. Meksiko je u sredu saopštio da će nametnuti takse od 20 odsto za uvoz svinjetine u SAD. U međuvremenu, Kanada pokušava da uskladi svoj odgovor sa EU. Kina je takođe izjavila prošlog vikenda da će ukinuti sve dogovore u cilju ublažavanja trgovinskih napetosti ako Trampova tarifna pretnja na kinesku robu opstane. www.cnbc.com, 8. juna 2018.

Tokom protekle sedmice na berzama širom sveta zabeležena je nestabilnost. Čudno ponašanje je ispoljeno i u Aziji i Pacifiku, Australiji, Hong Kongu, Japanu i Indiji. Međutim, kineski indeks u Šangaju je u petak pao na 3053, testirajući godišnji minimum od 3041 koji je zabeležen 30. maja, verovatno kao reakcija na nove poreze predsednika Trampa na kinesku robu. Možda gospodin Tramp misli da bi takva aktivnost - samo nedelju dana pre razgovora sa Severnom Korejom – doprinela da kineski i drugi saveznici budu otvoreniji za neku vrstu saradnje. Izgleda kao veliki rizik, u skladu sa kvadratom Marsa i Urana, koji će trajati još tri meseca. Ali opet, ako je on najpametniji čovek na svetu ... možda će to dati rezultat. Ili možda misli da će dobiti lep rođendanski poklon od svih koji su pogođeni njegovim protekcionističkim akcijama u vezi trgovine. Njegov 72. rođendan je sledeće nedelje, 14. juna. Sa Venerom (saradnja) u kvadratu sa Uranom (bez saradnje) u njegovom solaru, verovatnoća da dobije ono što želi ili nekako očekuje (Venera) na njegov rođendan nije mnogo visoka (osim ako ne želi kamen u bubregu).

Na drugim tržištima, sirova nafta se lepo oporavila od višednevnog minimuma, a srebro je poraslo na novi šestonedeljni nivo. Ali veliki dobitnik je tržište koje retko pominjemo, osim na našim vebinarima i Prognozama za 2018. vezano za Uran u Biku: živa goveda. Od niskih $101,37, 17. maja, sa ulaskom Urana u Bika, povećao se na $110,45 u petak. Sledećih nekoliko godina će verovatno biti sve bolnije (finansijski) onima koji jedu meso, kako je već opisano na nedavnim vebinarima.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOEKONOMSKA RAZMIŠLJANJA

Kao što je navedeno u prošlonedeljnom izveštaju, Od trogodišnjeg visokog nivoa 22. maja ($72,83), sirova nafta je prilično pala 1. juna, jer je Venera pravila veliki trigon sa Jupiterom i Neptunom. Ovo ukazuje na to da se ove ili sledeće nedelje formira privremena ili osnovna najniža cena. Ovo je dodatno podržano od četvrtka, 7. juna, rastućim kvadratom Sunca i Neptuna, nakon čega Neptun kreće retrogradno 18. juna (podsećam da je Neptun suvladar sirove nafte, prema mojim istraživanjima). Pad je napokon zaustavljen na $64.22, gubitak od skoro 12% za samo dve nedelje. Ako je to bio dugoročni ciklus niskog nivoa, onda će novi porast cena sirove nafte početi da gura inflaciju na više. 

Veći problem za inflaciju (iz ugla kosmosa), međutim leži u predstojećoj konjunkciji Saturna i Plutona 12. januara 2020. godine. To znači da se trend povećanja kamatnih stopa i inflacije može ubrzati u tom periodu, sve dok rastuće kamatne stope ne počnu da ometaju oporavak, koji možda dovede do ozbiljne recesije 2020-2023, zasnovano na istorijskoj povezanosti tvrdih aspekata Saturna i Plutona kao i Saturna i Urana u jednogodišnjem periodu. 

Postoji još jedan važan dugoročni aspekt koji se odvija sledeće nedelje. Uran će 16. juna ove godine formirati treći od pet polu-kvadratnih aspekata za Neptunom, koji je deo drugog najdužeg ciklusa planetarnih parova u solarnom sistemu (to je ciklus od 171 godine). Uran u takvom odnosu prema Neptunu se može povezati sa prirodnim katastrofama, poput poplava i cunamija, zemljotresa i vulkanskih erupcija. Takođe se može povezati sa sajber kriminalom, krađama i špijunažom, a potom i psihotičkim ispadima "usamljenog vuka" koji gube kontakt sa stvarnošću i razmišljaju ili čine zločinačke radnje. Stvarnost se dovodi u pitanje tokom ovog perioda, jer se sam Neptun okreće retrogradno. Ono što vidite i čujete verovatno nije ni blizu realnosti ili istine (osim ako to nije krajnja duhovna istina). Ovo je magičan čin ili bolesni prevarantski trik na čovečanstvu, ako smo toliko naivni da verujemo u sve što nam se kaže. Kako to rešiti? Očigledni protivotrov je tražiti konačnu istinu i ne gutati sve iz štampe ili što dolazi od svetskih lidera. Kakav čudan trenutak da se gospodin Tramp i Kim Džong Un sretnu na mirovnim pregovorima. Ko će koga obmanuti sledeće dve nedelje?

Pa, kao što volim da svojim klijentima kažem pod takvim čudnim i nepouzdanim aspektima: molite i nadajte se najboljem, ali budite spremni za najgore. Možda je najbolje da se od svega isključite na neko vreme.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD