Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Priroda kvadrata (jedanaesti deo)

Kada govorimo o Marsu i Plutonu u kvadratu, naravno da govorimo o potpuno nesvesnoj, jakoj, ogromnoj energiji koja je sada Mars – Mars - Pluton ili Mars – Pluton - Pluton, u zavisnosti od onoga šta imamo, i ovo je sila koja je obično nekoliko puta veća od energije bilo kog prosečnog natusa. Ovo je kao da imamo ne jednog pretka koji je bio takav i takav, nego postoje mnogi koji su nam dali taj jak, snažan osećaj. To ne moraju uopšte biti bliski preci, sa Plutonom su to od pradede pa na dalje. Oni su davni preci i izuzetno usmereni sa jakim, snažnim emocijama i delima koja su negde činili. Imaju jaku tendenciju da nas dovedu ponovo u iste situacije u kojima su oni bili. Ovo je aspekt koji hoće da nas dovede u tu mogućnost. Za ovakav aspekt potrebno je dosta treninga, u svim situacijama koje su vezane za borbu, vezane za energiju, borilačke sportove ili veštine. Osoba ne sme nikada da se razljuti, već da bude u sred sukoba različitog, često nepravednog, rekli bi, jer je jedan Mars i puno ovih oko njega sa kojima on treba da bude u nekom odnosu ali da bude u redu i da bude jači. Da bi bio jači mora da ovlada atmosferom između, mora zaista da razvija veliku energiju i veštinu jer on nikada nije sam nego svi ti oko njega sa kojima se bude sukobljavao jednog dana su njegovi preci. Duhovi njegovih predaka su sada prisutni, deo su njega i on zaista mora da bude snažan ali ne grub, jer kada bi povredio nekog povredio bi sebe. Ovaj aspekt je toliko suptilan, kao kada hirurg od koga zavisi život mora na vrlo suptilnom nivou da rešava operacije svojim precima. Jedan od poziva je uvek to, gde su život i smrt u dodirnoj tački – da li će to biti vojni poziv u kojem mi moramo biti super-plemenito biće u najmanje moguće plemenitim uslovima, ili ćemo biti hirurg koji će opet nekome da spašava život… Moramo dodirnuti tu tačku podzemnog sveta i tu biti neko ko može da operiše jer je to zamisao. Ako natus to uspe, on je postrojio svoje pretke oko sebe što je cilj svakog kvadrata. Apsolutno postrojavanje svih predaka, da bismo mi mogli da, ispunivši bilo njihove ambicije od kojih smo načinjeni, što mi doživljavamo kao određene svoje potrebe, bilo dugove koji postoje, integrišemo svoje više Ja, i tako živimo svoj pravi život. Ima li načina da mi možemo da živimo svoju pravu životnu priču i svoj pravi život ukoliko imamo određene dugove koji nas vuku u nešto a to su uvek kvadrati, primarno jaki kvadrati? Vuku nas i druge stvari naravno, ali kvadrat je znak sudbine, najsnažniji, onaj koji hoće da se materijalizuje u nešto. Da bi oživeli tu energiju moramo je dovesti u jedno zaokruženo stanje. 

Pravo razumevanje kvadrata sastoji se u tome da zapravo stvari nikada ne izgledaju onako kako nam se čine s njim, i to mora da se uzme u startu – gde god da vidimo kvadrat, nije ono što mislimo da jeste. Odnos sa tom osobom u datoj situaciji, u bilo čemu, nije ono što mislimo da jeste jer ako budemo gledali samo tako imaćemo sukob, jer to je Mars. Mars gleda pravolinijski, on je kvadrat, upada u sukob i generalno odatle nemamo ništa nego trošenje energije i nemogućnost da se zaista konkretizujemo u svom pravom životu. Dešava se da samo kroz sebe propuštamo materiju i sećanje predaka i imamo isto ono što je bilo njima. Ako imamo dobru dispoziciju – u redu, imaćemo jednu stvar koju ćemo postići lakše, pobedićemo, uspećemo itd., ali je poseban problem ukoliko nemamo dobru dispoziciju a moramo živeti sa tim aspektom. Čak ako natus i ima dobru dispoziciju i postigne sve ono što bi hteo, vrlo često on gubi dosta energije kroz taj kvadrat u svakodnevnom životu jer šta njemu vredi ako on ima kvadrat sa dobrom dispozicijom, koja mu samo garantuje da će se izvući iz problema ako stalno upada u problem. Ako bi umeo da radi na pravilan način sa kvadratom, a to je uvek da na kvadrat nikad ne računamo da je to ono sa čime možemo da gradimo sadašnju priču, gde je on samo faza u manifestaciji, on je samo prolaz, on je samo put kojim ćemo nastati ali to nije to – ili to nije ta osoba, ili nije to. To je jedna faza, jedan stepenik iza koga tek dolazi ono drugo, i ako tu stvar budemo mogli da prihvatimo, tada ne gubimo energiju i imamo stvarnu mogućnost za napredak.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD