Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 02. do 09.04.2018.

Dolazimo do nedelje susreta Marsa i Saturna kada započinje spajanje prošlosti sa nastupajućim, starog sa novim, predaka sa potomcima. Zato budite posebno oprezni ove sedmice, ono što je bilo aktuelno, sada je još naglašenije.

U ponedeljak Mesec ulazi u znak Škorpiona, vrlo osetljivo i nezavidno mesto za planetu koja opisuje vaše emocije i generalno oslikava atmosferu na nebu. Ovde nije najsjajniji, nije lagan, bolan je i mučan. U tranzitu kroz Škorpiona budi strahove, one najdublje, iskonske. Ono sa čime se možete suočiti toga dana nije nimalo lagano, a savet je da budete veoma obazrivi. Egzaktna konjunkcija Saturna i Marsa, nagoveštava napete i izazovne susrete. Ovo su sukobi starog i novog, na poslu se uvode novine, koje nisu najbolje prihvaćene. Svaka analiza, svaki predlog ka poboljšanju dosadašnjeg delovanja, naići će na negodovanje i odbijanje (Saturn). Vrlo je teško promeniti staru strukturu i sistem (Saturn). Međutim, ni ovaj Mars nije za zanemarivanje, pa će sukobi biti prilično naglašeni. Nema pametnijeg da popusti, nema jačeg da nadvlada (Mars u egzaltaciji, Saturn u sedištu).

U ovim danima važno je da očuvate pribranost i smirenost, šta god se dešavalo, ne dozvolite da se poremeti vaš mir. Od toga kako i na koji način ćete reagovati, zavise i budući događaji. Težina koja se može osetiti u vazduhu, često je poput atmosfere uzmeđu ljudi, unutar kolektiva. Mnogi mogu biti prozvani da vas napadnu bez razloga. Možda realan razlog ne postoji, ali ukoliko u natalnom horoskopu imate ovaj aspekt, bićete prozvani. U zavisnosti od  prirode aspekta, ukoliko je protočan, možete očekivati naporne dane, mukotrpan i iscrpljujući rad ili neke pregovore, i na kraju sve se može dobro završiti po vas. Ukoliko imate konjunkciju ili drugi izazovan aspekt, klonite se nevolja, neraspoloženih ljudi, sumnjivih mesta i još sumnjivijih poslova. Tokom ovih dana to izbegnite i preusmerite se prihvatanju svega što dolazi uz oprez prema svemu što je novo i nepoznato. Sve i da ste u pravu, ako vas neko proziva ne branite se, ne odgovarajte, ne izjašnjavajte se. To su ljudi nižih vibracija i klonite se takvih. Ako imate nekih kvarova u kući, sačekajte da bar Mesec promeni znak, pa onda zovite majstora.

U četvrtak Mesec ulazi u znak Strelca, pa ćete osetiti olakšanje i određeni pozitivizam. Znak Strelca otvoriće vam puno mogućnosti i šansi da u nekim stvarima uspostavite određeni mir i ravnotežu. U najboljem slučaju, otići ćete na neko mesto gde ste već bili (retrogradni Merkur) i sklonićete se od nevolja koje vas mogu isprovocirati.

Ono što nije tako lagano i što može da dovede do nekog sukoba jeste Merkur koji će tih dana praviti prvo kvadrat sa Marsom a potom i sa Saturnom. Sa Merkurom i Marsom obavezno idu i sukobi i svađe, ljuti sagovornici ili partneri. Možete i sami biti ljuti zbog nekog odloženog puta ili kvara na autu ili telefonu. Propratne poteškoće koje vas samo sapliću lako je ublažiti prihvatanjem uz strpljivo traganje za rešenjem. Ali ako se nađete u društvu ljutog protivnika, sagovornika, tu ćete se teško izvući. Budite oprezni s kim i kako pričate, jer šta god pričali, nesporazumi su izvesni.

Kvadrat sa Saturnom koji vas čeka već sledećeg dana, u četvrtak, donosi brige zbog nekih starih nezavršenih stvari, određenih dugovanja i neizmirenih obaveza. Budite svesni da je to sada samo opomena da se neke stvari moraju na vreme rešiti i da svako njihovo odlaganje, ma koliko oni teški bili, treba rešiti, jer doći će vreme kada život pokaže i mnogo teže i zahtevnije stvari. Ako ste u nekom momentu pomislili da je toliko teško da nema teže, verujte da nije tako. Zato, ako svakog dana pomislite nešto lepo, vaš život će krenuti u tom smeru.

A kada Mesec bude ušao u znak Jarca, pod vladavinu Saturna, ide u trigon sa Venerom stvarajući sklad i balans u vama i oko vas. Vikend provedite sa partnerom ili bar sa nekim sa kime biste želeli da ostvarite dugotrajniju vezu. Velika je šansa da sretnete neku interesantnu osobu, koja će naizgled biti dosadna i nezanimljiva, ali kako vreme bude prolazilo i kako budete bili spremni da sagledate neke stvari i situacije iz drugog ugla, shvatićete vremenom  da vam upravo takva osoba odgovara. Neke stare ljubavi će se vratiti, oživeti, neki poziv iz prošlosti uspostaviti (retrogradni Merkur), i moći ćete bar na trenutak zaboraviti na brige i probleme prepuštajući se trenutku i uživanju. Poenta života i jeste da u svakom momentu budete svesni gde se nalazite čineći ga najboljim, jer nema zapisa da će sledeći dan biti bolji, da će neko „sutra“ nešto doneti, nema garancije da ćete imati drugu priliku da uživate u tome što vam se nudi tih dana… a jednom kada propustite šansu, jednom kada juče promakne, šansa se više ne pruža, i ništa što je bilo se ne ponavlja.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD