Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09.04. do 16.04.2018.

Trgovinski spor se ne može u stvarnosti nazvati "trgovinski rat". Trgovinski rat podrazumeva pad obima trgovine. Ekonomska politika SAD-a predsednika Trampa bazira se na povećanju američkog budžetskog deficita i povećanju obima trgovine. (Životni standard u SAD takođe će se povećati ako se deficit poveća istovremeno). - Paul Donovan, "The Media Headline Var".

Predsednik Donald Tramp pretio je velikom eskalacijom tenzija u trgovini sa Pekingom u četvrtak, rekavši da razmišlja o uvođenju tarifa na dodatnih 100 milijardi dolara uvoza iz Kine. Predsednik je rekao da će eskalacija biti posledica "nepravedne odmazde"  Pekinga, što bi moglo "ugroziti naše poljoprivrednike i proizvođače". - Bob Davis, "Trump merka 100 milijardi dolara dodatnih tarifa", Wall Street Journal, 6. april 2018.

Tokom nedelje koja je bila sredina retrogradnog hoda Merkura, mnogi svetski berzanski indeksi našli su se na nivoima koje su imali u vreme kada je Merkur postao retrogradan. Trgovci i investitori zbunjeni su mešovitim porukama predsednika i njegovih ljudi - od kojih mnogi nemaju pojma o njegovim iznenadnim najavama u vezi novih nazora ili promena postojeće politike dok ne vide tviter. Ipak, sve je to u potpunosti u saglasju sa Merkurom Prevarantom, koji ide čas ovamo, a potom onamo, u zavisnosti od toga ko stoji na njegovom putu. Naravno, Merkur je posebno važan za ljude koji imaju istaknute Blizance, kao što je gospodin Tramp, koji nije samo rođen pod znakom Blizanaca, već mu je Sunce u konjunkciji sa Uranom, planetom koja je nepredvidljivija i promenljivija od Merkura. Neki kažu da je to znak brilijantnosti, inovativnosti i inteligencije. Drugi kažu da to opisuje nekoga ko je na stalnoj granici pucanja. Istina nije negde u sredini, već na ivici, ivici obe strane - oba nivoa - paralelnih univerzuma koje ovaj um definiše kao stvarnost. Ovde nema norme. To je ili brilijantnost ili ludilo, ili oboje, naizmenično u različito vreme.

Zabrinutost u vezi trgovinske politike predsednika Donalda Trampa i pretnje uvođenjem uvoznih tarifa, posebno iz Kine, i dalje otežavaju globalna tržišta kapitala, uprkos pokušaju da se oporave od najnižih nivoa 26. marta. Svi predsednički savetnici i dalje govore da je to samo pregovarački manevar. Međutim, kako je nedavno izjavio bivši guverner Alan Binder i koga smo već citirali, "Trgovinski ratovi imaju način da se intenziviraju... Upravo tako eskalira trgovinski rat." (Wall Street Journal, 15. mart 2018).

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKONOMSKE MERE 

Kada posmatramo trgovinu iz ugla Mundane astrologije, fokusiramo se na Strelca (9. znak), 9. kuću i Jupitera, vladara Strelca. Princip serije 9 se odnosi na sva pitanja vezana za strane zemlje i pojedince, uključujući imigraciju. Činjenica da SAD doživljavaju poteškoće u ovim oblastima nije iznenađenje za Mundane astrologe, jer je tranzit Saturna (planete borbi, otpora i blokada) sada u opoziciji sa natalnim Jupiterom Amerike na 5 ° Raka, u 9. kući (ako se koristi karta od 2. jula 1776, 11:50, Philadelphia, PA). S obzirom da će Saturn uskoro postati retrogradan na 9 ° Jarca, vratiće se još dva puta u opoziciju sa američkim natalnim Jupiterom do novembra 2018. Trgovina i imigracija su najvažnija pitanja na srednjoročnim izborima, koji će se održati 6. novembra 2018. godine. Saturnov tranzit tokom ovog perioda takođe će praviti T-kvadrat na natalni kvadrat Merkura i Neptuna Donalda Trampa, koji naglašava izazov za njega lično u vezi pregovora o "trgovinskom ratu". Čini se da ništa ne ide na način na koji želite da ide kada tranzit Saturna ovako snažno steže. U najboljem slučaju, mogao bi da se izvuče, ali ne tako brzo. Sa natalnim Marsom u Lavu na njegovom Ascendentu, on nije jedan od onih kojima je strpljenje vrlina. Ako rezultate koje želi ne dobije brzo, on često pobesni ili se okreće u pravcu stvaranja nove krize ili njenog rešavanja. Mundani astrolog se može veoma zabrinuti kada Mars krene retrogradno ovog leta, u opoziciji sa Trampovim natalnim Plutonom, u junu i julu.

Gledajući kratkoročno, fokusirali smo se na tranzit koji se odvija od 7. do 18. aprila. To uključuje i mlad Mesec u Ovnu 15. aprila, istog dana kada Merkur kreće direktno, a dan pre nego što heliocentrični Merkur uđe u Strelca (16.-27. aprila). U naredna dva dana Saturn kreće retrogradno, a Sunce će biti u konjunkciji sa Uranom poslednji put u Ovnu. Želeli bismo da mislimo da će se stvari ohladiti, postati mirnije i zrelije, sada kada će Merkur okončati retrogradne trikove, ali ovi tranziti sugerišu da to još uvek neće biti slučaj. U stvari, pitanja možda neće biti usporena, a retorika se možda neće vratiti na privid poštovanja, sve dok srednjoročni izbori ne budu završeni, jer će Mars ući u centralni period koji uključuje tri kvadratna aspekta prema Uranu, zbog Marsove retrogradnosti. Ova Mars/Uranova klima haosa može se protezati od 16. maja do 18. septembra. 

Međutim, i ove godine postoji neka nada za mir i opuštanje, jer će Jupiter okončati poslednja dva trigona ka Neptunu 25. maja i 19. avgusta. To je vrlo čudna prolećna i letnja sezona, sa unakrsnim strujanjem haotičnog kvadrata Marsa i Urana i mirne, nežne prirode Jupiterovog trigona sa Neptunom. Pretpostavljam da će berzanska tržišta odražavati ovu kontradiktornu dinamiku u naturi, sa prvim velikim ciklusom, a potom još jednim snažnim padom u kasno leto, ranu jesen - a onda će se cela predstava možda završiti.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD