Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera u Biku

Pozicija Venere u Biku je njeno prirodno sedište. Razlikujemo dve prirodne stanice u kojima je Venera u sedištu. Znak Bika je jedan od njih, u njemu je Mesec egzaltiran, a Mars kao Venerin par je u padu. Kroz princip Venere u Biku mi postajemo svesni materijalnih potreba, zadovoljstva, nagona i čula. Druga prirodna stanica Venere jeste znak Vage, znak u kome je Saturn egzaltiran, a Mars u izgonu. Venera je lepota, istina, sposobnost za uživanje. U Biku se uživa i slavi život naše majke Zemlje. U Vagi je lepota sadržana u formi, doslednosti i vremenu. U Vagi je neophodno naći meru i savršenu ravnotežu u uživanju. Tu meru dobijamo u odnosu sa drugim ljudima. U oba ova znaka Mars sa svojom oštrom i pravolinijskom energijom je zakrivljen, ne bi li pravio mekšu energiju u Venerinom carstvu. U ovom periodu ne bi trebalo svoje misli uzimati preozbiljno, pa prednost dajemo osećaju!

Karta ulaska Venere u znak Bika je veoma podržavajuća za Veneru. Ascedent je u znaku Raka, a Mesec je u drgoj Bikovskoj kući u znaku Lava. Ovo je slika Here, Zevsove žene, koja je u svom carstvu ali u nesporazumu sa Zevsom. Zevs je u društvu svoje ljubimice u znaku Bika i ne vidi kako ga Hera preko svojih doušnika prati i špijunira. Ishod ove priče ima svojih, najmanje 12 verzija:

Ovnovima je ovo zgodan period da se malo osvrnu unazad, te da u svom poslovnom okruženju predahnu u ljubavnom zadovoljstvu. Istina je da Mars u Devici ne podržava Veneru, a Venera u Biku ne podržava Marsa – ali oni će se već nekako sresti i razmeniti strasti. Postoji super dan za Ovnove a to je 13.3.2012. kada bi mogao neki moćan prijatelj da vas poveže sa vašom ljubavlju, sa Venerom samom. Na nebu imamo veliki zemljani trigon po devetom stepenu sa tri muške energije – Mars, Jupiter i Pluton – i naša rasna zavodnica Venera sa njima u društvu.

Bikovi, imali sretnijeg perioda za vas? Došla je gospodarica a sačekao je Zevs kod kuće. Podršku daje mlađi lik koga ste znali pa vam se vraća u život, a u isto vreme stara ljubav sa Hadom, strpljivo čeka svoj trenutak. Zauzeti Bikovi, ne preterujte – jer mogućnost da vas neko razotkrije vreba iza leđa. Vaš partner je svoju energiju usmerio u nekakve tajne poslove. Povoljan dan za iluziju, ljubav je 6.3.2012, ali nemojte zaboraviti da je to samo jedan dan. Izuetno značajan i naglašen dan za zemljane znake, Devicu, Jarca a naročito za Bikove jeste 13.3.2012. Ovaj dan vam može zaista promeniti život iz korena i napraviti veliku transformaciju za budućnost. Obzirom da je tog dana Mesec u Strelcu, u vašem 8. polju, izvesno je da vam može otvoriti vrata nekih dalekih, egzotičnih putovanja. Pozicija Meseca u toku dana pravi promenjivi T-kvadrat sa Suncem i Marsom pa vam može biti dobra inspiracija i motiv za promene. Sretno!

Blizancima je Venera u njihovom 12. polju. Em je u znaku Bika u sedištu, em je 12. polje egzaltira! Venera je u konjunkciji sa vladarem 7. polja od Blizanaca. Blizanci imaju sklonosti ka paralelnim vezama, ali tajnim – to već malo teže. Vladar Blizanaca, Merkur je u 11. polju u konjunkciji sa Uranom i donosi im nekakve orginalne ideje vezane za inostranstvo ili prijatelje iz inostranstva. Međutim, koliko god su Blizanci u startu bili baš zagrejani, oni se već 12.3. 2012. predomišljaju jer njihov vladar Merkur kreće u svoj retrogradni hod. U danu u kome se odlučuju zaustaviti, pa vratiti unazad, imaju podršku od ženske energije. Ova podrška im može doneti nekakve finasijske dobitke. Blizanci će ponovo biti u prilici da se sretnu sa emotivnim prijateljem 17.3.2012. Blizancima nije strano biti sa prijateljem-prijateljicom u povremenom emotivnom odnosu pa opet zatim u drugarskom odnosu... Od 23.3.2012. Merkur se vraća u znak Riba, pa preko dispozitora Jupitera ide u zagrljaj Veneri. U ovo vreme se Blizanci mogu stvarno zaljubiti. Dan ljubavi za Blizance je 29.3.2012. i može potrajati sve dok je Merkur u Ribama, a to je do 17.4.2012.

Rakovi su nosioci energije ovog Venerinog perioda jer je upravo znak Raka na ascedentu. Ovo vreme će biti obeleženo emocijama, ali i egom. Venera je u znaku Bika, koji egzaltira Mesec (obožava ga). Vladar Raka, Mesec je u Rakovom 2. polju u znaku Lava i pravi kvadratni aspekt sa Venerom. U ovom emotivnom periodu sukobljavaju se interesi hedonizma i glamura kao i energije mladih devojaka i zrelih žena. Mlade devojke priželjkuju prsten od Zevsa, i dobiće ga ali biće samo jedna od mnogih. Rakovima je ovo prilično turbulentan period sa velikim oscilacijama u raspoloženju i treba se čuvati neudobnosti u okviru porodičnih odnosa i napada ljubomore. Ova ljubomora sada puta ima osnove ali nema suštine.

Lavovi u ovaj period dominacije Venere iz Bika ulaze rešeni da prevaziđu ovozemaljski ego, šireči svoju svest na kosmički ego. Sve dok je Sunce u Ribama, Lavovi su duhovni, tihi, razumni, ali istovremeno obožavaju Veneru. Oni to tumače inspiracijom. Bojim se da će se jednog trenutka Lavovi zaboraviti i da će ih Sunčev dispozitor Jupiter odvesti direktno Veneri u zagrljaj a onda mogu očekivati od svog zvaničnog partnera napade frustracije. Kako Jupiter nosi u sebi i Neptuna, ovo može zaista da se pretvori u magiju ljubavi i raspade formalnih veza. Lavice naročito treba da obrate pažnju na potrošnju novca jer će se posle pokajati zbog svog preterivanja. 18.3.2012. može biti dan kada će partner od vas zahtevati neku vrstu prilagođavanja u vašim odlukama.

Device iznad svega osećaju nemir u svom telu. Još dugo će Mars boraviti u vašem 1. polju i donositi vam prilive energije. Mars u sebi nosi Urana, kao i Merkura i to zaista donosi osećaj nervoze i nemira. Imate hiljadu ideja ali niko to ne ume kao vi da uradi i niko nije dobar u poslu kao vi. Obzirom da vam je Venera vladarka 2. polja finansija, a sada se nalazi u vašem 9. polju zajedno sa Jupiterom – ovo je pogodno vreme da se unovče ideju ili možda, pak, vredne Device koje se bave pisanjem konačno uzmu svoj honorar?! Nemojte odbiti ponudu nekog putovanja, sa rečima "nemam novca"!!! Vladar vašeg znaka se sprema u svoj retrogradni hod, a već vam je Mars u 1. polju retrogradan, pa ćete izvesno u periodu od 12.3.2012. do 4.4. 2012. biti prilično neodređeni i nejasni... Ostavite se fizičkih aktivnosti i unesite malo tišine i mira ako je moguće. Nemojte prigovarati ostatku sveta kako oni znaju da se zabavljaju i uživaju, a vi eto samo radite.

Vage, otmene, šarmantne i odmerene – dočekale su i one svojih pet minuta raspusta. Vaša vladarka je u vašem 8. polju sa Jupiterom koji u sebi nosi Sunce i Neptuna što vas navodi na malo opuštanja, ali i sklonost ka preterivanju u ljubavi i alkoholu... Od kada se Jupiter krenuo u direktni hod Vage su dobile podršku u porodici u ličnom domu, kroz promene baš u kući. Partnerski odnosi za Vage će biti prilično turbulentni sve dok je Uran u znaku Ovna. Ne zaboravite da baš od juna kreće čuvenih sedam kvadrata između Urana i Plutona. Sadašnji period svakako pruža mogućnost da se «napune baterije», a kuliminacija ovog «punjenja» može biti baš pomenuti 13.3. 2012.

Škorpioni su već duže vreme zauzeti radom na sebi. Jednim delom rade za dobrobit šire društvene zajednice, a drugim delom popravljaju svoj DNK, radeći na uspostavljanju novih sistema vrednosti. Partnerski odnosi su im u ovom periodu izbili u prvi plan. Škorpioni će se prepustiti svojim partnerima koji se odlično osećaju u svojoj koži. Kako je Venera u Biku – ona baš i nema neko lepo mišljenje o Marsu, ali ni Mars u Devici takođe ne ljubi Veneru. Shvatiće Škorpioni da je ova ljubav za njih terapija i da su ovo kratki trenuci za regeneraciju.

Strelčevima ulazak Venere u znak Bika, u njihovo 6.polje treba da donese dosta uživanja i ljubavi u svakodnevnici. Vladar Strelčeva – Jupiter – je takođe u znaku Bika u zagrljaju sa Venerom, pa bi ovo mogla biti ljubav sa koleginicom sa posla koja je prvobitno bila samo prijateljica. Ovo jeste godina Strelčeva na materijalnom planu, ali kada se pokrene lanac sreće on povuče i druge životne oblasti za sobom. Slobodni Strelčevi će se u ovom periodu ozbiljno zainteresovati za suživot sa svojom izabranicom-izabranikom. Zamka ove lepote može biti u preterivanju. Uživanje u životu je veština. Zagrljaj Venere i Jupitera može da vas posle neprospavane noći, lošeg varenja, previše hrane i pića dovede do ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Ono što može da pokvari uživanje Strelčevima jesu problemi u funkciji jetre, žuči i pankreasa. Jedini i pravi lek je sklad u svakodnevnom životu, zdrava hrana i fizičko kretanje!

Jarčevima je Venera u 5. polju i u konjunkciji sa vladarem njihovog 12. polja. Da li je ovo vreme da Jarčevi otkriju svoje tajne emocije, da svoje ambicije usmere ka emotivnom životu? Pluton je ozbiljno transformisao odnos Jarčeva na spram drugih ljudi. Trenutak ulaska Venere u znak Bika je kao neka vrsta ispita za Jarčeve da vide dokle su stigli u transformaciji samoga sebe. Pitanje je da li su bar malo uklonili prepreke koje su ih sprečavala da budu srećni i ispunjeni. Vladar Jarčeva – Saturn – je i dalje u Vagi, egzaltiran ali u svom retrogradnom hodu. Izvesna je provera Jarčeva kroz partnerski odnos. Kao što sam rekla za zemljane znake (Bik, Devica i Jarac), Univerzum je pripremio jedan savršen dan a to je 13.3. 2012. Sjajan dan – uzmite sve!

Vodolije, kao da ste se baš sada probudili. Ode Neptun, rasprši se iluzija, nestade trag onog moćnog parfema. A da li je išta od svega toga bilo, pitate se vi? Možda vam u kuću, porodicu stigne jedan neobičan par; on moćan i stariji, ona mlada i putena, a vi neznate njihovu relaciju. Svi znaju, samo vi ne znate, pa vam neznanje biva alibi za lagani flert. Saturn, vaš prvi vladar je u retrogradnom hodu i ovo je vreme za proveru, ponavljanje ili unapređenje nekakvog odnosa. Kada govorimo o partnerskom odnosu, to u vašem nije formalni odnos. Vladar vašeg 5. polja Merkur se nalazi u egzaktnoj konjunkciji sa Uranom i to na 3º u drugoj kući. Jasno je usmerenje na materijalizaciju samih emocija, ali to je za kratko. Imali ste i vi utisak da ste baš odlučili da se oprobate u tom partnerskom odnosu, ali ne ide. Neka vrsta predomišljanja ili raskida emotivnog odnosa je u najavi od 9.3.2012. U vama raste tenzija, nejasnog porekla. Usporite malo.

Ribe su dobile svoju godišnju dozu Sunčeve energije, a Neptun se netremice uselio u svoje carstvo. Vladar Riba, Jupiter je na nekakvom kraćem putovanju ili u blizini, gde se sreo sa Venerom, pa drage Ribe nemojte propustiti priliku za neko kraće putovanje, jer tu negde u blizini nalazi vam se ljubav. Vaš formalni partnerski odnos prolazi kroz jednu neobičnu fazu pročišavanja. Partner će vam se potpuno prikloniti od 23.3.2012.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD