Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 23.04. do 30.04.2018.

Prošle sedmice nekoliko akcijiskih i tržišta sirovina bilo je pogođeno retrogradnim Saturnom i konjunkcijom Sunca i Urana između 17. i 18. aprila, što se poklapa sa geokosmičkim kritičnim datumom preokreta koji smo najavili u našoj godišnjoj prognozi. Većina svetskih berzanskih indeksa akcija snažno se oporavljala sa nivoa od 26. marta do 2. aprila. Sve se okončalo između 18. i 19. aprila, u zoni naših predviđanja. Ovo je možda iznenadilo mnoge investitore, ali ne i čitaoce ove kolumne, jer smo prošle nedelje naveli: "Ako iko drugi, osim Supermena, može zaustaviti brzi teretni voz u mestu, onda je to retrogradni Saturn u Jarcu. Ali čekajte! Sledećeg dana, 18. aprila, Sunce će biti u poslednjoj konjunkciji sa Uranom u Ovnu. Ako iko može da pomeri Saturna u Jarcu sa svoje krute, cementne osnove, to je užareno Sunce i Uran, "planete" u vatrenom znaku Ovna". I tako, retrogradni Saturn zaustavio je voz u šinama 17. i 18. aprila da bi se zatim konjunkcija Sunca i Urana su poklopila sa preokretom u četvrtak i petak, od 18-20 aprila.

Isti scenario se desio i sa tržištem sirovina. Sirova nafta je u četvrtak, 19. aprila, porasla na 69,55$ najviši nivo od novembra 2014. godine, a zatim je stala. Srebro je u četvrtak uzletelo na 17,36$, najvišu cenu od 1. februara, a onda je zaustavljeno. Zlato nije bilo toliko jako, samo je 18. aprila stiglo na 1359$, znatno ispod 1369.40$ koje je imalo 11. aprila. Porast oba metala prošle nedelje (posebno srebra) odgovara istorijskoj matrici heliocentričnog Merkura u Strelcu, o kojem smo razgovarali u našem poslednjem članku. Medjutim, sada se formira situacija divergencije u odnosu na opadajući trend ova dva metala kako ulazimo u sledeću nedelju i u drugu polovinu puta heliocentričnog Merkura kroz Strelca, koji obično donosi opadajući trend.

Bitkoin je bio jak prošle nedelje, porastao je na novi tronedeljni nivo od 8565$ u petak, 20. aprila, što je rast od 33% u odnosu na veoma nizak nivo od 6427$ zabeležen 30. marta. Prošlonedeljni veliki gubitnici su državni zapisi, pošto su državne obaveznice sa bliskim prispećem pale na 119/15, što je najniži nivo od aprila 2011. Kako se vrednost obaveznica smanjuje, kamate rastu.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOKOSMIČKA RAZMIŠLJANJA

Mislim da će Uran u Biku prvo doneti ekspanziju banaka, što će se kasnije preokrenuti u njihovu "propast". Takođe sam nazvao tranzit Urana u Biku (2018-2025) periodom "Poludelih bankara". Evo šta bi se moglo desiti: Kao što je Fed u poslednjih 18 meseci povećao stope Fed fondova šest puta (sa 0.25% na 1,50%, sa još većim povećanjima koja slede), njene članice takođe podižu kamate na kredit u skladu s tim. To jest, ako imate hipotekarni ili kratkoročni kredit sa podesivim stopama, pošto su stope Fed fondova porasle, naglo će skočiti i vaše. Međutim, ako imate oročenu ili štednju po viđenju, iznos kamate koju banke plaćaju se neznatno povećava. Banke počinju da bogato zarađuju i nastaviće da profitiraju u atmosferi rastućih kamatnih stopa zbog sve veće razlike između naplate usluga kada pozajmljuju, nasuprot kamatama koje daju za štednju. Ovo će se odraziti na naglo povećanje vrednosti akcija. Takođe će se poklopiti sa uznemirujućim protestima štediša (i zajmoprimaca) od banaka, koji će zatim dovesti do novih bankarskih propisa, nakon čega sledi naglo opadanje cena akcija, pre nego što se tranzit završi. Uobičajeno je da sektor u koji ulazi Uran, dobija na vrednosti u prvih 2-5 godina tog tranzita, da bi zatim pri kraju tranzita gubio, pa čak i nakon toga.

Na osnovu geokosmičkih faktora, mogu da opravdam rast akcija banaka do oko 2020. Zatim, sledi udar konjunkcije Saturna i Plutona u Jarcu. Populacija se može okrenuti protiv banaka i bankara, zahtevajući promene u načinu na koji tretiraju svoje klijente, posebno one sa štednim ulozima. Do vremena kada će Jupiter i Saturn ući u Vodoliju (17-19 decembar 2020. godine), i oba formirati kvadrat sa Uranom u Biku 2021. godine, trajaće napad bankare. Bankari će propasti - osim ako pre toga ne odluče da budu korektniji prema svojim deponentima i pokažu interes da zadovolje klijente, a ne svoju korporativnu pohlepu za divljački iznuđenu dobit na račun svojih deponenata i zajmoprimaca. Zbog toga što su uključeni Jupiter i Saturn, ova frustracija se može proširiti izvan bankarskih i poslovnih problema. Ona ima potencijal da postane ozbiljno društveno i političko pitanje. Ovo je naročito naglašeno ako postoji nacionalna ili globalna finansijska kriza, što bi u svakom slučaju moglo biti "upisano u zvezdama", s obzirom da takva kriza ima tendenciju da se desi kada postoji težak aspekt Saturna i Plutona samo godinu dana nakon teškog aspekta Saturna i Urana, kao što će biti slučaj u 2020-2021.

Gledajući blisku budućnost, ovonedeljni fokus je na Plutonu u Jarcu. Pluton kreće retrogradno 22. aprila, a Mars ga stiže 26. aprila. To je puno Plutonske energije. Pluton vlada pretnjama - pretnjama po useve i pretnjama po život, putem prirodnih katastrofa, terorizma ili ratnih aktivnosti. Pluton takođe reguliše dug, pa se predmet državnog duga vraća u prvi plan i može uticati na cene kapitala, valuta i hartija od vrednosti. Tipično, to bi smanjilo cene svega (kao i vrednost valuta prema američkom dolaru).

Međutim, ovo suzbijanje cena može biti samo privremeno, jer su mnoga finansijska i robna tržišta još uvek u ranim fazama dugoročnih ciklusa, a rane faze su često rastuće.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD