Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
FULL MOON PROJECT - RAZIGRANOST Pozivamo vas na novu Full Moon Project radionicu “Razigranost” koja će se održati u nedelju, 9. februara 2020. godine u hotelu Tulip Inn Putink, s početkom od 19h. Ovaj Pun Mesec otvara vrata jednoj razigranosti, koja dolazi usled oslobođenja od uverenja koja smo nekada imali. Da bi čovek mogao da se oslobodi negativnih uverenja koja su mu strukturisana u energiji, on mora da pronađe svoju svrhu.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15. do 22.01.2018.

Prošlonedeljna plima rasta na mnogim svetskim berzama, a posebno američkim, izgleda kao da podriva kritiku velike poreske reforme bivšeg predsedavajućeg Odbora Alana Bajndera (Alan Binder) od 20. decembra 2017. Međutim, važnost ovog dana za političku istoriju na koju se osvrnuo se poklapa sa onim o čemu sam pisao u svojim knjigama “Forcast 2017” i “Forcast 2018” da će 20-21. decembar biti centralna tačka “Velikog reseta”. To je bio dan kada su Sunce i Saturn ušli u znak Jarca na zimski solisticij, što se nije desilo od 1870, a tada je vodilo u najdužu ekonomsku depresiju u istoriji SAD-a, koja se ispoljila dve godine kasnije. Ali ovo je tema za neki drugi dan, a oni koji žele više analiza ciklusa i geokosmičkih analiza, mogu da ih pronađu u mojoj knjizi “Forcast 2018”.

U međuvremenu, prošle nedelje se nastavio reli na američkim i svetskim berzama koji predstavlja nastavak 4-godišnjeg ciklusa pada od avgusta 2015, sa duplim padom u februaru 2016, što se poklopilo sa promenljivim T-kvadratom Jupitera, Saturna i Neptuna.

Jak reli su imali i plemeniti metali, mazut i evro. Zlato je poraslo na 1340, što je najviša vrednost od sredine novembra, i nije daleko od 1377.50, što je bila njegova najviša vrednost postignuta 6. jula 2016. (od marta 2014). To svakako ima veze sa Marsom u Škorpionu, što je kombinacija planete i znaka koja je detaljno opisana u mojoj novoj knjizi. Baš slučajno, i vrednost od 1377.50 je postignuta kad je Mars prolazio znakom Škorpiona. Mazut je bio iznad 64.75$/barel prošle nedelje, što je najviša cena u poslednje tri godine. A priča se ovde ne završava, jer je evro sada 1.2200, što se nije desilo još od 2014. Ovo podržava naš pogled da je 16.5-godišnji dugoročni ciklus pada evra, a povećanja američkog dolara koji se dogodio 3. januara 2017. Posledica kombinacija studija ciklusa i geokosmičkih potpisa.

Ova nedelja je naročito zanimljiva zato što će označiti kraj prolaska 13 važnih geokosmičkih potpisa u korelaciji sa obrtima na berzi, u vrlo bliskom vremenskom rastojanju (od 10. decembra do 14. januara). Poslednja dva aspekta su Sunce i Venera u kvadratu sa Uranom, što se odigralo u subotu i nedelju 13. i 14. januara. Kao što je više puta opisano u ovoj kolumni, sa Uranom nikad ne znamo da li će se desiti obrt ili proboj na najviše visine. Berze su imale rekordne skokove puno puta od septembra ali ne možemo da se zakunemo da će se to i nastaviti, čak iako je kroz istoriju oko 80% Uranovih signala ukazivalo na obrte a samo 20% na proboje.

Sledeća nedelja je upečatljiva zbog drugih geokosmičkih faktora, poznatih kao ingres, kada planete napuštaju jedan znak i ulaze u drugi. To predstavlja period promene u kolektivnoj psihologiji, što može dovesti do promena kod investitora. Za nas, najvažniji je ingres heliocentričnog Merkura koji ulazi u Strelca, gde će biti od 19.-30. januara, što se poklapa sa izlaskom geocentričnog Marsa iz Škorpiona 26. januara. Svaka od ovih kombinacija znaka i planete ima jak uticaj na velike promene cena na mnogim tržištima, a posebno sa plemenitim metalima i valutama, i istorijski posmatrano češće je bikovski nego medveđi trend. Već smo svedoci bikovskog trenda kod plemenitih metala od kad je Mars ušao u znak Škorpiona 8. decembra. Biće interesantno videti da li će zlato i srebro nastaviti da rastu kad Mars i heliocentrični Merkur promene znakove.

Ove nedelje će se desiti mlad Mesec na poslednjim stepenovima Jarca 16. i 17. januara, istog dana kad Venera uđe u znak Vodolije, dva dana pre Sunca. S obzirom na to da Uran vlada Vodolijom, poslednja dva aspekta koja ga uključuju se završavaju ovog vikenda, i s obzirom na to da Uran i Vodolija pretenduju na nekomformizam, originalnost, nezavisnost, da daju disidente i pobunjenike, možemo očekivati nedelju punu politički nekorektnog ponašanja. Ili, ako budemo imali sreće, umesto toga možemo imati nedelju punu istinski originalnih i briljantnih misli i otkrića. Ali se nemojte iznenaditi ako tržišta postanu nestabilna krajem ovog meseca, kako se budemo približavali moćnoj Lunarnoj eklipsi 31. januara. Isto tako, pojedini svetski lideri mogu postati vidno uzdrmani, nepredvidivi, ili nadamo se, nadahnuti i prijateljski nastrojeni. Ove poslednje dve opcije su daleko privlačnije mogućnosti Vodolije, i njenog vladara Urana.

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD