Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26. februara do 05. marta 2018.

Prošlonedeljno reagovanje tržišta bilo je tipično za naglašenog Neptuna, kao planete, i njegovog vladajućeg znaka Riba. Neptun i Ribe ukazuju na neizvesnost i pasivnost. Kada je to ovako istaknuto nakon velikog skoka ili pada na tržištu, može da sugeriše na stagnaciju jer su investitori rezervisani iščekujući tržišni trend: da li je će ukazati na rast ili pad berze? U ovom slučaju, pokazatelj je riba (simbol znaka Riba) koja želi da pliva u sigurnim vodama, bez previše rizika.

Nakon dramatičnog pada okončanog 9. februara, većina svetskih berzi je završila prvi pokušaj oporavka početkom prošle nedelje, od 19. do 21. februara. Međutim, do sada je oporavak bio mlak i još nedovoljno snažan da potvrdi okončanje nedavnog pada, uprkos kasnijem rastu Dow Jones indeksa koji je u petak zatvorio berzu sa 350 bodova. Većina drugih svetskih tržišta kapitala stagnira, što i jeste smisao prošlonedeljnog naglaska na Neptunu i znaku Riba. Neptun i Ribe vole da se opuste i igraju lepo, izbegavajući stres. Naravno, kada stagnacija potraje i dođe do iznenadnih preokreta, pasivnost biva brzo zamenjena histerijom i panikom.

Međutim, nekoliko drugih tržišta kapitala, dosta dobro je prošlo tokom minule nedelje. Brazilski Bovespa i ruski MICEX su se vinuli na nove najviše vrednosti svih vremena. Pitam se šta im je zajedničko? Kineski Šangaj i australijski ASX indeksi takođe su se dobro održali čitavu nedelju, zatvarajući berzu blizu svojih nedjeljnih najviših vrednosti. Uprkos skoku većine indeksa od 9. februara, vrednost prošlonedeljnih transakcija bila je bleda u odnosu na obim tokom perioda velikog pada, što samo po sebi nije povoljan znak.

Na drugim tržištima, prinos desetogodišnjih državnih hartija od vrednosti je blizu 3%. Njihova vrednost je oko 120$ što je najniži nivo za šest godina. Sa Saturnom u Jarcu, a Centralna Banka Amerike je institucija u simbolici Jarca, izvesna je tenzija koja može potrajati neko vreme, možda još skoro dve godine. To bi značilo da će ove državne hartije uskoro prevazići nivo od 120$ (vise od 3% kamatne stope), što ih čini primamljivijim za investitore, a za koje mnogi misle da će potopiti tržište akcija. Nisam baš siguran. Mislim da će postepeni rast stopa, čak i ovde, biti zdravo za budućnost ekonomije. Štediše će ponovo početi sa štednjom a potom i potrošnjom, koristeći povećani prihod od kamata kako bi uvećali naknadnu potrošnju. Mislim da će banke i korporacije imati koristi od toga, kao i nedavna poreska reforma koja im ide u prilog. Mislim da bi kamatna stopa od 4% bila zabrinjavajuća, i da bi u roku od dve-tri godine, po mojoj proceni, interes na desetogodišnje državne hartije od vrednosti mogao porasti na 6-7%, što bi lako moglo gurnuti finansijski sektor u haos. A potom, mislim da će stope početi da se smanjuju, pod pretpostavkom da još uvek postoji nezavisna Federalna banka kakvu danas poznajemo.

Situacija sa Bitcoin-om od prošle nedelje je veoma zanimljiva. Njegov oporavak sa 5911$ od 6. februara (jedan trgovački dan pre našeg najavljenog poslednjeg kritičnog preokreta za 7. februar) dosegao je 21. februara visoki nivo od 11.785$. To je skoro 100%  dobitak u samo dve nedelje. Do petka, 23. februara, već se vratio na 9590$. Cena živih goveda skočila je na 1,325 dolara za funtu, najviši nivo od juna 2017. Čini se kao da već reaguje na dolazeći ulazak Urana u Bika (znak Bika se vezuje za goveda, a može se odnositi i na banke i bankare). Zlato i srebro su u prošloj nedjelji stagnirali, trgujući u uskom opsegu, opet vezani za Neptun i Ribe, u potrazi za trendom.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOEKONOMSKA RAZMIŠLJANJA

Neizvesnost i izostanak otkrivanja pravca kretanja, a sve u prirodi Neptuna i Riba, odrazilo se na tržišta prošle nedelje. Situacija će početi da se menja pod snažnijom dinamikom Jupitera i njegove sklonosti ka preterivanju u periodu između 1. i 13. marta. Ako je ovo početak novog primarnog ciklusa, nakon najnižih vrednosti od 9. februara, onda se ovaj navedeni period na tržištima kapitala može pokazati kao pozitivan, kao i na nekim robnim tržištima, poput sirove nafte, koji su pod simbolikom Jupitera i Neptuna. Sirova nafta se dobro pokazala u odnosu na najniže  vrednosti od 9. i 14. februara (58,07$ i 58,20$ za barel). Do petka, 23. februara, sirova nafta je već dostigla čak 63,73$, što je skoro desetopostotni rast za manje od 10 dana.

Naglašen period Jupitera počinje trigonom sa Venerom 1. marta. Neki duhovno orijentisani astrolozi smatraju ga "aspektom zakona obilja", kada je vreme za vizualizaciju onoga što želite kroz ritual u kojem samom sebi pišete blanko ček. Naravno, da radi! Ako vas ovo zabrinjava, molim vas, slobodno napišite ček na moje ime umesto vašeg. Ja ću se pobrinuti da bude adekvatno deponovan (za sve koji su tipični i kruti Saturnovi tipovi, molim vas, znajte da je sve ovo šala).

Nakon konjunkcije sa Suncem u Ribama 4. marta, Neptun ulazi u opadajuću fazu. Jupiter kreće retrogradno 8. marta, ističući optimizam Zevsa i sklonost ka preterivanju. Konačno, 13. marta, Sunce će formirati harmoničan trigon sa Jupiterom. To je ogromna doza Jupitera, i trebalo bi da da odgovor na pitanje da li je najniži novo od 9. februara okončan, ili se sprema još jedan pad. Veliki pad od 9. februara desio se takođe pod snažnim uticajem Jupitera. Međutim, razlika je u tome što je početkom februara bio kraj starijeg ciklusa, kada su tržišta sklona padu. Jak Jupiterov tranzit na kraju ciklusa može ukazati na trend opadanja i dovesti do iznenadne panike. Međutim, tranziti Jupitera, naročito u početnim fazama novog ciklusa, obično donose rast, a ne pad vrednosti tržišta. Dakle, ako je 9. februar bio kraj jednog ciklusa, onda smo sada u ranoj fazi novog ciklusa kada očekujemo trend rasta. S obzirom na to da se Jupiter povezuje sa principom preterivanja, tržište će verovatno beležiti rast ako je ovo novi ciklus, ili će još jednom kolabirati ako smo još uvek pri kraju starog. Zato finansijski astrolozi moraju da razumeju mnogo više od same astrologije prilikom tumačenja aspekata ili drugih geokosmičkih faktora. Tumačenje se razlikuje u odnosu na fazu ciklusa tržišta. Ako je ciklus mlad, Jupiter uvećava. Ako je ciklus star, Jupiter je skloniji da umanjuje – i u oba slučaja, verovatno će dovesti do prenaduvanih vrednosti.

Inače, predsednik Donald Trump ima naglašenog Jupitera u natalnoj karti. Rođen je pod sličnim aspektima Jupitera koji će biti od 1. do 13. marta. To jest, rođen je kada je Jupiter bio stacioniran, u trigonskom aspektu ka natalnom Suncu, pri čemu je dispozitor njegovog natalnog emotivnog Meseca iz Strelca, Jupiterovog vladajućeg znaka. Pored sklonosti ka preterivanju, Jupiter se takođe vezuje za veliko bogatstvo i sreću. Njegova progresivna Venera je na natalnom Jupiteru tokom najvećeg perioda 2018. godine. Za njega lično, ovo je godina u kojoj je naglašen "aspekt obilja", kada može steći veliko bogatstvo - možda najveću dobit u životu. Takođe, tranzitni Saturn pravi T-kvadrat na njegov natalni kvadrat Merkura i Neptuna. Možda je ovo godina u kojoj se suočava sa najvećim etičkim izazovima u njegovom životu. Merkur i Neptun u napetom aspektu uvek predstavljaju izazov usled nerealnih procena činjenica, istovremeno očekujući od drugih da budu realni. Dakle, imamo trenutni slučaj "lažnih vesti". Ali ko ih plasira? Pretpostavljam obe strane.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD