Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26.03. do 02.04.2018.

Prvi dan ove nedelje započinje Mesecom u znaku Raka, a u njegovoj prirodi je da budi nežnost, emotivnost i saosećajnost, ali i promenljivost. U dobrim aspektima to su posebni susreti, porodični i bliski kontakti, a u izazovnim daje vrlo bolnu i ranjivu prirodu, pa je u tim momentima najbolje povući se od sveta i sačuvati ono malo toplih emocija i nežnosti za neke bolje dane i bolje prilike.

Ako je suditi po Mesecu, dani mogu biti iz dana u dan, drugačiji. Kroz znak Raka, nežni i emotivni, kroz Lava puni energije, veseli, željni statusa, viđenja i slave. Ali kako je Mesečev tranzit brz i kako on može uticati samo na unutrašnji svet, on je samo lični doživljaj onoga što se oko nas događa.

Trenutno stanje na nebu je vrlo napeto i potrajaće jedan izvesni period. Mars se dobro oseća u znaku svoje egzaltacije (u znaku Jarca), ali polako se bliži Saturnu i tu će mnogi biti prozvani. Nakon susreta sa njim, čeka ga još jedan težak i vrlo izazovan susret, a to je konjunkcija sa Plutonom.

Ovaj susret sa Saturnom biće egzaktan sledeće sedmice, ali nevezano za samu egzaktnost, oni izuzetno jako deluju i u širim orbisima, pa ste njihov uticaj već mogli osetiti, a tokom ove sedmice biće veoma naglašen. Obe planete su izuzetno jake, a oličenje su suprotnosti. Jedan predstavlja Karmu drugi Dharmu, jedan je akcija drugi je rezultat predhodnih akcija, jedan je setva drugi žetva i oba imaju svoje vremena vladanja i svoje vreme delovanja. Kada se dogodi kao sada, da istovremeno deluju, podjednako naglašeni i jaki (Mars u egzaltaciji, Saturn u sedištu u Jarcu) to daje jedan veliki teret i breme koje samo najsnažniji i najhrabriji mogu izneti kao neutralni učesnici borbe, kao izuzetno dobri učesnici a ne kao pobednici, jer pobednika u ovom ringu nema. Ono sa čime se možete suočiti jesu rezultati vaših nekadašnjih dela, bilo da je vaše zdravlje u pitanju, posao ili materijalno stanje, a istovremeno i novonastale okolnosti i izazovi. Ukoliko ste u nekim od ranijih situacija bili vrlo korektni i fer, čak i onda kada vam je nešto jako trebalo prepustili ste drugom, oprostili, sa bolom nastavili dalje, sada vam to može biti jedan dobar vetar u leđa, kao podrška Saturna koji će vam dati snagu i mudrost da postupite najbolje u kriznim momentima i spasite se velikih gubitaka. Međutim, ako ste se radovali zbog lične sreće, dok su drugi patili, prihvatajući to kao sastavni deo njihovog života i pravdali se da je to njihova sudbina, njihova karma, sada će vas neke okolnosti sputati u novim poduhvatima, u novim akcijama i u teškim momentima kada vam pomoć bude najpotrebija. Niko nije „drugi“ ukoliko je blizu vas i ako vi vidite kako je njemu, a svesno okrećete glavu negirajući da je deo vas, jer nije deo vašeg tela poput ruke noge ili glave. Ne, sve je to deo vašeg sveta, vašeg Univerzuma i jednako morate biti sa njima pažljivi kao da su deo vaše fiziologije.

Sve ovo ne bi bilo tako teško i naglašeno da se na nebu ne nalaze planete u vrlo izazovnim aspektima. Stelijum u Ovnu (Sunce, Merkur, Venera i Uran) kvadrira Jarca u kojem su se našli Mars, Saturn i Pluton. Okidač i najbolniji momenat će uvek biti kada Mesec prolazi Rakom, Vagom, Jarcem ili Ovnom. To će ujedno biti i pokazatelj na kojem polju možete osetiti najveću slabost. Dok tranzitira Rakom, nekad porodica i ne mora biti razlog vašeg nemira, ali svakako se ne preporučuju velika porodična okupljanja kao ni obilasci mesta masovne posećenosti. Znak Raka je vrlo intiman, pa ukoliko ste tužni, ne slušajte savete da će društvo, druženja i zabava potisnuti nemire, jer neće. Ovaj znak traži posebnu atmosferu i naročito bliske ljude ili samoću.

Od utorka Mesec ulazi u znak Lava i sve se okreće u smeru karijere, statusa, posla. Možete čuti neke priče koje će vas uznemiriti, a ticaće se vaše reputacije ili  statusa. Osećaćete se povređeni, uplašeni i nemoćni. Ono što je jako važno u tim momentima, jeste primeniti ono što nije svojstveno Lavu, a to je da se priklonite, prihvatite poraz i sve što vam nailazi tih dana, bez otpora i odbrane. Takođe, jako je važno zadržati veru uvek, a posebno kada naiđu teški momenti. Vi možda imate neke zarctane planove u glavi šta želite, ali Univerzum ima nešto mnogo bolje za vas! Stoga je važno verovati da sve što se događa ima svojih razloga i da oni ma kako strašno i stresno u tom momentu izgledali možda nose nešto jako dobro za vas. Sve i da nije tako, biće ukoliko se pomirite sa bilo kojom situacijom u kojoj se budete našli. Prihvatite sve kao neminovno, jer Saturn to i želi, on lomi i savija, ali i podiže na tron one koji su u stanju svoj ego da savladaju i prepuste se veri. Takođe je jako važno da se ne bojite, jer vas može dočekati priča o Regulusu, Lavu koji je stradao od sopstvenog straha. Strah zaboravite, jer mali je udeo vaše svesne volje da bilo šta menjate, ali svesno sve možete prihvatiti, a tada vam se otvaraju vrata svih svetova.  

Ovde su na delu promene. Stelijum iz Ovna traži novitete, mladost, akciju, dok će Saturn tražiti da se prvo suočite sa prethodnim akcijama, sa starim vrednostima, sa precima. Koliko su teški vaši izbori bili i koliko ste pridavali važnost materiji u odnosu na duhovnost, u toj meri zavisiće i vaši dani, zavisiće i vaši izazovi.

Zemlje u znaku Jarca i Ovna biće prozvane, a moguće su i velike klimatske promene i katastrofe (Mars, Saturn i Pluton u zemljanom znaku).

Dok traje tranzit Meseca kroz znak Lava, budite pokorni i ponizni, prihvatite poraze, a kada od četvrtka Mesec zavlada znakom Device, vaše zdravlje i posao će biti na ispitu. Izbegavajte razgovore sa šefovima (Sunce kvadrat Saturn)  i klonite se autoriteta, kao i ozbiljnih razgovora sa partnerom (Venera konjunkcija Uran). Takođe, bilo kakva finansijska investicija je visoko rizična.

Konačno malo predaha poslednjeg dana koji može pratiti jedan ljubavni susret ili događaj ulaskom Meseca u Vagu, a Venere u Bika. Ako niste sreli neku interesantnu ljubav dok je Venera tranzitirala znakom Ovna, sada je možete sresti, s tim što je sada predstavljena kao znatno važnija, stabilnija i trajnija (Venera u Biku). A kako su sada Saturn i Mars izuzetno blizu, ne može se izbeći činjenica da susreti neće biti nimalo prolazni ni naivni, već sudbinski, neki čak i karmički. Šta god vam se dešavalo, i šta god vam bude nailazilo, ne zaboravite da se ništa neće dogoditi za šta nemate snage i što već na nekom nivou niste izabrali iz razloga da biste nešto prošli i spoznali, jer na kraju krajeva život je jedno veliko putovanje na kome upoznajemo nova mesta, nove ljude, spoznajući i menjajući sebe.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD