Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.01. do 29.01.2018.

Nekoliko svetskih tržišta je nastavilo da postiže rekordne vrednosti prošle nedelje, iako je bilo veoma turbulentno sa Uranom u kvadratu i sa Venerom i sa Suncem. Eratično ponašanje je tipično za Urana, a ovaj put je bilo baš preterano jer je i Sunce krajem nedelje ušlo u Vodoliju, kojom vlada Uran.

Na primer, Dow Jones Industrial Average je otvorio nedelju sa eksplozijom na rekordnu vrednost svih vremena, iznad 26,000 da bi do kraja dana pao za 300 poena. U sredu je naglo imao reli preko tih 300 poena i zatvorio sa preko 26.000. Međutim, strah od toga šta se dešava sa vladom je doneo brigu na berzu i DJIA je pala za 200 poena u četvrtak, prvi dan posle rekorda od 26.153. U petak je opet skočila za 50 poena i zatvorila nedelju sa 26.071, što je njena najviša vrednost.

Ovaj fenomen uzbuđenja što se postižu rekordne vrednosti nije zabeležen samo u Americi. Reč je o globalnom fenomenu u vezi sa rastom širom sveta. Imali smo vrlo sličnu situaciju u Aziji i Pacifiku, Hong Kongu i Indiji, u Japanu i Kini. Evropska tržišta su poslovala pozitivno prošle nedelje, sa znakovima međutržišnog medveđeg odstupanja. Jedini rekorder u Evropi je bio ruski MICEX, koji je imao reli do 2306 u petak. Da, čak i Rusija učestvuje u ovom globalnom pokretu.

Ovi impresivni reliji nisu rezervisani samo za berzu. Mnoga roba i valute su imale uspon, dok je američki dolar pao na nivo na kome je bio pre tri godine. Mazut je porastao na 65.00$/barel, što je blizu inicijalnog cilja od 65-70$ o kome sam pisao u svojoj “Forecast 2018 Book”. Zlato je skočilo na 1345$/unka, što je vrlo blizu vrednosti postignutoj 8. septembra od 1358$. Euro je došao na 1.2300 prvi put od 14. decembra, dalje potvrđujući našu prognozu da je januar 2017. bio 16.5-godišnji ciklus.

Kripto valute su pratile drugi put, onaj kojim je išao američki dolar. Bitkoin je pao na 9156 u sredu, što je najniža vrednost od 30. novembra, i velika razlika u odnosu na 19,458 iz decembra. Do zatvaranja berze u petak dostigao je 11,400. Etereum je bio nešto bolji, mada takođe u padu na  6266 prošle nedelje, što je iznad 4012 koliko je imao u decembru, ali dosta manje od 11,356 koliko je imao 10. januara blizu tačke preokreta.

Uprkos uzbuđenju zbog rekordnih skokova na berzi, raste zabrinutost od socijalih nemira u drugim sektorima ljudskih aktivnosti. Jedna od njih, u Americi, se tiče slobode govora i slobode medija. Merkur je u geokosmičkoj korelaciji sa ovom temom jer simbolizuje komunikaciju. U natalnoj karti osnivanja Merkur se nalazi na poslednjim stepenima Raka, u opoziciji sa Plutonom (i Mesecom, ako uzmemo 2. juli 1776. kao datum formiranja Republike). Tranzitni Uran je formirao T-kvadrat sa američkom natalnom opozicijom Merkura i Plutona prošle godine, što je aspekt koji nastavlja da bude aktuelan do aprila, sve dok Uran ne napusti znak Ovna i ne uđe u Bika (novac, banke).

To ne znači da će se pretnje za slobodne medije završiti ovde, jer Saturn tada tranzitira preko Plutona (praveći opoziciju sa Merkurom) 2020. i 2021. Velika debata se sada vodi o “lažnim vestima” budući da administracija cenzuriše sve što nije puna podrška njenom radu i agendi. Sa tranzitnim Neptunom u T-kvadratu sa američkim natalnim kvadratom Marsa i Neptuna preko 19. i 22. stepena Blizanaca i Device, možda nikada nećemo saznati istinu, ali ćemo sigurno biti dezinformisani neko vreme, jer pretnja o cenzuri doživljava svoj vrhunac između 2020. i 2022. Ovo se poklapa sa sledećom finansijskom krizom, koja se očekuje u tom periodu.

Kratkoročno gledano, treba da se fokusiramo na moćnu lunarnu eklipsu 31. januara. Sada se nalazimo u nepredvidivom sunčevom znaku Vodolije sve do 18. februara. Pa opet, osim Lunarne eklipse, nema drugih važnih geokosmičkih potpisa do početka marta. To znači da ništa neće zaustaviti ovaj bikovski trend aktuelan od opozicije Jupitera i Urana u septembru, koji će se nastaviti sve do marta. Moguće je da će trajati i duže, čak do letnjih meseci jer će do tada Saturn i Uran, Jupiter i Neptun biti u trigonu.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD