Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Cosmic Gate 2012

Svaki događaj, baš kao i svaki čovek, ima svoj horoskop. Ipak, ponekad osoba sama može uticati na odabir pravog trenutka za započinajnje nečega i onda kažemo da imamo posebnu „intervenciju“... Astrološka grana koja se bavi odabirom pravog trenutka za započinjanje nečega zove se elekciona astrologija, a sam odabir pravog trenutka možemo nazvati i umetnošću, jer to i jeste veoma posebna veština u astrologiji... S’druge strane, sva dešavanja bez našeg uticaja posledica su prirodnog toka stvari, a taj prirodni tok je tok po inerciji, sudbinski tok koji čovek nosi u sebi...

U petak, 9. marta, 2012. godine, sa početkom u 19h, u Beogradu se otvara Dvanaesta Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu i ovde ćemo se primarno pozabaviti time koliko se ovaj trenutak (koji je izabran za otvaranje konferencije) pod nazivom „Cosmic Gate 2012“ (Kosmička Kapija 2012) uklapa u potrebu koju konferencija nosi! Po svemu sudeći – uklapa se, a to ćemo sada i videti...

Sam ovaj trenutak ima Mesec (Duša) na Ascedentu, što već asocira na značaj teme – „Duša...“, na ovoj konferenciji... Mesec pravi i egzaktan sekstil/trigon sa osom čvorova (sve se dešava preko 8. stepenova – transformacija), što je upravo slika lakoće da ovde Duša objedini u sebi i staro (Južni čvor) i novo (Severni čvor). Ako pogledamo dalje, vidimo da je Mesec na 8º (stepen transformacije, stepen Plutona) i da aplicira u kvadrat sa Plutonom (transformacija) pa ovo i jeste slika evolutivne astrologije koja će biti prisutna na predavanjima tokom tri dana trajanja konferencije! Mesec u kvadratu sa Plutonom je svakako slika duboke transformacije duše, jake nesvesne potrebe da duša evoluira, da uđe u dubine nesvesnog (Pluton), da uđe u polje strahova (Mesec u vezi sa serijom 8 jeste slika strahova), kako bi se istih oslobodila. Dispozitor Meseca iz Vage je Venera u Biku, koja Mesec dovodi gotovo na stepen njegove egzaltacije, kao i na stepen svojstven Mesecu (4º Bika) ali i dalje se ostaje na terenu serije 8 (u 8. kući – transformacija) u trigonu sa tim istim Plutonom sa kojim je početno postojao kvadrat. Ovo je sada slika oporavka duše i isceljivanja i to uz pomoć tišine, čarolije, vere, „tajnog znanja“ jer ne smemo da zanemarimo i to što Venera (kao dispozitor Meseca iz Vage) pravi i konjunkciju sa Jupiterom na 8º (transformacija, evolucija) u kojem upravo „živi“ Neptun iz Riba – spiritualnost, duhovnost...

Iz Velike Britanije nam dolazi Mark Džons, evolutivni astrolog, psihoanalitičar i hipnoterapeut, poznat po svom isceliteljskom radu u kome uspešno kombinuje psihoanalizu, astrologiju i regresiju... Upravo se Mark Džons „uklapa“ u sliku Plutona (hipnoterapeut) u Jarcu (Engleska), koji preko kvadrata sa Mesecom u dispoziciji gradi trigon. Evo slike astrologa koji se bavi «isceljivnjem Duše».

Čuveni američki finansijski astrolog, Rejmond Meriman, će nam pričati o perspektivi naših finansija iz ličnog i kolektivnog ugla... Vladar Ascendenta horoskopa konferencije je upravo Venera (novac, finansije) u 8. kući (krediti, pozajmice), u konjunkciji sa Jupiterom (prirodni signifikator za veći novac), u Biku (bankarski sistem, finansije) a u samoj Veneri „živi“ i Mesec iz Vage koji je u kvadratu sa Plutonom, tako da ovde imamo priču o dubokim finansijskim promenama kroz koje prolazi čitav svet, tj. svetska ekonomija, a sve kao posledica svetske ekonomske krize... Ipak, najdirektnija slika Rej Merimana se vidi kroz samu drugu kuću (finansije), budući da je jedan vladar (Pluton) u znaku Jarca, a drugi (Mars) u Devici – što jeste primarna kombinacija znaka i podznaka Reja (Sunce u Jaracu sa Ascendentom Device), pa kako ove dve planete zajedno sa konjunkcijom Jupitera i Venere u Biku (konjunkcija koju u svom horoskopu baš i Rej ima) grade veliki trigon – evo nam baš sjajnog predavanja kojim će se otvoriti sama konferencija!

Prisustvo Boginje Lilit na ovoj konferenciji biće oslikano u čak dva predavača i izgleda da ima posebno važno mesto. Naime, sama Lilit se u ovom horoskopu nalazi na stepenu egzaltacije Sunca (19º Ovna) koje donosi posebnu «osvetljenost» i važnost, a njena pozicija baš u 7. kući (javnost) dodatno ukazuje na izraženost ovog posebnog ženskog principa. Jedna od njih je Keli Hanter koja nam dolazi sa čarobnih Devičanskih ostrva i koja je doktor mitologije i svetski ekspert za Boginju Lilit! Nju ovde vidimo u slici Lilit koja dispozitira u Devicu («Devičanska...) na sam vrh 12. kuće (...ostrva»). Pored toga, na konferenciji će biti predstavljena i njena knjiga o Lilit, pa kako je ovaj Mars iz Device (Keli Hanter) u trigonu sa vladarem 3. kuće (Jupiterom...), eto nam i slike njene knjige o jednom ženskom arhetimpu (...konjunkcija sa Venerom u 8).

Druga je Antonija Langsdorf iz Nemačke, pa je ona veoma poznati astrolog u Nemačkoj (Lilit u Ovnu na stepenu egzaltacije Sunca) i ujedno ISAR-ov glavni predstavnik za Nemačku. Arhetipska astrološka simbolika mita o Lilit je prisutna je indirektno i preko samog Meseca na Ascendntu koji je u kvadratu sa Plutonom.

Iz Njujorka stiže Robert Kor, poznat po tome da je imao privilegiju da ga podučava Zoltan Mejson od kojeg je dug niz godina učio tradicionalnu astrologiju. Robert će nam „oživljavati“ horoskop kroz sistem Žan Batist Morena. On kaže da „...značenje simobola zajedno sa upotrebom slikovitosti čini da ono što je nevidljivo i besmisleno u horoskopu postane smisleno i poznato..., a da primenjujući maštu i životna iskustva na zodijačke znakove, možemo invocirati jasan i jednostavan osećaj za svaki znak. Posledica ovoga je da vidimo svoju Dušu u novom svetlu!... “ Kako je Južni Čvor (tradicija, preci) baš na 8º Blizanaca koji jeste jedan od stepenova koji simbolizuje Njujork, a njegov vladar baš u konjunkciji sa Uranom u Ovnu (krajnje moderan grad) – eto slike Roberta koji će na ovoj konferenciji biti primarno predstavljen ovom moćnom konjunkcijom na samom Descendentu. Usput, Ascendent Roberta Kora je upravo u Blizancima!

I na kraju, konferenciju zatvara Aleksandar Imširagić, sa svojim predavanjem „Isceljujuće vode Neptuna u Ribama“ i priči o Astrohealingu. Dakle, još jedna priča o isceljivanju, ali ovoga puta iz ugla Neptuna koji ima posebnu važnost na ovoj 12. konferenciji, budući da se nalazi u svom znaku zajedno sa Hironom (isceliteljem) odakle formira snažnu lotos konstelaciju između Plutona (sa jedne strane) i Venere-Jupiter konjunkcije (s druge strane). Posebno je značajno i to što se upravo Neptun i Hiron nalaze baš u 5. kući koja jeste kuća «konferencije» same po sebi, pa ove dve planete imaju daju ceo ton događaju.

I sama pozicija Meseca (Duša) i Plutona (transformacija) u ugaonim kućama horoskopa otvaranja 12. konferencije ukazuje na značaj ove teme... A broj 12, analogno 12. znaku Riba, možemo posmatrati kao broj koji predstavlja sintezu svih znakova koji prethode poslednjem znaku Zodijaka, Ribama, pa tako i ova konferencija predstavlja sintezu svih prethodnih 11 konferencija, 11 godina, i jedno zaokruženje energije...

Kako ništa nikad nije slučjano, pa ni odabir teme o kojoj pišemo, na kraju ću Vam reći još ovo: ja, kao autor ovog članka, imam Mesec u 8. kući, na 15º Raka (stepen egzaltacije Jupitera), u kvadratu sa Plutonom iz Vage u 11. kući (astrologija), ali i u trigonu njegovim dispozitorom Venerom na Ahernaru, što jeste slika «svetlosti na kraju tunela»...

Izgleda da „Kosmička kapija 2012“ sobom nosi poruku novih astroloških dometa, izraženih kroz njenu sposobnost isceljivanja problema, kako na ličnom – tako i na svakom drugom nivou...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD