Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07.05. do 14.05.2018.

Geokosmički pokazatelji, Mesec i Saturn u konjunkciji u Jarcu u petak ujutro, ukazuju da izvještaji o poslu mogu biti razočaranje, što pokazuje usporavanje rasta plata ili platnih spiskova. - MMA Dnevni izveštaj za pretplatnike, objavljeno 2. maja 2018.

Izgleda da svetska tržišta kapitala nastavljaju sa oporavkom nakon veoma nesigurnog i teškog prvog kvartala. Možda se ovo poklapa sa tranzitom Urana preko turbulentnih krajnjih stepeni Ovna (22-27). Ovaj sektor zodijaka kvadrira natalnog Saturna (26. stepen Ovna) u karti njujorške berze, i u opoziciji je sa Jupiterom i Neptunom u Vagi opet između 22. i 27. stepena, što se egzaktno poklopilo u prvoj polovini februara 2018. tokom dva najgora dnevna pada u istoriji američke berze. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIČKA RAZMATRANJA

Ove nedelje dolazi do veoma važnog geokosmičkog dešavanja koji je već na snazi. To je opozicija Sunca i Jupitera 8. maja. Istorijski gledano, verovatnoća dostizanja najviših ili najnižih vrednosti u okviru primarnog ciklusa je 75%. 

Sledeća nedelja će takođe biti veoma važna za: 1) Uran će ući u Bika na Mlad Mesec u Biku 15. maja, a 2) Mars će započeti svoj kvadratni aspekt ka Uranu u trajanju od 4 meseca, od 18. maja do 18. septembra. Ovaj drugi aspekt obećava neočekivana događanja i iznenadne promene na tržištu. To nije naročito racionalan period. U stvari, on više liči na fanatičan i bizaran, i možda uzbudljiv, poput rvačkog meča robota i vanzemaljca.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA I MUNDANA ASTROLOGIJA 

Međutim, javne obmane gospodina Trampa su sigurno opravdane u njegovom poslu predsednika, a pokušaj prikrivanja je učinio veću štetu nego što bi bilo koja afera. Gospodin Trump je zatražio od Amerikanaca, ne samo svojih pristalica, da veruju njegovim tvrdnjama o plaćanjima. Sve je bilo lažno, a odgovornost je pala na gospodina Koena. Sada, pošto je isplivalo još detalja, on želi da svi poveruju u novu priču koju je mogao reći i prvi put... Gospodin Tramp gradi imidž u kome će mu malo ko verovati kada se pojavi prava kriza ... Gospodin Tramp bi trebalo da se zabrine da li će Amerikanci prestati da veruju u sve što kaže. Wall Street Journal, 4. maj 2018.

Od svih događaja i novih prošlonedeljnih priča mislim da će se najvažnijom pokazati odluka predsednika Trumpa da se sastane (ili ne) sa specijalnim advokatom Robertom Milerom i da u posebnom intervjuu odgovori na 49 pitanja. Za mene, astrologija trenutka počinje da ima smisla. Događaji u ovom periodu počinju da se usklađuju sa mojim razumevanjem kretanja u kosmosu i još jednom "Kako i gore, tako dole" dolazi do izražaja. Ostaje da se vidi kako će to uticati na finansijska tržišta, ali je svakako moguće da to može znatno uticati na njih, u zavisnosti od izbora koje predsednik donese u vezi sa zahtevom specijalnog advokata. Dozvolite mi da objasnim.

Tržišta akcija u svetu rastu - bila su jaka - uglavnom zbog prošlogodišnjih ekonomskih reagovanja od strane Sjedinjenih Država i njihovog predsednika. Ipak, kao što je to već toliko puta navedeno u ovoj kolumni, najveći rizik za rastuće nacionalne i svetske ekonomije, kao i berze, predstavlja političko rizično istupanje Trampa. Prva i najveća (moja) zabrinutost je njegov trgovinski protekcionistički program i spremnost da ukine važne trgovinske sporazume, kao što su NAFTA i TPP (Trans Pacific Partnership). Na ovo ukazuje tranzitni Saturn u opoziciji sa natalnim Jupiterom (trgovina) Amerike. Bez kontinuiteta ekonomskog uticaja koji svetskoj trgovini daje SAD, rukovodstvo sveta se menja i na kraju će kvalitet života koji trenutno postoji u SAD-u opasti.

Sledeći razlog zabrinutosti je kredibilitet i karakter samog Trampa. Trenutno, svojim naporima u pravcu regulatornih i poreskih reformi, koje su zaista ponovo definisale SAD kao pokretača svetske ekonomije, ili barem više nego ranije, čini dobro za poslovanje u Sjedinjenim Državama. Ljudi se vraćaju na posao, dobijaju veće plate i bolje se osećaju u pogledu svoje budućnosti. Ovo je prikazano preko Trampove progresivne Venere u konjunkciji sa njegovim natalnim Jupiterom, u drugoj kući natala. Venera vlada novcem, druga kuća upravlja novcem, a Jupiter podstiče uspeh i rast. Sve to doneo je zemlji u kratkom periodu svog mandata, a berzanska tržišta su pozitivno odgovorila.

Ali sada dolazi do njegovog najvažnijeg testa: njegov kredibilitet kod američkog naroda u vezi sa iskrenošću i snagom njegovog karaktera. Da, shvatio sam da je već toliko puta testiran i da je "prošao test" jer su njegove pristalice i mnogi Amerikanci upravo prihvatili da je to što jeste. Zašto bi ovoga puta to bilo drugačije? Zbog toga što ga tranzit Saturna (kroz rane stepenove Jarca) sada teško kvadrira, preko T-kvadrata na njegov natalni kvadrat Merkura i Neptuna (u Raku i Vagi).

Sada shvatamo ko vlada i šta je zakon u ovom slučaju. To je Saturn, jer tranzitira u opoziciji sa natalnom Venerom i Jupiterom Amerike, približavajući se uskoro Suncu (predsednik). Saturn uvek zahteva odgovornost i iskrenost za svoje akcije u prošlosti, a ako ne predstoje posledice se moraju izdržati - i to je kritično.

A onda, tu je i Donald Tramp, koji je sada u sred perioda tranzitnog Saturna koji formira T-kvadrat ka njegovom natalnom Merkuru (komunikacije i reči) i Neptunu (gubitak orijentacije i čak obmana). Jedan od glavnih izazova sa Merkurom i Neptunom u napetom aspektu odnosi se na istinu i jasno izgovorene reči i način komuniciranja, nasuprot iskušenjima da se umakne, pogrešno usmeri, izbegne, laže ili vara. Nisu svi sa ovakvim aspektom krivi za namerno laganje, ali mnogi jesu, i ako podlegnu ovom iskušenju, otvaraju pitanje nepoverenja u gotovo svim važnim odnosima u njihovom životu. Najvažnije je, možda, da kada Saturn napravi težak aspekt ka nečijem natalnom Neptunu (naročito kada je natalni Neptun već ugrožen drugom ličnom planetom), počinje period kada prevara može ugroziti reputaciju. I kada to prođe, nestaje i vaš status - u životu. Kontakti Saturna i Neptuna ukazuju na takve periode u našim životima.

I tako, dolazi Saturn (sada do novembra), tražeći od Trampa da preuzme odgovornost za svoje ponašanje, reči i tvrdnje. Kada tranzitni Saturn kvadrira vaš natalni Neptun, možete biti nepravedno optuženi a vaša reputacija može biti narušena. Da li se sećate tranzitnog kvadrata Saturna i Neptuna na nebu tokom 2016. godine? Koliko je bilo razapetih - zauvek uništenih reputacija - aktivnostima Donalda Trampa tokom tog perioda? A sada je podložan istim vrstama rušilačkih tvrdnji (a možda i istine) koji mogu u velikoj meri uticati na njegovu poziciju u svetu, u ovoj naciji, ako se ne bude branio. To je izazov tranzitnog kvadrata Saturna na natalni Neptun: vaša reputacija je napadnuta, a vi ili to ignorišete ili se branite. Možete ga ignorisati ako napadač nije istrajan. Samo će nestati. Ali ako je to neko ko je ozbiljan, moraš se braniti i iskoristiti istinu sa onima koji te podržavaju ili si gotov.

Jedini problem je to što kada Saturn kvadrira Neptuna, nalazite se u najslabijem fizičkom i mentalnom periodu svog života. Što duže odlažete suočavanje sa klevetačima, slabiji ste, čak i do tačke bolesti. Što se ranije suočite sa opasnošću i izborite za istinu, sami, odmah postajete jači - ali samo ako ste iskreni, ako govorite istinu, jer samo istina će postaviti stvari na svoje mesto.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD