Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki članci

Čarobnica

Leto je za nama, kao i brojne letnje ljubavi, one najčarobnije i najromantičnije, jer leto podrazumeva more, bazene, mnogo vode – mnogo Neptuna koji simboliše i čaroliju i romantiku. Mnoge duše su se srele i spojile upravo pod okriljem Neptuna i bar na tren morale osetiti njegovu moć koja se ogleda u vrlo posebnoj atmosferi koju oko sebe širi, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uzdigne vas do Nebesa, osetite se kao u bajci, pomislite da je to to, da je on ona prava osoba za vas, vaša srodna duša... i da ćete živeti srećno do kraja života... Potrebno je još samo da dođe sa vašom cipelicom i da vi lagano smestite svoje savršeno negovano, preplanulo, jedinstveno stopalo u nju... Nekada je za to potrebno vreme – zbog gužve u saobraćaju „kočija“ može kasniti, ili brojnih devojaka koje treba da probaju cipelicu pre vas... Ali vi ne gubite nadu, jer ste potpuno sigurni da toj čarobnoj priči nije kraj... Pa ne može biti kad je sve bilo tako savršeno? Pa, rekao vam je da ste čarobnica... da mu ni sa kim nije bilo kao s vama... da niko ne miriše tako dobro kao vi... I nije lagao, sigurno je tako osećao, posebno ako se zovete Sanja i ako imate Veneru u aspektu sa Neptunom kao i on... I nije kraj, nikada neće ni doći, jer je Neptun beskrajan, beskonačan... u svojoj ljubavi, ali i iluziji...

*

Sanja je osetila takvu čaroliju u više navrata sa više različitih, ali ipak po nečemu sličnih, osoba za svojih četrdesetak godina. I svaki put je osetila „ono nešto“! U oku svakog od njih je videla onaj sjaj koji kažu da odaje srodnu dušu, a možda bi videla i svetleću tačku na levom ramenu svakog od njih da je stekla znanje koje je stekla čarobnica Brida Paula Koelja. I naša Sanja je čarobnica, bar joj je tako rekao svako od njih... Kad je poslednji u nizu izgovorio isto, Sanja je doživela Deja Vu... Počeo je da se odmotava film njenih emotivnih veza, romantičnih, strastvenih, fatalnih, po svemu posebnih, ali i neodrživih, iako je bila čarobnica...

Zašto?

Obrela se kod astrologa u potrazi za odgovorima...

*

Partneri su, poput svih ljudi (kao i okolnosti i događaji), naše ogledalo. ali najdirektnije, budući da su predstavljeni sedmom kućom koja je naspram prve. I svaki odnos (Vaga, 7. kuća, Venera) nas direktno oslikava, odnosno naše emotivno stanje i potrebe. I stoga je svaki partner „onaj pravi“ u datom momentu jer je ogledalo naših trenutnih potreba. U stanju lakoće i radosti privući ćemo veselu i poletnu osobu, dok ćemo u stanju teskobe, depresije i nezadovoljstva privući onu koja je ogledalo takvog našeg stanja. A privlačimo potencijalom iz serije 7 (7. kuća, Venera, Vaga), i svaki naš partner mora se uklopiti na neki način u taj naš potencijal, tj. mora imati određene srodnosti da bi uopšte „ušao“ u naš horoskop, odnosno naš život. Što su faktori srodniji to se više prepoznajemo, i na taj način osećamo bliskost, pa su i šanse da odnos bude važan veće.

Možemo se prepoznati kako u pozitivnim, tako i u negativnim faktorima iz serije 7, od čega zavisi priroda odnosa, kao i njegova trajnost. Prepoznavanje po povoljnim faktorima daje pozitivne karmičke sprege, dok prepoznavanje po teškim daje negativne karmičke odnose, odnosno negativno dovršene, tj. nedovršene u nekoj prethodnoj inkarnaciji. Često, naravno, može biti i kombinacija pozitivnih i negativnih faktora, što daje sjajan početak, ali i neslavan kraj.   

Venera, koja simboliše ono što volimo i način na koji volimo, ono što očekujemo u odnosu, ljubav, brak, partnera, je ključni faktor kada su u pitanju emotivni partneri i naši odnosi. Ona je ta koja svojom pozicijom u znaku, kući i aspektima određuje koga ćemo uvući u svoj život, a „uvlačimo“ one partnere koji imaju srodnu Veneru. I oni uvek samo igraju ulogu koju im naša Venera nameće. I svaki odnos i svaki partner je samo odraz naših emotivnih potreba, potreba naše Venere. I stoga svaki partner i jeste onaj pravi u datom momentu jer je naše ogledalo. 

*

Naša Sanja je dobila ulogu Čarobnice! Njena Venera je u konjunkciji sa Neptunom – ona je romantična, senzualna, mirišljava, obožava čipkasti veš, zavodjenje, i pravi je majstor u pravljenju čarobne atmosfere. Svaka njena veza počinje kao u bajci, i sa svakim partnerom ima utisak da je to njen princ i da će živeti srećno do kraja života... I šansa postoji jer Neptun ima tu moć, posebno ako je sa Venerom u društvu i Jupiter, kao kod naše Sanjice. No, da bi sa konjem stigao i princ, taj Neptun mora biti potpuno poseban...  jer ako nije, daje sklonost idealizaciji, nerealna očekivanja, gubitak vere, razočarenja, jer je Neptun često samo naličje Saturna, pa se vremenom (Saturn) rađa potreba za formom (Saturn) koja teško ide zajedno sa čarolijom; rađa se strah (Saturn) da čarolija neće potrajati, i od potpune vere i opijenosti (Neptun) ostane samo razočarenje... a snažno u meri u kojoj je Venera zajedno sa Neptunom aflikovana.

Sanjica je znala datume rođenja svih važnih partnera. Pogađate? Svi važni partneri imaju kombinaciju Venere i Neptuna. Ona jeste čarobnica i svim partnerima je bila čarobnica... A prestala bi da biva onda kada bi počela da planira budućnost, jer tako Neptuna (budućnost) pokušava da stavi u kalup (Saturn), a Neptun može da živi samo ako ničim nije ograničen...

Venera i Neptun opstaju samo kao potpuno bezuslovna, vanvremenska i vanprostorna, sveprožimajuća i nikakvom sumnjom oskrnavljena ljubav...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD