Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22.01. do 29.01.2018.

Nekoliko svetskih tržišta je nastavilo da postiže rekordne vrednosti prošle nedelje, iako je bilo veoma turbulentno sa Uranom u kvadratu i sa Venerom i sa Suncem. Eratično ponašanje je tipično za Urana, a ovaj put je bilo baš preterano jer je i Sunce krajem nedelje ušlo u Vodoliju, kojom vlada Uran.

Na primer, Dow Jones Industrial Average je otvorio nedelju sa eksplozijom na rekordnu vrednost svih vremena, iznad 26,000 da bi do kraja dana pao za 300 poena. U sredu je naglo imao reli preko tih 300 poena i zatvorio sa preko 26.000. Međutim, strah od toga šta se dešava sa vladom je doneo brigu na berzu i DJIA je pala za 200 poena u četvrtak, prvi dan posle rekorda od 26.153. U petak je opet skočila za 50 poena i zatvorila nedelju sa 26.071, što je njena najviša vrednost.

Ovaj fenomen uzbuđenja što se postižu rekordne vrednosti nije zabeležen samo u Americi. Reč je o globalnom fenomenu u vezi sa rastom širom sveta. Imali smo vrlo sličnu situaciju u Aziji i Pacifiku, Hong Kongu i Indiji, u Japanu i Kini. Evropska tržišta su poslovala pozitivno prošle nedelje, sa znakovima međutržišnog medveđeg odstupanja. Jedini rekorder u Evropi je bio ruski MICEX, koji je imao reli do 2306 u petak. Da, čak i Rusija učestvuje u ovom globalnom pokretu.

Ovi impresivni reliji nisu rezervisani samo za berzu. Mnoga roba i valute su imale uspon, dok je američki dolar pao na nivo na kome je bio pre tri godine. Mazut je porastao na 65.00$/barel, što je blizu inicijalnog cilja od 65-70$ o kome sam pisao u svojoj “Forecast 2018 Book”. Zlato je skočilo na 1345$/unka, što je vrlo blizu vrednosti postignutoj 8. septembra od 1358$. Euro je došao na 1.2300 prvi put od 14. decembra, dalje potvrđujući našu prognozu da je januar 2017. bio 16.5-godišnji ciklus.

Kripto valute su pratile drugi put, onaj kojim je išao američki dolar. Bitkoin je pao na 9156 u sredu, što je najniža vrednost od 30. novembra, i velika razlika u odnosu na 19,458 iz decembra. Do zatvaranja berze u petak dostigao je 11,400. Etereum je bio nešto bolji, mada takođe u padu na  6266 prošle nedelje, što je iznad 4012 koliko je imao u decembru, ali dosta manje od 11,356 koliko je imao 10. januara blizu tačke preokreta.

Uprkos uzbuđenju zbog rekordnih skokova na berzi, raste zabrinutost od socijalih nemira u drugim sektorima ljudskih aktivnosti. Jedna od njih, u Americi, se tiče slobode govora i slobode medija. Merkur je u geokosmičkoj korelaciji sa ovom temom jer simbolizuje komunikaciju. U natalnoj karti osnivanja Merkur se nalazi na poslednjim stepenima Raka, u opoziciji sa Plutonom (i Mesecom, ako uzmemo 2. juli 1776. kao datum formiranja Republike). Tranzitni Uran je formirao T-kvadrat sa američkom natalnom opozicijom Merkura i Plutona prošle godine, što je aspekt koji nastavlja da bude aktuelan do aprila, sve dok Uran ne napusti znak Ovna i ne uđe u Bika (novac, banke).

To ne znači da će se pretnje za slobodne medije završiti ovde, jer Saturn tada tranzitira preko Plutona (praveći opoziciju sa Merkurom) 2020. i 2021. Velika debata se sada vodi o “lažnim vestima” budući da administracija cenzuriše sve što nije puna podrška njenom radu i agendi. Sa tranzitnim Neptunom u T-kvadratu sa američkim natalnim kvadratom Marsa i Neptuna preko 19. i 22. stepena Blizanaca i Device, možda nikada nećemo saznati istinu, ali ćemo sigurno biti dezinformisani neko vreme, jer pretnja o cenzuri doživljava svoj vrhunac između 2020. i 2022. Ovo se poklapa sa sledećom finansijskom krizom, koja se očekuje u tom periodu.

Kratkoročno gledano, treba da se fokusiramo na moćnu lunarnu eklipsu 31. januara. Sada se nalazimo u nepredvidivom sunčevom znaku Vodolije sve do 18. februara. Pa opet, osim Lunarne eklipse, nema drugih važnih geokosmičkih potpisa do početka marta. To znači da ništa neće zaustaviti ovaj bikovski trend aktuelan od opozicije Jupitera i Urana u septembru, koji će se nastaviti sve do marta. Moguće je da će trajati i duže, čak do letnjih meseci jer će do tada Saturn i Uran, Jupiter i Neptun biti u trigonu.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD