Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29.01. do 05.02.2018.

Konačno će i Merkur da nam otvori svoje granice i oslobodiće nas svih predrasuda. Ove nedelje glavni događaji biće pomračenje Meseca koje se dešava istog dana kada i Merkur ulazi u znak Vodolije i to skoro istom u istom trenutku. Vreme razlike totalne eklipse i Merkurovog ulaska u znak Vodolije je samo nekih petnaestak minuta što je jako bitan znak na nebu. I dalje će eklipsa vladati, kada će on već zaploviti u novi zodijački znak.

Prvog dana sedmice, Mesec u znaku Raka ima snove, ima inspiraciju i kreaitvnost, želju da ih ostvari (Mesec trigon Neptun), ali nešto ga sprečava, koči (Mesec oppozicija Satutn). Ako ste sanjar, ako vaše želje dosežu jako daleko, izvan svih granica izvan svih okvira, tako onda morate i živeti. Snovi su divni i lepo ih je sanjati, ali ponekad je za snove potrebno da živite sasvim drugačijim načinom života od većine. Ovi aspekti jasna su slika da se neke stare stvari moraju rešiti i završiti, smetaće vam sve što su vaši roditeji radili, što vaša porodica godinama čuva i prenosi na pokolenja, želećete da sve to promenite, da izađete, oslobodite se šablonskog načina života. Svoj horoskop ne možete promeniti niti možete posebno uticati na ispravljanje nekih aspekata, ali ga možete živeti i iskoristiti ono najbolje što ste dobili. Ovo je jako važno jer mnogi ljudi u malim mestima ne žive čak ni svoje horoskope, već samo kolektivno nesvesno. To je nešto najtužnije što se može dogoditi. E, sada je vreme da to osvestite i ako vam se nešto ne dopada, znači da su velike šanse da niste jedan u nizu kolektiva koji živi pod regionalnim horoskopom. To je divno i pred vama je mogućnost da neke stvari promenite.

Sa ovom eklipsom pokrenuće se sva pitanja slobode, nezavisnosti, pitanje statusa, nivoa. To što je Merkur na samom kraju, minuti ga dele od Vodolije, govori da vam je rešenje već tu, pred vratima, koja su otvorena, ali na koja upravo izlazi ono čega se trebate oslobodiiti, nešto što vučete od ranije, nešto što vas koči pritiska i guši, a ne mora. U zemljama poput Jarca i Škorpiona, u svim zemljama koje su ekonomski nerazvijene, vlada nasleđe Sizifovih muka. Samo da podsetim da mit o Sizifu je mit o vladaru Epira i sinu boga Eola, vladaru vetrova, koji je bio izuzetno nadaren i mudar. Nametanjem svojih sposobnosti, naljutio je boga Zevsa koji ga je osudio na smrt i poslao u Had. Međutim, tamo je prevario Hada vrativši se živ iz zagrobnog života. Njegova duša je nakon toga vraćena u donji svet, a on osuđen da celog života gura ogromni kamen do vrha planine, ali na planini se kamen uvek vraća, pa on nanovo radi istu stvar. Gura kamen do vrha, zatim se vraća po isti i ponovo gura. Sizifove muke se danas upoređuju sa dosadnim poslom, monotonim životom i ponavljanjem iznova i iznova iste stvari. Ali iste one se ne odnose samo na jedan život već upravo na mnogo predaka unazad. Sizifov se život u mnogim mestima nasleđuje, previše se ne pita, već se radi što i okolina, što i roditelji, familija. I to nekako funcioniše i niko se ništa ne pita i niko problema ni sa čim nema to jednostavno tako ide. Ali onda se dogodi pojedinac koji krene sa pitanjima, sa pobunama, traženjem sreće i smisla života. Šta se dogodi u tom slučaju i ko je tu u pravu?

Ono na šta retko ko obrati pažnju tokom ovog mita jeste da je Sizifu duša vraćena u donji svet. Sizif zapravo ne pati, njemu ovo nije teško niti se brine zbog stalnog vraćanja i doživotnog guranja kamena, jer Sizif duše nema. Ne treba osuđivati nikog niti prihvatati ovo bukvalno, ali jedan je deo tačan. Kako se svi u malom mestu u isto vreme udaju, ožene, nema nekih izuzetaka i žive sa tom osobom do kraja života, kao da žive u bajci. Da li ste se nekad zapitali, kako je to moguće, da mnogi svet obiđu, a partnera za sebe ne nađu? Mnogi bi rekli da su oni pogrešni, ali ne. Oni samo ne pristaju na sporazum, njihova duša traži više traži bolje, njihovo je srce veliko i oni se ne mire sa tim da je život na zemlji puka reprodukcija. Ona mora postojati, ali mora biti posebna kao i sve na ovoj predivnoj zemlji.

Zašto sam sve ovo pisala, upravo da bi shvatili momenat eklipse i šta je to što ona donosi i odnosi. ovo je vreme kada ćete u narednom periodu morati da sa tim da suočite, neke stvari definitivno ostaviti za sobom, a u nove krenuti hrabro i dostojanstveno. Eklipsa preko Vodolije i Lava, naglašavaju određeni balans koji mora da se uspostavi između vas i kolektiva, partnera i društva i između slobodnih i nemetnutih izbora. Eklipsa se dešava u sredu na 11° opet vodolijanskom stepenu, gde se južni čvor našao između Sunca i Venere, pa je ovo još jedna stara ljubavna rana koja mora da zaceli, a zaceliće jer Mesec ide ka severnom čvoru, ka budućnosti i sretnim okolnostima. Srce je ovde to koje treba pratiti i koje treba staviti u prvi plan (Mesec u Lavu) što bi značilo da ako nešto iskreno i jako od srca želite, ma kako to zvučalo potpuno šokantno, morate biti dostojni i verni sebi, a najviše svom srcu.

Budite oprezni u vožnji i u odnosima sa partnerom sredinom sedmice. Krajem sedmice situacija se smiruje i već ćete znati šta se to od vas očekuje u narednom periodu. Ono što će mnoge zateći nespremne jesu nagli prekidi veza (Venera u Vodoliji) ali i jednako ulazak u paralelne veze ili veze sa partnerima druge vere, nacionalnosti (Venera kvadrat Jupiter). sve će se barijere ukloniti, zavese će biti spuštene, a vi emotivno ogoljeni, jedino ćete morati da se u tom trenutku znati postaviti a to je da kada se nađete na biti i pozornizi i kada su sve oči uprte u vas morate reći i ne smete se stideti. Želite menjati stan, menjajte, želite li menjat posao, menjajte, želite napustiti dom, partnera, porodicu, ako vam je teško i ako se ne osećate dobro, idite. Ovo je idealan trenutak za one koji su ovaj trenutak strpljivo čekali i dugo se pripremali, tako da sada samo čekaju okidač, da se Mesec susretne sa Suncem, i oni su već katapultirani.

Pratite svoje srce, negujte svoju dušu, ne budite poput Sizifa, bez duše bez osećaja, radujte se, smejte, plačite, nađite svoj smisao života sami, ne tražite ga u drugima i ne čekajte da vam drugi to kažu...i uživajte, uživajte koliko god možete u tim potragama, u stalnim traženjem i istraživanjem sebe jer život je jedan, a on je tako kratak da bi se osetile sve one lepote koje inspirišu, leče, obogaćuju nas i usrećuju.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD