Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.06. do 11.06.2018.

Hmmm... poslednji put kada je nezaposlenost bila ovako niska u SAD-u, bilo je pre 18 godina u... Aprilu 2000? I najviše vrednosti svih vremena DJIA bile su u januaru 2000. godine, nakon čega je sledio rekordni skok NASDAQ-a (5000+) u martu 2000. godine, da bi ovaj drugi pao na oko 1000 oktobra 2002. godine, što je pad od 80%, kada je nastupio sunovrat vrednosti indeksa naprednih tehnologija. Danas se javljaju slični strahovi, s obzirom da DJIA postiže novi maksimum tokom opadajućeg trigona Saturna i Urana. Tokom 2000. smo bili pod rastućim kvadratom Saturna i Urana. Saturn i Uran u bilo kom glavnom ponavljajućem aspektu unutar 45-godišnjeg ciklusa imaju naglašenu vezu sa dugoročnim najvišim ili najnižim fazama ciklusa - što je izuzetno i značajnije od bilo kog drugog ciklusa planetarnih parova. U ovom slučaju, aspekt traje od decembra 2016. do avgusta 2018. Četvrtogodišnji ili duži berzanski ciklus najčešće se odvija u ovom periodu, iako može doći do desetomesečnog odlaganja, zbog dužine ovog ciklusa. Ovo je razlog što u našoj dugoročnoj prognozi navodimo da je vrh ciklusa najverovatnije u 2018. godini, a najkasnije do sredine 2019. godine.

Gledajući nedavni period, svetska berzanska tržišta su bila veoma nestabilna protekle nedelje. Možete li zaključiti da je Sunce prešlo u Blizance od našeg poslednjeg izveštaja? Blizancima upravlja Merkur. Znate, onaj Šaljivdžija koji je takodje poput ptice-trkačice iz crtaća, prvo krene na jednu stranu, a onda brzo promeni smer, a onda još brže na drugu stranu. Nikada ne znate kada će skrenuti - jedino je sigurno da će promeniti smer čim pomislite da se odlučio za jedan pravac, samo da bi vas iznenadio da se uopšte nije smirio. Stalno se okreće i skreće, gore i dole, levo i desno. A taj obrazac je prošle nedelje prikazan u klasičnom obliku u smislu tržišnih aktivnosti, koje su jednostavno reflektovale aktivnosti svetskih lidera, koji prate... Šta? Sopstvene instinkte? Prvo najavljen sastanak sa Severnom Korejom, potom je otkazan, ali možda će se ipak održati.

Bila je to veoma uzbudljiva trgovačka nedelja, kao što je vožnja na rolokosteru, ili kosmički govoreći, kao Marsov kvadrat Urana sa Suncem u Blizancima. Ove planetarne kombinacije izazivaju nestabilnost, u okviru glavne geokosmičke kritične reverzne zone (CRD), a tržišta (zajedno sa svetskim liderima) reaguju na odgovarajući način. Ali ne sekirajte se previše, jer će Sunce izaći iz Blizanaca 21. juna, a onda ćemo se nositi sa kvadratom Marsa i Urana do sredine septembra. To je kao da sa rolokostera pređete na ringišpil.

Zlato i srebro su prošli kroz mučni period dok je dolar porastao na najviši nivo za 6 meseci. Sirova nafta je imala tešku nedelju nakon objavljivanja trogodišnjeg najvišeg nivoa 22. maja na $72.83. To je bilo samo tri trgovačka dana pre drugog opadajućeg trigona Jupitera i Neptuna. Kao što je detaljno opisano u ovoj kolumni nekoliko puta, mislim da Jupiter i Neptun, kao ko-vladari Riba, upravljaju sirovom naftom. Ali sam na prošlonedeljnoj fantastičnoj UAC konferenciji u Čikagučuo izlaganja, gde drugi finansijski astrolozi veruju da Saturn i Pluton vladaju sirovom naftom. Mislim da Pluton vlada bušenjem, dok Saturn i njegov vladajući znak Jarca čine čvrstu materiju kao što je cement ili ugalj. Ulje je tečnost, koja spada u domen Riba i njegovih suvladara Jupitera i naročito Neptuna. Međutim, uzajamne studije mojih kolega bile su zanimljive i zaslužuju više pažnje. Iako sam Jarac, nisam tako čvrst u sopstvenim uverenjima i studijama da ne mogu nešto da naučim od drugih koji drugačije gledaju na stvari, posebno kada studijama podržavaju svoja uverenja.

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKONOMSKE MERE 

U međuvremenu, predsednik SAD-a Tramp odlučio je da poveća poreze američkim potrošačima, nakon što je tvitovao protiv toga. 25% poreza na 50 milijardi dolara robe delimično proizvedene u Kini će biti uvedeno. (Ovo nije trgovinski rat, čak nije ni blizu). Ovo je verovatno poslednji porast poreza koji Tramp može nametnuti američkim potrošačima dok ne shvate da su oporezovani. - Paul Donovan

Od svog trogodišnjeg visokog nivoa 22. maja, sirova nafta je prilično pala 1. juna, pošto Venera pravi veliki trigon sa Jupiterom i Neptunom. Ovo ukazuje na to da se privremena ili osnovna najniža cena formira ove ili sledeće nedelje. Ovo je dodatno podržano od četvrtka, 7. juna, u rastućem kvadratu Sunca i Neptuna, nakon čega će Neptun krenuti retrogradno 18. juna (Neptun, opet da pomenem, je kovladar nafte, prema mojim studijama). 

Neptun tokom naredne dve nedelje ističe u prvi plan temu poverenja nasuprot nepoverenju, baš u periodu kada se predsednik Tramp sastaje sa severnokorejskim liderom Kim Džong Un-om. Hoće li se nešto konkretno dogovoriti ovom prilikom? Verovatno ne, jer Neptun nije poznat po svojoj moći da se manifestuje, već samo da mašta i nada se. Možda će pričati o predivnoj budućnosti planete... to jest, ako se zaista sretnu, jer Neptun ima tendenciju da se ne pojavi. Sa Neptunom, uvek je sve vezano za  slike i zamisli, stvarajući utisak koji čini da neko izgleda dobro (puno bolje nego što stvarno jeste) ili stvarno loše (puno gore nego što jeste). Sa Neptunom, realnost je diskutabilna. Stvarnost pripada onome ko može da stvori najatraktivniju, najzanimljiviju  i najubedljiviju sliku o onome što nije, a ne o tome šta jeste. I to će vas podstaći da se zapitate: šta je zaista stvarnost? I na kraju, sa Uranom sada u Biku, šta je stvarno novac, valuta i sigurnost? Ali o tome nekom sledećom prilikom.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD