Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro teme

Priroda kvadrata (četvrti deo)

Postoji još jedan model svastike koji je vezan za opadajući kvadrat – to je model koji se koristi u budizmu, sa kracima postavljenim u suprotnom pravcu. On je vezan za opadajući model u kome energija ide ka unutra, od 1 ka 4. U budizmu je svastika široko prihvaćen simbol i dan danas. Svastika sa desnim krakom je hinduistički znak, a budistička svastika je sa levim krakom. U suštini, razlika postoji i u nazivu. U hinduizmu se i zove svastika, a ova u budizmu se zove sauvastika. Generalno, budistički model pristupa stvarima je vezan za prihvatanje stvari kako dolaze, da očistimo određenu karmu i da idemo dalje.

U 20. veku svastika se koristila u nacističkoj Nemačkoj i to ona iz hinduizma. Naravno, treba da nam bude jasno da je sam Hitler imao Mars kvadrat Saturn sa vrlo lošom dispozicijom, što zapravo i jeste potreba tog desnog, rastućeg kvadrata. Simbolika svastike kao polja jake energije, polja kruženja energije je način na koji taj krst kruži jer svaki krst je Saturn. Gde god imamo krst mi smo stavili Saturna i krst uopšte nije lak znak, svaki krst je ekstremno težak znak. Krst nije lakoća; krst je znak izuzetne energije, ogromne snage koju natus mora da ima, da bi mogao da nosi krst. Krst je kvadrat, velik i snažan i jak, i to je Saturn sam po sebi.

U krstu svastike vidimo energiju kako se kreće. To je Mars, to je energija u pokretu, i zbog toga mi govorimo da je kvadrat Mars sam po sebi zato što je to energija koja se kreće. Stoga, ako pogledamo ova dva tipa kvadrata, u ovnovskom kvadratu energija ide na desnu stranu, a tamo gde je energija koja se vraća ka nama ide u drugu stranu, preko Škorpiona. Uvek se sve preko Škorpiona vraća, to je glavni znak koji ukazuje na vraćanje. Nemojmo uopšte misliti da je jedan model svastike dobar a drugi loš ili bilo šta slično; oba modela predstavljaju kruženje energije.

Mi imamo jedan i drugi i to samo načini ispoljavanja energije. Jedan je vezan za konkretnu stvar, za materijalizaciju, a ovaj drugi je vezan za unutrašnje promene i za završavanje nekakvih stvari, za namirenje određenih karmičkih zadataka. Tako, postoje različiti duhovni pravci koji su u suštini na ovim simbolima kao takvi nastali.

Ako razmatramo prirodu kvadrata u sopstvenom horoskopu, pitamo se da li imamo ovnovski ili škorpionski kvadrat. Jedan je onaj koji će nas voditi u to da neku stvar pokrenemo, postignemo, napravimo, uspostavimo, stvorimo. On hoće da se zgusne, on ima potrebu da napravi konkretnu energiju. To je svaki naš rastući kvadrat i uvek je to Mars.

Ako se to dešava između Venere i Meseca, na primer, ako natus ima Venera – Mesec kvadrat koji je rastući, što znači da Mesec odlazi, onda kažemo da je to situacija u kojoj su Mesec i Venera spojeni Marsom i vrlo lako ćemo zaključiti da ćemo imati svađu, potrebu da se jedno natera da radi po volji drugog, da Mesec i Venera tu komuniciraju Marsom. Ukoliko se radi o opadajućem kvadratu onda imamo često jedno stanje unutrašnjeg nezadovoljstva, potrebu da se neke stvari duboko ne prihvataju ali se ne ispoljava toliko direktno, dramatično kao u prethodnom slučaju već se radi iznutra, što naravno može imati druge posledice koje nekada mogu biti i nepovoljne po zdravlje, jer osoba ne izbacuje energiju kroz taj kvadrat iz sebe, već sve to taloži i sabija unutar sebe. Dakle, ovaj opadajući kvadrat je introvertan, dubok je i težak i zahteva jednu promenu. On nam gotovo uvek govori da treba striktno da posmatramo šta je bilo u porodici, koja priča, jer i jedan i drugi kvadrat nas jako vezuju za porodicu, ali ovaj ovde opadajući nas direktno vezuje za porodicu govoreći da imamo neku vrstu duga prema nekome ili nečemu, i da postoji neka mnogo dublja tuga ili problem u osećanjima same osobe, najčešće po ženskoj genetici, jer to su Mesec i Venera.

Ako bismo govorili o kvadratu koji postoji između Sunca i Marsa, izvesno je, ukoliko je ovo rastući kvadrat, da se radi o ambiciji u kojoj osoba želi da postigne neku slavu, neku popularnost. Ona se bori protiv nekoga, nastoji da savlada nekoga, nastoji da savlada oca, autoritet, bilo koga, ne bi li pobedila. Ovo je slika borbe u kojoj ćemo videti kako mu je dispozicija naklonjena. Mogućnost da ovde natus, ako je predstavljen Marsom, postigne uspeh, postoji naročito ako je aspekt rastući – znači, ukoliko kvadrat jeste rastući, što bi značilo da ide ka opoziciji a ne ka konjunkciji, jer je tada u prirodi Mars-Mars- Sunce i jača je marsovska priroda. Međutim, ukoliko je kvadrat opadajući, veća je tendencija da natus izgubi, zato što Mars može doći do svog kraja, tu može nagovestiti završetak njegove određene energije. Naravno, konkretnu sliku uvek dobijamo iz samog aspekta, iz same pozicije i dispozicije koju imamo. Svakako, ovaj kvadrat daje muškarce koji su vrlo borbeni, ljuti, eksplozivni u datom trenutku. Jake srdžbe, jaka strast, jaka vatra, vatreni po prirodi, koji će u datom trenutku ako ne bi naučili kako da manifestuju ovu vrednost, kako da Marsa pretvore u Sunce, kako da dobiju tu slavu, to što žele da urade na mišiće, na snagu, na borbu – ako to ne nauče to ih oštećuje - naročito oštećuje zdravlje, vitalnost, to ih troši. Ako je kvadrat opadajući onda je to opasnost od srčanog udara zato što to nosi mogućnost smrti i treba gledati da li je u genetici neko imao problem sa srcem zato što Sunce to jeste. Opadajući kvadrat ukazuje na mogućnost određene opasnosti i često na stvari koje se prenose genetski. Pogledajmo da li postoji druga simbolika, da li je neko imao problem sa kičmom na određenom nivou, međutim ovo je najdirektnije srčani problem, udar itd. Opet, sve je to zbog prevelikog stresa, prevelika je tu jarost i vatra. Natus sa ovakvom energijom treba da ima jako mnogo vode u sebi da bi mogao da zaokruži taj kvadrat, jer ako se kvadrat ne zaokruži, suprotnosti postaju toliko velike da su gotovo neizdržive, postaju toliko velike da će to da se pretvori u jednu tačku i da eksplodira. Jako je važno da tu imamo jak osećaj. Voda je to što nam tu daje kruženje, to je krug koji je ovde predstavljen, ili u dispoziciji to odlazi u dobar trigon i daje mogućnost da se ta prevelika vatra prosto može živeti, da natus može da bude sa tim dobar, a njegova potreba je da postigne određenu slavu. Sunce kvadrat Mars bi želelo da postigne 19. stepen Ovna, želelo bi da postigne stepen Sunčeve egzaltacije. Sunce egzaltira u Ovnu, to je njegov cilj, da bude potpuno super sjajno, iznad svega. Ako je opadajući kvadrat, onda imamo jednu problematiku koja se u genetici ponavlja, gde se otac i sin najčešće ne slažu, gde je otac bio protiv nekoga ko je bio na vlasti. Često strog otac, često otac koji je previše grub prema samom detetu su slike koje tu ostaju i formiraju prirodu natusa.

Ako natus ne uspe to da prevaziđe, to postaje nešto što će njega pojesti, gde je kvadrat prejak. Ceo problem sa kvadratom je što je on prejaka energija. Nama uopšte za kvadrat ne treba više energije, za kvadrat nam treba samo način kako da tu energiju kanališemo, treba nam voda koja će tu energiju prosto zaokružiti i dati joj nešto smisleno. U protivnom, uvek će se pojavljivati neko ili nešto što će dovoditi do neprihvatljivih stvari, do velike ljutnje.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD