Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 14. do 21.05.2018.

Nakon sedmogodišnjeg tranzita kroz vatrenog Ovna, Uran će se konačno spustiti na zemlju, ulaskom u znak Bika. Ovo nije prirodno okruženje za Urana. Njegova egzaltacija je u znaku Škorpiona, tako da je u Biku u padu. Iako će prilično dugo ovde boraviti i doneti korenite promene na polju finansija i materijalnih dobara, njegov ulazak u Bika biće prilično buran i turbulentan.

Merkur tek što je zakoračio u isti znak, pa vas na taj način mentalno i psihički usmerava ka svemu onome što Venera po svojoj prirodi teži. Ona je vladalac znaka Bika i vlada seksualnošću, putenošću, finansijama i konkretnom materijom. Merkur je sada usmeren samo ka tome, a Uranu će trebati vremena da se prilagodi nečemu što je potpuno suprotno njegovoj prirodi. Trenutak kada Uran uđe u znak Bika, Mesec će biti u konjunkciji sa Suncem, Mars na poslednjem stepenu Jarca, a Venera u Blizancima. Sama pozicija svetala jednog pored drugog (Mesec konjunkcija Sunce) nije idealna. Mesec je ovde vrlo oštećen ili spaljenod Sunca, osećanja su diskutabilna i emocije promenljive. Ali opet, ovaj Mesec, tek se budi, rađa i to u znaku svoje egzaltacije, što opisuje jedno razdoblje u kojem ćete imati mogućnost da mnoge stvari na polju materije konkretizujete i materijalizujete, ali svakako nakon savladanih prepereka i pametnim potezima. 

Mars će biti još uvek u Jarcu, ali već sledećeg dana će napraviti egzaktan kvadrat sa Uranom, što će mnoge izbaciti iz ravnoteže. Mars u kvadratu sa Uranom je izuzetno težak i incidentan aspekt. Mnogi neće biti u mogućnosti da vladaju situacijom. Radi se o sukobu Vazduha i Zemlje, ideja koje imaju potrebu da se odmah realizuju (Mars u Vodoliji) naspram okolnosti, realnih materijalnih mogućnosti koje ne idu u prilog njihovoj realizaciji. Sve što je naglo, brzo i bez realnog sagledavanja stvari, neće se uspešno realizovati. Budite spremni na potpune neuspehe, na gubitke i sukobe. Ovde se od vas zahteva da budete posebno strpljivi i da na sve provokacije i sva požurivanja nađete rešenje uspostavljanjem balansa između želja i okolnosti, između htenja i mogućnosti (Mars kvadrat Uran). 

Prva tri dana mogu biti vrlo promenljiva i turbulentna u zavisnosti od lične prirode i natalnih pozicija. Za nekoga ovo mogu biti burni dani, od super povoljnih vesti do potpuno propalih projekata. Nećete ostati ravnodušni i zato morate voditi računa o svakom potezu. Mars je akcija i želećete da neke projekte ostvarite po svaku cenu. S druge strane Uran je ideja, ali on ovog puta nije spreman za ostvarenje. Doći će i njegovo vreme, ali ova nedelja sigurno nije to. Pustite neka se strasti smire a onda će okolnosti same da se nametnu. 

Takođe, budite oprezni šta i kako objavljujete na društvenim mrežama (Uran). Neko može biti isprovociran, neko i ljut (Mars u Vodoliji). Nemojte kriviti nikog, aspekti na nebu su izuzetno teški i izazovni i mnogi neće biti svesni šta se i zašto  neke stvari dešavaju. Moguće su povrede na radu i iznenadni otkazi. Čuvajte se neproverenih tehničkih uređaja, jer je opasnost od strujnog udara i više nego izvesna.

Kada su mundani događaji u pitanju, svedočićemo kako se nebo suprotstavlja zemlji (Mars iz vazdušnog znaka u kvadratu sa Uranom u zemljanom znaku). Moguće su pobune (Uran u Biku) zarad ideja o boljoj budućnosti (Mars u Vodoliji). U ovom periodu mogu se očekivati pobune poljoprivrednika i zemljoradnika za bolje uslove i prava (Uran u Biku). Njihovi zahtevi će morati da se prihvate, ali ne istog momenta. U svakom slučaju, dok je Saturn u Jarcu, velike su šanse da se mnoge stvari na tom polju promene i poprave. Ali, kako nijedna pobuna nije lagana, neizbežne su izvesne žrtve i sukobi.

Pored zemljoradničkih prava, u ovoj simbolici su razni napadi iz vazduha, avionske nesreće i ekonomski padovi, gubici (Uran u padu) sa ciljem uspostavljanja potpuno novih sporazuma i novih režima. U ovom periodu (Uran u Biku) Venera će odigrati najvažniju ulogu, a ona je kao dispozitor u trenutku ulaska Urana u Bika, u Blizancima, gde Uran nema lošu poziciju, naprotiv, vazduh mu itekako prija, pa će sve pobune, svi problemi i padovi na kraju biti promenjeni u mnogo bolje pod kvalitetnijim uslovima.

Nakon turbulencije koja je samo najava perioda koji vas očekuje u narednom sedmogodišnjem periodu, sledi vikend u kojem možete malo predahnuti. Venera će promeniti znak i ući u Raka, a to za mnoge znači period ljubavi u kojem duša pronalazi svoj dom, u kojem se sreće ljubav koja se iskonski tražila. Jeste li spremni za ovu dušu koja vekovima traži svoju ljubav, jeste li spremni za ulazak u onaj sveti zavet koji se brakom zove i jeste li spremni da konačno pronađete onaj najintimniji deo koji ispunjava vaše biće potpunim idealom, potpunom srećom? Ako jeste, sada je vreme da prepustite svoje biće emocijama, osećajima. Zaboravite razum, zaboravite sva pravila, sve predrasude, samo zatvorite oči i poput Dike (slepe boginje pravde) odlučite na osnovu srca, na osnovu osećaja. Neka bar na neko vreme zavladaju oni iskonski osećaji koji su se nekada zvali Istina (Rak) i Ljubav (Venera). 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD