Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Čarobnica

Leto je za nama, kao i brojne letnje ljubavi, one najčarobnije i najromantičnije, jer leto podrazumeva more, bazene, mnogo vode – mnogo Neptuna koji simboliše i čaroliju i romantiku. Mnoge duše su se srele i spojile upravo pod okriljem Neptuna i bar na tren morale osetiti njegovu moć koja se ogleda u vrlo posebnoj atmosferi koju oko sebe širi, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uzdigne vas do Nebesa, osetite se kao u bajci, pomislite da je to to, da je on ona prava osoba za vas, vaša srodna duša... i da ćete živeti srećno do kraja života... Potrebno je još samo da dođe sa vašom cipelicom i da vi lagano smestite svoje savršeno negovano, preplanulo, jedinstveno stopalo u nju... Nekada je za to potrebno vreme – zbog gužve u saobraćaju „kočija“ može kasniti, ili brojnih devojaka koje treba da probaju cipelicu pre vas... Ali vi ne gubite nadu, jer ste potpuno sigurni da toj čarobnoj priči nije kraj... Pa ne može biti kad je sve bilo tako savršeno? Pa, rekao vam je da ste čarobnica... da mu ni sa kim nije bilo kao s vama... da niko ne miriše tako dobro kao vi... I nije lagao, sigurno je tako osećao, posebno ako se zovete Sanja i ako imate Veneru u aspektu sa Neptunom kao i on... I nije kraj, nikada neće ni doći, jer je Neptun beskrajan, beskonačan... u svojoj ljubavi, ali i iluziji...

*

Sanja je osetila takvu čaroliju u više navrata sa više različitih, ali ipak po nečemu sličnih, osoba za svojih četrdesetak godina. I svaki put je osetila „ono nešto“! U oku svakog od njih je videla onaj sjaj koji kažu da odaje srodnu dušu, a možda bi videla i svetleću tačku na levom ramenu svakog od njih da je stekla znanje koje je stekla čarobnica Brida Paula Koelja. I naša Sanja je čarobnica, bar joj je tako rekao svako od njih... Kad je poslednji u nizu izgovorio isto, Sanja je doživela Deja Vu... Počeo je da se odmotava film njenih emotivnih veza, romantičnih, strastvenih, fatalnih, po svemu posebnih, ali i neodrživih, iako je bila čarobnica...

Zašto?

Obrela se kod astrologa u potrazi za odgovorima...

*

Partneri su, poput svih ljudi (kao i okolnosti i događaji), naše ogledalo. ali najdirektnije, budući da su predstavljeni sedmom kućom koja je naspram prve. I svaki odnos (Vaga, 7. kuća, Venera) nas direktno oslikava, odnosno naše emotivno stanje i potrebe. I stoga je svaki partner „onaj pravi“ u datom momentu jer je ogledalo naših trenutnih potreba. U stanju lakoće i radosti privući ćemo veselu i poletnu osobu, dok ćemo u stanju teskobe, depresije i nezadovoljstva privući onu koja je ogledalo takvog našeg stanja. A privlačimo potencijalom iz serije 7 (7. kuća, Venera, Vaga), i svaki naš partner mora se uklopiti na neki način u taj naš potencijal, tj. mora imati određene srodnosti da bi uopšte „ušao“ u naš horoskop, odnosno naš život. Što su faktori srodniji to se više prepoznajemo, i na taj način osećamo bliskost, pa su i šanse da odnos bude važan veće.

Možemo se prepoznati kako u pozitivnim, tako i u negativnim faktorima iz serije 7, od čega zavisi priroda odnosa, kao i njegova trajnost. Prepoznavanje po povoljnim faktorima daje pozitivne karmičke sprege, dok prepoznavanje po teškim daje negativne karmičke odnose, odnosno negativno dovršene, tj. nedovršene u nekoj prethodnoj inkarnaciji. Često, naravno, može biti i kombinacija pozitivnih i negativnih faktora, što daje sjajan početak, ali i neslavan kraj.   

Venera, koja simboliše ono što volimo i način na koji volimo, ono što očekujemo u odnosu, ljubav, brak, partnera, je ključni faktor kada su u pitanju emotivni partneri i naši odnosi. Ona je ta koja svojom pozicijom u znaku, kući i aspektima određuje koga ćemo uvući u svoj život, a „uvlačimo“ one partnere koji imaju srodnu Veneru. I oni uvek samo igraju ulogu koju im naša Venera nameće. I svaki odnos i svaki partner je samo odraz naših emotivnih potreba, potreba naše Venere. I stoga svaki partner i jeste onaj pravi u datom momentu jer je naše ogledalo. 

*

Naša Sanja je dobila ulogu Čarobnice! Njena Venera je u konjunkciji sa Neptunom – ona je romantična, senzualna, mirišljava, obožava čipkasti veš, zavodjenje, i pravi je majstor u pravljenju čarobne atmosfere. Svaka njena veza počinje kao u bajci, i sa svakim partnerom ima utisak da je to njen princ i da će živeti srećno do kraja života... I šansa postoji jer Neptun ima tu moć, posebno ako je sa Venerom u društvu i Jupiter, kao kod naše Sanjice. No, da bi sa konjem stigao i princ, taj Neptun mora biti potpuno poseban...  jer ako nije, daje sklonost idealizaciji, nerealna očekivanja, gubitak vere, razočarenja, jer je Neptun često samo naličje Saturna, pa se vremenom (Saturn) rađa potreba za formom (Saturn) koja teško ide zajedno sa čarolijom; rađa se strah (Saturn) da čarolija neće potrajati, i od potpune vere i opijenosti (Neptun) ostane samo razočarenje... a snažno u meri u kojoj je Venera zajedno sa Neptunom aflikovana.

Sanjica je znala datume rođenja svih važnih partnera. Pogađate? Svi važni partneri imaju kombinaciju Venere i Neptuna. Ona jeste čarobnica i svim partnerima je bila čarobnica... A prestala bi da biva onda kada bi počela da planira budućnost, jer tako Neptuna (budućnost) pokušava da stavi u kalup (Saturn), a Neptun može da živi samo ako ničim nije ograničen...

Venera i Neptun opstaju samo kao potpuno bezuslovna, vanvremenska i vanprostorna, sveprožimajuća i nikakvom sumnjom oskrnavljena ljubav...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD