Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

27. II - 04. III 2012

Situacija se zahuktava. Vraća se "ekspresna inflacija nekretnina". Poslednja dva geokosmička kritična datuma preokreta sa tri zvezdice bili su 18. januar i 10. februar koji su se poklopili sa najvišim vrednostima posle kojih je usledio pad koji je trajao samo nekoliko dana. Ovi datumi su se poklopili sa preokretima koji su bili mnogo impresivniji na berzama kao što su valute, državne obveznice, pa čak i tržište žitarica. Takođe su se poklopili sa eksplozivnim geopolitičkim događajima, koji su posebno vezani za eskalaciju dužničke krize u Evropi. Međutim, nasuprot ovih velikih "briga", cene akcija su i dalje nastavile da rastu posle samo kratkoročne pauze.

Ipak, berze se nalaze u kasnoj fazi svog primarnog ciklusa. Kao što je pokazano u istraživanjima dugoročnih ciklusa u knjizi “The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 1: Cycles and Patterns in the Indices” ("Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi, Tom 1: Ciklusi i obrasci berzanskih indeksa"), u toku ciklusa, tržište bika obično doživi svoj najoštriji pad u trećoj i završnoj fazi ciklusa. Ovo je i dalje treća i završna faza 4-godišnjeg ciklusa, koja je počela u martu 2009. Treća faza ovog 4-godišnjeg ciklusa počela je najnižom vrednošću od 4. oktobra 2011, kada se retrogradni Jupiter vraćao u onaj deo Zodijaka (0 - 7° Bika), gde dugoročni ciklusi imaju tendenciju da dostignu najviše vrednosti, sudeći po Jupiterovom talasu koji smo filtrirali i pratili sve od 1872. Ali najniže i prosečne vrednosti u tako dugom vremenskom periodu mogu da prikriju slučajeve koji su odstupali od ovog pravila (vidi Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta).

Kratkoročna geokosmička kretanja

Glavne geokosmičke konstelacije koje nas očekuju ove nedelje će imati uticaj na objavljivanje značajnih plata i izveštaja o nezaposlenosti u Americi, u petak, 2. marta. Sutradan, Sunce će formirati svoju 25-mesečnu opoziciju sa Marsom. Prema istraživanjima objavljenim u Trećem tomu knjige “The Ultimate Book on Stock Market Timing: Geocosmic Correlations to Trading Cycles”, ("Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi: Geokosmički uticaj na berzanske cikluse"), ovo je moćan Prvi nivo konstelacija koji ima najveći uticaj na primarne ili veće cikluse. U roku od 13 berzanskih dana, desi se 70% uticaja koji se dese do kulminacije primarnog ciklusa. U proučavanju finansijske astrologije, ove dve planete po prirodi imaju vatreni elemenat. To znači da one vladaju vatrenim znacima (Sunce Lavom, Mars Ovnom), tako da je ovo potencijalno ratni period, a vidimo i porast političkih tenzija na Bliskom istoku koje se odnose na Iran i njegovu pretnju da blokira Hormuz moreuz. Možda je baš ova pretnja uticala na nagli porast cene sirove nafte u protekle tri nedelje. Sirovom naftom se sada trguje za blizu 110 dolara za barel.

Već sutradan – u nedelju, 4. marta - Venera će napraviti opoziciju sa Saturnom, što je još jedan snažan Prvi nivo konstelacija koji istorijski ima 71% uticaja na osnovne ili veće cikluse u roku od 13 berzanskih dana, a obično mnogo manje. Ova kombinacija se odnosi na finansijske brige. Venera vlada svim stvarima od vrednosti, kao što su akcije i bankovni računi. Saturnova priroda je da ograničava, usporava, potiskuje i smanjuje. Ali, sa opozicijom ove dve planete, finansijski poslovi mogu dostići vrh (opozicija može uticati na vrhove na berzama). Drugim rečima, ako cene akcija pod opozicijom Venere i Saturna budu rasle, osećanje se može naglo promeniti od euforije koja je odraz Sunca u Ribama, u zabrinutost na koju ukazuje Venera sa Saturnom. Optimizam može ustupiti mesto strahu, ne samo kada su u pitanju finansije, već i ljubav, što je još jedan domen Venere. Naročito je zabrinjavajuće kada su dve oblasti života u interakciji jedna sa drugom. Ako obećate njemu/njoj neku vrstu nagrade ili podrške, bolje bi vam bilo da to ispunite - ili ćete se suočiti sa posledicama. Poruka svetskim liderima je da ovo nije povoljan trenutak da menjaju uslove sklopljenog sporazuma ili odluku o podršci.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Jupiter će još dve nedelje ostati na 0 - 7º Bika, u delu Zodijaka koji se odnosi na vrhove dugoročnih ciklusa, u proseku, u poslednjih 140 godina. Međutim, posle proučavanja individualnih slučajeva Jupitera u ovom delu neba 25 godina ranije, postalo je očigledno da postoje izuzeci. I ono što je najzanimljivije jeste da se najviše izuzetka dogodilo za vreme loših aspekata izmedju Urana i Plutona, koji se dešavaju samo četiri puta u toku 112 – 142-godišnjeg ciklusa ova dva najveća generatora.

U astrologiji, loši aspekti su definisani kao konjunkcija, rastući kvadrat, opozicija i opadajući kvadrat između dve planete. Uran i Pluton su započeli svoj ciklus konjunkcije od 1965 - 1966. Rastući kvadrat (faza prve četvrtine ciklusa) između ove dve planete će započeti 24. juna 2012. i trajaće do 17. marta 2015. Za to vreme oni će napraviti sedam egzaktnih aspekata. To je zaista mnogo! Prethodni loš aspekt (pre konjunkcije) bio je opadajući kvadrat, koji se desio pet puta između 21. aprila 1932. i 18. januara 1934, kada je bio vrhunac "Velike depresije".

Ovom periodu od 1932. – 1934. prethodila je do tada najviša berzanska vrednost svih vremena koja se desila 2. septembra 1929. To je slučaj kada se rast berze nije zaustavio u orbisu od 7º na granici Ovna i Bika. Rast cena na berzama je eksplodirao sve dok je Jupiter išao do 14º Blizanaca, što je bilo skoro godinu dana kasnije.

U periodu od 1965. – 1966. Dow Jones Industrial Average je prvi put dostigao 1000, i to u januaru i februaru 1966, tačno u sredini perioda nekoliko konjunkcija Urana i Plutona. Ali ponavljamo - više od godinu dana pre toga, Jupiter je već prešao preko početnih stepenova Bika. DJIA je dostigla najvišu vrednost kada se retrogradni Jupiter vratio nazad do 23º Blizanaca. DJIA još 7 godina posle toga nije dostigla vrednost od 1000 poena. Postoji ideja da cene akcija eksplodiraju mnogo više tek kada Jupiter izađe sa početnih stepenova Bika, ukoliko ubrzo posle toga dođe do lošeg aspekta Urana i Plutona. Ali u oba slučaja, i u mnogim drugim slučajevima, berze i dalje oštro padaju na najniže vrednosti dugoročnog ciklusa kada Jupiter uđe u Lava. Ovaj put, to će se desiti nakon jula 2014.

Koju lekciju treba da naučimo u ovoj vežbi, koja se može primeniti na trenutnu situaciju? Generalno gledano, berza će napraviti važan vrh dugoročnog ciklusa u periodu od sada do juna 2013. Preciznije, ako se posle marta 2012. nastavi rast (verovatno posle 7. marta 2012.), može se nastaviti eksplozivan rast sve dok Jupiter ne dođe do sredine Blizanaca, negde između avgusta 2012. i juna 2013. O ovom pitanju je vrlo detaljno bilo reči u prošlonedeljnom webcast-u Prognoze za 2012, koji će sve do 20. marta biti dostupan u celosti kao on-line prezentacija.

Možda još važnije pitanje jeste: zašto će se možda oporavak berze desiti posle marta 2012? Ovo je izborna godina u Americi, i samo treba da složite kockice. Ko dobija a ko gubi sa robusnom berzom? Odgovor daje jedan od razloga zašto smatramo da će sadašnji predsednik verovatno ponovo pobedi, i zbog čega ovaj put Jupiter na početku Bika možda neće raditi. Međutim, još uvek ima vremena da proradi, ne samo zato što je berza u poslednjoj fazi 4-godišnjeg ciklusa, već i zbog toga što je u poslednjoj fazi primarnog ciklusa (15 – 23-nedeljnog ciklusa proseka agencije S&P). Zapamtite: u poslednjoj fazi tržišta bika, tržište će najviše ispoljiti svoje karakteristike tržišta medveda. Najveći pad se uvek odvija u poslednjoj fazi ciklusa tržišta bika. Kada se u ovoj poslednjoj fazi takođe dešavaju snažni oporavci, pad je još oštriji. Što oštrije padnu kada se pojavi berzanski balon, to cene dostignu više vrednosti u poslednjoj fazi ciklusa. Često je slučaj da tada iznenada shvatimo da car nema odelo.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD