Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Energetski centri planete Zemlje

Kao što čovek ima sedam energetskih centara koji spajaju njegovo fizičko i eterično telo, oni postoje i na nivou planete Zemlje kao celovitog bića.

Prvi energetski centar se nalazi u Južnoj Africi, u predelu Stone planine. Sve biljke koje rastu na ovim prostorima i esencije koje se tu prave najdirektnije nas povezuju sa prvom čakrom planete. Ova čakra vodi u jezgro Zemlje i povezuje nas sa tim donjim, unutrašnjim delom njenog postojanja. Autohtone biljke koje ovde rastu povezuju nas sa osnovnim elementom Zemlje jer je Mars egzaltiran u znaku Jarca (zemljani znak) i ima osobinu da nas snažno uzemlji.

Dakle, energija Marsa i prve čakre je energija uzemljenja, pa ćemo one planete koje se nalaze u elementu Zemlje dodatno izbalansirati upotrebom neke od južnoafričkih esencija.

Drugi energetski centar se nalazi u predelu jezera Titikaka, na granici Perua i Bolivije, i on najsnažnije opisuje frekvenciju Venere, koju povezujemo sa drugom čakrom.

Treći energetski centar se nalazi u Australiji, u predelu Crvene stene Uluru. Ovo je takođe jedna od donjih čakri i, u skladu sa tim, nalazi se ispod ekvatora. Ovde je biljni svet posebno bogat, biljke su snažne i pune Sunca i života, pa australijske esencije nose snažnu poruku trećeg energetskog centra, koji je najviše povezan sa zdravljem čoveka. On se i naziva centrom isceljenja i svako snaženje čoveka ga direktno ojačava. Biljke sa ovih prostora direktno utiču na endokrini balans, odnosno balans štitne žlezde i pankreasa, i povezuju se sa odgovarajućim hormonskim centrima, dovodeći ih u ravnotežu. Esencije sa ovih prostora imaju funkciju da aktiviraju planete koje se nalaze u elementu Vatre i najbliže nas povezuju sa svetom Vatre. Koristićemo deset australijskih esencija, u skladu sa brojem planeta koje se mogu naći u elementu Vatre. Ovde možemo očekivati da će se problemi burno manifestovati kroz događaje i ljude oko nas, kao da je potrebno invocirati stvar iz prirode Vatre da bi ona bila dovedena u balans. Australijske esencije deluju snažno i ponekad veoma burno kroz spoljne okolnosti. Kada radimo na unutrašnjem nivou, na nivou srčanog centra (gde je primaran element Vode i rad sa Bahovim esencijama), dostižemo emotivni balans koji se vremenom ispoljava kroz okolnosti, ali je to daleko manje vidljivo od ove prirode koja ima potrebu da se izrazi. Ukoliko postoji planeta u aflikciji u znaku Lava, problemi na raznim nivoima su često veoma objektivni i nalaze se u polju vidljivog i očiglednog. Tada osobi može biti potrebno da stvari „ožive“ i dobiju jasnu ekspresiju da bi uopšte mogla da ih dovede u balans, pa je u ovom slučaju veoma dobro koristiti esencije iz ovog reda.

Peti energetski centar, centar Merkura, jedna je od tri gornje čakre planete Zemlje i ima svoje sedište na planini Šasta u Kaliforniji. Ovde su stvari povezane sa elementom Vazduha, pa kalifornijske esencije koristimo ukoliko radimo sa planetom koja ima ovu prirodu. Njihovim korišćenjem rešavamo disbalans na nivou Vazduha. Ovih esencija, kao i australijskih, u osnovi ima daleko više, čak mnogo više nego Bahovih, ali mi ćemo koristiti deset primarnih u skladu sa brojem planeta, koje su pripremljene na tim prostorima i to upotrebom samo autohtonih biljaka. Svaku esenciju je moguće napraviti na raznim delovima planete Zemlje, ali nama je potrebno i veoma bitno da je esencija napravljena na istom mestu na kome biljka raste da bi energija koju nosi bila potpuno čista i u skladu sa pozicijom na zemaljskoj kugli koja nam nosi određenu informaciju. Esencija pripremljena na drugom mestu funkcionisaće u određenoj meri, imaće sličnosti, ali nama je potreban najčistiji kanal elementa koji koristimo.

Pošto su kalifornijske esencije merkurijanske prirode i deluju iz elementa Vazduha, njihova specifičnost u radu je u tome što deluju veoma brzo, poput elementa Vazduha. One neće imati tako duboko dejstvo kao, na primer, Bahove esencije, ali su upravo zbog prirode Merkura vrlo zgodne u radu sa decom i tinejdžerima. Ovo obično nisu klijenti koji će doći da preispitaju svoju evoluciju i ulaze u duboke životne stvari, već će im biti potrebna brza rešenja za trenutni nedostatak koncentracije, mentalnu zbrku ili neki sličan problem. Dakle, njihov specifikum je upravo element Vazduha.

Šesti energetski centar, centar Jupitera, nalazi se u gradiću Glastonbury u Engleskoj i najviše je u vezi sa setom Bahovih esencija. Ove esencije su primarno povezane sa emotivnim radom zbog veze šeste čakre sa četvrtom. Naime, Jupiter (šesta čakra) je egzaltiran upravo na 15° Raka (Mesec – četvrta čakra) i njegova sposobnost da bude oživljen izražava se upravo u pružanju snažnog balansa u polju emotivnog. Sve što nam bude bilo potrebno na nivou elementa Vode, biće u vezi sa ovim esencijama.

Sedmi energetski centar, centar Saturna, postavljen je na planini Kalaš u Tibetu. Ovo je posebno bitan centar, koji je u najvećem delu istorije koju poznajemo služio kao veza sa višim nivoima postojanja. Sedmi centar nas otvara ka kosmosu, pa odavde dolazi velika mudrost i znanje. Trenutno se nalazimo u veoma zanimljivom periodu transformacije, kada primarna kundalini energija, koja potiče iz jezgra Zemlje, menja svoj dosadašnji smer izlaska kroz sedmu čakru (u predelu Himalaja) i izlazi kroz Venerinu čakru u toj oblasti Južne Amerike. Očigledno je da dolazi do velikog proboja znanja iz ovih predela i razvoja tog jakog ženskog, snažno venerijanskog principa, koji je od velike važnosti za celu planetu Zemlju.

Četvrta čakra, ona oko koje se sve ostale vrte, predstavlja osovinu oko koje se sve prelama i opisana je Mesecom. Ona se nalazi u Pacifiku, na ostrvu Moorea iz grupacije Tahiti ostrva. Samo ostrvo ima oblik srca i nalazi se veoma daleko, usred nepreglednih voda. Ovo je krajnje eterično, posebno intimno mesto. Iako postoje različite grupe esencija koje su bliske ovom principu, poput polinežanskih, nijedne ga ne obuhvataju u potpunosti i uglavnom se pripremaju na priobalnim delovima kontinenata, dok specijalne esencije sa ovog prostora još uvek ne postoje. Stoga su primarne esencije koje ćemo koristiti za kontakt sa elementom Vode upravo Bahove esencije, koje su definisane u predelu šeste (Jupiterove) čakre, a kako je Jupiter egzaltiran u samom srcu znaka Raka (15º), ova grupa esencija će predstavljati najdirektniji kanal za kontakt sa svetom Voda.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD