Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda trigona (prvi deo)

Ako pričamo o konjunkciji kao modelu koji postoji u vodi onda je to samo na 15. stepenu Raka, to je u tački u kojoj se eterični svemir dodiruje sa astralnim svemirom i odatle kreće sve. Zatim dobijamo prvi primarni osećaj i to je opozicija. Opozicija je svakako primarni model odnosa ali još uvek nedovoljno prihvatljiv da bi se mogao živeti, on spada zato u tu grupu izazovnih aspekata sa veoma snažnom energijom koja se još nije manifestovala. Trigon je aspekt koji spada u tu još uvek nemanifestovanu sferu, u tu sferu odnosa i osećaja ali nečega daleko prihvatljivijeg što čini strukturu koja će dalje moći da nosi ovaj četvrti deo u modelu nastanka, što je kvadrat.

Kada dobijemo trougao, imamo tri osnovne tačke u krugu koje daju stabilnost osećanjima, kao što kažemo da, da bi neko telo moglo da stoji na zemlji, mora da ima tri tačke oslonca.

Stoga, u koracima nastanka imamo četiri koraka materijalizacije koji opisuju stvaranje od ređeg ka gušćem, znači od vazduha, preko vatre i vode i konačno do zemlje. Za nas je ovaj korak 3 od izuzetnog značaja, i zovemo ga korakom vrlo sretne vode. Razmatrajući model trigona jasno je da se tu spajaju tri vatrena znaka, tri znaka života. Trigon svakako predstavlja vrednost u kojoj imamo 1 i 2 koji daju 3, odnosno konjunkciju koja je 1, opoziciju koja je 2, koje zajedno daju 3. Ipak, 1 i 2 nisu samo 3 već su i 12, ako ih posmatramo iz vrlo posebnog ugla, jer oni opisuju 1 i 2 koji čine trigon i sami po sebi međusobno žive u 12. Trigon nam dolazi iz polja voda iz kojih nastajemo.

Od magije koju nosimo u sebi unutar 12, zavise primarni osećaji koji će dalje davati snagu svemu ostalom što imamo u sferi manifestacije konkretnog života, ili neće, ako nemamo trigon unutar svoje prirode 12.

Trigon predstavlja sposobnost natusa da u opoziciji pronađe specijalnu tačku iz koje opozicija postaje vrlo kreativno rešenje. Drugim rečima, ako mi negde vidimo da neke stvari nemaju smisla, nisu te stvari problematične, one su uvek iste - to je duž na kojoj imamo dve suprotnosti, nego je samo naš ugao posmatranja problematičan. U svakoj situaciji postoji tačno mesto određenog smisla.

To je vrednost trigona - ugao gledanja. Zato nam je potrebna ta treća vrednost, ta funkcija, taj kvalitet onoga ko posmatra, odakle posmatra jednu te istu stvar.

Specifična tačka koja nas dovodi u trigon je u opštem modelu zodijaka zapravo 0 stepen Lava, a tipični primarni model trigona je Sunce trigon Jupiter.

Naravno, možemo reći da imamo i model Marsa odnosno Mars-Jupiter ili Mars-Sunce, no ovo su tačke između 0 stepena Lava i 0 stepena Strelca koje su trigonske u početnoj tački posmatranja. Stoga, kao što je najosnovnija konjunkcija konjunkcija Sunca i Meseca, kao što je najosnovnija opozicija opozicija Meseca i Urana, tako je i najtipičniji trigon trigon Sunca i Jupitera.

Trigon je u svojoj prirodi u osnovi jupiterijanski aspekt. Imati Jupitera znači imati negde zgusnuti trigon u svom Univerzumu - gde god da je on, to je mesto koje drži u sebi tri različite tačke za koje se uspeo pronaći smisao.

Jupiter sam po sebi već nosi priču 24 – pogledajmo kako je napisan; on jeste model koji je sačinjen od 2 i od 4, to je Jupiterov kod. 3. kuća se nalazi između 2. i 4. Ili kao broj on predstavlja spoj između njih i vidimo da je logika ovog broja jako vezana za osnovnu prirodu čoveka, jer 3. znak jeste ljudski znak, koji u sebi spaja dva različita sveta – fizički i eterični, smrtno i besmrtno, Kastora i Poluksa što Blizanci rade. Jupiter je istovremeno 1 i 2, a to predstavlja da se u 12, dakle 1-2 nalazi drugi deo njegove suštinske potrebe. U seriji 12, u 12. kući mi zapravo razvijamo osnovni model trigona, odnosno osećaja koji predstavlja svest. Bez trigona nema modela oživljene vode koji je neophodan da bismo imali mogućnost svesti koja će nam dati konkretnu realnost koja je smislena.

Drugim rečima, u 12. kući imamo još pored Jupitera, koji je prirodni vladar 12. - on je naravno vladar i 9. ali ga posmatramo u svetu voda kao vladara 12. – i Neptuna koji je tu u sedištu, i Veneru. Nijedan drugi znak nema taj stepen kvaliteta koji imaju Ribe – koji u sebi ima sedište benefika i egzaltaciju benefika. Sa Ribama vrlo često imamo osećaj da postoji poteškoća, da je to znak izolacije, da je to znak svih gubitaka, bilo čega, ali opet, to je znak koji u sebi nosi maksimalnu vrednost života, nijedan drugi nema te potencijale. Ono što je potrebno da bi taj znak bio zaista toliko kvalitetan i vredan jeste oživljavanje njegovog potencijala.

Nekada ljudi uopšte ne oživljavaju potencijale koje imaju. Potencijali koji traže da ovde budu oživljeni jesu sretna priča između Jupitera, Neptuna, Venere u osnovnoj simbolici, ili u onome što bismo rekli da je sposobnost da spojimo tri života unutar jednog, da imamo tri kvaliteta, tri različita modela, sva u jednom. Jupiter koji predstavlja trigon zapravo vlada potpuno različitim stvarima –prostorima, prostranstvom, veličinom; s druge strane, vlada mudrošću u vrlo spiritualnom smislu; s treće strane, on vlada svom materijom i svim materijalnim bogatstvima. Nemamo li ovde to konkretno kada je taj Jupiter upravo razdeljen na tu vrednost jednog vrlo spiritualnog dela, koji predstavlja Neptun, i jednog vrlo konkretnog, za zemlji oživljenog koji predstavlja Veneru, koja nam daje svu sreću u jednom čulnom smislu te reči? On mora da spoji u sebi vrlo različite stvari. Jupiter svakako zna da ne postoji sukob između duhovnog i materijalnog – taj sukob vidi samo ponekad recimo Saturn koji mora da pravi granice i da razgrađuje – ovo je duhovno, ovo materijalno; ovo je dobro, ovo nije, itd., ali Jupiter to nikada nije video, to je za njega isto, potpuno isto.

12. kuća je kvalitet onoga u šta verujemo, i to u šta verujemo postaje naša realnost.

Opšti model svega što mi živimo je zapravo rezultat naših uverenja, naše vere, i kada govorimo o veri mi govorimo o zgusnutom trigonu, što vidimo kroz 12, što vidimo kroz Jupitera; mi govorimo da verujemo da u životu sve ima smisla, da su sve stvari, kakve god da jesu, različite i potpuno dobre, i da sebi dajemo da možemo da budemo u nekoliko različitih sfera života sretni, potpuno sretni.

Trigon je aspekt koji nastaje kao rezultat uverenja da su stvari u redu, da su stvari dobre. Ako čovek doživi razočarenje i ako prestane da veruje u nešto, on nema više trigon i taj život postaje naprosto jedna kategorija u kojoj on počinje da veruje u besmisao, u to da stvari nemaju smisla, da nisu zaokružene; ne vidi celinu, već samo fragmentarno, da ovo ne valja ili da ono ne valja, itd. i to postaje konačna realnost onoga što on živi. Drugim rečima, trigon se stvara; trigon je aspekt koji u svakom životu, u svakom trenutku mi stvaramo, i ono što danas stvorimo kao trigon sutra će nam biti Jupiter. Posmatrajmo stanje sopstvenog Jupitera i videćemo koliko smo vere imali, pri čemu se najmanje misli na religioznu veru, već generalno na kvalitet vere - koliko smo vere stvorili, sa čim smo i rođeni, i šta smo nasledili.

Posmatrajmo tu svoju kosmičku kreditnu karticu jer s Jupiterom mi možemo sve – možemo da ga pretvorimo u šta god. To je ono što nam je najvažnije jer ako imamo dovoljno toga, ako imamo dovoljno te vrednosti, svaki kvadrat će biti vrlo uspešan, biće vrlo smislen, svaki kvadrat je tada dobrodošao jer možemo da ga nosimo, da ga izdržimo.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD