Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Sastanak sa srećom

Čovek je satkan od uverenja, zavera, neverovanja. Polazi mu za rukom da sakrije istinu, ne samo od drugih, već i od samog sebe. Dobili ste poziv – poziv koji se ne odbija. Razna učenja, o veštačkoj pozitivnosti, spektakularnoj radosti, istopila su se jer u vama nisu živela plodna polja gde bi se to seme primilo. Delovalo je da ima više smisla kriti se iza lažne veselosti, nego se zdravo suočiti sa svojim „senkama“. Taktika je dobro osmišljena, ali, nije delotvorna. A, život je neverovatan! Iznenada, priredi nam spektakl od kojeg nas veoma brzo obuzme mučnina, a da ne znamo zašto nas je to snašlo. I posle životnih padova, kada smo prinuđeni da raščistimo sa pojedinim iluzijama, neka nepoznata sila nas opet izvuče na površinu. Život želi da se „radost“ nastavi...

Ovan ima sastanak sa srećom u samom sebi, što je za malo nemoguća misija? Zamenite iluziju realnošću. Neophodno je da prepoznate ako ste uznemireni, šta osećate, opasnost ili strah? Treba da pogledate iza sebe. Ne postoji opasnost, to vam se samo pričinjava zbog društva u kome se već izvesno vreme nalazite. Situacija će se iz osnova promeniti kada shvatite da nemate posla sa realnim opasnostima, već sa vašim predstavama, fantazijama, pretpostavkama. Tada se lakše diše.
Zatim, usmerite pažnju ka vašoj realnosti, na ono što se zaista dešava, na sam život, a ne na ono što će biti. Stara je činjenica da je „ja“ uzrok svih naših patnji. Ono vas u trci za komforom i sigurnošću pretvara u zarobljenike začaranog kruga radosti i patnje, jer su i komfor i sigurnost samo iluzije, a tome možete svedočiti 26. aprila. Na kraju ovog procesa, iskoristite mogućnosti koje vam život nudi, umesto što se pravdate svojim fantazijama, tržeći krivce spolja.

 

Bikovi nikad sigurniji i nikad jači. Svoj na svome, ali vas mami neka tajnovita sreća?? Igrajte igru s vremenom. Čim osetite strah, nelagodu, oslanjate se na prethodno iskustvo i počinjete da predviđate potencijalne događaje, opasnosti. Ne preterujte, tako gubite pojam o vremenu. Zamišljanje najgoreg scenarija je ono što vam pomaže oslobađajući vas svake vrste straha. Život je vaša umetnost, a uživanje vaša veština. Radost se ne nalazi u stvarima, tamo negde na horizontu koji vam izmiče kako mu prilazite. Ona je u vašoj podsvesti, oslobodite je! Sa srećom je kao sa pticom u kavezu - ako je zarobite, neće ni pevati, ni živeti, a ako je hranite, biće radosna i dolaziće vam sama. Od 24. aprila menjate svoje okruženje, izlazite iz zone sigurnosti i u prvoj polovini maja imate ispit „iluzije“. Ko veruje, blago njemu!

Blizanci su prilično brzo ušli u razne aktivnosti, razvijeno je mnogo uverenja, loših odluka, nepromišljenih poteza. A duša traži sastanak sa srećom, gde i kako? U situaciji koja vas plaši, ponašajte se kao da ne osećate strah. Znam da ćete reći da zvuči lako, ali nije. Probajte ovako: opišite svoje ponašanje u situaciji koja vas plaši, a potom opišite kako biste videli istu situaciju da se tiče nekog drugog. Pokušajte da se ponašate u skladu sa drugim scenariom. Sada ste samo umorni, možda vam druženje sa prijateljima može ponuditi malo sreće, pod uslovom da ne gajite bilo kakva očekivanja, ponajmanje od partnera. U formalnim partnerskim odnosima može doći do promene raspoloženja od 24. aprila jer ćete biti bolje volje.

Rakovska potreba da kontrolišu ceo svet „za najveće dobro“ može ući u začaran krug. Vaši snovi i želje se redovno razbijaju o grebene realnosti, a vi bivate izbačeni na pusto ostrvo. Tamo je hladno i sami ste. “Nikada nikog nema kada je vama potrebna pomoć“- mislite vi. Svakako, scena miljama udaljena od pojma sreće. Šta da radite da vaše nade ne krahiraju? „Trebalo bi da shvatite da su sreća i vaša iluzija o sreći dva različita pojma“. Donekle, to je razumljivo. Kako kaže stara priča „Ko nije očaran - ne može da se razočara, ko ne veruje u sreću - ne pati što je nema!“ Osnovni „lek“ je prepoznati da određeni snovi nisu realni...Pun Mesec se dešava 30. aprila u znaku Škorpiona, savršena prilika da otpustite kontrolu i da se prepustite životu.

Lavovska potreba za srećom je egzaltirana, ushićena. Prethodni period je razbijao ego Lavova, kroz najemotivnije susrete. Sada je vreme da napravite životni popis. Razmislite šta je sve dobro kod vas i šta sve imate, a ne primećujete. Svoje izobilje i blagoslove prepoznate tek kada vam drugi kažu da ste egomanijak? A da li je to stvarno tako – naravno da nije. U ovom svetu, nije vaša uloga da gasite tamu već da palite svetlo! Napravite listu pozitivnih stvari i videćete da ima razloga za radovanje. Lekovito je da naučite da budete zahvalni. Zahvalnost je mantra vaše budućnosti. Otvorite ruke, podignite ih ka nebu i primite izobilje od 20. aprila, a onda delite i širite radost svuda oko sebe!

Device su ponekad zaokupljene „realnošću“ u kojoj im pojam sreće unosi nemir, kao da se ceo svet protiv vas urotio. To Vi tako mislite! Itekako ste bitni i važni za ovu planetu. Ne gubite cilj pred sobom. Ako imate (a svako ima) prioritete, onda je red da se tako i postavite. Drugim rečima, šta je važnije, vaš životni cilj ili neka svakodnevna sitnica zbog koje se nervirate, ne možete da spavate i slično? Ili kako je napisao Šekspir: „Ako hoćeš da stigneš do željenog cilja, pažljivije se raspituj za put s kojeg si skrenuo!“ Možda je ovo vreme u kome ste trebali u svojoj realnosti da ne tražite opravdanje za tuđe „bezobrazluke“. Preuzmite odgovornost za ovaj trenutak sada: kako se osećate, sada u ovom trenutku!? To je ono na šta Vi možete savršeno da utičete.

Vage su u ovom periodu posmatrači života, a sastanak sa srećom je u kući partnera? Čemu taj rad i trud, to nije vaš autentični imidž. Vage su sinonim za radost, mir...ali nikako sami. Za slučaj da vas iluzija o sreći povede u neka druga carstva, ne bojte se, isključite zdrav razum, koji kaže: Za sreću se treba boriti. Puko očekivanje sreće, ne donosi rezultate. Može biti a i ne mora. Od 24. aprila sreća dolazi sa više strana u vaše živote, poželite joj dobrodošlicu poklanjajući joj poverenje. Oko 8. maja ne bavite se proveravanjem, jer će te se svakako razočarati. Poverujte da je prirodno stanje svakoga da bude sretan.Verujte sebi, budite sretni!

Škorpionima ponekad sastanak sa srećom deluje kao nešto nemoguće i nedostižno. Ako želite da budete uspešni u životu, sledeća mantra je nešto što treba ispisati velikim slovima: „Ne pokušavaj da izbegneš neizbežno i da dostigneš nedostižno!“. Srećan čovek je realan (svoj) čovek koji ide ka realnim (sopstvenim) ciljevima, ka ostvarenju želja koje će ga istinski radovati a nisu samo predstave o sreći. Sve oko vas je čista iluzija, istina je samo ono u vama. Počnite se baviti promenom te iluzije unutar sebe. Ogromna energija unutar vas stvoriće priliku da oko 26. aprila napravite veliku transformaciju i da iz stanja depresije uđete lagano u stanje bliskosti sa samim sobom!

Strelčevi su u fazi kada su ozbiljno rešili da naprave fokus u dubine svoje podsvesti, još od 9. marta. Zbog vaše prirodne defokusiranosti dešava se da ste i sami nesposobni da jasno artikulišete šta želite. Ako tražite podsticaj i podršku drugih ljudi, naučite da sami sebe „podignete“. Naučnici su utvrdili da je samopodsticanje jedan od najvažnijih mehanizama za uspešno funkcionisanje. „Ako hoćete da imate podršku svog okruženja i da živite u slozi sa samim sobom, budite veoma delikatni prema sopstvenim rezultatima“. Prvu nedelju maja nemojte započeti preterivanjem, da formalni partnerski odnos ne bude narušen iz „nehata“.

Jaračevi su u stanju mirovanja, osluškivanja. Čeka ih vraćanje na neke nedovršene lekcije, da nauče i da budu sretni zbog toga. Naravno, ne očekujte podršku drugih ljudi jer bolje je da vas ne razumeju a vole, nego da vas shvataju, ali ne vole. Ko vas voli, podržaće vas i kada sasvim ne razume o čemu se radi. Lična je stvar svakog od nas da li želi da se oslobodi svojih iluzija. Ali, ako želite da na životnoj „zabavi“ konzumirate samo najbolje proizvode i da se osećate poletno i zadovoljno, predlažem vam veliko „generalno čišćenje“. Od 18. aprila, svo vreme ovog sveta imaćete samo za sebe. Bavite se sobom, mirom, tišinom, rutinom. Sve ono što ste hteli od početka godine a niste imali vremena, evo vam savršene prilike za to.

Vodolije mogu biti malo umorne. Mlađi pripadnici ovog znaka iskusiće velike i radikalne promene   tek od 15. maja. Stariji pripadnici ovog znaka osećaju se dobro ali je takođe neophodna promena, da ne kažem velika transformacija. Magična reč za vas je: Dosta! Iluzija sreće vam sugeriše nedostatak. Čini se da nikada nemate dovoljno novca, sreće u ljubavi i slično. „Jedini protivotrov poguban za  nezahvalnost je blagosloveno: Dosta je i HVALA!“ Tek kada kažete da imate dovoljno, počećete da stičete izobilje koje nije samo materijalne prirode. Izobilje duhovnosti, pozitivne energije, izobilje ljubavi koji su vaša sustinska potreba.

Ribe kroz ružičaste naočare gledaju svet oko sebe. Svoje jadikovke su zamenili „drugom pričom“ i čude se ko to sada ima nešto protiv njih? Drugi vas vole jake. Priznajte, ko voli da u svom okruženju predugo „gaji“ osobu koja stalno jadikuje, žali se, optužuje, ili, samo, jednostavno, pati... U životu je i tako previše nevolja i komplikacija da bi neko, i pored najbolje volje, bio spreman da vas baš takvu voli 24/7. Da, verujte, drugima ste potrebni jaki. I to nije ni neprirodno ni egoistično. Stoga prikažite svoje poverenje i empatiju ali stvarno, iz dubine duše. Tada će iz vas krenuti da isijava energija koja će privući baš sve ono što vas raduje.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD