Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Dame i gospodo, spektakl može da počne!

Zemljin satelit Mesec, je nama najbliže nebesko telo zbog čega je izuzetno značajan u astrološkoj simbolici. On predstavlja čovekovu duševnost i psihu, utiče na promenu raspoloženja i na celokupni organizam alhemijom koje nismo ni svesni… Mesec nema svoju svetlost. Srebrni sjaj koji ovo nebesko telo rasipa u vedrim noćima je refleksija Sunčeve svetlosti. 

Lunacija se dešava na 24. stepenu Bika, u sazvežđu Persej – Pobednik ili Spasitelj! Ovo sazvežđe nosi u sebi energiju borbe dobra i zla, koja se ovde živi kao neudobna sudbina prenoseći se sa generacije na generaciju. Posle osamdeset i četiri godine došao je čas pomirenja dve suprotnosti u svakom čoveku. Kroz spajanje suprotnosti (Sunce i Mesec simbolizuju roditelje), sistem, čovek postaje svestan i probuđen.  

Bikovska kreativna ličnost koja u bilo kojoj aktivnosti nastoji da pronađe priliku da čak i od neke najobičnije stvari sačini pravo remek delo, dobija svoju priliku. Od 19. maja na život gledajte kao na umetničko platno oslikano živopisnim bojama. Naglašena je ogromna ljubav prema životu, umetnosti i prirodi kao i duboko poštovanje majke Zemlje kojoj se duguje zahvalnost za svačije pojedinačno bivstvovanje. Koliko ćete uspeti u tome svedočićete 26. maja. Partnerski odnosi dolaze u pitanje kroz sumnje ili ljubomoru u prvoj nedelji juna. Generalno, ulazak Urana u znak Bika će napasti tradicionalnost i konzervatizam kod tvrdoglavih Bikova.

Blizancima ova lunacija ukazuje na dobro razumevanje i usklađene međusobne emotivne želje i potrebe ljubavnih partnera. Osim toga, dobri aspekti Meseca i Merkura pokazatelj su mogućeg ostvarenja dobre komunikacije. Pokazatelji nedovoljnog razumevanja, češćih verbalnih sukoba i težeg ispoljavanja najdubljih pozitivnih emocija javljaju se u prvoj nedelji juna meseca. Moguće su teškoće na nivou da sami poverujete u sopstvene ideje o ljubavi. Bez razloga  ste zabrinuti da li ste ili niste u pravu, kao da je važno: ko je u pravu? Nemojte pribegavati imitiranju tuđih ideja, uzimajući ih kao svoje, ili kao sigurnosnu mrežu koja drži na okupu raspršene delove vašeg mišljenja. Turbulencije u vašim sećanjima iniciraće boravak Urana u vašem 12 polju, što ne znači da ćete imati alibi za nestalnost. Naprosto, vreme je da se oslobodite suvišnih informacija, naročito onih iz prošlosti.

Rakovi u ovoj lunaciji iskazuju prisutnost pojačane želje za pružanjem podrške i pomoći dragim osobama, naročito onima iz bliže okoline. Takođe, može biti prisutna i neuobičajeno snažna energičnost, hrabrost kao i osećanje superiornosti. Postoji naglašena mogućnost za ostvarenje željenih ciljeva na polju ljubavi tako da se lakše ostvaruje skladan i strastven ljubavni odnos tj. ljubavna veza puna međusobnog poverenja i razumevanja. Od 19. maja Venera ulazi u znak Raka, naglašavajući porodične odnose, kao i formalne partnerske odnose. Pun Mesec će biti preko ose Blizanac/Strelac, tako da Rakovi mogu posle nekih porodičnih nesporazuma biti preplavljeni emocijom ljubavi! Boravak Urana narednih sedam godina u polju prijatelja, će napraviti veliko čišćenje i jednostavno rečeno razotkrivanje ko je ko u vašem životu, a ko ste vi u svom?

Lavovi ovu lunaciju neće proći lagano. Naginju svojeglavosti i tvrdoglavosti. Njihova trenutna opsednutost materijalnom nesigurnošću uzrokuje da budu nepraktični u najjednostavnijim stvarima. Jednostavno smatraju da su odgovorni za druge, da su nešto dužni drugima? Odanost je kod Lavova za ceo život. Mala pauza nastupa od 21. maja kada Sunce pređe u znak Blizanaca. Popustiće tenzija i napetost, a samim tim i odgovornost za druge. Lavice će u vreme punog Meseca biti pune ljubavi i podrške za svoje potomke. Obzirom da će Uran narednih sedam godina boraviti u polju vaših najvećih dometa i statusa, izvesne su velike promene. Mlađi pripadnici ovog znaka u narednom periodu mogu iskusiti ozbiljne turbulencije u partnerskim odnosima.

Devicama se ova lunacija odigrava u devetom polju, što će na izvestan način pomoći da otkriju sopstvenu svrhu ili misiju u ovom životu. Merkur u Biku neretko ukazuje na taktičan, argumentovan i diplomatski način komuniciranja i um pragmatičnih intelektualnih sposobnosti. Device su vrlo praktične. Nastoje da još od rane mladosti kreiraju krupne planove za svoju budućnost na čijoj realizaciji rade vredno, postepeno, strpljivo, temeljno i marljivo pa makar to značilo da će do ostvarenja svojih zamisli doći nešto kasnije od planiranog. Ženski pripadnici ovog znaka imaju naum ili plan, od koga će teško odustati. Najvažnije u ovom periodu je da svoje mišljenje i svoja uverenja izložite promenama i da ne dozvolite drugima da vas obeshrabruju u sprovođenju vaših planova koje ste zamislili. Device će možda sporo ali  uporno i odlučno svoje planove postepeno sprovoditi u delo.

Vagama je lunacija kao i sedmogodišnji boravak Urana, u osmom polju. Ovo je vreme ozbiljnih izazova. Pronalaženje pravog partnera biće prioritet za slobodne Vage. Za Vage koje su već u vezi, održavanje mira i harmonije postaje najvažnija stvar. Usamljenost je neprirodna i veoma tužna pojava za jednu Vagu. Muškarac Vaga je izražajan, kreativan i uravnotežen. Učiniće sve što je potrebno da  partnerka u potpunosti bude zadovoljna, počevši od razgovora pa sve do vođenja ljubavi. Šarm i posvećenost savršenom balansu činiće ga divnim partnerom. Istovremeno sve Vage, koliko daju u najmanju ruku toliko i očekuju. Harmonija je ključna reč u narednom periodu. Održavanje harmonije je od najvećeg značaja i najteži zadatak. Od 19. maja Vage će biti privržene porodičnim vrednostima, a izazove će praviti Saturn iz Jarca. Poštovanje sopstvenih potreba ne ugrožavajući druge je najveća lekcija ovog vremena.

Škorpionima ova lunacija donosi konačne odluke u domenu partnerskih odnosa. Potreba potrage za suštinom je već neko vreme prisutna u njihovim životima. Sada je bukvalno biti ili ne biti. Velika većina će se odlučiti na prekid fomalnih partnerskih odnosa. Vladar Škorpiona Mars, u vazdušnom znaku Vodolije predstavlja varnicu u momentu kada se sve okolo ohladilo. To je momenat iznenadnog praska u trenutku kada sve teče ustaljenim tokom, neočekivan poklič da se sruši tradicionalno u okruženju oguglalom na sve i svašta. Ulazak Urana u Bika će bukvalno napraviti ozbiljne tektonske poremećajeu mnogim životnim oblastima Škorpiona. Ukoliko Škorpioni budu pokazali imalo volje i želje, Saturn će im biti od velike pomoći u formiranju nove strukture već postojećih odnosa. Ako još pokažu i veru,Neptun će im pomoći da svoje vizije spuste u materijalni svet.

Srelčevima ova lunacija, a nadalje i boravak Urana u šestom polju može doneti promene u svakodnevnim obavezama. Materijalna strana njihovog poslovnog angažovanja je njihova interesna sfera u narednom periodu. Od 19. maja će biti dosta potencijala za promenu. Nije potrebna ni hrabrost niti neki specijalan fokus, ali želja i poverenje su svakako neophodni. Strelčevski napredak, koji je u ovom periodu u semenoj formi, možemo očekivati tek od 10. jula. Za to vreme je vrlo važno da Strelčevi, naročito ženski pripadnici ovog znaka, obrate pažnju na ishranu zbog potencijalnih problema sa žučnom kesom koja se može preliti u vreme Punog Meseca oko 29. maja. Prva polovina juna može biti stabilnija i u svakom slučaju produktivnija.

Jarčevi u ovoj lunaciji, kao i boravkom Urana u njihovom petom polju, polju ljubavi, mogu biti opisani kao vrlo harizmatične i strastvene osobe s naglaskom na jakoj seksualnoj želji. I ono što nije odlika Jarčeva jeste prisutna želja za promenama. Međutim, može biti naglašena i veća nesigurnost, naročito onda kada Jarac oseća da mu ljubav nije uzvraćena istom merom. U tom slučaju Jarac se često oseća sputano, melanholično i može biti promenljivog ponašanja. Izlazak Marsa iz znaka Jarca dodatno može snažno ukazivati i na odustajanje od tradicije, sistema vrednosti i autoriteta.Ovo je zaista neobično vreme za Jarčeve, naročito njihove ženske pripadnike.

Vodolije će u narednom periodu biti uglavnom na naslovnim stranama novina, udarnih vesti, svake vrste senzacionalizma.  Mars će u Vodoliji rušiti pravila, ali ne da bi uspostavljao vlastita, naprotiv, on će to činiti da bi pokazao besmislenost postojanja istih. Činiće to konstantno i učestalo, zato što je sama Vodolija fiksni vazdušni znak, koji tvrdoglavo ostaje na kursu promena i beskrajnih preispitivanja svega što traje duže od par dana. Znači, neće im biti dosadno a ni nikom oko njih. Prelazak Sunca u znak Blizanaca od 21. maja može doneti lakoću u prihvatanju inovacija.Malo svesnosti da je ljubav zapravo tema i da ne treba pošto – poto nešto menjati samo zato što je isto.

Ribe su u ovoj lunaciji kao vanzemaljci, nije im baš mnogo ni zanimljivo a ni jasno čemu cela ova ujdurma. Pokušaće ovaj Mars iz Vodolije, sve što je u njegovoj moći, da sa Ribama uspostavi kontakt i svest o neophodnosti da se stvari pomere sa mrtve tačke, a napad će doći tek kada bude svestan da njihov um ne razume njegovu ideju. Ribe su ljudi kojima je na umu najpre ideja sama po sebi, pa tek onda ono što će oni sami dobiti njenim prihvatanjem. Od 19. maja Ribama Venera ulazi u polje ljubavi, i eto prilike da se malo zaroni u maštu, da se idealizuje ljubav, da se preživi u lakoći.

Ovnovima dolazi vreme oslobađanja. Lunacija pada u njihovo drugo polje i neophodno je da se sve, ama baš sve promeni. Ništa više neće biti isto. Dugo je Uranu nosio nemir u skladu sa energijom Ovnova. Ovo je vreme razvijanja jakih uverenja sa snažno razvijenom individualnošću. Borbenost duha je i dalje prisutna. Ovnovi vole da sami sebikrče put. Sada se otvaraju vrata novih mogućnosti u cilju dostizanja višeg nivoa ili nove egzistencijalne dimenzije. Mars ulazi u znak Vodolije 16. maja, Ovnovsko polje prijatelja, i boraviće neobično dugo u ovom znaku, između ostalog izbog retrogradnosti, a sve vreme će biti na udaru Urana. Sigurno je da će Ovnovi biti vrlo preduzimljivi ali i nestrpljivi, tako da vam se u narednom periodu može nebrojeno puta desiti da do pokušaja ostvarenja svojih planova idete i nekim rizičnim prečicama. Na samom početku već 16. maja neophodan je maksimalan oprez, zbog egzaktnog kvadrata izmedju Marsa i Urana. Vrlo je važno da budete dobro uzemljeni. Hodajte bosi, idite u šumu. Formalni partnerski odnosi mogu biti dovedeni u krizu usled različitih interesovanja u narednom periodu. Zato ljubav vrednujte kroz slobodu i tražite isto zauzvrat, ovo nije vreme za brak i obećanja na večnu ljubav.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD