Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15. do 22.01.2018.

Prošlonedeljna plima rasta na mnogim svetskim berzama, a posebno američkim, izgleda kao da podriva kritiku velike poreske reforme bivšeg predsedavajućeg Odbora Alana Bajndera (Alan Binder) od 20. decembra 2017. Međutim, važnost ovog dana za političku istoriju na koju se osvrnuo se poklapa sa onim o čemu sam pisao u svojim knjigama “Forcast 2017” i “Forcast 2018” da će 20-21. decembar biti centralna tačka “Velikog reseta”. To je bio dan kada su Sunce i Saturn ušli u znak Jarca na zimski solisticij, što se nije desilo od 1870, a tada je vodilo u najdužu ekonomsku depresiju u istoriji SAD-a, koja se ispoljila dve godine kasnije. Ali ovo je tema za neki drugi dan, a oni koji žele više analiza ciklusa i geokosmičkih analiza, mogu da ih pronađu u mojoj knjizi “Forcast 2018”.

U međuvremenu, prošle nedelje se nastavio reli na američkim i svetskim berzama koji predstavlja nastavak 4-godišnjeg ciklusa pada od avgusta 2015, sa duplim padom u februaru 2016, što se poklopilo sa promenljivim T-kvadratom Jupitera, Saturna i Neptuna.

Jak reli su imali i plemeniti metali, mazut i evro. Zlato je poraslo na 1340, što je najviša vrednost od sredine novembra, i nije daleko od 1377.50, što je bila njegova najviša vrednost postignuta 6. jula 2016. (od marta 2014). To svakako ima veze sa Marsom u Škorpionu, što je kombinacija planete i znaka koja je detaljno opisana u mojoj novoj knjizi. Baš slučajno, i vrednost od 1377.50 je postignuta kad je Mars prolazio znakom Škorpiona. Mazut je bio iznad 64.75$/barel prošle nedelje, što je najviša cena u poslednje tri godine. A priča se ovde ne završava, jer je evro sada 1.2200, što se nije desilo još od 2014. Ovo podržava naš pogled da je 16.5-godišnji dugoročni ciklus pada evra, a povećanja američkog dolara koji se dogodio 3. januara 2017. Posledica kombinacija studija ciklusa i geokosmičkih potpisa.

Ova nedelja je naročito zanimljiva zato što će označiti kraj prolaska 13 važnih geokosmičkih potpisa u korelaciji sa obrtima na berzi, u vrlo bliskom vremenskom rastojanju (od 10. decembra do 14. januara). Poslednja dva aspekta su Sunce i Venera u kvadratu sa Uranom, što se odigralo u subotu i nedelju 13. i 14. januara. Kao što je više puta opisano u ovoj kolumni, sa Uranom nikad ne znamo da li će se desiti obrt ili proboj na najviše visine. Berze su imale rekordne skokove puno puta od septembra ali ne možemo da se zakunemo da će se to i nastaviti, čak iako je kroz istoriju oko 80% Uranovih signala ukazivalo na obrte a samo 20% na proboje.

Sledeća nedelja je upečatljiva zbog drugih geokosmičkih faktora, poznatih kao ingres, kada planete napuštaju jedan znak i ulaze u drugi. To predstavlja period promene u kolektivnoj psihologiji, što može dovesti do promena kod investitora. Za nas, najvažniji je ingres heliocentričnog Merkura koji ulazi u Strelca, gde će biti od 19.-30. januara, što se poklapa sa izlaskom geocentričnog Marsa iz Škorpiona 26. januara. Svaka od ovih kombinacija znaka i planete ima jak uticaj na velike promene cena na mnogim tržištima, a posebno sa plemenitim metalima i valutama, i istorijski posmatrano češće je bikovski nego medveđi trend. Već smo svedoci bikovskog trenda kod plemenitih metala od kad je Mars ušao u znak Škorpiona 8. decembra. Biće interesantno videti da li će zlato i srebro nastaviti da rastu kad Mars i heliocentrični Merkur promene znakove.

Ove nedelje će se desiti mlad Mesec na poslednjim stepenovima Jarca 16. i 17. januara, istog dana kad Venera uđe u znak Vodolije, dva dana pre Sunca. S obzirom na to da Uran vlada Vodolijom, poslednja dva aspekta koja ga uključuju se završavaju ovog vikenda, i s obzirom na to da Uran i Vodolija pretenduju na nekomformizam, originalnost, nezavisnost, da daju disidente i pobunjenike, možemo očekivati nedelju punu politički nekorektnog ponašanja. Ili, ako budemo imali sreće, umesto toga možemo imati nedelju punu istinski originalnih i briljantnih misli i otkrića. Ali se nemojte iznenaditi ako tržišta postanu nestabilna krajem ovog meseca, kako se budemo približavali moćnoj Lunarnoj eklipsi 31. januara. Isto tako, pojedini svetski lideri mogu postati vidno uzdrmani, nepredvidivi, ili nadamo se, nadahnuti i prijateljski nastrojeni. Ove poslednje dve opcije su daleko privlačnije mogućnosti Vodolije, i njenog vladara Urana.

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD