Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

27. februar do 04. mart 2012

Egzotična sedmica je pred nama, obojena primarno uticajem zvezda iz grupe sazvežđa koja čine Kraljevsku porodicu a koja su vezana za mit o etiopskom kralju Kefeju, kraljici Kasiopeji, njihovoj ćerki Andromedi, kao i za junaka Perseja, krilatog konja Pegaza i morsko čudovište Cetus. Većina mitova ima više mogućih završetaka, a sve u zavisnosti od toga koje planete i u kakvim aspektima su povezane sa zvezdama koje ih čine. U slučaju Kraljevske porodice dominira zaplet vezan za Andromedu koja simboliše lepu ali nedovoljno snažnu devojku koja je pod velikim uticajem dominantne majke koja previše priča i koja se isuviše meša u sve i time dovodi i sebe i celu porodicu, a posebno Andromedu, u problem i nevolje, čineći da je otac mora prineti kao žrtvu. U zavisnosti od prirode aktiviranih planeta i aspekata, Andromedu ili spašava Persej time što ubija morksko čudovište, potom je ženi i odlaze daleko da otpočnu zajednički život, ili, u slučaju teških aspekata, Andromeda postaje žrtva neminovnosti, odnosno ne biva spašena.

Ovu sedmicu otpočinjemo sa Venerom na zvezdi Baten Kaitos iz sazvežđa Cetus (stomak Kita), sa Merkurom na  Markabu (Pegaz), Suncem na Bihamu (Pegaz), Jupiterom na Alfirku (Kefej) i Šediru (Kasiopeja), pri čemu ne treba zanemariti Urana koji je još uvek u snažnoj konjunkciji sa Deneb Kaitosom (Cetus) i kvadratu sa Plutonom na Faciesu (Strelac), a kako sedmicu završavamo opozicijom Venere u izgonu na 29. stepenu Ovna (Alriša – Čvor u konopcu dve ribe – Ribe) sa Saturnom, kojoj prethodi opozicija Sunca na Ahernaru (Eridanus – Podzemna reka) sa retrogradnim Marsom, kao i sa Merkurom koji stiže do Baten Kaitosa i Urana, to je pred nama sedmica puna izazova, gordosti, hvalisanja, opasnosti, sukoba, žrtvovanja, mogućih atentata, vremenskih nepogoda i saobraćajnih udesa (poplave, potonuća), zamršenih situacija, samoubistava, ubistava, problematičnih porođaja...

Na opštem nivou biće od značaja uticaj ženske osobe koja može doprineti da nekom moćnom čoveku bude presuđeno da bude prinuđen na nešto što se ispostavlja kao neminovnost, a kao uslov da bi spasio ono što voli, do čega mu je stalo ili čime vlada. Svako suprotstavljanje može dovesti do gubitka, do toga da Cetus proguta Andromedu, jer Cetus simboliše dug koji sada dolazi na naplatu, bilo koji oblik duga da je u pitanju.

U Veneri živi Jupiter iz Bika pa svakako možemo očekivati i veći broj naplata finansijskih dugova, zaplena imovine, bilo na ličnom, bilo na opštem nivou. No, ove neminovnosti, budući da Venera završava u Čvoru konopca, mogu dovesti i do većeg broja samoubistava, posebno vešanja, jer mnogi neće uspeti da se nose sa okolnostima koje su ih snašle.

 S druge strane, opoziciji Venere i Saturna prethodi i opozicija Sunca i Marsa. Zanimljiva je postavka Venere u znaku gde egzaltira Sunce, kao i Sunca u znaku gde egzaltira Veneru, a istovremeno i Saturna u znaku koji ne voli Sunce, i Marsa u znaku koji ne voli Veneru, pa ovde imamo sliku Andromede i Kefeja, ćerke i oca, koji je bez obzira na ljubav mora žrtvovati jer mu preti opasnost. Ovo je i slika Andromede i Perseja na Pegazu koji se zaljubljuju ali imaju problem sa Andromedinim verenikom sa kojim Persej dolazi u sukob. I evo problema u odnosima, velikih zabrana, sukobljavanja, gubitaka. Stoga ove sedmice treba izbegavati bilo kakve sukobe, nasilno rešavanje bilo čega, treba prihvatiti i ljude i okolnosti jer su oni odraz davnih dela naših predaka, a samo prihvatanje će doprineti da u narednu sedmicu, koja obećava daleko više radosti i uživanja, uđemo bez dugova.

Svaka duhovna konstelacija na običnom, objektivnom nivou najčešće donosi teške okolnosti i odricanja, ali na višem, spiritualnom je uvek šansa da uđemo u sebe (Deneb Kaitos - stomak kita), suočimo se sa strahovima i oslobodimo ih se i razmrsimo čvor (Alriša) davno zavezan, koji, oslobođeni straha, možemo, umesto kao problem posmatrati i kao jedinstvo kojim se spajaju dve suprotnosti. Kako god, ove sedmice imaćemo priliku da zamrsimo ili odmrsimo čvorove....

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa će tokom ove sedmice biti prozvani oni koji imaju Sunce u aspektu sa Marsom, kao i Merkura u aspektu sa Uranom, a posebno oni sa slabom Venerom u lošem odnosu sa Saturnom. Članovi Kraljevske porodice, odnosno oni sa primarno ličnim planetama na zvezdama iz ovih konstelacija, imaće priliku da reše porodične probleme.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD