Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Opozicija (3. deo)

Dokle god budemo verovali da naš odnos sa drugom osobom zavisi i od nas ali i od nje, mi smo samo 36, nemamo opciju i mogućnost da spojimo dve različite stvari. Ono što nam treba da bismo bili 72, sedmi i drugi znak, Vaga i Bik, što je Venera, da se razvije taj model u kome natus živi tu priču neba na zemlji u kome živi tu priču ljubavi, potrebno mu je da ima, da može da spoji dve razlike.

U našem životu mora da postoji najjače polje energije sa nekom osobom koja nam je dovoljno suprotna; to svako ima. Ako imamo jaku opoziciju to ćemo prepoznati odmah. Ako nemamo, već smo napravljeni od modela opozicije; pogledajmo koje su stvari kod nas suprotne, pogledajmo na kraju kako će nam ići sa našom 7. kućom, kako će nam ići s onim što nam je prirodno preko puta. Ako tu imamo potpuno savršeno kruženje osećanja, mi smo apsolutno slobodni, i možemo  da sve stvorimo jer potpuna sposobnost stvaranja iz te tačke preko punog Meseca odnosno preko opozicije dolazi na Zemlju u svojoj besprekornoj manifestaciji.

Ali, dokle god mislimo a ne osećamo mi smo u formi 36, jer 3 i 6 su Merkur-Merkur. Nema ničeg lošeg u tome što mislimo, ali primarna stvar mora postojati u formi 72 što su Venera i Venera, jer tek kada taj model imamo ostvaren, to polje jedinstva kao polje osećaja nam daje mogućnost da ono što mislimo bude u redu, da budemo kanal za višu inteligenciju i za viša znanja i za potpuno zadovoljstvo, jer samo intelekt nekad može da nam kaže da postoji neka nepravda bilo gde u svetu. A ako sad mislimo da bilo kad jeste postojala nepravda, ponovo smo u 36. Problem s 36 je samo u tome što on nije spojen sa drugih 36, to je sve. Inače, ako jeste, cela stvar je potpuno u redu, sve je potpuno u redu. Naš intelekt bez osećaja zaokruženosti je ekstremno relativna stvar i uglavnom problematična, i u sferi je 133 306 668 svetlosnih jedinica koje troše kako vreme ide.

Stoga, kada gledamo u sopstvenom horoskopu kakvu priču dobijamo o opoziciji, mi se najpre pitamo šta se dešava sa našim Mesecom, jer znamo da je Mesec sama suština opozicije, on jeste to što već ima u sebi dve suprotnosti koje u njemu stoje, i ako Mesec može da pomiri te suprotnosti mi smo sretni, mi smo zdravi, naše eterično telo je zdravo i mi imamo mogućnost da stvaramo oblike u toj vodi, da sve što pomislimo bude kao jedna tačka smo nazvali konjunkcijom, odakle stvaramo savršenu sudbinu. Ipak, svako je rođen sa određenom vodom, odnosno Mesecom. To znači da svako ima svoju opoziciju.Treba posmatrati šta se događa Mesecu, njegovoj poziciji i dispoziciji i odatle ćemo videti šta radi naša svest, a šta rade naša osećanja – to je osnovna tačka.

Tokom godinu dana, svaki put kada se na nebu nađe kazimi konjunkcija između Sunca i bilo koje druge planete, a dešava se svakih godinu dana, imaćemo priliku u tom određenom periodu minuta odnosno par sati da kreiramo jedan početak koji treba da bude u simbolici onoga čime vlada data planeta koja je u kazimi konjunkciji sa Suncem u našem horoskopu, kojom kućom ona vlada. Naročito ako vlada Ascendentom je to za nas važno ali svaki put odatle treba kreirati, odatle treba napraviti kontakt sa svojom svetlosnom prirodom, sa svojim anđelom, odatle, iz te tačke, i ono što odatle kreiramo nakon određenog perioda doći će u svoju manifestaciju. Videćemo ga u opoziciji, videćemo ga u vodi, videćemo ga u osećaju. Svi smo već rođeni sa određenim kvalitetom voda, rođeni smo sa određenom opozicijom što je svest – svest za nas jeste opozicija i kako su suprotnosti u opoziciji spojene, to je svest. Šta se događa u našem Mesecu – to je svest, šta se događa u dispoziciji Meseca – to je svest; šta se dešava sa našom opozicijom koju imamo bilo gde, što je isto što i Mesec – svaka opozicija između bilo koje dve planete, bilo čega jeste Mesec sam po sebi, a Uran je tu faktor koji je samo rekao koliko mi možemo, ili smo blizu, ili umemo da spojimo te dve suprotnosti u jedno, ili ne umemo, ili je to dramatično.

Koliko je jaka energija Mesec opozicija Uran? To je tipična opozicija, jedna jaka, dramatična suprotnost koju ako natus ima, treba da na svakom nivou izraženu suprotnost, negaciju stvari koje nosi u sebi, veliki nemir, talase u svojoj vodi koja je potpuno ustalasana da ih dovede u jedno polje koje je smisleno, koje je kreativno, živo, koje jako hoće da propušta kroz sebe svetlosnu prirodu anđela jer ono traži da se ta duša probudi. Ako se ne probudi biće neobično nemirna, neobično rastrzana iznutra a znamo da nam za opoziciju treba energija, za opoziciju nam treba tišine, odmora, jer je ona primarni uzrok tog stresa.

Opozicija sa bilo kim i bilo čim je stres i ako pogledamo prosečan tip života, ljudi vrlo često kada se nađu u opoziciji, što je odnos 1/7, što je njihov brak, što je veza sa drugom stranom doživljavaju da, ako im nije dato da energija savršeno kruži između njih, da troše energiju, da nemaju dovoljno snage i da ih to automatski spušta na jedan drugi osećajni nivo. Čim smo spušteni na drugi nivo automatski su sve stvari dovedene u sferu jednog nižeg nivoa manifestacije. Velika je sreća naći srodnu dušu sa kojom možemo da kružimo dobro, i vežbajmo da stvaramo te srodne duše u kazimi konjunkcijama svake godine. Svake godine imamo tu priliku. A odatle se projektuju prava osećanja.

Svako od nas bi trebalo da pronađe svoju najveću opoziciju u životu i da napravi jedinstvo i tada će propustiti svu svetlost koja mu je potrebna i oslobodiće se neminovnosti i sudbine koja živi u Mesecu. Samo zato što je odvojen od svetla, sudbina i postoji, i to je priča o palim anđelima kao kod koji natus nosi.

Mesec je osnova eteričnog tela, osnova voda, i osnova molekularnog tela, a glavni molekul je DNK molekul, i ono što na, se događa unutar Meseca opisuju svi aspekti koji mu se događaju, opisuju kako nam se spajaju nukleotidi na nivou DNK, kako se spaja adenin sa timinom, guanin sa citozinom, da li uspevaju da komuniciraju ili nemaju nikakvu vezu.

Drugim rečima, naš glavni zadatak je da spojimo nukleotide u sebi, da spojimo ta dva različita dela, i zato kad je reč o aspektima sa Mesecom, treba razmišljati o svojim naslednim faktorima, bilo da su u pitanju geni, ili naši prethodni životi - što je isto, i treba razmišljati o tome koja je uloga u spajanju nukleotida kod nas.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD