Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pod srećnom zvezdom

Ispod upliva svih planeta i tik ispod površine Zodijačkog kruga život je ispričan jezikom fiksnih zvezda i mitologijom sazvežđa kome pripadaju… Ovde su skladištene ključne priče jedne Duše koje iz inkarnacije u inkarnaciju žele da budu ispričane vidljivim jezikom svakodnevnog života, za šta im je potrebna pomoć planeta.

Šta onda, u stvari, znači biti rođen pod srećnom zvezdom?

Da bi se prava priča natusa ispričala potrebno je da fiksna zvezda bude spuštena kroz određenu srodnu planetu koja, kao provodnik, njen glasnik na Zemlji postaje. Ova posebna “sreća” u kojoj je fiksna zvezda našla najbolji kanal da iznese svoju pravu priču jeste privilegija posebno nadarenih pojedinaca za koje kažemo da su “rođeni pod srećnom zvezdom.”

To znači da se zvezda nalazi na planeti koja je u njenoj prirodi, pri čemu i sama planeta u natalnoj karti kroz svoje aspekte i dispoziciju potvrđuje priču mita koju zvezda prenosi. Kada se ove tri vrednosti poklope kažemo da je čovek uistinu rođen pod srećnom zvezdom. Tada život dobija “super snagu” koja ga izdvaja iz prosečnosti, čineći ga istinskom “zvezdom” u datoj oblasti života.

Srećna zvezda tenisera

Sam tenis kao sport je, pre svega, u primarnoj simbolici Jupitera i Strelca, budući da je svakako “sport bogatih” (Jupiter), ali je poznat i kao “beli sport” – baš kao što je Jupiter egzaltiran u znaku Raka (bela boja). Ipak, o primarnoj simbolici Strelca kada je ovaj sport u pitanju govori i “ciljanje” koje teniser pravi, kao i poza koju zauzima prilikom serviranja koja je slična natezanju strele na luku.

Novak Đoković, trenutno najbolji teniser sveta, danas je nesumnjivo čovek čiji je život izašao daleko iz granica prosečnosti. Iako oko tačnog vremena njegovog rođenja postoji određena kontroverza, horoskop koj prilažem je onaj koji iznosi francuski sajt astrotheme.com, a koji se poziva na podatke koji su dobijeni iz matične knjige rođenih. Ovaj horoskop se iz mnogo razloga čini najpouzdanijim, te uz malu rektifikaciju od 3 minuta dobijamo vreme rođenja 22.05.1987. u 23:22 CED u Beogradu.

Oblast horoskopa koja opisuje sport je 5. kuća u kojoj se u Novakovom horoskopu nalazi Merkur, koji je ujedno i vladar 5. kuće i to u svom znaku (Blizancima). Upravo preko ove pozicije mi i imamo baš sliku tenisa, kao sporta koji se igra rukama (Blizanci) sa malom lopticom (Merkur). Pored toga što već dobro dostojantvo Merkura u svom znaku obećava uspeh u ovom sportu,

Merkur prima i egzaktan sekstil od Jupitera (tenis), što ne daje samo uspeh i pobedu, već i ogromnu brzinu, jer je Jupiter vladar 11. kuće (munjevita brzina), koja je u ovom sportu jako važna. Već ova planetarna pozicija obećava izvanredan uspeh, ali da bi imali horoskop osobe koja će biti ne samo teniser broj 1 u svetu, već i najbolji sportista na planeti u jednoj godini, neophodna je i “intervencija” fiksnih zvezda.

U njegovom slučaju u pitanju je zvezda koja je već dokazana kao “srećna zvezda belog sporta”, koja se nalazi upravo na njegovom vladaru 5. kuće – Merkuru – Nihal iz konselacije Lepus (Zec). O specifičnoj prirodi ove zvezde koja se trenutno nalazi na 19º Blizanaca pisao sam i svojoj knjizi “Stubovi sudbine”, gde sam je najdirektnije opisao upravo kao zvezdu tenisera. Ovo je zvezda koja daje izuzetnu sposobnost manevarskih pokreta i veliku brzinu, te čini da “loptice lete oko njega kao po njegovoj komandi”. Planetarna priroda ove zvezde je Saturn – Merkur, pa bilo koja od ove dve planete da se nađe na njoj, činiće najbolji kanal za njeno manifestovanje. U Novakovom slučaju Merkur predstavlja najboljeg provodnika, a opozicija sa Saturnom se prevazilazi preko Saturnovog dispozitora (Jupitera) koji odlazi na gotovo na sam stepen egzaltacije Sunca (slava) i egzaktan sekstil sa Merkurom na već pomenutoj zvezdi.

Upravo je ovo ona magična kombinacija koja od ove fiksne zvezde izvlači maksimum, stvarajući od natusa pravu svetsku zvezdu!

Novak Đoković

Ascendent Novaka Đokovića na 15º Jarca predstavlja ne samo znak Srbije (Jarac) koju on svojim uspesima predstavlja u najboljem svetlu, već se i sam stepen Srbije vezuje baš za 15º Jarca! Iako se na prvi pogled može činiti da je ovaj stepen povezan sa velikom fiksnom zvezdom Vega, ipak je njegov Ascendent primarno vezan za zvezdu Arkab iz konstelacije Strelac (opet tenis) budući da se ona nalazi na južnoj deklinaciji baš kao i njegov Ascendent (za razliku od Vege koja je visoko na severu)!

Dakle, zvezda Arkab, preko konstelacije kojoj pripada ukazuje na tenis i tenisera, ali ona dodatno predstavlja i tetivu Strelčeve noge – pa je Novak na nedavnom turniru u Australiji upravo imao povredu tetive na nozi!

Sam vladar Ascendenta je upravo u Strelcu (tenis) i nalazi se u trigonu od svog dispozitora (Jupitera) koji je gotovo na stepenu egzaltacije Sunca (18º Ovna 57’), što natusa opisuje kao izuzetno uspešnu osobu. Pored toga što Strelac i Jupiter opisuju tenis, oni govore i o mnogim i dalekim putovanjima na kojima je Novak praktično bez prekida.

Kada posmatramo ime osobe, uvek se primarno osvrćemo na 3. kuću, budući da je Ascendent ono što dobijamo rođenjem, dok je ime vezano za “reč” sa kojom se identifikujemo (kao za “brata blizanca”). Tako je njegovo ime upravo ispisano kroz Jupitera (novo…) baš u znaku Ovna (opet “novo”). Budući da mu je Merkur u 5. kući (u egzaktnom sekstilu sa Jupiterom), on pored tenisa opisuje i mesta zabave i restorane, pa je Novak otvorio i nekoliko (Blizanci) restorana (5. kuća) koji upravo nose njegovo ime (Merkur – ime). Na ulazu u svaki od tih restorana nalazi se i njegova gipsana figura sa reketom u ruci, o čemu ponovo ponovo govori baš Merkur (čovek, figura) u Blizancima (ruke) u sekstilu sa Jupiterom (reket) u 5. kući (restoran).

Pozicija Meseca u Ovnu jasno opisuje “sportistu u Duši”, a egzaktan sekstil koji Mesec gradi ka vrhu 5. kuće potvrđuje njegovu veliku popularnost (Mesec) koju opravdano uživa u sportu (5. kuća). Pored toga, ovaj Mesec se nalazi i u uzajamnoj recepciji sa Marsom u Raku, tako da njegov Mars preko dispozitora dobija na dostojanstvu. Inače, pozicija Marsa u Raku u 6. kući sama za sebe priča i o belom sportu (Mars u Raku) kao njegovom poslu (6. kuća) i profesiji (Mars – vladar desete kuće). Da će od ovog posla imati i materijalnu sreću, potvrđuje i egzaktan trigon-sekstil koji taj Mars pravi ka osi 2. i 8. kuće.

Pogledajmo horoskope još nekoliko velikih imena u tenisu kod kojih je ova zvezda našla put da iznese svoju potrebu.

Alice Marble

Alis Marbl je čuvena američka teniserka koja je još sa 17. godina postala juniorski šampion Kalifornije, dok je 1938. i 1939. osvojila Vimbldon dve godine za redom. Njen Saturn (na 18° Blizanaca 10') se nalazi tačno na zvezdi Nihal (koja je u vreme njenog rođenja bila na 18° Blizanaca 28'), koja direktno ukazuje na brze reflekse i uspeh baš u ovom sportu. Iako prirodan malefik - Saturn je na ovoj zvezdi snažan i povoljan, budući da je Nihal u prirodi Saturna i Merkura. Ako još imamo u vidu da je njen Saturn u aplikacionom trigonu sa Merkurom u 5. kući (sport), onda priroda ove zvezde dolazi do svog punog izražaja. Dakle, puna priroda jedne zvezde izraziće se onda kada su, bilo direktno – bilo preko aspekata ili dispozitora, uključene i planete koje predstavljaju njenu prirodu.

Ilie Nastase

Sličnu kombinaciju kao i Alis Marbl ima i čuveni rumunski teniser Ilie Nastase, kome se na zvezdi Nihal nalazi Uran i koji obrazuje egzaktan trigon sa Jupiterom (njegovim vladarem 5. kuće – sport i usput esencijalni signifikator za tenis) i koji se opet nalazi na zvezdi iz Botes-a (baš kao i u prethodnom slučaju), samo što je ovoga puta u pitanju zvezda Mufrid (sada na 19° Vage 20'), koje predstavlja Botesovo koplje koje on drži u desnoj ruci – pa je ovo i neposredna slika reketa koje ovaj teniser drži u desnoj ruci !

Ove dve planete u egzaktnom trigonu, podržane ovim zvezdama, grade i sekstil ka Ascendentu (ličnost) ali i Merkuru koji se nalazi na zvezdi Alterf (danas na 17° Lava 52', a u njegovo vreme rođenja nalazila se na 17° Lava 07'), koja predstavlja sjaj Lava ukazujući na slavu koja mu je predodređena. Poznat je i po tome što je pobedio čuvenog američkog »crnog« tenisera Artura Ašea 1972. godine, a 1973. i 1974. je bio na svetskoj rang listi teniser broj 1!

Arthur Ashe

Artur Aše je prvi i jedini teniser crnac, koji je probio belu dominaciju u ovom sportu i osvojio titulu prvaka na Grand Slam turniru u Americi, a zatim je postao i šampion Vimbldona 1975. godine. I kod njega je Saturn (na 20° Blizanaca 12') – suvladar 5. kuće – veoma blizu egzaktne konjunkcije sa zvezdom Nihal (koja je u vreme njegovog rođenja bila tačno na 18° Blizanaca 43'), ali sa nešto većim orbisom nego u prethodna dva primera, tako da bi se na prvi pogled moglo zaključiti da Saturn prima uticaj od susedne zvezde Belatriks (koja je u njegovo vreme bila na 20° Blizanaca 10'). Ipak, ovo je ono mesto na kome je bitno da astrolog poznaje koja simbolika zvezda privlači koju simboliku planeta, bilo njihovom esencijalnom prirodom, bilo onom po vladarstvu nad kućama, jer je Belatriks zvezda Mars-Merkur prirode, dok je Nihal zvezda prirode Saturn-Merkur, pa će se ova druga zvezda pre i tipičnije izraziti kroz Saturna, nego što je to slučaj sa Belatriks-om (koji bi se najlakše izrazio kroz marsa). Usput, Saturn je i suvladar 5. kuće – a Nihal je zvezda koja po defiiciji upravlja brzim refleksima i sportom (posebno tenisom i stonim tenisom), pa je to još jedan faktor zbog koga zaključujemo da ovde Saturn primarno privlači astralni uticaj zvezde Nihal.

Ovo je priča o srećnoj zvezdi velikih tenisera, ali postoji još mogo srećnih zvezda koje žele da iznesu svoje priče iz dubokog nesvesnog dela svakog od nas. Pronaći put do svoje zvezde kroz priču planeta i njihovih aspekata, predstavlja ličnu Odiseju, pa ako ovaj put otkrijemo znamo da smo došli na cilj za kojim iskreno tragamo nekoliko inkarnacija….

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD