Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26. februara do 05. marta 2018.

Prošlonedeljno reagovanje tržišta bilo je tipično za naglašenog Neptuna, kao planete, i njegovog vladajućeg znaka Riba. Neptun i Ribe ukazuju na neizvesnost i pasivnost. Kada je to ovako istaknuto nakon velikog skoka ili pada na tržištu, može da sugeriše na stagnaciju jer su investitori rezervisani iščekujući tržišni trend: da li je će ukazati na rast ili pad berze? U ovom slučaju, pokazatelj je riba (simbol znaka Riba) koja želi da pliva u sigurnim vodama, bez previše rizika.

Nakon dramatičnog pada okončanog 9. februara, većina svetskih berzi je završila prvi pokušaj oporavka početkom prošle nedelje, od 19. do 21. februara. Međutim, do sada je oporavak bio mlak i još nedovoljno snažan da potvrdi okončanje nedavnog pada, uprkos kasnijem rastu Dow Jones indeksa koji je u petak zatvorio berzu sa 350 bodova. Većina drugih svetskih tržišta kapitala stagnira, što i jeste smisao prošlonedeljnog naglaska na Neptunu i znaku Riba. Neptun i Ribe vole da se opuste i igraju lepo, izbegavajući stres. Naravno, kada stagnacija potraje i dođe do iznenadnih preokreta, pasivnost biva brzo zamenjena histerijom i panikom.

Međutim, nekoliko drugih tržišta kapitala, dosta dobro je prošlo tokom minule nedelje. Brazilski Bovespa i ruski MICEX su se vinuli na nove najviše vrednosti svih vremena. Pitam se šta im je zajedničko? Kineski Šangaj i australijski ASX indeksi takođe su se dobro održali čitavu nedelju, zatvarajući berzu blizu svojih nedjeljnih najviših vrednosti. Uprkos skoku većine indeksa od 9. februara, vrednost prošlonedeljnih transakcija bila je bleda u odnosu na obim tokom perioda velikog pada, što samo po sebi nije povoljan znak.

Na drugim tržištima, prinos desetogodišnjih državnih hartija od vrednosti je blizu 3%. Njihova vrednost je oko 120$ što je najniži nivo za šest godina. Sa Saturnom u Jarcu, a Centralna Banka Amerike je institucija u simbolici Jarca, izvesna je tenzija koja može potrajati neko vreme, možda još skoro dve godine. To bi značilo da će ove državne hartije uskoro prevazići nivo od 120$ (vise od 3% kamatne stope), što ih čini primamljivijim za investitore, a za koje mnogi misle da će potopiti tržište akcija. Nisam baš siguran. Mislim da će postepeni rast stopa, čak i ovde, biti zdravo za budućnost ekonomije. Štediše će ponovo početi sa štednjom a potom i potrošnjom, koristeći povećani prihod od kamata kako bi uvećali naknadnu potrošnju. Mislim da će banke i korporacije imati koristi od toga, kao i nedavna poreska reforma koja im ide u prilog. Mislim da bi kamatna stopa od 4% bila zabrinjavajuća, i da bi u roku od dve-tri godine, po mojoj proceni, interes na desetogodišnje državne hartije od vrednosti mogao porasti na 6-7%, što bi lako moglo gurnuti finansijski sektor u haos. A potom, mislim da će stope početi da se smanjuju, pod pretpostavkom da još uvek postoji nezavisna Federalna banka kakvu danas poznajemo.

Situacija sa Bitcoin-om od prošle nedelje je veoma zanimljiva. Njegov oporavak sa 5911$ od 6. februara (jedan trgovački dan pre našeg najavljenog poslednjeg kritičnog preokreta za 7. februar) dosegao je 21. februara visoki nivo od 11.785$. To je skoro 100%  dobitak u samo dve nedelje. Do petka, 23. februara, već se vratio na 9590$. Cena živih goveda skočila je na 1,325 dolara za funtu, najviši nivo od juna 2017. Čini se kao da već reaguje na dolazeći ulazak Urana u Bika (znak Bika se vezuje za goveda, a može se odnositi i na banke i bankare). Zlato i srebro su u prošloj nedjelji stagnirali, trgujući u uskom opsegu, opet vezani za Neptun i Ribe, u potrazi za trendom.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOEKONOMSKA RAZMIŠLJANJA

Neizvesnost i izostanak otkrivanja pravca kretanja, a sve u prirodi Neptuna i Riba, odrazilo se na tržišta prošle nedelje. Situacija će početi da se menja pod snažnijom dinamikom Jupitera i njegove sklonosti ka preterivanju u periodu između 1. i 13. marta. Ako je ovo početak novog primarnog ciklusa, nakon najnižih vrednosti od 9. februara, onda se ovaj navedeni period na tržištima kapitala može pokazati kao pozitivan, kao i na nekim robnim tržištima, poput sirove nafte, koji su pod simbolikom Jupitera i Neptuna. Sirova nafta se dobro pokazala u odnosu na najniže  vrednosti od 9. i 14. februara (58,07$ i 58,20$ za barel). Do petka, 23. februara, sirova nafta je već dostigla čak 63,73$, što je skoro desetopostotni rast za manje od 10 dana.

Naglašen period Jupitera počinje trigonom sa Venerom 1. marta. Neki duhovno orijentisani astrolozi smatraju ga "aspektom zakona obilja", kada je vreme za vizualizaciju onoga što želite kroz ritual u kojem samom sebi pišete blanko ček. Naravno, da radi! Ako vas ovo zabrinjava, molim vas, slobodno napišite ček na moje ime umesto vašeg. Ja ću se pobrinuti da bude adekvatno deponovan (za sve koji su tipični i kruti Saturnovi tipovi, molim vas, znajte da je sve ovo šala).

Nakon konjunkcije sa Suncem u Ribama 4. marta, Neptun ulazi u opadajuću fazu. Jupiter kreće retrogradno 8. marta, ističući optimizam Zevsa i sklonost ka preterivanju. Konačno, 13. marta, Sunce će formirati harmoničan trigon sa Jupiterom. To je ogromna doza Jupitera, i trebalo bi da da odgovor na pitanje da li je najniži novo od 9. februara okončan, ili se sprema još jedan pad. Veliki pad od 9. februara desio se takođe pod snažnim uticajem Jupitera. Međutim, razlika je u tome što je početkom februara bio kraj starijeg ciklusa, kada su tržišta sklona padu. Jak Jupiterov tranzit na kraju ciklusa može ukazati na trend opadanja i dovesti do iznenadne panike. Međutim, tranziti Jupitera, naročito u početnim fazama novog ciklusa, obično donose rast, a ne pad vrednosti tržišta. Dakle, ako je 9. februar bio kraj jednog ciklusa, onda smo sada u ranoj fazi novog ciklusa kada očekujemo trend rasta. S obzirom na to da se Jupiter povezuje sa principom preterivanja, tržište će verovatno beležiti rast ako je ovo novi ciklus, ili će još jednom kolabirati ako smo još uvek pri kraju starog. Zato finansijski astrolozi moraju da razumeju mnogo više od same astrologije prilikom tumačenja aspekata ili drugih geokosmičkih faktora. Tumačenje se razlikuje u odnosu na fazu ciklusa tržišta. Ako je ciklus mlad, Jupiter uvećava. Ako je ciklus star, Jupiter je skloniji da umanjuje – i u oba slučaja, verovatno će dovesti do prenaduvanih vrednosti.

Inače, predsednik Donald Trump ima naglašenog Jupitera u natalnoj karti. Rođen je pod sličnim aspektima Jupitera koji će biti od 1. do 13. marta. To jest, rođen je kada je Jupiter bio stacioniran, u trigonskom aspektu ka natalnom Suncu, pri čemu je dispozitor njegovog natalnog emotivnog Meseca iz Strelca, Jupiterovog vladajućeg znaka. Pored sklonosti ka preterivanju, Jupiter se takođe vezuje za veliko bogatstvo i sreću. Njegova progresivna Venera je na natalnom Jupiteru tokom najvećeg perioda 2018. godine. Za njega lično, ovo je godina u kojoj je naglašen "aspekt obilja", kada može steći veliko bogatstvo - možda najveću dobit u životu. Takođe, tranzitni Saturn pravi T-kvadrat na njegov natalni kvadrat Merkura i Neptuna. Možda je ovo godina u kojoj se suočava sa najvećim etičkim izazovima u njegovom životu. Merkur i Neptun u napetom aspektu uvek predstavljaju izazov usled nerealnih procena činjenica, istovremeno očekujući od drugih da budu realni. Dakle, imamo trenutni slučaj "lažnih vesti". Ali ko ih plasira? Pretpostavljam obe strane.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD