Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

Od 12.03. do 19.03.2018.

U februaru je otvoreno 313.000 novih radnih mesta, daleko prevazilazeći očekivanja Vol Strita.... Ekonomisti anketirani od strane Rojtersa očekivali su rast zarada van poljoprivrede od 200, rast zarada je manji nego što se očekivalo, rast od 0,1 % mesečno i 2,6 % na godišnjoj osnovi ... Predsednik Donald Trump potpisao je u četvrtak dve deklaracije o uvođenju carinskih tarifa za uvoz čelika i aluminijuma. Očekuje se da će se efekat tih tarifa osetiti za 15-tak dana kada će čelik poskupeti za 25%, a aluminijum 10%. Međutim, Kanada i Meksiko su izuzeti. U međuvremenu, američki funkcioner  je prihvatio poziv za susret sa liderom Severne Koreje Kim Jong Un-om do maja. - Aleksandra Gibs, "Dvogodišnji prinos se popeo na najviši nivo u poslednjih 9 godina zahvaljujući povoljnom izveštaju o zaposlenju", (www.cnbc.com, 9 mart 2018. godine)

"Volim konflikt", rekao je u utorak predsednik. "Volim da čujem mišljenja dvoje ljudi različitih gledišta, i svakako to i dobijam. Onda donosim odluku. Ali volim da je gledam, volim da je sagledam i mislim da je to najbolji način." - Rebeka Balhaus," Trump brani preokret u zapadnom krilu: "Ja volim konflikt", (http://www.wsj.com, 6 mart 2018.)

Bila je to još jedna neuobičajena sedmica uspona i padova, kako političkih, tako i po pitanju svetskih cena kapitala. Ostavka glavnog ekonomskog savetnika predsednika Donalda Trampa, Garia Kona 6. marta, nakon što je Tramp objavio stroge nove carinske tarife krajem prethodne sedmice, donelo je pad mnogih svetskih indeksa u sred sedmice. Međutim, oni nisu išli ispod sekundarnih padova od 2. do 5. marta, što se poklopilo sa našim datumom geokosmičkog preokreta sa tri zvezdice. U četvrtak je došlo obaveštenje da je lider Severne Koreje Kim Džong-Un" ... izrazio želju da se sastane sa predsednikom Trampom što je pre moguće", rekao je šef kancelarije za nacionalnu bezbednost Južne Koreje Chung Eui-ion - i Trump se složio. Nakon toga je u petak usledio veoma dobar izveštaj o poslovanju, i još jednom je pokrenuto tržište akcija, potvrđujući da je 9. februar početak novog primarnog ciklusa. Dakle, ekonomija je još snažna. Jedna od najvećih prietnji svetskom miru je susret sa predsednikom Trampom nakon njihovog gorkog obračuna rečima prošle godine. Ključni igrači u njegovoj administraciji i dalje  ga napuštaju usled sukoba koje izaziva i u kojima izgleda da pobeđuje... možda je on najpametniji čovek na svetu. On je Blizanac, a Blizanci upravljaju intelektom - i sagledavanjem ideja iz više uglova.

Prošlonedeljne dobre vesti u skladu su sa jupiterijanskim obiljem, otpočetim 1. marta. Kao što je navedeno u našem nedavnom izveštaju, "(od 1. do 13. marta)to je ogromna doza Jupitera, i trebalo bi da bude odgovor da li je najniži novo od 9. februara okončan, ili se sprema još jedan pad. Velika rasprodaja od 9. februara bila je takođe pod snažnim uticajem Jupitera. Međutim, razlika je u tome što je početkom februara bio kraj starijeg ciklusa, kada su tržišta sklona padu. Jaki Jupiterov tranzit na kraju ciklusa može ukazati na trend opadanja i dovesti do iznenadnog izbijanja panike. Međutim, tranziti Jupitera obično donose rast a ne opadanje, naročito u početnim fazama novog ciklusa. Dakle, ako je 9. februar bio kraj jednog ciklusa, sada smo u ranoj fazi novog ciklusa kada je tendencija rasta. S obzirom na to da se Jupiter povezuje sa principom preterivanja, tržište će verovatno beležiti rast ako je ovo novi ciklus, ili će još jednom kolabirati ako smo još u starom ciklusu" U petak, 9. marta, DJIA je skočio za 400 poena, ali je i dalje ispod najviše vrednosti od 25.800, nakon pada u ponedeljak, 26. februara. Isto važi i za druge svetske indekse. To jest, mnogi koji su pali 9. februara, snažno su se oporavili već 26. februara, i naglo se vraćaju na svoje vrednosti iz perioda od 2-5. marta, i ponovo padaju kako se približavamo kraju razdoblja umnoženih Jupiterovih tranzita.

Međutim, ovaj naglašen period Jupitera, nije bio naklonjen tržištu plemenitih metala, državnim hartijama od vrednosti i bitkoinu. U slučaju hartija od vrednosti, veće cene nepokretnosti i pozitivne ekonomske vesti znače veće kamatne stope u budućnosti. Podizanje cena kapitala i opadanje hartija od vrednosti nije dobro za tržišta od kojih se ne ubira dobit kao što su metali i kripto valute. U slučaju Bitkoina, sa nedeljnog maksimuma od 11.687 postignutog u ponedeljak 5. marta, pao je na niskih 8366 u petak 9. marta, što je gubitak od 28.4%. Ako ste trgovac na berzi, morate da volite ovo tržište i njegovu dinamiku. Oštar pad od ponedeljka do petka, odgovara odnosu Sunca i Meseca koji se vezuju za dinamiku vrednosti Bitcoina u poslednje 4 godine. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKONOMSKE MERE

Bitcoin je osvanuo na netu 3. januara 2009. a lansiran je pod pseudonim Satoši Nakamoto. Omogućava učesnicima da izvrše transakcije bez da se oslanjaju na bilo koji centralizovani državni režim upravljanja... Ubrzo potom njegov osnivač je napisao: "Osnovni problem sa konvencionalnom valutom je u poverenju potrebnom da bi se ona održala..." Bitcoin je posebno osetljiv na sve nove neizvesnosti u upravljanju ekonomskom politikom - Kevin Varš, bivši član Odbora Federalnih rezervi, "Značenje nestabilnosti Bitkoina", Vall Street Journal, 8. marta 2018. godine.

Poslednji Jupiterov tranzit u vremenu od 1. do 13. marta završava se u utorak, rastućim trigonom Sunca ka Jupiteru. Ovo je jedan od 22 planetarna potpisa koji imaju 75% (ili više) istorijske veze sa preokretima od 4% (i više) tokom naredna 4 dana trgovanja. Obično je dosta visok procenat. Od najnižih vrednosti u petak, 2. marta, od 24,217, DJIA je već ostvarila 4% relativnog rasta u roku od 4 dana trgovanja (4% bi bio korak do 25,185, a u petak je porastao za 435 poena, na 25,335). Da vidimo da li će se završiti nakon 4 dana trgovanja, što bi bio sledeći petak, 17 mart.

Da bi naglasili nestabilnost berzanskih indeksa, pomenućemo još dva od 22 geokosmička potpisa nestabilnosti, koje očekujemo pre kraja ovog meseca. Venera će 23. marta formirati rastući kvadrat sa Plutonom, nakon čega sledi konjunkcija Venere i Urana 28. marta. Ako ste se nadali stabilnosti na berzi ili na nacionalnoj političkoj sceni, to se neće desiti u martu mesecu. Ali, ako volite dinamiku i sukob, kao Tramp, mart je vaš mesec, pogotovo nakon što se tranzit Urana nastavi kroz poslednje stepene Ovna, približavajući se konjunkciji sa Saturnom njujorške berze, i istovremeno opoziciji konjunkcije Jupitera i Neptuna ove berze (23o-27o Ovna i Vage). Ova nestabilnost može opadati tek od sredine aprila, kada će se poslednji mlad Mesec u Ovnu desiti u blizini Urana, pre nego što se 84-godišnji ciklus Urana preseli u znak Bika 15. maja. To će otvoriti novo poglavlje u ovoj eri “Velikog resetovanja” u kojoj smo počastvovani da živimo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD