Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 05.03. do 12.03.2018.


Donald Trump je u četvrtak (1. mart 2018.) saopštio da će naredne sedmice uvesti carinsku tarifu od 25% na čelik i 10% na aluminijum. "Trump zateže situaciju: Trgovački rat je dobar i lako se dobija ", (www.cnbc.com, 2. mart 2018.)

Tramp je preuzeo zasluge za spektakularan rast berze u 2017. godini. Sada bi Donald Trump možda morao da preuzme odgovornost za ono što bi moglo da se pokaže kao prvi sunovrat američke berze od 2009. godine. Ova odluka bi mogla signalizirati završnicu velikog opadajućeg trigona Saturna i Urana koji je doneo rast berze. Istorijski gledano, 45 godina ovog aspekta poklopilo se sa najvišim vrednostima američkih akcija svih vremena tokom sva četiri puta njegovog pojavljivanja (kao i ovog, petog). U prethodna četiri njihova kontakta (Saturna i Urana), tržište SAD-a je opalo 17-80%. Maksimalne vrednosti ima(će) u periodu od decembra 2016. do septembra 2018. godine. Najviša vrednost DJIA zabeležena je 26. januara 2018. godine na nivou od 26.616. Poslednji put kada je ovaj aspekt bio na snazi bio je period 1972-1973 godine. Tada je DJIA dostigao najviši nivo od 1067, takođe u januaru 1973. Sledio je pad tokom narednih 23 meseca, kojom prilikom je DJIA izgubio 46% svoje vrednosti, što je najveći pad od Velike depresije, 42 godine ranije. Takođe, poklopio se sa početkom kraja političke karijere Ričarda Niksona. 

Nakon što je naglo porastao prošlog ponedeljka, 26. februara, na 25.800, najviši nivo od kada se srušio preko 3.000 poena sa svog vrhunskog nivoa 26. januara, na 23.360 9. februara, investitori su pomislili da je februarski pad bio čista slučajnost. Ta opasna pretpostavka bila je razmatrana u našem prošlonedeljnom izveštaju, koji se odnosio na snažan naglasak Neptuna i Riba, što može dovesti do takve želje, a samim tim i samozadovoljstva (opet). Međutim, briga se uvećava jer se iz naglašenog Neptunovog perioda krećemo ka naglašenom periodu Jupitera (od 1. do 13. marta). Obično je Jupiter optimističan i povezan sa rastućim cenama kapitala. Ali, kada se to ne dogodi, optimizam može brzo preći u histeriju i paniku. U oba slučaja - optimizma ili panike - jedna od Jupiterovih ključnih osobina izlazi na  površinu: preterivanje. Dakle, ovo je veoma opasan period za sve akcije ako ne dotaknu dno i brzo se oporave. Naredne dve nedelje trgovanja mogu biti obeležene upravo preterivanjem. Naravno, ako ovde dođe do obrta, može jednako brzo doći i do oporavka. Zanimljivo je da su, S & P i NASDAK u petak zaustavili pad, a zatvorili su se mnogo bolje, na način koji se naziva "ključni preokret u pravcu rasta". Da vidimo da li se ovi indeksi mogu ponoviti dobitkom u ponedeljak ili ako je preokret u petak bio samo pauza pre nego što se pad nastavi dok se nalazimo pod udarom Jupitera.

Na drugim tržištima, zlato, srebro i euro su prilično naglo pali 1. marta, što je bio naš najavljeni geokosmički kritični datum preokreta, a zatim se lepo oporavili od tih padova do kraja nedelje.

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKONOMSKE MERE

Donald Trump je u četvrtak učinio najveću političku grešku u njegovom mandatu, objavivši da će sledeće nedelje uvećavati carinske tarife 25% na uvoz čelika i10% na aluminijum. Na ovu vest industrijski Dow Jones pokazatelj pao je 1,75%, pošto su investitori osetili posledice Trampove ludosti.Review and Outlook, "Trumpova tarifna ludost", Wall Street Journal, 2. mart 2018.

"Kada jedna zemlja (SAD) gubi milijarde dolara u trgovini praktično sa svakom zemljom sa kojom posluje, trgovinski ratovi su dobri i laki za osvojiti", tvitovao je Tramp. Thomas Frank, "Trampova ludost: Trgovinski ratovi su dobri i lakše se osvajaju ", www.cnbc.com, 2. mart 2018.

Predsednik Franklin D. Ruzvelt je 1934. godine potpisao Zakon o recipročnim trgovinskim sporazumima (RTAA). Ovim zakonom data je vlast predsedniku da pregovara o bilateralnim, recipročnim trgovinskim sporazumima sa drugim zemljama. ... Istovremeno, evropske zemlje su uvele protekcionističku praksu.

(“The “Reciprocal Tariff Act” – Wikipedia), postavila MMTA Kat Powell 

"Saturn u opoziciji sa Venerom i Jupiterom Amerike može osujetiti mnoge programe koji utiču na finansijsko stanje SAD-a. Jupiter je trgovina, a kreator "Umetnosti dogovora" (misli se na Trampa)prim.prev. čini se da je na putu da ospori nekoliko trgovinskih poslova koji su mogli biti pozitivni za ekonomski rast Amerike. Ako ovi trgovinski poslovi propadnu, a novčana masa se smanji (istovremeno ostaju i druga stvorenja i paraziti u močvari), onda bi ova nova ekonomija mogla da udari u zid (Saturn). " Knjiga prognoza za 2018. godinu, poglavlje o SAD-u.

Šta imaju zajedničko maj 1934. godine i maj 2018. godine? Ulazak Urana u znak Bika. To je planetarni ciklus od 84 godine tokom koga, gledano sa Zemlje, Uran obiđe oko Sunca. 

Postoje i druge geokosmičke veze sa trgovinskim problemima. Pojam trgovanja predstavljen je Jupiterom u nacionalnim astrološkim kartama zemalja, a u karti SAD-a od 2. do 4. jula 1776. godine, Jupiter se nalazi na početnim stepenima znaka Raka. Tokom 2018. godine, Saturn će ići napred-nazad praveći opoziciju ka tom Jupiteru, što je dinamična simbolika trgovinskog ratovanja. Kao što je razmatrano u našoj Knjizi prognoza za 2018, ovo je bila oblast Trumpove ekonomske vizije koja me je najviše zabrinjavala (njegov nedostatak ekonomske vizije  u vezi značaja dugoročnog ulaganja u životnu sredinu, bio je blizu toga).

Prošlonedeljna reakcija finansijskih tržišta na njegovu izjavu o novom trgovinskom ratu bio je očigledan primer zašto smatram da su ove predložene tarife zabrinjavajuće. Dovešće do rasta cena čelika i aluminijuma za kompanije koje ih koriste u svojoj proizvodnji, što znači ... Inflacija je na pomolu, što znači ... Federalne rezerve će imati novi razlog za nastavak povećanja kamatnih stopa, što znači ... Više ne možemo isključiti mogućnost da je vrhunac svih vremena od 26. do 29. januara 2018. godine možda bio početak novog pada deonica na tržištu, što znači ... Najbolji dani Donalda Trumpa u ovoj administraciji bi mogli biti iza njega. Ili, ako je on u pravu i da su trgovinski ratovi dobri i da se lako se mogu pobediti, možda je on najpametniji čovek na planeti i svi ćemo postati bogati ulaganjem u njegov program "Prvo Amerika" (“America First”). Sa progresivnom Venerom na njegovom natalnom Jupiteru, a u njegovoj drugoj kući finansija, nema sumnje da će se tokom ovog perioda (o)bogatiti. Međutim, tu je taj zakerajući tranzit Saturna koji pravi kardinalni T-kvadrat na njegov natalni T-kvadrat Merkura i Neptuna tokom većeg dela 2018. godine, i koji insistira na odgovornosti u vezi sa pitanjem etike i tačnosti ili kredibiliteta njegovih izrečenih "činjenica". On je pokrenuo rast berzi i on će ili nastaviti u tom pravcu, ili će biti odgovoran ako se ovaj novi smer ispostavi početnom fazom novog pada tržišta.

Na kraju leta, kada Saturn i Uran izađu iz trigonskog aspekta, prelazimo na kvadrat Jupitera i Neptuna, sledi Saturn konjunkcija Pluton, a zatim Saturn kvadrat Uran (2019-2021). Finansijski astrolozi će znati zašto sam malo zabrinut za odluke koje se donose danas, jer mogu imati ozbiljne ekonomske, tržišne i političke posledice u budućnosti. Sve je to deo "Velikog resetovanja" kako je opisano na našem nedavnom vebinaru i istaknuto u Knjizi prognoza za 2018. To je tema o kojoj ću govoriti na konferenciji UAC u Čikagu u maju i na AAGB konferenciji u Engleskoj u junu.

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD