Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26. februara do 05. marta 2018.

Prošlonedeljno reagovanje tržišta bilo je tipično za naglašenog Neptuna, kao planete, i njegovog vladajućeg znaka Riba. Neptun i Ribe ukazuju na neizvesnost i pasivnost. Kada je to ovako istaknuto nakon velikog skoka ili pada na tržištu, može da sugeriše na stagnaciju jer su investitori rezervisani iščekujući tržišni trend: da li je će ukazati na rast ili pad berze? U ovom slučaju, pokazatelj je riba (simbol znaka Riba) koja želi da pliva u sigurnim vodama, bez previše rizika.

Nakon dramatičnog pada okončanog 9. februara, većina svetskih berzi je završila prvi pokušaj oporavka početkom prošle nedelje, od 19. do 21. februara. Međutim, do sada je oporavak bio mlak i još nedovoljno snažan da potvrdi okončanje nedavnog pada, uprkos kasnijem rastu Dow Jones indeksa koji je u petak zatvorio berzu sa 350 bodova. Većina drugih svetskih tržišta kapitala stagnira, što i jeste smisao prošlonedeljnog naglaska na Neptunu i znaku Riba. Neptun i Ribe vole da se opuste i igraju lepo, izbegavajući stres. Naravno, kada stagnacija potraje i dođe do iznenadnih preokreta, pasivnost biva brzo zamenjena histerijom i panikom.

Međutim, nekoliko drugih tržišta kapitala, dosta dobro je prošlo tokom minule nedelje. Brazilski Bovespa i ruski MICEX su se vinuli na nove najviše vrednosti svih vremena. Pitam se šta im je zajedničko? Kineski Šangaj i australijski ASX indeksi takođe su se dobro održali čitavu nedelju, zatvarajući berzu blizu svojih nedjeljnih najviših vrednosti. Uprkos skoku većine indeksa od 9. februara, vrednost prošlonedeljnih transakcija bila je bleda u odnosu na obim tokom perioda velikog pada, što samo po sebi nije povoljan znak.

Na drugim tržištima, prinos desetogodišnjih državnih hartija od vrednosti je blizu 3%. Njihova vrednost je oko 120$ što je najniži nivo za šest godina. Sa Saturnom u Jarcu, a Centralna Banka Amerike je institucija u simbolici Jarca, izvesna je tenzija koja može potrajati neko vreme, možda još skoro dve godine. To bi značilo da će ove državne hartije uskoro prevazići nivo od 120$ (vise od 3% kamatne stope), što ih čini primamljivijim za investitore, a za koje mnogi misle da će potopiti tržište akcija. Nisam baš siguran. Mislim da će postepeni rast stopa, čak i ovde, biti zdravo za budućnost ekonomije. Štediše će ponovo početi sa štednjom a potom i potrošnjom, koristeći povećani prihod od kamata kako bi uvećali naknadnu potrošnju. Mislim da će banke i korporacije imati koristi od toga, kao i nedavna poreska reforma koja im ide u prilog. Mislim da bi kamatna stopa od 4% bila zabrinjavajuća, i da bi u roku od dve-tri godine, po mojoj proceni, interes na desetogodišnje državne hartije od vrednosti mogao porasti na 6-7%, što bi lako moglo gurnuti finansijski sektor u haos. A potom, mislim da će stope početi da se smanjuju, pod pretpostavkom da još uvek postoji nezavisna Federalna banka kakvu danas poznajemo.

Situacija sa Bitcoin-om od prošle nedelje je veoma zanimljiva. Njegov oporavak sa 5911$ od 6. februara (jedan trgovački dan pre našeg najavljenog poslednjeg kritičnog preokreta za 7. februar) dosegao je 21. februara visoki nivo od 11.785$. To je skoro 100%  dobitak u samo dve nedelje. Do petka, 23. februara, već se vratio na 9590$. Cena živih goveda skočila je na 1,325 dolara za funtu, najviši nivo od juna 2017. Čini se kao da već reaguje na dolazeći ulazak Urana u Bika (znak Bika se vezuje za goveda, a može se odnositi i na banke i bankare). Zlato i srebro su u prošloj nedjelji stagnirali, trgujući u uskom opsegu, opet vezani za Neptun i Ribe, u potrazi za trendom.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOEKONOMSKA RAZMIŠLJANJA

Neizvesnost i izostanak otkrivanja pravca kretanja, a sve u prirodi Neptuna i Riba, odrazilo se na tržišta prošle nedelje. Situacija će početi da se menja pod snažnijom dinamikom Jupitera i njegove sklonosti ka preterivanju u periodu između 1. i 13. marta. Ako je ovo početak novog primarnog ciklusa, nakon najnižih vrednosti od 9. februara, onda se ovaj navedeni period na tržištima kapitala može pokazati kao pozitivan, kao i na nekim robnim tržištima, poput sirove nafte, koji su pod simbolikom Jupitera i Neptuna. Sirova nafta se dobro pokazala u odnosu na najniže  vrednosti od 9. i 14. februara (58,07$ i 58,20$ za barel). Do petka, 23. februara, sirova nafta je već dostigla čak 63,73$, što je skoro desetopostotni rast za manje od 10 dana.

Naglašen period Jupitera počinje trigonom sa Venerom 1. marta. Neki duhovno orijentisani astrolozi smatraju ga "aspektom zakona obilja", kada je vreme za vizualizaciju onoga što želite kroz ritual u kojem samom sebi pišete blanko ček. Naravno, da radi! Ako vas ovo zabrinjava, molim vas, slobodno napišite ček na moje ime umesto vašeg. Ja ću se pobrinuti da bude adekvatno deponovan (za sve koji su tipični i kruti Saturnovi tipovi, molim vas, znajte da je sve ovo šala).

Nakon konjunkcije sa Suncem u Ribama 4. marta, Neptun ulazi u opadajuću fazu. Jupiter kreće retrogradno 8. marta, ističući optimizam Zevsa i sklonost ka preterivanju. Konačno, 13. marta, Sunce će formirati harmoničan trigon sa Jupiterom. To je ogromna doza Jupitera, i trebalo bi da da odgovor na pitanje da li je najniži novo od 9. februara okončan, ili se sprema još jedan pad. Veliki pad od 9. februara desio se takođe pod snažnim uticajem Jupitera. Međutim, razlika je u tome što je početkom februara bio kraj starijeg ciklusa, kada su tržišta sklona padu. Jak Jupiterov tranzit na kraju ciklusa može ukazati na trend opadanja i dovesti do iznenadne panike. Međutim, tranziti Jupitera, naročito u početnim fazama novog ciklusa, obično donose rast, a ne pad vrednosti tržišta. Dakle, ako je 9. februar bio kraj jednog ciklusa, onda smo sada u ranoj fazi novog ciklusa kada očekujemo trend rasta. S obzirom na to da se Jupiter povezuje sa principom preterivanja, tržište će verovatno beležiti rast ako je ovo novi ciklus, ili će još jednom kolabirati ako smo još uvek pri kraju starog. Zato finansijski astrolozi moraju da razumeju mnogo više od same astrologije prilikom tumačenja aspekata ili drugih geokosmičkih faktora. Tumačenje se razlikuje u odnosu na fazu ciklusa tržišta. Ako je ciklus mlad, Jupiter uvećava. Ako je ciklus star, Jupiter je skloniji da umanjuje – i u oba slučaja, verovatno će dovesti do prenaduvanih vrednosti.

Inače, predsednik Donald Trump ima naglašenog Jupitera u natalnoj karti. Rođen je pod sličnim aspektima Jupitera koji će biti od 1. do 13. marta. To jest, rođen je kada je Jupiter bio stacioniran, u trigonskom aspektu ka natalnom Suncu, pri čemu je dispozitor njegovog natalnog emotivnog Meseca iz Strelca, Jupiterovog vladajućeg znaka. Pored sklonosti ka preterivanju, Jupiter se takođe vezuje za veliko bogatstvo i sreću. Njegova progresivna Venera je na natalnom Jupiteru tokom najvećeg perioda 2018. godine. Za njega lično, ovo je godina u kojoj je naglašen "aspekt obilja", kada može steći veliko bogatstvo - možda najveću dobit u životu. Takođe, tranzitni Saturn pravi T-kvadrat na njegov natalni kvadrat Merkura i Neptuna. Možda je ovo godina u kojoj se suočava sa najvećim etičkim izazovima u njegovom životu. Merkur i Neptun u napetom aspektu uvek predstavljaju izazov usled nerealnih procena činjenica, istovremeno očekujući od drugih da budu realni. Dakle, imamo trenutni slučaj "lažnih vesti". Ali ko ih plasira? Pretpostavljam obe strane.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD