Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda, uloga i manifestacija kvintila

Govoreći o svim aspektima do sada najpre smo počeli sa pričom o konjunkciji koja je zapravo početak, jedna tačka iz koje sve nastaje; ona je tačka na vrhu piramide, ona je primarni početak, primarni uzrok svega, ali iz nje nastaje ta geometrija stvaranja. Iz te tačke koja predstavlja zapravo 1 ili konjunkciju prirodno nastaje 2, što je zapravo samo proširena tačka zato što ima tu opoziciju unutar sebe, jer da bi nastao krug on mora imati prečnik i to je proces manifestacije. Sledeća stvar o kojoj smo govorili je trigon kao jedan model unutrašnje strukture koji zapravo podržava savršeni oblik kruga, jer rekli smo da je opozicija samo u teoriji savršen odnos, ali vrlo dobro znamo koliko opozicija može biti problematična i koliko to zapravo i jeste često problematičan aspekt jer je ljudima jako teško da održavaju balans, ali kad imamo tri tačke, onda možemo imati jedan stabilan odnos. Sa dve tačke je kao kada bismo imali stolicu sa dve noge – možemo na njoj teoretski da sedimo, ali to nije naročito jednostavno. Ipak, tri daje tu unutrašnju strukturu koja je zapravo jedna magija koju nosimo u sebi, i ako znamo da radimo sa trigonima, mi znamo da stvari po definiciji moraju da budu lagane i da budu svetle da bi se ostvarile.

Jednostavno, trigon je onaj koji nas povezuje sa pričom svetla, sa pričom 5. kuće jer prirodna veza između 1. i 5. znaka jeste upravo trigonska, tako da je to njegova specijalna magija, i na tom osećaju život može da se razvija.

Iza toga, razradili smo model kvadrata koji predstavlja faktor materijalizacije, odnosno potrebu da se neke stvari konkretizuju, i ta potreba, konačno ona potreba koja nas zove ovde na zemlju da dođemo i da stvari materijalizujemo je uvek vezana za priču naših predaka, zato što nas kvadrat prirodno povezuje sa 4. ili 10., i gde god da vidimo kvadrat, znamo da je to jedna stvar koja nas vuče u to da idemo putem naših predaka, bilo da su oni imali određene sjajne zamisli koje žele da kroz nas ostvare, što bi bio onaj kvadrat u kome Mars egzaltira u 10, što bi bio taj takozvani rastući kvadrat, ili je u pitanju možda onaj opadajući kvadrat, kada zapravo Mars ide u znak svog pada, u prirodu 4. kuće gde postoje određeni dugovi koje treba da završimo. U svakom slučaju, preci su bili iz sfere ljudi i samim tim oni nemaju veću energiju nego što mogu da nam daju. Njihova energija podrazumeva da u životu za neke stvari moramo da se potrudimo, da moramo da se borimo za njih, na način na koji je to opisano datim kvadratom. To znači da nas on jednostavno obavezuje; kvadrat je jak aspekt sudbine koji nas obavezuje da idemo u jednom smeru. Možda on ima dobru dispoziciju, i možda nas zaista on dovede do egzaltacije, i možda uspemo da postignemo sve što smo nameravali, ali on nas vezuje za jednu izolovanu priču koja kaže da smo mi jedno i da moramo da se kao takvi borimo da bismo u životu postigli nešto drugo, dok kod trigona to uopšte nije taj osećaj – trigon ima neuporedivo veću energiju jer je lagan, i na lak način postižemo.

U svakom slučaju, to su dva modela, trigon i kvadrat, pri čemu je kvadrat onaj koji zaista ima potrebu da stvari dovede do konkretnog, do materije, i iza ovoga ulazimo u potpuno posebne oblike.

Naime, ovaj oblik koji sada radimo jeste oblik pentagrama ili 5 – podela kruga daje nam kvintil koji se obeležava sa Q. To je sasvim poseban aspekt koji izlazi iz serije ova prva četiri koji su zaista osnovni aspekti svakog funkcionisanja. Prva četiri aspekta su modeli kreacije; sve nadalje je izvedeno, čak i sekstil koji će biti razrađen kasnije je jednostavno izveden odatle a on predstavlja samo polu-trigon. Ova četiri su primarni aspekti, ali sa svakim narednim uglom i svakom narednom podelom dobijamo jednu posebnu formu, jedan poseban zakon.

Kvintil je vrlo specifičan aspekt, jer on opisuje ono što zapravo najviše definiše samog čoveka, kao da su 1, 2, 3 i 4 tu osnova od koje smo svi sačinjeni u većoj ili manjoj meri, gradivni elementi, četiri osnovna elementa koja imamo, a 5 predstavlja konačno čoveka, predstavlja tu pentadu, predstavlja pet prstiju, predstavlja pet čula koje čovek ima; čak i sama zvezda ili pentagram predstavlja čoveka kao takvog.

Stoga, ako bismo pogledali u okviru samog kruga, lako bismo zaključili da kvintil jeste onaj aspekt koji primarno povezuje pravi odnos između Sunca i Venere. Dakle, odnos kvintila je prirodno izražen u Univerzumu preko postavke odnosa Sunca i Venere, odnosno njihovih konjunkcija koje se događaju u osmogodišnjem ciklusu tačno 5 puta. To su takozvane donje konjunkcije. Dakle, konjunkcije retrogradne Venere sa Suncem se dešavaju na tačnim uglovnim odnosima koji formiraju kvintil, odnosno pentagram na nebu. Pentagram mora da ima između sebe rastojanja od po tačno 72 stepena.

Odnos Sunca i Venere je onaj odnos koji je od izuzetnog značaja za samu 5. kuću, jer priroda 5. kuće jeste Sunce i ljubav, što je opet simbolika Venere. Kada razmatramo 5. kuću, mi govorimo o Suncu kao kreativnosti, kao srcu, kao radosti, zabavi, i Veneri vrlo slično tome, kao ljubavi, kao svemu onome što nam daje sreću. Drugim rečima, kvintil jeste prirodni aspekt 5. kuće jer je on podela na 5 i ako delimo zodijak na 5 delova prirodno dobijamo kvintil. Ako govorimo o aspektu 5, mi govorimo o 5. kući, plus njegov odnos jeste definisan pričom Sunca i Venere koja mu se vraća.

U toku jednog osmogodišnjeg ciklusa kada je Venera retrogradna napraviće konjunkciju sa Suncem koja je na tačnom rastojanju jedne petine kruga. Odnosno, ako bismo odavde posmatrali kako to izgleda, ako bismo krenuli da razmatramo iz jedne tačke, uzmimo iz 15. stepena Raka gde je egzaltacija Jupitera, videli bismo prirodni razvoj kvintila. Tako izgleda kvintil, odnosno konjunkcija Sunca i Venere koja nastaje na 15. stepenu Raka zato što odatle izviru svi prirodni zakoni a zakon kvintila je jedan od najvažnijih. Iako se Venera i Sunce ne sreću uvek na 15. stepenu Raka, ako odavde pogledamo kao opšti model videćemo zapravo šta je ono što nam ona nosi.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD